Įkraunama...
Įkraunama...

Lakas dekupažo darbams

QUOTE(bite @ 2010 11 05, 02:03)
Stamperijos baigiamasis lakas labai geras. Ir (čia jau skonio reikalas) dar puikesnis yra toks, tik matinis. Jis nebūna visiškai matinis, o toks pusiau, satininis...

net smagu pasidarė, kad pradėjau dirbt išsirinkusi gerą laką ax.gif
ačiū 4u.gif
Atsakyti
Man tai gražiausia, kai nulakuojama blizgiu laku.
Atsakyti
QUOTE(rasulka2 @ 2010 11 08, 23:13)
Man tai gražiausia, kai nulakuojama blizgiu laku.

o man nelabai žiūrėjosi, kai sendintas daiktas blizga smile.gif
Atsakyti
man blizgus grazu ant papuosalu. Tada kazkaip kitaip tas mazas daiktelis ziurisi smile.gif o jau ant dideliu as uz matini, nors pati niekaip nebaigiu blizgaus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linella @ 2010 11 10, 11:13)
man blizgus grazu ant papuosalu. Tada kazkaip kitaip tas mazas daiktelis ziurisi  smile.gif o jau ant dideliu as uz matini, nors pati niekaip nebaigiu blizgaus  blush2.gif

aš nusipirkau tą rekomenduotą.tokia keista konsistencija lotuliukas.gif t.y. neįprasta.
o blizgaus pirksiu,bet mažesnį kiekį. nes nemėgstu sendinti vaikiškų daiktelių, tai tokiem ir blizgus lakas su ryškiom spalvom, mano akiai tinka.
Atsakyti
Sveikos auksarankės 4u.gif

Gal kuri galėtu patarti, nes esu visiška naujokė, o noriu atnaujint vaikišką staliuką su kėdutėm.

Kai lakuojat ar po kiekvieno lako sluoksnio reikia su švitriniu pašlifuoti?

Bandžiau skaityti nuo pradžios šią temutę, bet pasiklydau per dideliame kiekyje informacijos doh.gif . Ir visgi, kuris lakas geriausias, gerai džiūsta ir negaltonuoja g.gif
Atsakyti
sveikos, o as norejau pasiteirauti, koki laka naudoti lauko baldams, turiu 2 suolelius, kuriuos noriu 'pagrazinti', taciau jie vasara stoves lauke g.gif gal yra koks specialus lakas g.gif
Atsakyti
QUOTE(šneider @ 2010 11 22, 14:49)

Kai lakuojat  ar po kiekvieno lako sluoksnio reikia su švitriniu pašlifuoti?

Dar tuo pačiu gal kas parašys, ar prieš lakuojant reikia irgi pašlifuoti? nes nudažiau vieną kėdutę, tai kaip ir drūžėm gavos g.gif sakau gal per tiršti dažai, o gal pašlifuot reikia?
Atsakyti
Manau, negali būti taisyklių ir bendrų patarimų. Geriausia vertinti dekoruojant pačiai dekoruojančiai: ar viskas patinka, ar taip gerai, ar kas nors taisytina ir t.t.
Na, tarkim, pasakysiu, kad po dažymo reikia pašveisti, o dažai buvo maišyti iš dviejų spalvų...Šveitimo metu atsivers tų sudedamųjų spalvų ploteliai, taškeliai...Nebus gerai. Juolab, kad jei dryžiais nudažyta, gali būti, kad per tiršti dažai arba prastas teptukas ir vadovaujantis tokiais patarimais bandysim gerinti rezultatą, net nesupratę priežasties.

Dėl šveitimo prieš lakuojant. Nešveisčiau, o išsiaiškinčiau nudažymo dryžiais priežastį ir bandyčiau paviršių tvarkyti lakavimu. Daug sluoksnių su pašveitimais tarp jų, neskubant ir gerai išdžiovinant. Lakas iki šveitimo lygio turėtų natūraliai džiūti apie parą.
Atsakyti
merginos, kokiu lauku lakuojate padeklus, kur karsti puodeliai neliptu.....?

gal turite kokiu atsiliepimu apie sita:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2010 12 06, 03:32)
Manau, negali būti taisyklių ir bendrų patarimų. Geriausia vertinti dekoruojant pačiai dekoruojančiai: ar viskas patinka, ar taip gerai, ar kas nors taisytina ir t.t.
Na, tarkim, pasakysiu, kad po dažymo reikia pašveisti, o dažai buvo maišyti iš dviejų spalvų...Šveitimo metu atsivers tų sudedamųjų spalvų ploteliai, taškeliai...Nebus gerai. Juolab, kad jei dryžiais nudažyta, gali būti, kad per tiršti dažai arba prastas teptukas ir vadovaujantis tokiais patarimais bandysim gerinti rezultatą, net nesupratę priežasties.

Dėl šveitimo prieš lakuojant. Nešveisčiau, o išsiaiškinčiau nudažymo dryžiais priežastį ir bandyčiau paviršių tvarkyti lakavimu. Daug sluoksnių su pašveitimais tarp jų, neskubant ir gerai išdžiovinant. Lakas iki šveitimo lygio turėtų natūraliai džiūti apie parą.

Ačiū už atsakymą 4u.gif , jau išsiaiškinau kur problema - per kietas teptukas.

Atsakyti
Sveikos,

gal kas nuodojate Becker laką? Nusipirkau matinį, bet jis vis tiek turi blizgesio, ar taip turi būti, ar man koks brokuotas papuolė?
Atsakyti