Įkraunama...
Įkraunama...

Lakas dekupažo darbams

QUOTE(bambooce @ 2010 08 28, 14:55)
ar kas bandet akrilini laka? kokie atsiliepimai? kuo jis skiriasi nuo paprasto lako dekupazui?  blush2.gif

O ką reiškia "paprastas lakas dekupažui"?
Netampykim liūto už ūsų ir kalbam toliau. Lakas dekupažui ir yra akrilinis. Paprastas akrilinis lakas dekupažui.
Norint gauti teisingą atsakymą, reikia teisingai užduoti klausimą.
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2010 08 28, 20:28)
O ką reiškia "paprastas lakas dekupažui"?
Netampykim liūto už ūsų ir kalbam toliau. Lakas dekupažui ir yra akrilinis. Paprastas akrilinis lakas dekupažui.
Norint gauti teisingą atsakymą, reikia teisingai užduoti klausimą.

skirtingose parduotuvese skirtingi pavadinimai, vienur jis vadinasi "akrilis lakas" kitur "lakas dekupazui" tai ir klausiu kuo skiriasi? ar tai yra vienas ir tas pats?
Atsakyti
Vienas dalykas priemonės prigimtis, kitas-paskirtis. Dažnai prekeiviai "gaudo" pirkėjus, skelbdami, kad "tik šis popierius yra dekupažinis, tik šis lakas yra..."
Kiekvienas turime pakankamai galimybių išsiaiškinti šiuos paprastus dalykus ir atsijoti komercinius elementus.
Dekupažui tinka akriliniai dažai, akriliniai lakai, sintetiniai teptukai ir visokios prigimties paveikslėliai. Specialiai dekupažui užkalbėtų nėra. Reikia nors minimalių žinių, kad tai būtų galima suvokti, atskirti, rinktis, ko ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
bite aciu uz pagalba, bet ko gero tau siandien bloga diena buvo smile.gif

cia susirenka zmones su klausymais kuriems kazkas neaisku, o atsakyneti piktu tonu tikrai nereikia. jai nenusiteikusi geranoriskai, geriau neatsakinek unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bambooce @ 2010 08 28, 23:25)
.....cia susirenka zmones su klausymais kuriems kazkas neaisku, .....

matai kai klausimas užduodamas trys milijonai šeši šmtai septyniasdešimt antrą kartą tie patys - tikrai net netyčia atsakant gali pasirodyti tonas netinkamas.
Jei jau klausiančioji būtų perskaičiusi bent paskutines dvi pilnas temas - dažnas klausimas net nekiltų arba ji mokėtų suformuluoti jį teisingai.

Bitės tone nematau pykčio - ji tiesiog elegantiškai apsakė prekeivių manipuliavimo neišprususiais informacijos srityje pirkėjais taisykles. Kitoks pavadinimas - ir klientas praryja jauką, t.y. prekė nuperkama... doh.gif

Atsakymus naujokėms į pastoviai besikartojančius klausimus geriausiai, išsamiausiai ir puikiausiai informatyviai galima rasti mūsų šaunios mokytojos Lachesės parašytoje knygoje. Tai ne vertinys iš užsienio kalbos, ne tam tikro tinklo prekių savireklama (kada visoje knygoje ar žurnale pateikiami visi darbeliai dekoruoti tik toje parduotuvėje parduodamomis priemonėmis), bet kaip dėstytoja, profesionali dailininkė, puikiai išmananti ne vien dekupažo gudrybes, realiai mokiusi daugumą senbuvių - ji parašė mano akimis žiūrint pačią geriausią Lietuvoje išleistą knygą apie dekupažą (ir netik).
Knyga superinė, ten galima mokytis daug daug ko. Ir kaip pakeisti brangias "firmines" priemones pigiomis ir t.t. ir pan. Joje rasite kalnus pavyzdžių, kaip konkrečiai atrodo koks dekoravimo būdas, pačios priemonės ir patarimai kaip gražiai dekoruoti

http://www.mintis.or...ikos-1001-ideja

Merginos, labai nuoširdžiai patariu - nepirkit pigių populistinių kičinių žurnaliukų, geriau jau rasti tuos 38 lt ir nusipirkit gerą super informatyvią knygą thumbup.gif Tada net nereikės uždavinėti klausimų, dėl kurių po pusmečio gal pačios savo klausimą paskaičiusios nurausite mirksiukas.gif
Atsakyti
Uzsisvajojusi ant Retro uzlakavau akrilini laka doh.gif
Kaip istaisyti savo klaida? unsure.gif
Atsakyti
ir man matyt atejo laikas keisti laka.... lietuviska Igis firmos vyras buvo nupirkes, tai limpa man nors tu ka schmoll.gif jau buvau pradejus manyti gal kokia nemoksa esu lakuot, kad taip gaunasi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
papuosalams pirkau GEROS MINTIES akrilini pusiau matini laka. Va tuo tai esu patenkinta. Ir dziuva greitai, jokio kvapo ir jokio lipimo. Super. thumbup.gif Tik, kad dideliems daiktams daug jo reikia, o ir kainyte nemaza tada gautusi. unsure.gif
Atsakyti
Užmačiau "patį skeldėjantį laką". Gal kas bandė? Ar jis skyla panašiai kaip dvikomponentis? Kokie jo pliusai ir minusai lyginant su dvikomponenčiu?
Atsakyti
O aš ir nusipirkau tą "patį skeldėjantį laką" ir niekaip nesuprantu kodėl jis man neskeldėja?Gal netinkami apatiniai dažai?Bet jie vandeniniu pagrindu. Nežinau kodėl nepavyko rezultatas.Dažiau dažus voleliu, laką teptuku o paskui dažiau vėl voleliu į priešingą pusę. Gal ką nors ne taip dariau.Esu tik pradedančioji.Gal kas jau bandė tuo laku lakuoti, gal kas pasidalins mintimis.
Atsakyti
QUOTE(bambooce @ 2010 08 28, 23:25)
bite aciu uz pagalba, bet ko gero tau siandien bloga diena buvo smile.gif

cia susirenka zmones su klausymais kuriems kazkas neaisku, o atsakyneti piktu tonu tikrai nereikia. jai nenusiteikusi geranoriskai, geriau neatsakinek  unsure.gif

Atsiprašau, kad kišuosi... bet negaliu tiesiog "praeiti" pro šį postą. Gan retai čia rašau, bet labai dažnai lankausi dekupažo temose...Ir Bitės pastabos, pamąstymai, dalijimasis savo patirtimi ir geranoriškumas ne tik kad įkvepia, bet ir ramina.... Būkim kantresnės ir nepraleiskim progos pasimokyti gražių dalykų iš, mano nuomone, talentingo ir gilios inteligencijos žmogaus 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Na va... angel_sadangel.gif
Pasirodo, keletą postų praleidau...O čia užuomazgos kai kam... doh.gif mirksiukas.gif
Virtualus bendravimas ir yra toks dalykas... schmoll.gif g.gif
bambooce, neketinu aiškintis, tik išsakysiu apgailestavimą, kad buvau ne taip suprasta...
Pati dirbu atitinkamą darbą ir tikrai dar nė vieno žmogaus nestvarsčiau už rankovės, kad tik ką nors nupirktų. Tai pasakiau ir čia. Ir be baimės būti vėl apkaltintai piktu tonu, galiu tik darkart pakartoti-domėkimės pačios, įgykime elementariausių žinių, kad niekas negalėtų pasinaudoti jų spragomis. Taip, tarsi mėtyčiau akmenis į savo daržą, bet būtent dėl to ir tenka apgailestauti, kad dažnai piktnaudžiaujama žmogaus nežinojimu.
Neabejoju, tie žmonės, kurie piktnaudžiauja, čia savo laiko nedalija.

Taigi, nepatingėkim pačios domėtis, neieškokim "suvirškintų" dalykų. Mokykimės atsirinkti tiek informaciją (beje, ir čia daug menkaverčių dalykų), tiek priemones, tiek mokymus (čia padėtų rekomendacijos). Žmonėms, kurie vis dėlto nori kažko susisteminto, patarčiau pradėti nuo mokymų. Ten ir bus daug info.

Pritariu dėl rekomenduojamos knygos. Ir mano nuomone tai pati geriausia lietuvių autorių knyga. Džiaugiuos, kad autorė ne tik savo gebėjimais, kūrybiškumu ir žaismingu požiūriu, bet ir tam tikromis charakterio savybėmis mokėjo uždegti dekupažui mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 07 rugsėjo 2010 - 01:19
aš labai atsiprašau, bet prisipažįstu, kad esu tinginė, ir tingiu knistis temoje blush2.gif
mano klausimas būtų toks: kokį laką pirkti, kad gautųsi imitacija lyg skilinėtų ir pati servetėlė? smile.gif
pvz.:
http://www.facebook.com/#!/photo.php?p...p;ref=fbx_album
Atsakyti