Įkraunama...
Įkraunama...

Lakas dekupažo darbams

QUOTE(agnolija @ 2010 08 22, 18:35)
Sveikutės,
Gal kam taip buvo? Nes turiu bėdą.
Nusipirkau purškiamą matinį laką iš "senukų" (crafts spray), nupurškiau dažytą akriliniais dažais ir dekupažuotą darbelį, bet jis pasidarė ne tik matinis, bet net paveiksliukas nebelabai matosi. Kažkoks balkšvas tapo, kaip su dažais nupurkštas...
Siaubas. kas juo naudojasi, taip nebuvo niekam?

Ar tai tikrai lakas? O gal dažai? Būna taip, kad flakono gaubtuvėlio spalva juos teskiria...
Atsakyti
tai aš jau taip pagalvojau .puoliau viską šniukštinėti, bet kad net ant pačio buteliuko parašyta, kad tai LAKSPRAY.
ir dabar viskas jau išdžiūvo, deja, taip ir liko kaip dažų nupurkšta, atrodo ir pakankamai kračiau prieš naudojant. keista kad niekam taip nebuvo, nes skaitinėjau jūsų forumą ir kaip suprantu daug kas tokį bandė.
na reiks ieškot kito produkto..gerai tik ,kad nepuoliau visko purkšti iš eilės
Atsakyti
QUOTE(agnolija @ 2010 08 22, 22:48)
tai aš jau taip pagalvojau .puoliau viską šniukštinėti, bet kad net ant pačio buteliuko parašyta, kad tai LAKSPRAY.
ir dabar viskas jau išdžiūvo, deja, taip ir liko kaip dažų nupurkšta, atrodo ir pakankamai kračiau prieš naudojant. keista kad niekam taip nebuvo, nes skaitinėjau jūsų forumą ir kaip suprantu daug kas tokį bandė.
na reiks ieškot kito produkto..gerai tik ,kad nepuoliau visko purkšti iš eilės

nieko nenusimanau apie lakus, bet man taip atrodo kad gal koks pasenes pasitaike...
Atsakyti
nu ka aš galiu pasakyti..galioja iki 2020.05. smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(agnolija @ 2010 08 22, 23:07)
nu ka aš galiu pasakyti..galioja iki 2020.05. smile.gif)

tai tada neisivaizduoju nuo ko cia taip doh.gif
Atsakyti
Neturėtų taip būti, ypač, jeigu daug kratei prieš purškimą.
O gal labai gausiai nupurškei, taip, kad net 'balutės" susidarė ant paviršiaus?
Atsakyti
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2010 08 19, 19:31)
pagaliau apsilankiau senukuos, tai atrodo radau kažką tinkamo. Etiketėj rašo "Šiuo produktu padaromas stiprus sutepimo sluoksnis, kuris apsaugo, sutepa ir sandarina objektą. Pradingsta girgždėjimas, nebelieka trinties problemų, guminiai objektai būna elastingi (nekimba, neprišąla), apsaugo ir impregnuoja. Idealiai tinka automobiliams, motociklams, dekoracijai, sodui, buičiai, laisvalaikiui, naudojimui ant guminių, plastikinių, odinių, vinilinių, medinių, stiklinių ir metalinių paviršių/objektų." Ar galiu tokį naudoti?

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeea, nelakuok su juo lotuliukas.gif )))))))))))))) Čia greičiausiai sutepimo priemonė, o ne lakavimo smile.gif)) Nuo lako ne tik kad girgždės, bet ir nesivarstys uždžiūvus lotuliukas.gif )))))) Ir purškiamas lakas ant gumos netinka doh.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(agnolija @ 2010 08 22, 19:35)
Sveikutės,
Gal kam taip buvo? Nes turiu bėdą.
Nusipirkau purškiamą matinį laką iš "senukų" (crafts spray), nupurškiau dažytą akriliniais dažais ir dekupažuotą darbelį, bet jis pasidarė ne tik matinis, bet net paveiksliukas nebelabai matosi. Kažkoks balkšvas tapo, kaip su dažais nupurkštas...

storai purškei? Labai sukratei prieš purpšdama? Nes jei nesukratytas labai - tas matinio efektą suteikiantis priedas būna nusėdęs ant dugno ir lakuojant galima išgauti švelniai aksominiai blizgų efektą, o jei gerai sukratytas ir dar nupurkštas storas sluoksnis - visai normalu kad padarei pernelyg "matinį" doh.gif (man taip yra buvę, darbeliuką teko perdarinėti iš naujo). Geriau jau keli sluoksniai blizgaus, ir tik pačiai pačiausiai pabaigai labai švelniai plonučiu sluoksneliu papurkšti matiniu, nei storas matinio sluoksnis vienu purškimu.

Merginos, su matiniu laku patarčiau išvis atsargiau, jis tinka tik paskutiniam sluoksniui, kol nesate gerai lakavimo gudrybių įvaldžiusios.
Atsakyti
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2010 08 18, 23:48)
1. Ar sintetiniu laku galiu nupurkšti rašaliniu spausdintuvu atspausdintą paveiksliuką ir po to merkti į vandenį kad suminkštėtų popierius?

ne. Galima tik spausdinus lazeriniu spasudintuvu, rašalinio - rašalas mirkymo nepakenčia, dažai išsilieja.

2. Ar decopath lako galima gauti tik Vilniuje, staipos parduotuvėje? Gal galit parašyt šios parduotuvės adresą?  4u.gif  Šitas lakas akrilinis ar ne?
3. O jeigu noriu tarkim blizgaus padėklo ar galiu lakuoti daug sluoksnių blizgiu laku, kad gautus tas gilumo įspūdis, o po to lakuot decopath laku kad galėčiau maistą dėt? Ir ar padėjus kokį karštą inda tam lakui nieko neatsitiktų?

nepatingėk pasiteirauti "tetulės google", rasi ir adresus, ir priemonės charakteristikas drinks_cheers.gif
Dėl maisto dėjimo - kai akrilinis lakas gerai išdžiūsta, ant jo ramiai galima dėti nekarštą maistą, nes ir taip realiai parduotuvėse mes daug gaminių įsigyjame dengtų akrilu, kad ir tie patys virtuvės stalviršiai, ar akriliniai indai. Nesuk sau galvos, salotas naujame inde nemaišyk ir viskas bus OK, svarbiausia labai gerai išdžiovinti, nes išdžiūvęs akrilas sukietėja puikiausiai.

O dekopačinis lakas nepigus... Ar tau jo reikia - pati pagalvok bigsmile.gif
4. Kaip jum perfetto stambaus skilinėjimo lakas? Gal kas galit įdėt juo sendinto darbelio nuotrauką?

super. Kainos ir kokybės santykis puikiai atitinka, tik su juo reikia "atkalti ranką", nes turi savų niuansų. Aš jį labai pamėgau, kai pasipraktikavau thumbup.gif
Nuotraukas rasi ankstesnėse temose - net su smulkiais aprašymais kokio storumo tepta, vaizdiniais pavyzdžiais. Merginos nepatingėjo padekoruoti pavyzdžius, pafotografuoti ir sudėti temoje, tu jau nepatingėk joms pagarbą už geranoriškumą parodyti ir pasiveizėk susiradusi
5. Ar beicus galima lakuot akriliniu laku?

taip, ramiausiai galima
6. Perskaičiau visą temą, bet matyt iškrito iš galvos - ar tų lakų mėlynais arba žaliais dangteliais yra pirkt senukuose?

taip, anksčiau būdavo, esu pirkusi ne kartą, bet jo jau nebenaudoju. Tai - lakas pradedančiosioms (mano nuomone). Vėliau perkame geresnės kokybės, pvz. Johnstones firmos
7. Skaičiau, kad laką reik pašveist švelniausiu švitriniu popierium prieš vėl lakuojant, bet gal galit parašyt kokiu numeriu šveičiat? Turiu tokį kur geroji pusė nuo blogosios beveik nesiskiria, jau laabai švelnus. Gal kitokį pirkt?

švitrinio popieriaus grubumą rodo jo numeris. Kuo jis mažesnis - tuo popierius grubesnis.
Mes dekupaže naudojame virš 100 ar 200 nr esančius švitrinius popierius, kaip šveisti kad nesugadinti darbelio irgi išsamiai rasi aprašyta ankstesnėse temose
Atsakyti
[quote=Nuotaikinga,2010 08 23, 19:02]

storai purškei? Labai sukratei prieš purpšdama? Nes jei nesukratytas labai - tas matinio efektą suteikiantis priedas būna nusėdęs ant dugno ir lakuojant galima išgauti švelniai aksominiai blizgų efektą, o jei gerai sukratytas ir dar nupurkštas storas sluoksnis - visai normalu kad padarei pernelyg "matinį" doh.gif (man taip yra buvę, darbeliuką teko perdarinėti iš naujo). Geriau jau keli sluoksniai blizgaus, ir tik pačiai pačiausiai pabaigai labai švelniai plonučiu sluoksneliu papurkšti matiniu, nei storas matinio sluoksnis vienu purškimu.

na ,matyt, reiks dar pasipraktikuot ant kokio meginuko...
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 08 23, 20:24)
ne. Galima tik spausdinus lazeriniu spasudintuvu, rašalinio - rašalas mirkymo nepakenčia, dažai išsilieja.

Kaip tik baiginėju auskarus, kuriuos dariau su rašaliniu spausdintuvu atspausdintu ir prieš mirkymą nulakuotu paveiksliuku. Nepasakyčiau kad kas išsiliejo ir susigadino ax.gif be to jug nepirksi dabar naujo spausdintuvo... verysad.gif
Atsakyti
Labas vakaras, turiu keletą klausimų  biggrin.gif
1. Ar sintetiniu laku galiu nupurkšti rašaliniu spausdintuvu atspausdintą paveiksliuką ir po to merkti į vandenį kad suminkštėtų popierius?
4. Kaip jum perfetto stambaus skilinėjimo lakas? Gal kas galit įdėt juo sendinto darbelio nuotrauką?
Iš anksto ačiū už atsakymus  mirksiukas.gif  smile.gif

1. Paveiksliukus spausdinu rašaliniu spausdintuvu ir purškiu arba lakuoju teptuku kelis sluoksnius sintetiniu laku, bet nemirkau vandenyje, nes kartais išplaukia. Tokius paveiksliukus naudoju tik auskarams, kur užklijuojamas pilnai visas paviršius. Klijuoju sausus.

4. Perfetto stambaus skilimo iš pradžių labai nepatiko, "pleiskanodavo", nevienodai skilo ir t. t. Tai užmečiau ir kokį pusmetį visai nenaudojau. Dabar atsidariau ir pamačiau kad labai sutirštėjo, žodžiu tinka tik išmetimui. Kadangi nebuvo ko prarast, paėmiau ir Nr. 1 ir Nr. 2 praskiedžiau vandeniu ir išmaišiau, kol gavosi reikiamo tirštumo. Tada pabandžiau sendinti. Tepiau labai plonai abu sluoksnius ir gavosi puikiai. Man labai patiko skilimas. Niekas neatšokinėjo, suskilo labai greit. Tada įtryniau aliejiniais dažais (akriliniais nepatinka, dar nesigauna taip kaip norėčiau) ir nulakavau kelis kart blizgiu Johnstone's firmos laku.

čia pvz.:
user posted image

Bet man niekaip nepavyksta susidraugauti su Artmanijos Antika. Ant akriliniu dažų skyla kuo puikiausiai, o ant paveiksliuko baisiais grioviais gaunasi verysad.gif įtariu todėl, kad paveiksliukas padengtas lako sluoksniu, bet kitaip negaliu nes rašalas išplauks. Gal kas nors žino kokį laką ant kurio Antika gražiai skyla????
Atsakyti
ar kas bandet akrilini laka? kokie atsiliepimai? kuo jis skiriasi nuo paprasto lako dekupazui? blush2.gif
Atsakyti