Laba diena,
Noreciau paklausti koki laka naudoti, jei noriu nulakuoti vazos isore, na kartais ten pamerkiu geles, tai kad neatsiluptu, toki laka patarumete, nelabai ten gaudausi, nes ju ivairiu yra
QUOTE(efauto @ 2009 07 19, 19:52)
labai gera tema
as isigijau purskiama, kol kas kokybe esu patenkinta. iskart nudziuva, jokio lipnumo. jo kaina ~14lt
as isigijau purskiama, kol kas kokybe esu patenkinta. iskart nudziuva, jokio lipnumo. jo kaina ~14lt
tai tas lakas netinka dvikomponenciui sendintojui, kuriam reikia sintetinio lako? gaila, nes ruosiausi toki pirkti.
QUOTE(Bjauruska @ 2009 09 16, 09:54)
Sveikos Gal kuri zinot, kur Vilniuj galima gauti tokio lako? Senukuose tik su melynu dangteliu yra
o sis sintetinis ar ne?
QUOTE(Dange* @ 2010 06 14, 14:17)
*tai tas lakas netinka dvikomponenciui sendintojui, kuriam reikia sintetinio lako? gaila, nes ruosiausi toki pirkti.
**o sis sintetinis ar ne?
**o sis sintetinis ar ne?
* kaip netinka? tinka, as pati naudoju ant dvikomponenciu, vienkomponencio, aliejiniu dazu, modelino ir t.t.
** vandens pagrindu. tik jis blizgus, melynu dangteliu yra matinis.
Papildyta:
QUOTE(*Kristi* @ 2010 06 14, 13:04)
Noreciau paklausti koki laka naudoti, jei noriu nulakuoti vazos isore
gali naudoti sintetini/akrilini purskiama, kokybiskesni saunu, medinems jachtu dalims skirta laka/lakus, na isvardinau kelis, o tu jau pati spresk, koki nori pirkti
QUOTE(efauto @ 2010 06 14, 22:01)
* kaip netinka? tinka, as pati naudoju ant dvikomponenciu, vienkomponencio, aliejiniu dazu, modelino ir t.t.
Papildyta:
gali naudoti sintetini/akrilini purskiama, kokybiskesni saunu, medinems jachtu dalims skirta laka/lakus, na isvardinau kelis, o tu jau pati spresk, koki nori pirkti
Papildyta:
Dekoju uz atsakyma
sveikos. kokia sendinimo priemone patarsite sviestuvu gaubtams, kad graziai ir stambiai skilinetu? aciu uz pagalba
graziai ir stambiai skyla stamperijos "sottile", artmanijos "retro", dar kazkokia guma(tikslaus pabadinimo nebezinau).
QUOTE(Glidė @ 2010 05 05, 12:18)
Na as ir nusipirkusi buvau viena is pirmu laku - saunu, na baisu, totalus shlamstas. Labai ilgai islieka lipnus, gal ji pakepti orgaitej reikia, kad igautu savo savybes
As iki siol taip ir neradau normalios kazkieno patirties koki laka naudoja padeklams ir padekliukams
As iki siol taip ir neradau normalios kazkieno patirties koki laka naudoja padeklams ir padekliukams
QUOTE(giedras dangus @ 2010 05 16, 21:25)
.O aš savo stalo vis negaliu naudoti . Viskas limpa ir dar negana to , net keli trupinėliai kurie buvo prispausti prie stalo- įsmego į jį ir nebeina ištraukti .Varge, kad tą Sadolin ,,pirčių laką,, bepirkčiau . Merginos, perskaičiau visą temelę ir vistiek taip iki galo ir nesupratau ar man tiktų tas Jonhnsons woodvorks quick dry polyteriane warnish lakas?ar galima ant jo dėti karštus puodelius????????Vienos sako,( kaip suprantu) kad galima, o kitos nors ir sako, kad galima- bet vistiek dar kažkokias sintetiniais lakais purškia paviršių (tai vadinasi, kad neapsaugo nuo karščio)
keliu klausima i virsu, nes man labai aktuali si tema. Kaip tik ruo siuosi atnaujinti stala, bet labai bijau blogu pasekmiu. Kaip patarle sako, reikia mokytis is kitu patirties.
dazniausiai tinka sintetinis lakas. dar tinka saunu lakas, as turejau nebrangu saunu laka, bet man nepasiteisino.. tai, manau reiketu brangesnio. tik akriliniai lakai bijo nulatinio vandens ir karscio.
Aciu uz atsakyma
Kol kas stumsiu ta "atnaujinimo "reikaliuka i sali. Nes firmu ir laku pavadinimu tiek daug... kaip zinoti kuris geriausias Dar bandysim kaip nors surasti info konkreciau
Kol kas stumsiu ta "atnaujinimo "reikaliuka i sali. Nes firmu ir laku pavadinimu tiek daug... kaip zinoti kuris geriausias Dar bandysim kaip nors surasti info konkreciau
QUOTE(Bjauruska @ 2009 09 16, 08:54)
Sveikos Gal kuri zinot, kur Vilniuj galima gauti tokio lako? Senukuose tik su melynu dangteliu yra
apie blizgumus, tai kuo lakas blizgesnis tuo jis patvaresnis Blizgumas nurodomas skaiciais pvz 90 blizgumo bus jau jachtinis lakas atsparus uv spinduliams, karsciui ir t.t. kuo mazesnis skaicius tuo lakas prastenis.
Dazniausia limpa matiniai ir pusiau matiniai lakai, beje jie dazniau ir geltonuoja, nes nera tokie atsparus kaip blizgus.
Zinoma dar viskas priklauso nuo firmos ir nuo kainos
P.s. pastebejau kad nevisi lakai yra suzymeti stiprumo numeriu
Tiek is mano varpines, as beja siuo metu irgi naudoju
Dispersion wood varnish laka, zaliu dangtelius lakavau dekoruotas duris ir super tik didelius plotus patarciau lakuot voleliu,atrodys graziau, buna tokie spec. lakavimui, laaabai trumpo serelio tik negadinkit su kempininiu
Beje kazkas sake kad jo reikia 2-3 sluoksnius tepti, istikruju ant duru tepiau 2, bet 3 ir nebutu pamaisiai, jo didelis pliusas yra, kad jis plonai tepasi
Papildyta:
dar pasikartosiu karsciui atsparus yra vadinamieji "Jachtiniai lakai" arba skirti "saunoms", nors as rinkciausi "jachtinius" tada bus ir nuo UV apsauga, kaunuoti jie gali litras iki 50lt, gali ir brangiau. bet toks lakas yra amzinas
jeigu nori galiu ikelti pvz
Papildyta:
Mano vyro komentaras toks, kad tie jachtiniai turetu buti, o tiksliau yra alkidiniai arba dar ten kazkokie, esme kad jie smirdus kol izdziuna bet jie karsciui atsparus
Papildyta:
Na va ka senukuose radau, tik kainu nematau
Jachtu Lakas
Saunu Lakas
nu kiek zinau, nupurskus bet vienu sluoksniu purskiamu laku, paskui drasiai gali naudoti bet koki laka taigi, manau tau labiau apsimoka t apurskiama pirkti, jis ir pigesnis ir daug kur panaudosi na, cia mano tokia nuomone