Įkraunama...
Įkraunama...

Lakas dekupažo darbams

QUOTE(rimute7 @ 2009 11 26, 22:24)
Mačiau šitą laką, bet nesiryžau jo pirkt g.gif . Manau, kad turėtų labai "kvepėti" g.gif ? Ar labai stiprus kvapas?
Turiu vandens pagrindu greitai džiūstantį pusiau blizgų šios firmos laką. Džiūna tiesiog akyse thumbup.gif , labai greit . Esu patenkinta, tik norėčiau daugiau blizgesio.

Nors čia, Rimut, pasilabinsiu ir pasakysiu, kad vaitspiritiniai lakai turi labai aštrų kvapą. Ir to dar negana, nes tenka uostyti ir vaitspiritą, kuriame plaunamas teptukas.
Kad ir bekvapis būtų vaitspiritas, bet visvien užtenka.
Šiuo laku lakuoti darbeliai įgauna gelsvą atspalvį, tačiau gerai šveičiasi tarpsluoksniuose ir būna labai jaukūs, malonūs akiai ir liečiant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 27 lapkričio 2009 - 00:48
QUOTE(bite @ 2009 11 27, 00:47)

Šiuo laku lakuoti darbeliai įgauna gelsvą atspalvį, tačiau gerai šveičiasi tarpsluoksniuose ir būna labai jaukūs, malonūs akiai ir liečiant.

Bitute, dėkui už atsakymą 4u.gif . Tik dabar jau pasimečiau : ar gelsvą atspalvį duoda ir manasis Johnstone greitai džiūstantis vandens pagrindu lakas g.gif ? Kaip tik nulakavau baltą dėželę blink.gif . Jeigu ir manasis geltonuoja, ką tokiu atveju daryti? Perlakuot viršutinį sluoksnį kitokiu g.gif ?
Sėkmės "Spalvų namam" 4u.gif
Atsakyti
Rimute, vaitspiritiniai lakai savaime jau yra gelsvi, ir darbeliai iškart belakuojant įgauna gelsvą atspalvį, o ne kaip nors po kurio laiko gelsta. Kuo daugiau sluoksnių, tuo gelsvesni.
Taigi, lakuodama baltą dėželę, iškart tai galėjai pastebėti. Deja, patirties su Tavuoju laku neturiu.
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 28, 10:52)
Bitute, dėkui už atsakymą 4u.gif . Tik dabar jau pasimečiau : ar gelsvą atspalvį duoda ir manasis Johnstone greitai džiūstantis vandens pagrindu lakas g.gif ? Kaip tik nulakavau baltą dėželę blink.gif . Jeigu ir manasis geltonuoja, ką tokiu atveju daryti? Perlakuot viršutinį sluoksnį kitokiu g.gif ?
Sėkmės "Spalvų namam" 4u.gif

Negeltonuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dajne @ 2009 11 29, 01:00)
Negeltonuoja 4u.gif

aciuks.gif good.gif
Atsakyti
Laba vakara dekupažo aistruolės ax.gif

Esu naujokė dekupaže. Perskaičiau visą temą apie lakus ir galva susisuko.

Keletas klausimėlių: ar ant dvikomponenčio galima lakuoti tik laką vaitspirito pagrindu? Ar tas lakas mėlynu dangteliu yra atsparus karščiui?
Atsakyti
QUOTE(zuikute24 @ 2009 11 30, 19:24)
Laba vakara dekupažo aistruolės  ax.gif

Esu naujokė dekupaže. Perskaičiau visą temą apie lakus ir galva susisuko.

Keletas klausimėlių: ar ant dvikomponenčio galima lakuoti tik laką vaitspirito pagrindu? Ar tas lakas mėlynu dangteliu yra atsparus karščiui?

Laba. Kol kas iš patyrusių atsakys, pabandyk pasiieškoti dekupažo temoj. Gaila, bet aš nežinau blush2.gif
Atsakyti
nieks neatsake i zuikutes klausima, tai as pameginsiu. to su melynu dangteliu nesu bandziusi, bet atrodo, kad jis akrlinis, tai nebus atsparus karsciui. karsciui atsparus sintetiniai ir saunoms skirti lakai.
del dvikomponencio, cia visaip buna, pavyzdziui vieniems tik purskiamas lakas tinka(Retro, Sotile,...), o kitus (atsargiai) galima ir akriliniu nulakuoti(artmanijos antika, stamperijos crackle medium,...), bet jei nesi tikra ar tavo dvikomponenciui tinka akrilinis, tai butinai pirmiausia nupursk purskiamu, o tada jau lakuok akriliniu.
Atsakyti
norėčiau paklausti, gal kas esate išbandžiusios ir žinote kuris geresnis, ir patartumėte kurį akrilinį laka pirkti.
ar tokį: 1)http://www.senukai.lt/apdailos-prekes/pavirsiaus-padengimo-medziagos-klijai/lakas/medienos-lakas/blizgantis-lakasklarlack-glanz-075-l_4.html
ar tokį 2)http://www.senukai.lt/apdailos-prekes/pavirsiaus-padengimo-medziagos-klijai/lakas/medienos-lakas/matinis-lakas-saunoms-09-l_4.html
Ar negeltonuoja?
Ar bekvapis?
Per kiek laiko džiūna?
Ar vėliau nelimpa? ax.gif

BŪSIU LABAI DĖKINGA, JEI PADĖSITE, ESU NAUJOKĖ NENORIU NUSIPIRKTI NETINKAMŲ PRIEMONIŲ blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Migle.V @ 2009 12 04, 18:56)
norėčiau paklausti, gal kas esate išbandžiusios ir žinote kuris geresnis, ir patartumėte kurį akrilinį laka pirkti.
ar tokį: 1)http://www.senukai.lt/apdailos-prekes/pavirsiaus-padengimo-medziagos-klijai/lakas/medienos-lakas/blizgantis-lakasklarlack-glanz-075-l_4.html
ar tokį 2)http://www.senukai.lt/apdailos-prekes/pavirsiaus-padengimo-medziagos-klijai/lakas/medienos-lakas/matinis-lakas-saunoms-09-l_4.html
Ar negeltonuoja?
Ar bekvapis?
Per kiek laiko džiūna?
Ar vėliau nelimpa?  ax.gif
BŪSIU LABAI DĖKINGA, JEI PADĖSITE, ESU NAUJOKĖ NENORIU NUSIPIRKTI NETINKAMŲ PRIEMONIŲ  blush2.gif  blush2.gif

Sveika. Aš dabar naudoju šios firmos laką http://www.senukai.l...as-075-l_4.html ir esu labai patenkinta thumbup.gif . Tik mano yra greitai džiūstantis pusiau blizgus. Jis negeltonuoja, beveik be kvapo, kol nulakuoju didesnį daiktą jau spėja išdžiūti ir vėliau nelimpa. Taigi jei yra pas jus Senukuose, rekomenduoju šitą smile.gif . Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos ,norečiau paklausti ,ar kas bandet iš Thomo Philipps pirkta akrilinių dažų laką,skirtą akrilinių paveikslų lakavimui,juk jis tinka darbelio užbaigimui ir ar galima ji naudoti namie (nors jis bekvapis ,kad ir lakuojant kur kitam kambary,vistiek neramu del namie esancio mazylio)?
Atsakyti

Sveikutės pasidalinsiu menka patirtimi,
pasiskaičius SM'e nusipirkau tikurila SUPI pirtinį akrilinį laką, tačiau jam pasibaigus pabandžiau va šitą
QUOTE(bambyze @ 2009 11 08, 23:11)

neišbandžiau tik dėl karščio, nes nebuvo poreikio, o šiaip skiriasi tik kaina, antrasis pigesnis. O džiūna irgi labai greitai, jokio kvapo, negeltonina.
Tik va tie vandeniniai man kažkaip nepatvariai labai atrodo, labiau mėgstu vaistpiritinį baldinį laką-daug patvariau. Atradimas per nuostolius, jei ant akriliniu baltų dažų ( be jokio grunto) lakuoju tiesiai vaitspiritinį laką-gaunasi šš, dėmės, tas lakas kažkaip permuša akrilinius dažus, tai pirma užlakuoju vandeniniu laku ir tada vaitspiritiniu ir viskas ok būna.
Atsakyti