QUOTE(Eima @ 2009 10 12, 15:02)
Merginos priminkit kas duodama prie slogos, kai neužsikimšę, o tiesiog gleivės balkšvos ir teka galine sienele (baltesnės nei kiaušinio baltymas). Nu niekaip nerandu
Kas įdomiausia, kad šiaip nosis nebėga, kartais (kokius 5 kart per dieną) nuvalau nosį ir viskas, o kai pasižiūrėt gerklę norėjau - žiūriu baltas krioklys ant galinės sienelės...
Jeigu rasi ir pasidalinsi žiniomis, būsiu dėkinga
Nes turiu, įtariu, panašų variantą, ir iki galo nepavyksta iškrapštyti (mano didesniajam baiginėjasi sloga visada taip, ir gali trukti iki kelių savaičių).
Kai kur rašo Nux vomica panašiu variantu (maniškiui neatitiko), Hydrastis.
Kartais suveikia Allium sativum (česnakas), kartais kompleksas nuo sinusito. Dar praplaunu nosį vandeniu (pompele, ne jūros vandens purškalu iš vaistinės) - palenkus galvą šonu, turi išbėgti.
QUOTE(spindulka @ 2009 10 12, 15:10)
Ir aš su klausimu
Mano dukra(beveik3) nuo penktadienio sloguoja,prasidėjo nuo vandeningos slogos su čiauduliu,kuri nuo vakar perėjo į žalią ir klampią slogą,dar pradėjo kosėt kai tik atsigula,matomai nuo tekančios slogos.Šiandien jau visiškai žalia ir klampi sloga ir nosis užgulus.O dar ir temperaturos turi 37,8.Patarkit ką duot?
Purškiau EUPHORBIUM COMPOSITUM,TARTEPHEDRIL giržiau,ir 3 kart dienoj daviau MERCURIUS HEEL,nes gerklė siaubinga buvo.
Jeigu yra nemalonus kvapas,
tikriausiai Kali bichromicum (yra Coryzalia ir komplekso nuo sinusito, gaminamo Rotušės a. sudėtyje).
Jeigu prasideda vandeninga su čiauduliu - Allium cepa su Aconitum (galima, įvertinus niuansus, ir vieną kurį). Dažnai padeda 'užrišti' varveklį.
PLAUKIT vandeniu (paprasta pompele iš vaistinės, ne jūros vandeniu). Išvalo tikrai geriau nei perkamas purškalas.
Principą galit rasti google 'netty pot' (yra youtube net pavyzdžiai, kaip daroma). Aš naudoju paprastą drungną vandenį, nes labai išdirgus nosies gleivinei sūdytas vanduo siaubingai graužia.