QUOTE(seles @ 2008 04 01, 13:39)
Aš dar norėčiau vieno oro valytuvo į vaiko kambarį (12 kv.m.), IQ AIR aparatas truputį per didelis tokiam kambariui (skirtas iki 75 kv.m.). Pasidalinkite informacija, kokį pastatyti, kas kokį yra nusipirkęs (pavadinimą ir modelį), kokie atsiliepimai, kol kas žiūriu į Daikin MC707 (kaina apie 1500-1800 Lt), tačiau kažkaip man atrodo, kad kaina per aukšta. Panašių yra Europoje už 100-300 Eurų. IQ AIR nervina, kad toks didelis, nors yra vienintelis gavęs įvertinimą filtravime Vokietijoje "labai gerai", kvapų ir cheminių medžiagų "gerai" ir yra testo nugalėtojas, JAV pripažintas Nr. 1., Tiesiog sunku apsispręsti.
Dar norėjau sužinoti, daugelis rašo "gaivesnis oras", tačiau man atrodo, kad tai nuo jonizatoriaus. Ar tikrai jonizatorius visada veikia taip nepriekaištingai?
Dar norėjau sužinoti, daugelis rašo "gaivesnis oras", tačiau man atrodo, kad tai nuo jonizatoriaus. Ar tikrai jonizatorius visada veikia taip nepriekaištingai?
Kaiptk si modeli nusipirkome pries kelias dienas. Abu su vyru turime sienlige, be to, turime kudiki namie, todel surizikavom ir paklause rekomendaciju, nusipirkome. Pirmiausia, kai tik ijungeme, labai nudziugau del garso. Pastacius funkcija ant silpniausio rezimo jo praktiskai nesigirdi, todel tikrai netrikdys net ir jautriausiai miegancio zmogaus.
Po pirmos nakties abu su vyru konstatavome, kad alergijos pozymiu praktiskai nera.Diena pries abu atsikeleme su siaubingai perstinciomis gerklemis bei uzgulusiomis nosimis, vyras isvis jautesi kaip gripuojantis (skaudanti galva, lauzomi kaulai).
Tikesimes, kad tai oro valytuvo deka ir rugpjuti, kai mums alergija pasireiskia stipriausiai, bent namie galesime laisvai kvepuoti ir ramiai issimiegoti. Kas del kvapu, tai pas mus namie tokia funkcija nera labai reikalinga. Nors vakar per pora metru nuo valytuvo valiausi su acetonu nagu laka, tai keliu sek. begyje uzsidege indikatorius del kvapu uzterstumo. Beje, kai pro sali prabega musu nedidelis suo, indikatorius irgi uzsidega.
Del jonizatoriaus tai as jokio kvapo nepastebejau, reiskias arba jo nera, arba jis labai nezymus. Bet, pastebejau, kad musu kudikis greiciau nusiramina ir lengviau uzmiega. Galvojau, kad vaidenasi, bet paskui pasiskaiciau apie jonu poveiki ir isryskinau

Kas del sio modelio filtru, tai kiek mums sake, kad iskart perkant i komplekta ieina 7 filtrai (1 idetas+ 6 pakeitimui), kuriu uzteks 3-4 metams, priklausomai nuo naudojimo intensyvumo. Jei pirkti, sie filtrai kainuoja 250 Lt. Kaip 3-4 metams, manau, nera brangu. I komplekta iejo ir tinklelis nuo virusu. Pasiskaiciau, kad jis llabiau tinkamas ziema, kai labai sausas oras ir padaugeja virusu. Kike daznai ji reikia keisti ir kiek jis kainuoja dar nesidomejau. Siaip nemanau, kad irgi baisiai brangus.