Įkraunama...
Įkraunama...

Ozonatoriai, jonizatoriai

as taip pat planuoju pirkti oro valytuva, taciau siulomas IQAir HealthPro Plus man truputi brangokas, su savo gaunamu atlyginimu kazin ar sugebeciau toki ipirkti smile.gif girdejau ir apie AIKIN ir apie MUGU, taciau is pazistamu ju niekas neturi tad negaliu ivertinti kokybes...nelabai seniai drauge isigijo kazkoki nauja oro valytuva "Vortex Lite" vadinasi, lietuvoj tokio dar negirdejau, bet kaip ji kalba, kad jis labai geras, ir dulkiu kambariuose sumazejo, ir oras gaivesnis pasidare, ir jos vaikutis, kuris turejo siokiu tokiu kvepavimo problemu dabar jomis nesiskundzia, . ten triju rusiu filtrai, jonizatorius , ozono generatorius, aromatizatorius idiegtas, tik dar nelabai issiaiskinau apie tu daliu veikima.. sakau jei jau drauge isbande, tai gal ir man vertetu susigundyti biggrin.gif:D gal dar kas placiau galetu papasakoti apie sia naujove? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(asesuaj @ 2008 03 20, 17:44)
as taip pat planuoju pirkti oro valytuva, taciau siulomas IQAir HealthPro Plus man truputi brangokas, su savo gaunamu atlyginimu kazin ar sugebeciau toki ipirkti smile.gif girdejau ir apie AIKIN ir apie MUGU, taciau is pazistamu ju niekas neturi tad negaliu ivertinti kokybes...nelabai seniai drauge isigijo kazkoki nauja oro valytuva "Vortex Lite" vadinasi, lietuvoj tokio dar negirdejau, bet kaip ji kalba, kad jis labai geras, ir dulkiu kambariuose sumazejo, ir oras gaivesnis pasidare, ir jos vaikutis, kuris turejo siokiu tokiu kvepavimo problemu dabar jomis nesiskundzia, . ten triju rusiu filtrai, jonizatorius , ozono generatorius, aromatizatorius idiegtas, tik dar nelabai issiaiskinau apie tu daliu  veikima.. sakau jei jau drauge isbande, tai gal ir man vertetu susigundyti biggrin.gif:D gal dar kas placiau galetu papasakoti apie sia naujove? blush2.gif

IQAir HealthPro Plus nesiūlomas, tiesiog aš tokį nusipirkau. Norėjau Daikin, žiūrėjau Mugu, tačiau Daikin neturi Hepa filtro, oro valymo principas kitoks, jį patį laikas nuo laiko reikia valyti, t.y. nešvarumai "nusodinami". pačiame įrenginyje. Dėl kainų, tai Daikin kainuoja ne mažiau 1500 Lt, tai irgi nėra maža suma. Patarčiau pasieškoti pagal raktinius žodžius internete. Iš JAV apsimoka užsisakyti, tačiau reikia turėti kas atveža (jei nėra pažįstamų, kurie varinėja mašinas - labai brangus siuntimas), be to reikia įtampos keitiklio iš 110 v/220 v. Ar Mugu (beje kainuoja padoresnis apie 1800 Lt), turi Hepa filtrą neprisimenu, tačiau šis filtras yra brangus ir jei jis mažas, dažnai reikia keisti. IQAir yra skirti didesnėms patalpoms, o 20 kv.m. naudojamas žemiausiu galingumu, todėl ir filtrai keičiami kas 2-4 metai. Skaičiuojant, kokio filtro galingumo reikia, rekomenduojama, kad kambario orą išvalytų per valandą du kartus, t.y. jei kambario plotas 20 kv.m., aukštis 2,7 m, tai galingumas turėtų būti ne mažiau 100 kub.m per valandą. Tačiau oro valytuvas neturi dirbti max režimu, todėl tokiai patalpai reiktų bent 150 kub.m per valandą galios.
Po mėnesio naudojimo IQAir galiu pasakyti, kad dulkių tikrai labai sumažėjo, tačiau oras kad tapo gaivesnis, negaliu pasakyti, gal tiesiog dabar žiema ir oras sausas. IQAir kvapus pašalina gana efektyviai. Kadangi oro valytuvas sukelia kambaryje oro cirkuliaciją, kambariuose pasidarė šilčiau, teko "prisukti' šildymą, t.y. susilygino temperatūra prie grindų ir lubų.
Oro filtrais susidomėjau pamatęs parduotuvėje Daikin. Kadangi pirkau oro kondicionierių, žinojau apie šią firmą kaip apie vieną iš geriausių kondicionierių gamintojų, tačiau ar oro filtras yra jų pačių kūrinys, nežinau, girdėjau iš tų pačių Mugu atstovų, kad labai panašus į Scharp. Daikin pardavėjai sakė, kad filtrai sukomplektuoti septyniems metams, tačiau pasidomėjus išaiškėjo, kad yra tik 7 pradiniai filtrai, o pasieškojus internete pamačiau, kad parduodami ir kiti.
Pardavėjai labai nenoriai sako, kiek tarnaus filtrai, kartais tiesiog meluoja (ar patys nežino) arba pasako maksimalų terminą naudojant mažiausiu galingumu, todėl reikia paimti instrukciją ir patiems pasiskaičiuoti.
Tiesa, kažkuris Mugu modelis dar ir drėkina orą, tačiau patarčiau paklausti pardavėjo, kaip dezinfekuojamas vanduo - išgirsite atsakymą - chemikalais.

Atsakyti
Seles, labai dėkui už išsamią ir naudingą informaciją.
Daug surinkta ir, svarbiausia, nepatingėta pasidalint su kitais 4u.gif
Atsakyti
Noriu papildyti dėl IQ AIR oro valytuvų, jei kas jais susidomės, tai reikės patiems kreiptis į gamintoją, aš nieko neparduodu, tiesiog galiu tik patarti kokį modelį išsirinkti, koks nuo ko valo orą. Šis gamintojas specializuojasi oro valymu ligoninėse, beje yra modelių skirtų visam namui, dantų kabinetui (šalina tą baisų kvapą ...). Tiesiog tokio lygio oro valytuvai Lietuvoje kainuoja 5000-7000 Lt, o aš užsisakiau už 2500 Lt + 180 Lt atvežimas+ 300 Lt muito mokesčiai (beje sumokėjau atsiimant siuntinį pašte).
Atsakyti
QUOTE(seles @ 2008 03 21, 15:27)
  Kadangi oro valytuvas sukelia kambaryje oro cirkuliaciją, kambariuose  pasidarė šilčiau, teko "prisukti' šildymą, t.y. susilygino temperatūra prie grindų ir lubų.   

Pas mus atvirkščiai ax.gif kadangi ir taip vėsoka, tapo dar vėsiau unsure.gif
Atsakyti
man reiketu oro valytuvo..kazkaip vis labiau ziuriu kad mano gyvenimas sioje zemeje butu ne tik siaip buvimas, o kokybes, komforto ieskojimas. kvepuoti saugiu, svariu oru dabar yra prabanga, mieste net langa baisu atsidaryti, nes iskart ore pasklinda ivarios chemines medziagos, automobiliu ismetamosios dujos, o atejus pavasariui dar ir ziedadulkes uzpuls.. esu jautri visiems siems dalykams, todel manau kad reikia pradeti rupintis savo sveikata dabar o ne tada kai uzpuls kvepavimo ligos, alergijos ir kitokie negalavimai.. as nusipelnau sveiko gyvenimo..smile.gif thumbup.gif darbe jau susirupino musu sveikata, pastate keleta oro valytuvu "Vortex",( apie kuriuos jau radau kazkokios pasnekoves uzsiminta). is tiesu darbo vietoje pasidare daug gaiviau ir lengviau kvepuoti.. kadangi esu patenkinta siu valytuvu kokybe darbo vietoje, tai manau tokio pat man reikia ir namuose..tik vat kur galeciau ji isigyti, placiau suzinoti apie prieziura, filtru keitima ir pan. butu patogu pirkti issimoketinai..jei tik yra tokia galimybe..
lauksiu tikslines informacijos apie juos.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(seles @ 2008 03 26, 14:31)
... aš užsisakiau už 2500 Lt + 180 Lt atvežimas+ 300 Lt muito mokesčiai (beje sumokėjau atsiimant siuntinį pašte).

Chmm.. g.gif o jei padarius sutartinį biznį – užsakymą? Pvz. keliese užsakyt kur į Lietuvos vidurį bigsmile.gif Ar muito ir atvežimo mokesčiai pasikeistų? g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute_08 @ 2008 03 31, 11:39)
man reiketu oro valytuvo..kazkaip vis labiau ziuriu kad mano gyvenimas sioje zemeje butu ne tik siaip buvimas, o kokybes, komforto ieskojimas. kvepuoti saugiu, svariu oru dabar yra prabanga, mieste net langa baisu atsidaryti, nes iskart ore pasklinda ivarios chemines medziagos, automobiliu ismetamosios dujos, o atejus pavasariui dar ir ziedadulkes uzpuls.. esu jautri visiems siems dalykams, todel manau kad reikia pradeti rupintis savo sveikata dabar o ne tada kai uzpuls kvepavimo ligos, alergijos ir kitokie negalavimai.. as nusipelnau sveiko gyvenimo..smile.gif thumbup.gif  darbe jau susirupino musu sveikata, pastate keleta oro  valytuvu "Vortex",( apie kuriuos jau radau kazkokios pasnekoves uzsiminta). is tiesu darbo vietoje pasidare daug gaiviau ir lengviau kvepuoti.. kadangi esu patenkinta siu valytuvu kokybe darbo vietoje, tai manau tokio pat man reikia ir namuose..tik vat kur galeciau ji isigyti, placiau suzinoti apie prieziura, filtru keitima ir pan. butu patogu pirkti issimoketinai..jei tik yra tokia galimybe..
lauksiu tikslines informacijos apie juos.. blush2.gif

as kaip tik issiklausinejau drauges kaip ten su tais Vortex oro valytuvais, jau ir pati isigijau, dar tik viena diena namuos stovi, lauksiu efekto (drauge labai patenkinta, ta firma ne tik pardave jai oro valytuva, bet ir rupinasi savo kliente, taikydami lojalumo programas) suviliojo ir mane tos imones pasiulymas bigsmile.gif thumbup.gif jei susidomesit ir jus kreipkites telefonu 52 230 2600
Atsakyti
Jei domitės IQ AIR tai pakanka užpildyti anketą http://www.iqair.com/wheretobuy/ ir gausite visą reikiamą informaciją bei kainas galima parašyti ir e-mail info@incen.com . Po to belieka pasirinkti siuntimo kainą ir apmokėti sąskaitą. Per 2-3 sav. gausite siuntinį. Siuntimo kainą sumažinti užsisakant 2-3 vnt. manau nerealu, nes siuntimas iš Šveicarijos, o į Vilnių ar į Kauną - kaina ta pati. O ir pats aparatas sveria apie 30 kg. Tai tiesiog galimybė nusipirkti be tarpininkų, kol nėra oficialių atstovų.

Aš dar norėčiau vieno oro valytuvo į vaiko kambarį (12 kv.m.), IQ AIR aparatas truputį per didelis tokiam kambariui (skirtas iki 75 kv.m.). Pasidalinkite informacija, kokį pastatyti, kas kokį yra nusipirkęs (pavadinimą ir modelį), kokie atsiliepimai, kol kas žiūriu į Daikin MC707 (kaina apie 1500-1800 Lt), tačiau kažkaip man atrodo, kad kaina per aukšta. Panašių yra Europoje už 100-300 Eurų. IQ AIR nervina, kad toks didelis, nors yra vienintelis gavęs įvertinimą filtravime Vokietijoje "labai gerai", kvapų ir cheminių medžiagų "gerai" ir yra testo nugalėtojas, JAV pripažintas Nr. 1., Tiesiog sunku apsispręsti.

Neseniai buvo dulkių siurblio reklama, atrodo LUX firmos (vaikšto agentai po namus), kaina 6000 Lt, pardavėjas sakė : išvalys orą nuo kvapų ir dujų bei parodė mažytį (kaip dvi degtukų dėžutės) anglies filtrą. Suėmė juokas, nes vien IQ AIR aparate yra 2,5 kg aktyvuotos V5-Cell™ anglies filtras, kurį 20 kv. m. kambariui pastoviai naudojant reikia keisti kas 2-3 metai, tai tokį filtrą siurblyje reikės keisti kas mėnesį.

Dar norėjau sužinoti, daugelis rašo "gaivesnis oras", tačiau man atrodo, kad tai nuo jonizatoriaus. Ar tikrai jonizatorius visada veikia taip nepriekaištingai?
Atsakyti
Įdomi tema. Tik man vat klausimas iškilo... o kur statote tuos oro valytuvus? Jei ant žemės, tai kur - prie durų, lango ar nėra reikšmės, ar jie kabinami prie lubų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(iride @ 2008 04 02, 10:11)
Įdomi tema. Tik man vat klausimas iškilo... o kur statote tuos oro valytuvus? Jei ant žemės, tai kur - prie durų, lango ar nėra reikšmės, ar jie kabinami prie lubų? g.gif

Statyti reikia taip, kad išvalytas oras patektų arčiausiai Jūsų. Tačiau jei oro valytuvas pučia orą į vieną pusę, tai aišku "vėjelis į veidą gali būti nemalonus". Gadangi turiu IQ AIR, tai galiu pasakyti, kad jis išpučia orą į visas puses (patentuota sistema), vėjelis nestiprus, vos juntamas, todėl jei veiks nedideliu galingumu (jei kambarys 20-30 kv. m. tai nustatomas 1/6-1/3 galingumo), galima statyti tiesiog prie lovos ar pan.. Mano stovi prie balkono durų (visada padėtis mikroventiliacija), pro kurias patenka oras iš lauko, jis išvalomas, maišomas su kambario ir paskleidžiamas į visas puses.

Su papildoma yranga (tiesa, gana brangi) IQ AIR galima kabinti ant sienos, galima pajungti taip, kad imtų orą iš lauko, o išvalytą patiektų į kambarius (šiuo atveju aparatas gali būti buto /namo viduje arba išorėje), tačiau tai mano manymu tiktų valant nuo išmetamųjų dujų. Oro valytuvas yra puikus dalykas, tik reikia apsispręsti, ar galėsite pakęsti jo keliamą triukšmą, ypač naktį. IQ AIR ant žemiausio galingumo keliamas triukšmas apie 40 decibelų, dieną jo negirdi, tik naktį, kai aplink tylu. Nors šis aparatas yra labai aukštos klasės, ventiliatorius paslėptas prietaiso viduje, su specialia medžiaga, kad nekeltų triukšmo, bet triukšmas vis tiek yra. Gaila, kad kiti gamintojai nenurodo keliamo triukšmo lygio decibelais, negalima ir palyginti. O parduotuvėje, kai aplinkos triukšmas didelis ir didelė erdvė (triuksmas pasklinda į visas puses), galima jo ir nepajusti, visai kitaip jis juntamas naktį ir mažesnėje patalpoje.

Tiesiog įdomu, kaip paveiks sveikatą valomas oras, ar sumažės susirgimų, nes jei šeimoje suserga vienas, tai dažniausiai suserga ir kiti šeimos nariai, vėliau gal parašysiu savo pastebėjimus. Atrodo, kad ir kosėti rytais nustojau, bet gal oras drėgnesnis pasidarė. Jei kas serga astma, tai manau būtina valyti orą. Skaičiau šiame forume apie astmą, kad vaikui pasidarė astmos priepolis mašinoje. Mašinoje (jei senesnė) oras siaubingas, tiesa naujesnėse yra oro filtrai nuo dulkių kartu su anglies filtrais. Jei nėra, galima nusipirkti (gana nebrangūs), yra ir mašininių oro jonizatorių.
Atsakyti
radau Vortex: www.svarusoras.lt thumbup.gif
Atsakyti