IQAir tikrai yra brangus, tai faktas, del atsiliepimu nezinau, nes pati nebandzius, as turiu vortex. Jame jei nejungti ozono, jonizatoriaus ir uv lempos, lieka tik grynai mechaninis oro filtravimas, kuris isvalo nuo dulkiu (jos nedingsta, tiesiog ju sumazeja, reciau reikia valyti), alergenu ir t.t. Funkcijas gali jungti kada ir kiek nori. Is tikruju, yra tiesos tiek apie ozona, tiek apie jonizatoriu, kad negalima ju naudoti nesaikingai. As daug nepriaiskinsiu, nes nezinau visu smulkmenu, bet pasakysiu tik tiek, kad jau gan senai naudoju vortex ir esu patenkinta tiek paciu aparatu, tiek aptarnavimu. Beje, pardaveju galit atsiklaust ir del to kodel ir kiek galima funkcijas naudoti. Jie tikrai turi zinoti. Tik nezinau, is kur ruosiates pirkti, as telefonu uzsakiau, man namo atveze ir viska paaiskino
Zodziu, sekmes renkantis ir nepasiklyskite siose dziunglese
aciu jums, kad pasidalinot savo nuomone
as kazkaip panasiai ir mastau. jau ruosiausi klausti pardaveju, ar galima atskirai ijungti/isjungti ozona, jonizatoriu
Neberandu temos apie oro drėkintuvus Gal kiek susiję ir galima ir šioje temoje sužinoti. Kokie geriausi? Kuo matuoti oro drėgmės lygį patalpoje? Na kad įsitikinti, jog veikia?
Kas yra oro jonizatorius, kam jis reikalingas ir kaip jį pasirinkti.
1 . Įvadas Dar 19 amžiaus pabaigoje mokslininkai nustatė faktą, kad žmogų pozityviai veikia neigiamai įkrauti jonai (anijonai) ir jie žmogui reikalingi ne ką mažiau negu įprasti vitaminai. Ir viskas būtų gerai, jeigu mes visi gyventume kaip mūsų protėviai, jūros pakrantėse, aukštai kalnuose ar miškuose. Tokiu atvieju anijonų dozė būtų mums garantuota, nes gamtoje, dėl natūralių priežasčių neigiamų jonų koncentracija yra nuo 1000 iki net 10 000 jonų / cm3 , kai bute, ofise ar kitose patalpose anijonų kiekis nukrenta iki niekingų 40-100 / cm3. Kodėl gamtoje tiek neigiamų jonų ? Kai banguoja jūros vanduo, smulkus sūraus vandens lašelai įkrauti neigiamai, garuojant perduoda savo krūvį orui. Aukštai kalnuose padidėjęs ultravioletinio spinduliavimo kiekis taip pat įkrauną orą neigiamai. Po perkūnijos oras tampa gaivesnis nes didelė elektros iškrova perduoda orui neigiamą krūvį.
Visiems mums patinka būti gamtoje, prie jūros, nes pagerėja savijauta ir nuotaika. Bet taip nutinka ne tik dėl vaizdo, kurį matome, bet ir dėl oro kurio kvėpuojame. Neigiamai įkrauti jonai yra vienas pagrindinių ingridientų sveiko oro "sriuboje". Išorinių anijonų poveikis žmogui Stabdo laisvų radikalų patekimą į žmogaus ląsteles iš aplinkos, tai yra ląstelių oksidacija normalizuojasi, jos sensta lėčiau ir tampa sveikesnėmis. Konvertuoja oksiduotas kraujo ląsteles į normalias šarmines, dėl ko paspartėja metabolizmas, stimuliuojamos ląstelių funkcijos. Pozityviai veikiamos centrinė ir periferinė nervų sistema, endokrininės liaukos ( hormonų liaukos ), dėl ko mažėja strėsinių atvejų.
2 . Oro jonizatoriai
Oro jonizatorius tai bet koks įrenginys skleidžiantis jonus į aplinką. Skirtingai nuo senų oro jonuzatorių, modernūs jonizatoriai skleidžia ne tik neigiamus jonus, bet ir teigiamus, santykiu 3 prie 1, kaip to reikalauja higienos normos. Galima išskirti kelias buitinių oro jonizatorių rūšis:
Statiniai oro jonizatoriai ( panašus į antenas, kurios spinduliuoja jonus. Neturi ventiliatorių, nėra efektyvūs buityje ir naudojami medicininėms procedūroms ). Oro jonizatoriai - valytuvai. Tai modernūs prietaisai, efektyviai jonizuojantys orą, turintys dulkių filtrus, kai kurie turi kvapų filtrą. Nereikalauja didelės priežiūros. Oro jonizatoriai - drėkintuvai valantys orą. Tai junginys tarp oro drėkintuvų ir jonizatorių-valytuvų turintis abiejų prietaisų savybes. Yra funkcionalus ir užimantis mažai vietos.
Vis dėl to, kaip jonizatoriai gali padėti ? Kai kuriems žmonėms oro valytuvai - jonizatoriai yra būtinybė. Tokiai grupei priskiriami alergiški žmonės, žmonės sergantys kvėpavimo ligomis. Jiems švarus ir sveikas oras užterštuose miestuose yra išsigelbėjimas. Kitiems, oro jonizatorius - valytuvas tai profilaktinė priemonė nuo ivairių tipų ligų, kuri puikiai išvalo ir gaivina kambario ar ofiso orą, didina žmogaus energingumą ir darbingumą, darbo efektyvumą, sumažina strėso riziką.
Kaip pasirinkti oro jonizatorių - valytuvą.
Renkantis oro jonizatorių - valytuvą reikia atkreipti dėmesį į kelias detales : Jonizatoriaus ventiliatorius galingumas. Nuo jo priklauso efektyvaus veikimo plotas. Kuo galingesnis tuo didesnėms patalpoms skirtas. Nesirinkite įtin galingų prietaisu nedideliems kambariams del didesnio jų triukšmo lygio.
Filtrai - būna kelių tipų: Elektretinis filtras - sudarytas iš elektrai nelaidaus pluošto, sukuriančio aplink save elektrostatinį lauka. Sulaiko didelę dali dulkių iki 10 mikronų didžio. HEPA filtras (High Efficiency Particulate Arresting) - tai didelio efektyvumo filtras, ypatingai skirtas alergiškiems žmonėms. Kokybiškas HEPA filtras sulaiko iki 99,97% ore ęsančiu dalelių iki 1 mikrono didžio. proHEPA - tai HEPA filtras sudarytas iš elektretinio pluošto ir vienijantis elektretinio ir HEPA filtro savybes. Anglies filtas - padeda atsikratyti ore esančiu kvapų.
Valdymas - palengvina naudojimasi prietaisu. Brangesni jonizatoriai - valytuvai turi sensorinį valdymą, jonizacijos indikatorių, kelių greičių ventiliatorių, filtro keitimo indikatorių, naktinio režimo funkcija.
Aš prieš metus pirkau ozonatorių www.ankas.lt . Nežinau sutapimas ar ne, bet vaikas visai nustojo sirgti. Kai tik pradeda čiaudėt, aš įjungiu ir svetainėj, ir vaiko kambary paozonuoju prieš miegą ir ryte kaip nieko nebūta Jis naikina virusus, bakterijas, ligoninėse šiuos daiktus naudoja patalpų dezinfekavimui. Aš dar naudoju kai svečiai turi ateit, labai gerai kvapus naikina. Man tai daiktas- atradimas.
Mes turim Lux firmos oro filtra (jau apie pusmeti) esam tikrai patenkinti Namuose yra suniukas, tai jokiu kvapu, jokiu dulkiu, namuose gaivu ir gera. Jie dar turi ivairiu kvapu esencijas 100% naturalios. Man kaip daug kam alergiskai tobulas daikciukas. Sako naikina virusus ir bakterijas, aktualu turintiems vaikus, nes jei vienas seimos narys suserga bakterijos sunaikinamos ir neuzsikrecia likusieji seimos nariai. Galiu rekomenduoti
Sveikos, gal kuri turit ir naudojatės ozonatoriumi (kuris valo ora, vandeni ir tt), man šį aparačiuką pažįstama atidavė, nes nebesinaudoja, bet nei instrukcijos nei kokio popieriuko, kaip naudotis, ka, kiek laiko ozonuoti neturiu. Gal kas turit ir būtu nesunku ar tai nufotkint ar tai kokiu kitu būdu man i pašta atsiusti. O kaip ozonuojamas pvz aliejus? Skaičiau, kad žaizdas gerai gydo. Ačiū