QUOTE(bituteba @ 2012 09 05, 16:16)
sveki,
perskaiciau beveik visa tema. bet atsakymo neradau, kadangi:
pagal air-zone ir IQAir jonizatoriai yra pirkeju apgavyste. per didelis jonu kiekis kenkia sveikatai, ir tos dulkes niekur nedingsta., ir taip toliau
pagal kazkuria SM nare (parasiusia cia) per didelis ozono kiekis kenkia sveikaitai. Ir IQair raso, ozonas negerai, kenkia plauciams
pagal IQair geriausiai tik oro valytuvai su paprastais filtrais, t.y. be jonizavimu, UV ir azonu.
Buvau lanbai susigundzius pirkti Vortex oro valytuvus, kadangi jie turi fotokatalitini filtra.
bet po visu skaitymu man kazkaip persasi mintis, kad:
su dulkem nepakovosi;
Virusams naudosiu aroma lempa su kokybiskais eteriniais aliejais;
o kenksmingas dujas, kt bruda teks iskvepouoti kur nors miske...
Pas mane situacija tokia, kad oro valytuvas man reikalingas, nes gyvenam prie labai judrios gatves ir niekada negalime atidaryti langu.

be to dar kruva mazu vaiku, kurie pastoviai sertga virusais.
Tai ka man dabar daryti ? pasimeciau juodai.
Kas jei suprantat, help please
esme cia jau ne kainos klausimas, bet nesinori su tais ozonatoriais, jonizatoriais prisidaryti daugiau zalos nei naudos.
O isigyti IQair ir pastoviai keisti filtrus - jauciu per brangu... tuo labaiu ir atsiliepimai cia nera jau tokie super geri
IQAir tikrai yra brangus, tai faktas, del atsiliepimu nezinau, nes pati nebandzius, as turiu vortex. Jame jei nejungti ozono, jonizatoriaus ir uv lempos, lieka tik grynai mechaninis oro filtravimas, kuris isvalo nuo dulkiu (jos nedingsta, tiesiog ju sumazeja, reciau reikia valyti), alergenu ir t.t. Funkcijas gali jungti kada ir kiek nori. Is tikruju, yra tiesos tiek apie ozona, tiek apie jonizatoriu, kad negalima ju naudoti nesaikingai. As daug nepriaiskinsiu, nes nezinau visu smulkmenu, bet pasakysiu tik tiek, kad jau gan senai naudoju vortex ir esu patenkinta tiek paciu aparatu, tiek aptarnavimu. Beje, pardaveju galit atsiklaust ir del to kodel ir kiek galima funkcijas naudoti. Jie tikrai turi zinoti. Tik nezinau, is kur ruosiates pirkti, as telefonu uzsakiau, man namo atveze ir viska paaiskino

Zodziu, sekmes renkantis ir nepasiklyskite siose dziunglese