Įkraunama...
Įkraunama...

Ozonatoriai, jonizatoriai

QUOTE(iride @ 2008 11 12, 10:33)
Astuliux, kaip aparatas? Kaip aš tau pavydžiu  ax.gif . Ar jaučiasi kas nors, ar  nieko?  rolleyes.gif

Iride,
nepavydek - manau, ir Tu gali sutaupyti. Kiek suprantu, 2000 lt jau turi, na, o likusia suma kas menesi po truputi galima surinkti. Juk ir Kaledos arteja, premijos turetu buti - vel gi galima atideti issvajotam pirkiniui kazkiek bigsmile.gif ziurek, iki pavasario ir surinksi net nepajusdama didesnio nuostolio seimos biudzetui.
Del IQAir musu namuose, tai, kaip jau sakiau, issamiau galesiu parasyt po kokio menesio, o siam momentui trumpai - nesigailiu ne lito, kuri uz ji isleidau. Miegam nakti super gerai, kai jis ijungtas. Ir tikrai namie pasidare silciau, kai oro srautus jis sumaiso, tad ir langa galima placiau atverti (anksciau budavo tik mazas plyselis nakti paliekamas, nes budavo man vis salta). Del alergijos, tai lengviau bus man pasakyt pavasari, nes turiu sezonine ziedadulkems, tad dabar siuo aspektu sunku vertint. Tiesa, kai gaminu, greit maisto kvapus sugeria ir oras namie visada geras (iejus is lauko nebesinori pulti kuo greiciau vedinti buto, kaip kad buvo seniau). Valdymas jo irgi super paprastas, dar patinka, kad yra uzraktas nuo vaiku, tai maze gali spaudinet monitoriuka kiek tinkama - jokiu parametru nepakeis lotuliukas.gif O ir nuotolinio valdymo pultelis pravercia, kai tingiu keltis is lovos pakeist rezima - uztenka paspaust ir valo atitinkamai dazniau/reciau. Kaip ten bus veliau - laikas parodys, bet pakol kas minusu neradau g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2008 11 12, 20:12)
Iride,
nepavydek - manau, ir Tu gali sutaupyti. Kiek suprantu, 2000 lt jau turi, na, o likusia suma kas menesi po truputi galima surinkti. Juk ir Kaledos arteja, premijos turetu buti - vel gi galima atideti issvajotam pirkiniui kazkiek  bigsmile.gif  ziurek, iki pavasario ir surinksi net nepajusdama didesnio nuostolio seimos biudzetui.
Del IQAir musu namuose, tai, kaip jau sakiau, issamiau galesiu parasyt po kokio menesio, o siam momentui trumpai - nesigailiu ne lito, kuri uz ji isleidau. Miegam nakti super gerai, kai jis ijungtas. Ir tikrai namie pasidare silciau, kai oro srautus jis sumaiso, tad ir langa galima placiau atverti (anksciau budavo tik mazas plyselis nakti paliekamas, nes budavo man vis salta). Del alergijos, tai lengviau bus man pasakyt pavasari, nes turiu sezonine ziedadulkems, tad dabar siuo aspektu sunku vertint. Tiesa, kai gaminu, greit maisto kvapus sugeria ir oras namie visada geras (iejus is lauko nebesinori pulti kuo greiciau vedinti buto, kaip kad buvo seniau). Valdymas jo irgi super paprastas, dar patinka, kad yra uzraktas nuo vaiku, tai maze gali spaudinet monitoriuka kiek tinkama - jokiu parametru nepakeis  lotuliukas.gif  O ir nuotolinio valdymo pultelis pravercia, kai tingiu keltis is lovos pakeist rezima - uztenka paspaust ir valo atitinkamai dazniau/reciau. Kaip ten bus veliau - laikas parodys, bet pakol kas minusu neradau  g.gif .

Aš irgi norėjau išleisti 2000 Lt oro valytuvui, tiksliau norėjau pirkti Daikin už 1700, bet persigalvojau. Pamačiau kainas JAV ir nusprendžiau, kad nevertas jis tokių pinigų, ten tokio tipo kainuoja 250-300 USD + 100 USD siuntimas, tuometiniu kursu 850-1000 Lt. Pasiėmiau iš banko dar 1500 ir nusipirkau IQAir, bankas metus kas mėnesį atskaičiuoja truputį virš 100 Lt, nesijaučia. Taip visada darau, kai daiktas atrodo per brangus.
Atsakyti
QUOTE(seles @ 2008 11 13, 09:40)
Aš irgi norėjau išleisti  2000 Lt oro valytuvui, tiksliau norėjau pirkti Daikin už 1700, bet persigalvojau. Pamačiau kainas JAV ir nusprendžiau, kad nevertas jis tokių pinigų, ten tokio tipo kainuoja 250-300 USD + 100 USD siuntimas, tuometiniu kursu 850-1000 Lt. Pasiėmiau iš banko dar 1500 ir nusipirkau IQAir, bankas metus kas mėnesį atskaičiuoja truputį virš 100 Lt, nesijaučia. Taip visada darau, kai daiktas atrodo per brangus.

prisiskaiciau ir isitikinau, kad ir mum reikia oro valytuvo. Mazei 5 men, sloga kamuoja nuo 3 men, tai yra kai prasidejo sildymas ir ne taip placiai langai atverti. O dar siandien aptikom siaubinga pelesi, nematomuose kampuose, uz spintos, prie langu doh.gif

kaip ten su IQAir? ar ji galima lengvai nesioti? pas mus 2 aukstai, pirmam aukste ~60 kv, ar pakankamas jis tokiam plotui ir del pelesio g.gif ?
Atsakyti
Gal kas žinot ,kaip panaikinti specifinį kvapą iš anglies filtro, nu man jau toks jausmas, kad namai ne gaivėja , o smirsta nuo to valytuvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(RėjKa @ 2008 11 16, 18:31)
Gal kas žinot ,kaip panaikinti specifinį kvapą iš anglies filtro, nu man jau toks jausmas, kad namai ne gaivėja , o smirsta nuo to valytuvo  doh.gif

O čia koks taip smardinasi? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(iride @ 2008 11 16, 21:19)
O čia koks taip smardinasi? blink.gif

Sharp'as doh.gif šitas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(RėjKa @ 2008 11 16, 17:31)
Gal kas žinot ,kaip panaikinti specifinį kvapą iš anglies filtro, nu man jau toks jausmas, kad namai ne gaivėja , o smirsta nuo to valytuvo  doh.gif

Aš įsivaizduoju apie ką kalba, tai turiu pasiūlymą - gerai išdžiovint smile.gif

Šiaip jau anglies filtras smirda tik tada, jei po plovimo įdedamas nepilnai išdžiūvęs arba jei jis kur pagavęs drėgmės cool.gif
Nekenkia, bet kvapas nemalonus doh.gif
Atsakyti
Sveika,

na, jis turi rankenele, jei labai nori nesti 16 kg bigsmile.gif o siaip yra mobilus - turi ratukus, tad patogiausia ji tiesiog vezioti po buta/nama.
Net jei pirmame aukste lubos 3 m aukscio, tai turis patalpos bus 180 kub. metru, o maximumas kiek gali isvalyti 1 toks aparatas yra 240 kub. metru oro per valanda.
Del pelesio, tai raso, kad sugauna ziedadulkes, augalu, pelesio sporas, dulkes (nurodo net daleliu dydi) - nes ten yra keli filtrai, kur kiekvienas atsakingas butent uz tam tikro dydzio daleliu pagavima.
na, pas mus namie pelesio nera, tai is patirties negaliu pasakyt, kaip ten yra. as tai laukiu pavasario - idomu, kaip jam seksis susidorot su ziedadulkemis, nuo kuriu taip kentedavau kasmet rolleyes.gif
gal kazka issamiau pakomentuos kaip visada seles g.gif

QUOTE(Bucita @ 2008 11 16, 15:48)
prisiskaiciau ir isitikinau, kad ir mum reikia oro valytuvo. Mazei 5 men, sloga kamuoja nuo 3 men, tai yra kai prasidejo sildymas ir ne taip placiai langai atverti. O dar siandien aptikom siaubinga pelesi, nematomuose kampuose, uz spintos, prie langu doh.gif

kaip ten su IQAir? ar ji galima lengvai nesioti? pas mus 2 aukstai, pirmam aukste ~60 kv, ar pakankamas jis tokiam plotui ir del pelesio g.gif ?

Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 11 16, 23:47)

Šiaip jau anglies filtras smirda tik tada, jei po plovimo įdedamas nepilnai išdžiūvęs arba jei jis kur pagavęs drėgmės cool.gif

Kaip galima anglies filtrą plauti ? Juk tai aktyvuota anglis, sušlapinus praras visas savybes... Negalima mano galva jo plauti. "Smirda" kažkoks kitas filtras. Tame ir bėda, kad tokio tipo kaip Sharp, Daikin ir pan. valytuvus reikia valyti. Skaitykite instrukciją.
Papildyta:
QUOTE(Bucita @ 2008 11 16, 15:48)

Pelėsį reikia naikinti ne oro valytuvu, visų sienų šiluminė varža t.b. vienoda+vėdinimas. Kur siena šaltesnė- ten kaupiasi drėgmė- ten ir pelėsis. Nusipirkite priemonių prieš pelėsį (geriausia bio), išvalykite, vėdinkite. Oro valytuvas tik kaip pagalbinė priemonė.
Atsakyti
QUOTE(seles @ 2008 11 17, 08:42)
Kaip galima anglies filtrą plauti ? Juk tai aktyvuota anglis, sušlapinus praras visas savybes... Negalima mano galva jo plauti. "Smirda" kažkoks kitas filtras. Tame ir bėda, kad tokio tipo kaip Sharp, Daikin ir pan. valytuvus reikia valyti. Skaitykite instrukciją.

Tai kad gali... Instrukcijoje taip ir rašo
"Dezodoruojantis filtro tipas Aktyviosios anglies (plaunamas) "
Šiaip, įtariu Rasma teisingai patarė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(iride @ 2008 11 17, 11:16)
Tai kad gali... Instrukcijoje taip ir rašo
"Dezodoruojantis filtro tipas  Aktyviosios anglies (plaunamas) "
Šiaip, įtariu Rasma teisingai patarė  4u.gif

Tada nesuprantu nuo ko reikia anglinį filtrą nuplauti, kokios kilmės nešvarumai gali ant jo kauptis - dulkės? Juk vyksta cheminė reakcija, cheminės medžiagos reaguoja su anglimi, to būdu jos neutralizuojamos. Vanduo juk irgi ne distiliuotas (aišku ir jį galima valyti anglies filtru). Yra oro filtrų kur tik valo nuo chem. medžiagų, kur berods 16 kg aktyvuotos anglies, niekur nemačiau, kad būtų plaunamas ir nuo ko jį plauti?
Va internete : ( http://www.ekofiltra...ader_id=1125680 )
Čia rašo aktyvuota anglis yra labai jautri dulkėms. Jei nuo dulkių, tai oro valytuvas netobulas.

Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 11 16, 22:47)

Nu vat kų daryt, kad jis man jau nuo pat pradžių tą kvapą skleidė, tik aš nesupratau kas tai doh.gif , o užvakar išsiardžiau ir pauosčiau, pasirodo čia tas anglinis filtras blink.gif išploviau, kol buvo šlapias lyg ir nesijuto, o kai pradėjo džiūti ir vėl tas kvapas atsirado blink.gif , nebežinau ką su juo bedaryti unsure.gif

QUOTE(seles @ 2008 11 17, 07:42)

nu tikrai aiškiai parašyta, kad reikia plauti rolleyes.gif
Atsakyti