Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2009 07 31, 13:41)
As ne andriuska, bet sakyc, fiksas geriau, kas liecia kokybe smile.gif

velnias!
o tai koks portretams geriausiai tiktu obj.? 85 arba 100 fiksas?
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2009 07 31, 13:22)
g.gif  įdomiai. Šiaip aš tai jokių tokių panašių dalykų fotikui nenaudoju.  Gal čia bus kažkas tokio kai ant ratuko būdavo nustatymai sportas, portretas ir t.t.Tai gal čia kažkas tokio bus? g.gif
Papildyta:
gali parodyt kur ten skaitinėjai? aj, dabar, bent jau man, efoto neveikia tai neis rast  doh.gif
na bet gal paskui, kai atsigaus, galėsi surast parodyt?  smile.gif

Kazkas cia yra: http://www.efoto.lt/...nikon_programos
toj dar bandysiu prisiminti. Bet tai nebus kaip Sportas ar pan., as isivaizduoju, kad cia minkstis astrias linijas gal, siek tiek ligins oda g.gif Kazkas tokiam styliuj
Papildyta:
Ir cia portretams: http://nikonimglib.com/opc/
Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 31, 14:02)
Kazkas cia yra: http://www.efoto.lt/...nikon_programos
toj dar bandysiu prisiminti. Bet tai nebus kaip Sportas ar pan., as isivaizduoju, kad cia minkstis astrias linijas gal, siek tiek ligins oda g.gif  Kazkas tokiam styliuj
Papildyta:
Ir cia portretams: http://nikonimglib.com/opc/

Oi mergos, man parase AZ i efoto ir praso spalio menesi pafotografuoti vestuves, nu ale tik Metrikacijos centra, bet pasiuliau aisku, kad padarytu daugiau foto, nors parkeli prie to centro ax.gif Jeigu kaina tiks jiems tai kaip smagu butu, pirmos mano vestuves thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 31, 16:11)
Oi mergos, man parase AZ i efoto ir praso spalio menesi pafotografuoti vestuves, nu ale tik Metrikacijos centra, bet pasiuliau aisku, kad padarytu daugiau foto, nors parkeli prie to centro ax.gif  Jeigu kaina tiks jiems tai kaip smagu butu, pirmos mano vestuves thumbup.gif

kaip smagu thumbup.gif ir metas koks spalvingas bus - uiiii kiek prigalvot galima rolleyes.gif

duok savo nuoroda efoto ax.gif
Atsakyti
Oi mergos, man parase AZ i efoto ir praso spalio menesi pafotografuoti vestuves, nu ale tik Metrikacijos centra, bet pasiuliau aisku, kad padarytu daugiau foto, nors parkeli prie to centro ax.gif  Jeigu kaina tiks jiems tai kaip smagu butu, pirmos mano vestuves thumbup.gif

man irgi parašė.. visdar tyngiu atrašyt biggrin.gif bet turbūt jau nebeatrašinėsiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 07 31, 12:10)
jau kad pamačiau, tai ir išsakysiu savo kuklią nuomonę, pagal kurią nėra ten taip paprasta, kad tik padauginti iš 1,6 ir tiek. matymo kampas ant cropintos matricos tikrai susiaurėja, bet perspektyvos perteikimas - ne. paprastas pvz. paimkim 28 mm fixą ir su kropintos matricos apratu nufotografuokime veido portretą. 28x1,6=45. tai vat, kažkodėl man atrodo, kad portretas atrodys kiek juokingiau, nei su pilno kadro (juostiniu) darytas tokio pačio mastelio portretas, nor grynai matematiškai žiūrint ir ten 50 mm ir ten beveik 50.  taigi, kalbant apie fokusinių mm svarbiausi ne jie, o matymo kampas ir perteikiama perspektyva.

Aha, Andriushka. Užtat ir sakiau, kad aš čia labai primityviai aiškinu, nes nėr taip paprasta smile.gif Ačiū už pastabą mirksiukas.gif
Atsakyti

thumbup.gif naujienos!
pasidare idomu ... o kaip su fiksu baznycioj fotografuoja? labai daug neprivaiksciosi... o norisi ir stambiu planu ir is toleliau g.gif jei man reiktu jauciu imciau sviesu zoom'a ir placiakampi ... nieko neraukiu visai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2009 07 31, 09:14)
Gal ir avatara gali didesni ideti?

user posted image

QUOTE(andriuska @ 2009 07 31, 12:10)
jau kad pamačiau, tai ir išsakysiu savo kuklią nuomonę

Aciu Andriuska 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 07 31, 17:39)
thumbup.gif naujienos!
pasidare idomu ... o kaip su fiksu baznycioj fotografuoja? labai daug neprivaiksciosi... o norisi ir stambiu planu ir is toleliau  g.gif jei man reiktu jauciu imciau sviesu zoom'a ir placiakampi ... nieko neraukiu visai  biggrin.gif

o kodėl sakai,kad bažnyčioje neprivaikščiosi? vaikštai kiek nori mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 07 31, 17:39)
thumbup.gif naujienos!
pasidare idomu ... o kaip su fiksu baznycioj fotografuoja? labai daug neprivaiksciosi... o norisi ir stambiu planu ir is toleliau  g.gif jei man reiktu jauciu imciau sviesu zoom'a ir placiakampi ... nieko neraukiu visai  biggrin.gif

Kuo puikiausiai užtenka fikso, lėtai pagarbiai tyliai slankioji aplink veiksmą ir viskas. Man vestuvėm pakako 2 objektyvų - 50mm ir 17-35mm, ant juostos. Šį kartą vėl fotografuodma vestuves tikrai neapsikrausiu daugiau, na gal dar turėsiu 100mm dėl visa ko, tiesiog jis labai gražiai piešia. Ir taip man technikos bus per akis - imsiu ir savo mamiją, jei bus ramesnių momentų, kad galėčiau lėtai neskubėdama pafokusuoti ir pakadruoti, imsiu ir skaitmeną, privalomiem kadram su bobutėm ir pusbroliais. Visa kita juosta. Jau šimtintą kartą įsitikinu, kad juosta mane labiau mobilizuoja, tiesiog nepleškinu belekaip ir kadrai kažkaip labiau vykę gaunasi.

Ryt išvažiuoju atostogų, į Italiją. Gerų plepesių visiem! Tikiuosi pailsėti bent pakeitusi aplinką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2009 07 31, 16:58)
o kodėl sakai,kad bažnyčioje neprivaikščiosi? vaikštai kiek nori mirksiukas.gif

Papriestarausiu - per sias vestuves vikare pasake - tik cia ir cia, taip ir taip. Is sonu negalima, arti prieit irgi ne, stovet per vidury, ties ta eile, kur paskutiniai sveciai sedi. Aceit laiko pafotografuoti bus ir po to - leis uzeit dar kart visiems i baznycia ir nusifotografuot prie altoriaus. Kad neblaskyt sveciu demesio, nes jei fotografai aplink slampineja, demesys automatiskai i juos krypsta.... doh.gif
Tiesa ir krikstynas pas mus fotografuojant, kunigas visada pasako kuriose dviejuose vietose galima stoveti smile.gif

Geru atostogu, pupeliuk 4u.gif
Atsakyti
Lt taip griežtai nėr, bet jau turiu įgūdį - atėjus į svetimą bažnyčią varau tiesiai pas kunigą ir klausiu apie savo laisvės migruoti ribas biggrin.gif Nenoriu vidury ceremonijos visų akivaizdoj būt nuo kur nors nuvyta. Tai tos ribos pas vieną vienokios, pas kitą kitokios. Bet pastebėjau, kad jei nuolankiai mandagiai kalbi ir dar nusišypsai, jų kažkaip paskui žiūrėk ir pakanka biggrin.gif
Atsakyti