Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 24, 07:28)
Sveika,
As per Kudros skelbimus pirkau difuzeri, man atrodo taip vadinasi, visai smagiai praskaido bliksties sviesa 4u.gif
Jei noresi pirkt parasyk paieskosiu zinutiese kontaktu, kainavo apie 35 Lt man atrodo smile.gif

Aciu, bet kad ne Lt as 4u.gif

Bite, kur esi?
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 07 24, 09:59)
naudojant Amanda's actionus smile.gif ten šone parašyta.

kur sone, nematau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 24, 10:16)
kur sone, nematau blush2.gif

ten jos pačios tie action'ai ir yra. nueik į profilį ir pamatysi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 24 liepos 2009 - 09:24
QUOTE(bite maja @ 2009 07 24, 10:23)
ten jos pačios tie action'ai ir yra. nueik į profilį ir pamatysi.

Nu jo, radau, bet ji jas parduoda ax.gif
verysad.gif
Papildyta:
Nezinau gal jus jau matet sita, cia detaliai parodytas vienas variantas del spalvu, gal kam pravers:
http://www.photoshop...processing.html
Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 24, 10:31)
Nu jo, radau, bet ji jas parduoda ax.gif
verysad.gif

Bet tik 40 dolerių rolleyes.gif va
Atsakyti
wyshnia, gal pades 4u.gif

Pagrindiniai naudojami blykstės režimai: Mode->ETTL ir Mode->M (Manual).
Mode-> ETTL naudojama, kai kamera yra režime P, t.y. beveik automatas. Tai patogu, kai fotografuojamas reportažas, sportas, greitas vyksmas.
Mode-> M naudojama, kai kameroje nustatytas rankinis valdymo režimas M. Tumet galima reguliuoti blykstės galingumą, „light compensation“ (1 = visas galimas blykstės galingumas, kitos reikšmės – atitinkamai mažiau).
Blykstės veikimo greitis yra 1/300 – 1/500 sekundės dalis. Todėl labai trumpo išlaikymo naudoti nepavyks – blykstė paprasčiausiai nespės apšviesti norimo objekto. Optimalus išlaikymas yra 125 (ne trumpesnis).
Kokybiškas blykstės veikimas turimas prie ne daugiau kaip 2-4 metrų nuo fotografuojamo objekto.

Pavyzdys, kai norimas objektas yra prastai apšviestas:
Iš pradžių bandoma fotografuoti be blykstės (prie ne mažiesnio išlaikymo, kaip 1/30 – 1/60).
Jei vaizdas gaunasi per tamsus, atidarom diafragmą iki maksimumo ir pailginam išlaikymą iki 1/60 – 1/125. Įjungiam blykstę mažiausiame jos galingumo veiksme.
Jei vis dar tamsu, padidinam blykstės galingumą.

Kitas būdas sumažinti blykstės galingumą – pasukti ją į šoną/viršų, kad jos skleidžiama šviesa atsispindėtų nuo kokio nors šviesaus objekto. (info is Zolubos)

Loretoidai, sveika prisijungus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 07 24, 08:58)
Aciu  4u.gif

vat ir nepamenu, man rods is sono buvo g.gif  nors is esmes, tai pavesyje praktiskai buvom... del fakturos, ko gero su hi kontrastu persistengiau...  g.gif  originale man rods matos... ax.gif

pastebėjau, kad jei fotkini ne vakare tai šešėliai vsitiek gaunasi ne tokie...
va kaip ir pas mane čia:
http://www.flickr.co...57618099281486/
vakare fotkinomės bet matyt nuo medžių dar šešėlis prisidėjo g.gif
sussakiau tau pastabas su kuriom ir pati nesusitvarkau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2009 07 24, 10:48)
Bet tik 40 dolerių rolleyes.gif va

Nu jo, ten kiekvienas po 25 po 40, gal ir verta aisku, tik man reikia dar fotika atidirbti, paskui objektyvui uzsidirbti o tada jau apie Actionus galesiu pagalvoti doh.gif O pas tave si fotke kur avatoriuje irgi su tom spalvom daryta? Gal pirkai tos po 40 baksu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 07 24, 08:54)
wyshnia, gal pades 4u.gif

Dekui, viskas pades 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 07 24, 11:04)

vakare fotkinomės bet matyt nuo medžių dar šešėlis prisidėjo g.gif
sussakiau tau pastabas su kuriom ir pati nesusitvarkau biggrin.gif

jooo... tas sviesos/seseliu pajautimas/valdymas tai baisiai sunkus reikalas... doh.gif

as dazniausiai pirma fotkinu, o paskui analizuoju, nors reiktu daryt atvirksciai... doh.gif tikiuos su praktika kazkaip kazkada susitvarkysiu... ax.gif
Atsakyti
man kažkaip negražios tų actionų spalvos smile.gif arba reikia man normalaus monitoriaus doh.gif

pepperoni 4u.gif
Atsakyti
man irgi nelabai... saltos labai... ax.gif

Jeliuk - as tau parasysiu az wink.gif

Sea - 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti