Nu is tikruju net nepamenu kaip ji uzciuopiau, bet kazkaip apsiciupinejau.. ir jau keli men jis toks, nedideja. Siaip liepe man per daug jo neciupineti, netrinti, bet karts nuo karto pasiziuriu ar nedideja. Tikiuosi isnyks gal kada. siaip jei didetu tai vidaus daktare sake duotu siuntima iskart pas hematologus i santariskes. Tai po kolkas save stebiu ir tiek.
Na va, o aš turbūt pati prašysiuosi pas hematoligus, nors ir nesiūlo...O Zvaigzdute^ tu kitokių negalavimų nejauti išskyrus tą padidėjusį limfmazgį?nes man tai ir temperatūra laikosi ...
QUOTE(tula @ 2008 03 04, 19:41)
Na va, o aš turbūt pati prašysiuosi pas hematoligus, nors ir nesiūlo...O Zvaigzdute^ tu kitokių negalavimų nejauti išskyrus tą padidėjusį limfmazgį?nes man tai ir temperatūra laikosi ...
Nu is cia ka paraset, tai nekosciu, nedusina, apetita turiu, ir gan nebloga. Tik kad vat pora naktu nelabai sekesi uzmigt, kai nori miego, bet neuzmiegi (daznai man bna per pilnati,nors dabar nepilnatis) lyg karsta buvo, tai cia gal skaitytusi naktinis tas karciavimas., nzn... gal sutapimas, tikiuosi. Temperaturos nesimatavau, nes nesijauciau blogai. O jus siaip pasimatavot, ar jums ir silpna?
Kiek zn temperatura laikosi, kai buna ciklo vidurys, arba kai nescia, bet tikriausiai jus ta jau zinotumet

as temperatura atsitiktinai pasimatavau, nes ne kaip jauciausi, silpna buvo, kadangi buvo pakilusi, tai tada kazkaip savaime emiau sekti ir pastebejau , kad ji man laikosi tokia virš 37.O dabar tai kas labiausia neramina, tai niežulys viso kuno, na jis ne visai toks, kaip kad šiaip sakykim niežti, bet toks kartu su deginimu, jei pasikasau, tai ta vieta labai dega, na žodžiu paskutiniu metu jaučiuos labai ne kaip

QUOTE(tula @ 2008 03 05, 22:16)
as temperatura atsitiktinai pasimatavau, nes ne kaip jauciausi, silpna buvo, kadangi buvo pakilusi, tai tada kazkaip savaime emiau sekti ir pastebejau , kad ji man laikosi tokia virš 37.O dabar tai kas labiausia neramina, tai niežulys viso kuno, na jis ne visai toks, kaip kad šiaip sakykim niežti, bet toks kartu su deginimu, jei pasikasau, tai ta vieta labai dega, na žodžiu paskutiniu metu jaučiuos labai ne kaip 

Nu tada tikrai paprasykit siuntimo pas hematologa... Bus paciai ramiau, o dabar nerimaujat.. Linkiu kad nieko nebutu

QUOTE(tula @ 2008 02 28, 16:35)
man vėl problemos su limfmazgiais, jau 4 mėn dešinėje kaklo pusėje padidėjęs limfmazgis, dabar jis kažkur slyvos dydžio, neskauda, tik kad jaučiu jį, kartais lyg tempimo toks jausmas.Ir gerklėje pastoviai jaučiu lyg kažkas užstrigę, kartais kutena, kartais norisi pakosėt, bet LOR nieko nerado, sakė gali būt dėl skrandžio rūgščių, kurios dirgina.Kraujo tyrimai geri, kitur tų limfmazgių padidėjusių nėra, plaučiai šviečiausi, nieko nėra.Dabar buvau pas infekcionistą, pridaviau kraują dėl citomegalo ir toksiplozmozės.Bet ar dėl šių ligų gali būti tiek laiko tas limfmazgis padidėjęs?Gal kas susidūrėte, apšvieskite, nes nebežinau ką ir galvot, tik kitą savaitę sužinosiu tyrimų rezultatus...
Papildyta:
Tiesa ir temperatūra laikosi apuie 37,2--37,4 pastoviai
bei jaučiu tokį kaip ir maudimą po šonkauliais ,ypač kairėj pusėj...
Papildyta:
Tiesa ir temperatūra laikosi apuie 37,2--37,4 pastoviai

Na, prisijungsiu ir as prie pokalbio...
Man desineje kaklo puseje padidejes limfmazgis. Jau > 2 menesiu... Visi simptomai IDENTISKI kaip ir pas tula.
Buvau pas seimos gydytoja, LOR, endokrinologa (dariausi echoskopija, skydliauke tvarkoje, limfmazgio dydis 1x2 cm - tikrai didelis), dariau toksoplazmozes tyrimus (neigiama), galiausiai gavau siuntima i onkologini santariskese, kur man dure ta guzeli, paeme is jo skyscio bei istyre. Nieko blogo nerado, tik diagnozavo limfadenita+faringita ir issiunte i savo poliklinika gydytis.
Savo poliklinikoje man eilini karta paskyre antibiotiku ir tada sake turetu sumazeti...
Bet kazkaip nepasitikiu savo poliklinikos gydytojais ir nenoriu daugiau tu antibiotiku gerti. Sia ziema jau 3 kartus sirgau, vis nezmoniskai skaudejo gerkle, negalejau issigydyti, geriau 3 kartus antibiotikus, sakiau gydytojai, kad guzas turbut nuo gerkles uzdegimo, bet man gydytoja sakydavo, kad ne, cia ne del to, cia del kitu priezasciu... O galiausiai pasirode, kad butent del to. jeigu tuomet geriant antibiotikus guzas neisnyko, tai kodel geriant tuos apcius antibiotikus jis turetu isnykti dabar? Tuo labiau, kad pagaliau man gerkles neskauda, jauciuosi gerai, o ir temperaturos ~37 jau koki menesi neturiu. Be to norim planuoti leliuka, Tai gal spjaut i tuos antibiotikus...? Nezinau, pavargau vaikscioti per visus gydytojus, kurie kartais atrodo patys sau priestarauja. Ir siaip atrodo, kad tas limfmazgis po truputuka mazeja.. Labai nezymiai aisku, bet visgi... Visa ta odiseja pas gydytojus truko apie 2 menesius, pavargau nezmoniskai (ypac prichologiskai, nes irgi buvau prigalvojus ir prisiskaicius ivairiausiu dalyku).
Taip kad nesijaudint tula labai del to limfmazgio. O del sventos ramybes gauk siuntima i onkologini, kur tau patvirtins, kad nieko cia labai blogo nera. Be limfomos ir iv. vezio tipu yra dar begale ligu, kurioms budingas limfmazgiu padidejimas. Ir tos ligos tikrai ne tokios baisios.
O be to, kaip man sake santariskiu onkologiniame, buna, kad limfmazgiai padideja ir taip ir nesumazeje, t.y. lieka padideje visa gyvenima ir nieko cia tokio.
Stai taip. Issipasakojau....
Dekui Renacik, ir mane nuraminai

Na va, siunčia mane pas hematologą, pasiskambinau į Santariškes, užregistravo tik birželio 5 d.
neisivaizduoju kaip reiks sulaukti. O gal žinot, gal kur privačiai dirba hematologai
nes šitiek laukti tai ir psichologiškai be galo sunku, o ir jaučiuosi ne kaip...

QUOTE(tula @ 2008 03 07, 16:14)
Na va, siunčia mane pas hematologą, pasiskambinau į Santariškes, užregistravo tik birželio 5 d.
neisivaizduoju kaip reiks sulaukti. O gal žinot, gal kur privačiai dirba hematologai
nes šitiek laukti tai ir psichologiškai be galo sunku, o ir jaučiuosi ne kaip... 

Nu jo, su eilem ten tikrai ne kas... mane viena karta siunte irgi, skambinausi liepa gal, sako spalio men (siunte del padidejusio kiekio limfocitu kraujyje). Irgi pergyvenau, tai galima ten privaciai, ta prasme susimoketi ir uzregistruos tikrai greiciau. Uz konsultacija sake reiks moket virs 100Lt, nu sutikau, siais laikais gal nera daug, tuo labiau tokiu klausimu. Uzregistravo rugpjucio pradzioj (man atrodo leido paciai pasirinkti data), nuvaziavau, paeme kraujo tyrimus papildomai (bendra, ir kazkokius del virusu, citomegalo ar kazkoki, nepamenu. tik nesake kad uz tyrimus reiks moket, tai biski nustebau kai pasake, kad bendroj sumoj virs 400Lt gal

Tai vat, pasiskambink ir sakyk kad norit susimoket uz paslaugas, tada skaitosi kaip VIP pacientas

ačiū už patarimus, bet jau radau kur greičiau galima išsitirti, užsirašiau Kauno klinikose, kovo 27 d.Taigi, manau, kad gal nėra didelio skirtumo Kaune ar Vilniuj, vistiek tuos pačius tyrimus darys, bet va, laukti kur kas mažiau teks 
Papildyta:
Tiesa, o gal galit pasakyt, kiek daugmaž reikia laukti biopsijos atsakymo?Ir iš vis ar visais atvejais ją daro, jei padidėjęs limfmazgis?Atsimenu prieš keliatą metų buvau santariškėse dėl pakitusio apgamo, tai neėmė jokių mėginių, užteko ten kažkokiu echoskopu pažiūrėt, kur daug kartų didina vaizdą ir iš kart pasakė, kad nepiktas, bet išoperavo...

Papildyta:
Tiesa, o gal galit pasakyt, kiek daugmaž reikia laukti biopsijos atsakymo?Ir iš vis ar visais atvejais ją daro, jei padidėjęs limfmazgis?Atsimenu prieš keliatą metų buvau santariškėse dėl pakitusio apgamo, tai neėmė jokių mėginių, užteko ten kažkokiu echoskopu pažiūrėt, kur daug kartų didina vaizdą ir iš kart pasakė, kad nepiktas, bet išoperavo...
QUOTE(tula @ 2008 03 07, 17:20)
Tiesa, o gal galit pasakyt, kiek daugmaž reikia laukti biopsijos atsakymo?Ir iš vis ar visais atvejais ją daro, jei padidėjęs limfmazgis?
biopsijos atsakymo Santariskese laukiau ~savaite...
O del durimo, tai nzn, ar visais atvejais duria. Bet tas durimas neskausmingas, truputi gal nemalonu, bet tikrai nieko baisaus. Man net 2 kartus dure, nes viena karta nepataike ir ne toki skysti ar tai medziaga is limfos istrauke, kokios reikejo. Atejau atsakymo po savaites, o man sako sorry, bet teks durti dar karta... Taip vat galutinio atsakymo sulaukiau tik kazkur po 2 savaiciu, po antro durimo.
aisku, dėkui už informaciją.O jei yra du limfmazgiai padideję, tai kažin iš vieno, ar iš abiejų ima.Oj, nežinau, pražilsiu turbūt aš per tą mėnesį, kol sužinosiu rezultatus.