Įkraunama...
Įkraunama...

Limfmazgiai

eng pagrindinis rodiklis??
tai kodel man nei vienas gydytojas nesugeba paaiskinti, nuraminti, sakytu, kad durna boba, eng geras, netampyk vaiko, palauk ...n... laiko ir tada ziurek.
o man sako, kad viskas gerai, bet butina kas 3 savaites krauja kartoti. pasirodyti pediatrui, kad apziuretu limfmazgi, pilvuke bluzni g.gif
tai kaip cia suprast doh.gif
ryt einam pas chirurga.
man atrodo, kad as pasiruosiu klausimyna ant lapelio. nes kai vaikas klykia, kai pasako, kad is jo puses viskas gerai ir iseinu per duris.
bet lieka nnn klaustuku.

Atsakyti
Turiu ant kaklo padidėjusį limfmazgį jau beveik 20 metų, kitą gal kokius 12metų ir nieko. Šiaip ir kiti (ypač kaklo) limfmazgiai pas mane padidėja nuo bet kokios infekcijos ar viruso. Ne vieną kartą dariausi kraujo tyrimus ir echoskopiją... Ir ką? O gi nieko - niekas nieko paaiškinti negali doh.gif Taip ir gyvenu, nors nėra labai ramu 4u.gif
Atsakyti
Mes is chirurgo
sake, kad per ilgai limfmazgis yra padidejes, kad normalu, jeigu yra 1-2 men, bet ne tiek
rekomendavo pjauti arba palaukti iki vasaros vidurio, tada pjauti

dar su kuo nors pasikonsultuosiu, o jeigu leis laukt, palauksiu iki liepos vidurio
ir jeigu jis nesumazes, pjausim
baisu, bet su tokiu limfmazgiu negaliu palikt vaika ramybej, jau pati prazhilt baigiu
Atsakyti
buvom siandien suorganizuotam gyd konsiliume,nes labai jau abejojau del tos operacijos.
sake vel stebeti doh.gif
kaip mane nervuoja laukimas.... ale ka darysi
siaip nuramino, kad jeigu jau butu buves piktybinis, per 7 men butu islinde ir kiti pozymiai g.gif
Atsakyti
Nu as vakar buvau pas vidaus gydytoja, vel sakiau apie ta limfmazgi, tai dave siuntimus, skydliaukes, krutu, pilvo echoskopijai, pas infektologe ir pas LOR, sake jei cia nieko neras, tai sius pas hematologe.. Siaip man tas limfmazgis nedideja, nu bet ir nemazeja, tai del viso pikto tikrinsiuosi rimtai..
Atsakyti
Mano kaklo lifmazgiai padidėję jau turbut 10 metų, tada buvau 15... Jie visąlaik maždaug muskato riešuto dydžio, tik jei peršalu ( pfu pfu pfu tik tokios pas mane ligos, ir tai labai retai...) padidėja dar, iki maždaug pusės kiaušinio dydžio, kaip minėjo kažkas temos pradžioje..O esmė tame, kad neranda nieko, as sveika kaip ridikas tik, kad tie limfmazgiai.. Ir kaip juos išnaikinti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Z1V1L3: 04 birželio 2008 - 19:35
QUOTE(Z1V1L3 @ 2008 06 04, 20:34)
Mano kaklo lifmazgiai padidėję jau turbut 10 metų, tada buvau 15... Jie visąlaik maždaug muskato riešuto dydžio, tik jei peršalu ( pfu pfu pfu tik tokios pas mane ligos, ir tai labai retai...) padidėja dar, iki maždaug pusės kiaušinio dydžio, kaip minėjo kažkas temos pradžioje..O esmė tame, kad neranda nieko, as sveika kaip ridikas tik, kad tie limfmazgiai.. Ir kaip juos išnaikinti unsure.gif

Nu vienintelis budas - isoperuoti unsure.gif mano tas limfmazgis kokia pupeles zirnio dydzio, kad va ir buvau persalus bet siaip nepadidejo... bet vis tiek jis man nepatinka... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2008 06 04, 20:47)
Nu vienintelis budas - isoperuoti  unsure.gif mano tas limfmazgis kokia pupeles zirnio dydzio, kad va ir buvau persalus bet siaip nepadidejo... bet vis tiek jis man nepatinka... unsure.gif

pas mano vaika pupeles dydzio, tai visi daktarai konsiliume sake, kad cia normalu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2008 06 06, 11:42)
pas mano vaika pupeles dydzio, tai visi daktarai konsiliume sake, kad cia normalu  g.gif

Tai tikiuosi kad taip ir yra... bet vis tiek jei jau pradejau tirtis, tai eisiu per visus gydytojus kur sius 4u.gif
Atsakyti
mane irgi siuntinejo... o tai zvaigzdute, sakei turi siuntima pas hematologa... dabar jau neturi? nes tiek ishsistirti truks kokius pora metu... nebent daug pazinciu turi ir gali kur nors ilisti be eiles...
bet tiesos yra- jei ilgai niekas nekinta, tai nieko be stebejimo ir nelieka... o randai ypac moterims, mergaitems tikrai nepuosmena...
man pvz jau neisnaikinsi, jei tik ne su golfu- visada matosi... tik pats priprates nebepastebi...
Atsakyti
na o pas mane situacija nesikeicia, hematologai aiškina, kad tai ne limfoma, nors visiškai jokių tyrimų nedaro tam paneigti.Pasikliauja tik bendrais kraujo tyrimais ir tai, kad limfmazgis ne virš raktikaulio.O tas mano limfmazgis po truputį vis didėja, dabar gal slyvos dydžio, aš jį jau jaučiu net ir ne liesdama.Dar vienas padidėjęs toje pačioje pusėje tik po žandikauliu.
Nežinau kur ir kreiptis dar, kur galėtų man ištirti tą limfmazgį ir nustatyti jo padidėjimo priežastį g.gif gal pas chirurgus?o gal tikslinga jo ehoskopija pasidaryti?
Šiaip viskoius blogus dalykus jaučiu noserykleje visą tą laiką, kai padidejęs limfmazgis, kalbu tarsi per nosį, viskas man ten užkritę, gerklėj kažką jaučiu, kartais paskauda, nors ir ne peršalu, dirgina, kutena.Už migus pradėjau knarkti doh.gif Ar tai kažin galėtų būt su gerkle susiję?LOR nieko nemato, tvirtina, kad tai nesusiję su gerkle.Bet aš linkus abejoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(lepune @ 2008 06 09, 22:07)
mane irgi siuntinejo... o tai zvaigzdute, sakei turi siuntima pas hematologa... dabar jau neturi? nes tiek ishsistirti truks kokius pora metu... nebent daug pazinciu turi ir gali kur nors ilisti be eiles...
bet tiesos yra- jei ilgai niekas nekinta, tai nieko be stebejimo ir nelieka... o randai ypac moterims, mergaitems tikrai nepuosmena...
man pvz jau neisnaikinsi, jei tik ne su golfu- visada matosi... tik pats priprates nebepastebi...

As buvau pas hematologe praitais metais, rugpjuti gal, del padidejusiu limfocitu kraujyje, tada padare tyrimus, apciupinejo limfmazgius ir sake sveika. O kazkur sausi ar kada pastebejau limfmazgi, anksciau liepe stebeti, o dabar kadangi jis nepraeina tai nutariau issitirti. Pas LOR ir infektologe jau uzsiregistravau penktadieni, o visas echoskopijas darys liepos 2, nes dabar gydytojas atostogauja. Tada jei ka sius pas hematologe.

Beje, ar jus tikrinotes pazastu ir kirksnies limfmazgius? pas mane pazastyse nieko nera, o kirsknyse tai nesuprantu ar ten kremzles ar padideje limfmazgiai, tai vel prisigalvoju visokiu nesamoniu unsure.gif doh.gif paprasysiu gal infektologes kad paziuretu...
Atsakyti