Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(boruzka @ 2009 07 24, 10:07)
1. taip man rodos painiosis labai ...
2. as jau supratau pamaciusi tavo boksto nuotrauka  biggrin.gif as architektu gatveje salia rimi parduotuves  bigsmile.gif  galesim kada pasivaiksciot vakare  mirksiukas.gif

1. Nemanau ax.gif
2. Butinai mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba ryta 4u.gif
su auto manau dar ankstoka g.gif
o kompozicijos taisykles dar mokomes cia g.gif
man ta kur objekta is ivairiu pusiu fotografuoti idomi, gal butu pagaliau proga PS isbandyti tongue.gif
Vakaras idomu, bet tie vakarai dar velyvi, mes atsigulam dar sviesoj blush2.gif gal uz menesio
siuliau lasiukus lauke kol silta ir zalia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 07 24, 10:26)
Laba ryta  4u.gif
su auto manau dar ankstoka  g.gif
o kompozicijos taisykles dar mokomes cia  g.gif
man ta kur objekta is ivairiu pusiu fotografuoti idomi, gal butu pagaliau proga PS isbandyti tongue.gif
Vakaras idomu, bet tie vakarai dar velyvi, mes atsigulam dar sviesoj  blush2.gif gal uz menesio
siuliau lasiukus lauke kol silta ir zalia  ax.gif

Palaukit, as jau susimaisiau apie ka mes kalbam smile.gif

As tai kalbu apie tuos ND, kurie nekonkursiniai, o cia temoje bus daromi. Todel taisykles sitoj vietoj puikiai tiktu, o konkursinius tai jau Rico skelbia bigsmile.gif Ir kaip suprantu, lieka lasiukai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 24 liepos 2009 - 09:43
QUOTE(Tiny @ 2009 07 24, 08:42)
Palaukit, as jau susimaisiau apie ka mes kalbam  smile.gif

As tai kalbu apie tuos ND, kurie nekonkursiniai, o cia temoje bus daromi. Todel taisykles sitoj vietoj puikiai tiktu, o konkursinius tai jau Rico skelbia  bigsmile.gif Ir kaip suprantu, lieka lasiukai  ax.gif

na, tai galima pasitarti, toks ir tas skelbimas - jus pasitarkit o as nuspresiu tongue.gif o tiksliau jus nuspreskit as paskelbsiu tongue.gif

Lasiuku kazkas nenorejo unsure.gif
Atsakyti
Tiny,pamacius foto pirmas ispudis-ranka milzine. Plius jei ja fokusavai, reikejo manau ja visa su pirstais rodyti, antraip-apkapota. Kiti kampai gerai, bet sis kadras manau nera vykes smile.gif koja isplaukusi tarsi uzstoja vaizda, pernelyk smarkiai isplaukusi, tiesiog blynas, norisi patraukti.
Aciu uz sveikinimus, man atostogos nuo SM irpan.. kita sav isvaziuoju be kompo ir mobilaus, tai kai grysiu prisijungsiu 4u.gif

Del ND man nuobodoka kazkaip tos kompozicines temos blush2.gif nu nzn.. arba kelias imti iskart tada... ne?

Del konkursinio nu idomu idomu ka pasakys Rico bigsmile.gif man viskas idomu apart kokios formos pvz urbanistikoj doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 24 liepos 2009 - 10:01
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 24, 08:58)
Tiny,pamacius foto pirmas ispudis-ranka milzine. Plius jei ja fokusavai, reikejo manau ja visa su pirstais rodyti, antraip-apkapota. Kiti kampai gerai, bet sis kadras manau nera vykes smile.gif koja isplaukusi tarsi uzstoja vaizda, pernelyk smarkiai isplaukusi, tiesiog blynas, norisi patraukti.
Aciu uz sveikinimus, man atostogos nuo SM irpan.. kita sav isvaziuoju be kompo ir mobilaus, tai kai grysiu prisijungsiu  4u.gif

Del ND man nuobodoka kazkaip tos kompozicines temos  blush2.gif nu nzn.. arba kelias imti iskart tada... ne?

Del konkursinio nu idomu idomu ka pasakys Rico  bigsmile.gif man viskas idomu apart kokios formos pvz urbanistikoj  doh.gif

na, tavo darbai daugiau balsu surinko tongue.gif blush2.gif turi siulyt ka nors mirksiukas.gif

Geru atostogu, lauksim griztant 4u.gif
Atsakyti
Zitlali, dekui 4u.gif
QUOTE(Rico @ 2009 07 24, 10:54)
Lasiuku kazkas nenorejo  unsure.gif

Aha, alexxandra nenorejo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 24 liepos 2009 - 10:16
Na, tai siulau kelis variantus:
Lasiukai
Vanduo
Batai
Piestukas
Namai (namu siluma ir pan, ne architektura)
Karstis
Medis
Vejas
Kapines
Atspindziai
Veidrodziai
Debesys
Sviesa

Begale galima sugalvoti... del daiktu tai parasiau, bet daabr galvoju, kad nereiktu konkretaus daikto gal g.gif nusibos visa menesi ziureti i pvz., batus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 07 24, 10:15)
Zitlali, dekui  4u.gif

Aha, alexxandra nenorejo  4u.gif

as irgi nenoriu smile.gif
Atsakyti
Niekas nepatinka?
dar:
geometrines formos
maistas
spalvos
seniena
daikto detales, tekstura
negatyvi erdve
tiltas
Atsakyti
Laba- labai atsiprašau už offtopicą, bet gal kuri susidomės nauja Lowepro Mini Trekker AW kuprine- kaina 230 LT

http://www.fotofabri...Trekker-AW.html

user posted image
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 07 24, 07:48)
Techniniai ND Kompozicija ir įtaiga (I dalis)

Pagrindinis tikslas - remiantis pirmosios fotopamokos iš www.morguefile.com kompozicinėmis taisyklėmis (trečdalių taisyklė, aukso pjūviai, trikampis, rėmelis, lydinti linija, apskritimas, ritmas, arba neigiama erdvė) padaryti abstrakčią foto.

Techniniai ND Kompozicija ir įtaiga (II dalis)

ND užduotis nufotografuoti kokį nors objektą iš įvairių matymo taškų (iš arti, iš viršaus, iš apačios, iš už nugaros). Reikia padaryti vieno objekto fotografijų koliažus (taip, kad vienas autorius galėtų nufotografuoti bent 3 skirtingus objektus.
Į koliažą galite dėti tiek nuotraukų, kiek jums atrodys tinkama atskleisti visas įdomiausias objekto puses :-)

na, niekas nereiskia noru, tad skelbiu tongue.gif
tik pirma dalis man tokia g.gif ritmas ka tik baiges g.gif o va antra dalis traukia ax.gif
Atsakyti