Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Eres @ 2009 07 20, 11:43)
Seava, meluoji ir neraudonuoji. Jei kitu isvadinimas ozkomis ir pan. yra kulturingas tonas nu tai ka as zinau doh.gif Kas nori, isijungia be problemu, niekas nieko neisvaro, ND buna pakomentuoti, jei kas nors pasake kad blogai, tai kartais jei galvoja taip pat, tai nesikartoja. Cia kogero ir pati taip darau, kodel praktiskai nekomentuoju smile.gif
As is vis nesupranto, tokio susireiksminimo, ateina naujokas, tai ar jis taikosi prie jau susiformavusio kolektyvo, ar visas kolektyvas cia turi taikytis prie kiekvieno naujoko??? Turim tikrai tokiu nesenu naujokiu, kurios puikiai prisitaike, ir man jos net tokios labiau didesnes senbuves atrodo, nei kad kaip kurios senbuves tongue.gif  Mano ankstesniam poste, yra viskas parasyta jau, nebesikartosiu biggrin.gif
TAI KURIA KOMPOZICIJOS TAISYKLE DAROM SAVAITES ND?

Cia jau kiekvieno suvokimo reikalas apie kultura, kitam ir isvadinti ozkom skamba kulturingai biggrin.gif Tiesa sakant,man asmeniskai toki asmeni norisi ignoruoti ir tiek cool.gif (turbut taip ir padarysiu, ir gal net ne as viena smile.gif )Ateis i kolektyva ir visas ozkom isvadins. blink.gif Nu dar to betruko! Ir dar reikalauja kazko cia atejusi, ir principus rodo unsure.gif
O siaip sutinku su viskuom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 20 liepos 2009 - 11:54
QUOTE(*Citra* @ 2009 07 20, 11:50)
Cia jau kiekvieno suvokimo reikalas apie kultura, kitam ir isvadinti ozkom skamba kulturingai  biggrin.gif Tiesa sakant,man asmeniskai toki asmeni norisi ignoruoti ir tiek  cool.gif (turbut taip ir padarysiu, ir gal net ne as viena smile.gif )Ateis i tema ir visas ozkom vadins. blink.gif  Nu dar to betruko! Ir dar reikalauja kazko cia atejusi ir principus rodo unsure.gif
O siaip sutinku su viskuom.

ignoruokit ignoruokt, ta tikrai labai gerai sugebat.

o as per ta laika pasvarstysiu ar verta man dar i toki savimi patenkinta kolektyva prasytis.

uzgniauzkit cia visus balsus pries ( o tai ir yra nesugebejimas priimt kritikos,nelankstumas) ir megaukites tuo ka susikuret. Jums jusu istatymai tobuli,klaidu nera(net jei ne vienas ir kitaip galvoja)

manau ne viena naujoke perskaicius sita tema net ir nepanores jungtis.
Atsakyti
Merginos, neturiu laiko nereikalingoms diskusijoms. Geriau einam balsuot wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 07 18, 20:46)
Bonda, o kodėl abi akys turi būti fokuse? Nebūtinai juk... Na, nebent personažas žiūrėtų tieisi į objektyvą, ar būtų koks portretas "en face" iš arti. Daugybė puikių pavyzdžių galima rasti. Pati kaip tik neseniai gėrėjausi aktoriaus A. Sakalausko panašiu portretu.

aisku, nebutinai mirksiukas.gif bet va kaip ir sakai, turi buti foto su emocija, kazkuom traukt, kad nepastebet ir nesikabinet blush2.gif as kazkiap labai reikli sau pasidariau..automatiskai kazkiek reiklesne ir kitiems turbut ax.gif ir vis dar as labiau kaifuoju nuo ryskesniu kadru, nei issiliejusiu -nors... kazi ir ar daaugsiu iki to blush2.gif ax.gif

SP
, moki tu susakyt viska taikliai, aiskiai thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 18, 21:08)
Cia dar sian isgimdziau... atitinka mano nuotaika..
user posted image

man sita thumbup.gif thumbup.gif kaip cia fotkinai, koks apsvietimas, ka darei? ax.gif
grudge man ne schmoll.gif bet jau auskciua paaiskinau kodel ax.gif ir dar akys/paakiai baisiai jau tamsu unsure.gif
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 19, 06:35)

sitos abi man thumbup.gif tik paskutinej akiu baltymai man jau nebe natural vaizdelis mirksiukas.gif bet gal ir taip turi but -cia as nezinau..bet as iki galo turbtu nebalinciau//gal tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(seava @ 2009 07 19, 19:26)

o vietoj malonaus pabendravimo ,suradau ozku pulka. verysad.gif

nepamirskit,kad cia skyrelis "fotografijos pradziamokslis"
nevaidinkit profiu.

jei nepatinka, tai nedalyvauk tam ozkyne -nematau problemu tongue.gif lotuliukas.gif

nelabai kas cia ir vaidina -kazkiap nepastebejau tikrai mirksiukas.gif va kad tu issisokineji pastarasias keletas dienu tai tikrai -ne man vienai taip atrodo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(seava @ 2009 07 19, 19:26)
o ne kurkit neivykdomas uzduotis.

o kuri uzduotis neivykdoma? g.gif g.gif kazkaip kas norejo, tas ivykde, ta pati zitka keik vargo doh.gif -paklausk -bet vis tiek padare, perprato reikala thumbup.gif thumbup.gif
o kad pirmose nevyke objektai buvo -tai tikrai -nes as net negalejau iziuret ar i gera, ar nelabai -neriek pykt del sudo nieko mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(guziukas @ 2009 07 19, 19:52)
Sveikos,nu bandysiu ir as jungtis prie jusu biggrin.gif jei tik kantrybe nepabegs doh.gif isigijau siandien kita fotika tai norisi viska paveiksluot,ale ne viskas iseina,nereik man labai jau kazko,bet kai viena foto atrodo labai,o kita nesamongai tai ner daugiau nieko,kaip eit i mokslus mirksiukas.gif

sveika sveika thumbup.gif thumbup.gif jei ka kreipskis -pas mus fotikai panasus -turetu but valdymas ir panasus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(seava @ 2009 07 19, 21:23)
siandien pirma kart isgirdau kad ir jie negeri. todel isvadu dar nepadariau :)bet pasistengsiu apibendrint .

3.Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.

kiek as suprantu zoominant diafragma pati keiciasi.todel uzduotis nera tiksli. galiu ir klysti,bet Jus tikiuos pataisysit mane.
pvz mano 17-85 linze. bunant macro rezime arba 17mm leidzia fotografuoti su F4,5 diafragma,o zuminant diafragma pati prisiveria,didindama F skaiciu..  F4,5 mano objektyve yra atviriausia skyle.todel tai yra gan tamsus objektyvas.
isvada neimanoma visiskai tiksliai igyvendint sitos uzduoties.
mano anksciau turetam fotoaparate buvo optinis zumas ir skaitmeninis.bet naujame fotoaparate(kuris yra labai toli pazenges nuo pirmojo) nera skaitmeninio zumo.yra tik optinis. manau gamintojai priejo isvados,kad tai nera naudinga,skaitmeninis zumas iskraipo gaunama vaizda,todel jis nera labai placiai naudojamas.

uzduoties esmes nesupratai mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(seava @ 2009 07 19, 22:16)

kaip galima teisingai ivertint rezultata ,jei uzduotis yra neteisinga??!

kuri uzduotis neiteinga? mano galva visos teisingos ir igyvendinamos, ypac jei daeina, ka daria ir kodel mirksiukas.gif
QUOTE(Rasytce @ 2009 07 19, 22:30)
Na kad pralinksminciau susidariusia situacija, idedu is efoto savo siandienos kadra biggrin.gif

fainas buitiaks wub.gif thumbup.gif ryskumas super..man tik spalvos kazko neocien -ka darei su jom?
Papildyta:

seava, nepulk ant zitkos musu mirksiukas.gif ji pasiule plepalu tema, nes ji sukurta, kur galima pliekstis ir t.t. -maziau kabinant pacia fotografija mirksiukas.gif kad cia pykciais neterst, ne spaskui skaityt tik be riekalo reikia unsure.gif o ne isvaryt ji tave norejo mirksiukas.gif

QUOTE(BElge @ 2009 07 19, 23:32)
snd pafotkinau. nemoku  doh.gif nezinau, kaip kirpti. kas patars? pilna dabar tokiu nuotrauku, neidomu...

pilkoka ax.gif
QUOTE(Tiny @ 2009 07 20, 07:41)

Ant vakariniu foto kazko patrauke  smile.gif

Saulelydis prie Taikos ezero

fain -tik as stulpa su laidas gal nuklonuociau -aisku neaisku, kaip ziuretus mirksiukas.gif
QUOTE(Tiny @ 2009 07 20, 10:03)
O kaip jums toks kadravimas?  g.gif

gaila biski seseliu virsuneliu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 07 20, 12:19)

jei nepatinka, tai nedalyvauk tam ozkyne -nematau problemu tongue.gif  lotuliukas.gif

nelabai kas cia ir vaidina -kazkiap nepastebejau tikrai mirksiukas.gif va kad tu issisokineji pastarasias keletas dienu tai tikrai -ne man vienai taip atrodo mirksiukas.gif
Papildyta:

o kuri uzduotis neivykdoma? g.gif  g.gif kazkaip kas norejo, tas ivykde, ta pati zitka keik vargo doh.gif  -paklausk -bet vis tiek padare, perprato reikala thumbup.gif  thumbup.gif
o kad pirmose nevyke objektai buvo -tai tikrai -nes as net negalejau iziuret ar i gera, ar nelabai -neriek pykt del sudo nieko mirksiukas.gif
Papildyta:

Papildyta:

uzduoties esmes nesupratai mirksiukas.gif

Raiges atsakymas. (atsiprasau Raige,kad tavo atsakymu pasinaudosiu)
Šios užduoties autorė - aš. Tiksliau ne namų darbų užduoties, o pratimuko kurį darėm besiaiškindamos ryškumo zoną įtakojančius faktorius. Į namų darbų sąrašą ji pateko jau man nedalyvaujant.

Seava, taip, tu teisi. Kaip kažkokia žūt būt privaloma užduotis, kurią bet kuris norintis dalyvauti skyrelyje pradžiamokslis turi įvykdyti, ji nekorektiška. Nes iš tiesų tiksliai paraidžiui jos negalima atlikti dviem atvejais: 1) kai objektyvas su kintama diafragma (tavo atveju) ir nori ją turėt kuo didesnę, kad užtektų šviesos 2) kai objektyvas fiksuoto židinio nuotolio. Galbūt iš tiesų žmogus turi tik 50 mm objektyvą ir neturi galimybių turėt kitokio - negi jis negali čia dalyvaut? rolleyes.gif

Bet ne aš tą užduotį į namų darbus įtraukiau, ne aš ją ir išimsiu. Visgi merginoms siūlau šioje vietoje atkreipti dėmesį.

pavargau ir as cia gincytis ir irodyneti, neieskosiu kitu merginu atsakymu ,kurioms irgi taip kaip man atrodo.tai jau daros tikrai beprasmiska. uzsuksiu,paskaitynesiu,tikrai idomiu darbu yra ,naudingos informacijos.

o kai skyrelis taps tolerantiskesnis,draugiskesnis ir netoks kokiu pavirto dabar,gal ir ketvirta kart pabandysiu namu darbus atlikt.
o siuo metu ,kam cia juos daryt kilnot ir vargt,jei jau yra isankstine nuomone susidaryta. jei jus, ne visos, bet dauguma isitikinusios,kad neklystat.
buvo gera proga dar pagilint savo zinias. apie WB nustatyma istyrinejau begale informacijos internete. man nuo to tik geriau.

visokiu emociju kilo cia su jumis bendraujant ir apsizliumbiau ir pykau ir linksma buvo.

nepriemet,vadinas ne ta menulio faze papuole matyt lotuliukas.gif ar ne tie zmones.

na ka linkiu geru kadru 4u.gif ir ismokt nebevirt savo sultyse,bet ir nauju ideju isileist.ismokt priimt ir kitoki poziuri,kito nuomone.

atsiprasau uz ozkas,jei tai jus tikrai taip izeide.(bet man toks atkaklumas ir nenoras pripazint kad gali but ir kitaip atrodo labai ozkiskas lotuliukas.gif ) as pries ozkas nieko neturiu,grazus gyvunas lotuliukas.gif
as pati kaip ozka uzsispyriau jums kazka irodyt. tongue.gif

tai tiek ,einu mokytis fotografuot 4u.gif

Atsakyti

QUOTE(seava @ 2009 07 20, 12:44)
Raiges atsakymas.

na,taip raige kazkada mum uzduotis pasiule thumbup.gif labai aciu jai uz tai thumbup.gif nes tai tikrai sudeliojo bent jau mano supratima apie ryskumo zonas i vietas thumbup.gif todel mes visos ir nusprendem, kad geri ND butu naujai prisijungianciom mirksiukas.gif thumbup.gif kad nebeklausinetu kas tas , kas anas...nes atlikus situs ND paprastai paaiskeja mirksiukas.gif
del wb ND tai cia jau pacios lyg sumastem mirksiukas.gif ir irgi geras ND...
as jokiu nekorektiskumu ar neiveikiamumu nelabai izvelgiu -tada visos turejo zoomus..dabar jei neturetu -nemanau, kad problem iskiltu mirksiukas.gif uztektu kojom pazumint..zodziu, prie noru -viskas issprendziama mirksiukas.gif net ozkintis nereikia mirksiukas.gif
Papildyta:
ir siaip -jei kyla minciu del kazkokia ND nekorektiskumo, neteisingumo ar nesupratingumo ir pan -galima ta reikala ir perziuret -nelabai matau problemu mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 07 20, 12:51)
na,taip raige kazkada mum uzduotis  pasiule thumbup.gif labai aciu jai uz tai thumbup.gif nes tai tikrai sudeliojo bent jau mano supratima apie ryskumo zonas i vietas thumbup.gif todel mes visos ir nusprendem, kad geri ND butu naujai prisijungianciom mirksiukas.gif  thumbup.gif kad nebeklausinetu kas tas , kas anas...nes atlikus situs ND paprastai paaiskeja mirksiukas.gif
del wb ND tai cia jau pacios lyg sumastem mirksiukas.gif ir irgi geras ND...
as jokiu nekorektiskumu ar neiveikiamumu nelabai izvelgiu -tada visos turejo zoomus..dabar jei neturetu -nemanau, kad problem iskiltu mirksiukas.gif uztektu kojom pazumint..zodziu, prie noru -viskas issprendziama mirksiukas.gif net ozkintis nereikia mirksiukas.gif

bet ji pati sako,kad nera tikslus tie namu darbai.todel ir negalima taip grieztai ju vertinti.
tu gi man pati rasei,tikslas ,kad ismokti ir suprasti,kad suprasti WB nustatymo svarba, kad su rankiniu nusistato tiksliausiai, o kiti nera tiek tikslus. automatinis nustatymas jau priklauso nuo fotoaparato.
tai as ta labai gerai suprantu. nera parasyta salygoj-irodyti senbuvem lotuliukas.gif

o kojom zuminti yra ketvirta uzduotis. trecia-reikia zuminti su zumu.

nesuprantu ko jus tokios grieztos vertinant. pradziamokslyje naujokui reikia aiskinasi kaip kas vyksta,kas nuo ko priklauso, o ne atlikineti uzduotis,kurios kartais nelabai iveikiamos ir senbuvem. egzamina po metu aktyvaus dalyvavimo geriau daryt, jei zmogus ismoko kazka tai padarys,bet ne naujokus sitaip treniruot.

jei nebuciau ozkinusis ir nekompetencija apsaukus lotuliukas.gif , dar iki siol buciau galejus zysti, na pastebekit ir mane,paaiskinkit zmoniskai ir suprantamai. (beda ta ,kad ir itarimu man kilo, kad tikrai ne visos vertinancios darbus pacios apie tai kazka supranta smile.gif is uzduodamu klausimu is padarytu darbu matosi kam dar reiketu daug pasigilint. netaikau visom. normalu,kad kyla klausimas kaip gali zmogus man aiskinti jei nera labai aisku ar jis pats tai supranta. gali but diskusija,aptarimas ir nuomoniu apsikeitimas,bet ne darbu vertinimas.klaidas darom visi,normalu,tai nebukim tokie griezti kitiems.

ir vel issipleciau. doh.gif

i plepalus eit pasiulymas visai netinka,nes paprasciausiai jus ta tema apleisit ir liksiu viena pati su savim kalbetis. todel visiskai isnykt is sitos temos man neleidzia mano uzsispyrimas ir ozkiskas charakteris lotuliukas.gif
Atsakyti
seava, man siandien labai gerai lyg eres pasake, kad ateina naujokas, tai ar jis taikosi prie jau susiformavusio kolektyvo, ar visas kolektyvas cia turi taikytis prie kiekvieno naujoko? g.gif geras sakinys pamastymui mirksiukas.gif iki taves visos visom uzduotys atrode teisingos ir korektiskos... tik su wb daugiau dauguma kankinas-as irgi mirksiukas.gif mirksiukas.gif tad tavo purkstavimu tirkai nelabai suprantu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 07 20, 14:17)
iki taves visos visom uzduotys atrode teisingos ir korektiskos... tik su wb daugiau dauguma kankinas-as irgi

Labas visoms smile.gif aš čia šiaip tylioji jūsų skaitytoja, bet šį kartą nesusilaikiau...seku jūsų temas jau seniai ir anksčiau pastebėjau nesusikalbėjimo wb namų darbų...tiesiog jei vienos monitorius rodo, kad užduotis atlikta gerai, tai kitos kaip tik rodo blogą atspalvį...atsimenu ir anksčiau buvo purkštavimų dėl to, kad sunku įtikti su wb n.d, nes ne visų monitoriai sukalibruotomis spalvomis....o dar sunkiau toms, kas atlikinėja užduotis naudodamos laptopą...ir tyliai pasitraukusių buvo ne viena...tad nereikia sakyti, kad seava viena purkštauja...tik labai ji jau atkakliai purkštauja, tad įsimins visoms ir ilgam, ne taip kaip kitos tyliai bandžiusios paprieštarauti biggrin.gif
Atsiprašau, kad šį kartą nenutylėjau ir įsiterpiau...čia jau mano charakteris kaltas doh.gif biggrin.gif lendu atgal į pogrindį ir tikiuosi, kad nesusipratimų ateity bus mažiau...ir čia besilankantieji ras daugiau naudingos informacijos, gražių foto, o ne blogų emocijų 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(seava @ 2009 07 19, 22:52)
user posted image

dar visokios sendintos pasendintos patinka, tai vis i ta puse bandau kazka padaryt.

Grazus kadras wub.gif tik man truputi kliuna ta nelygi apacia, gal pakirpciau truputi... g.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 07 20, 07:41)
Saulelydis prie Taikos ezero
user posted image

Super thumbup.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 07 20, 10:03)
O kaip jums toks kadravimas?  g.gif

user posted image

Nelabai.

QUOTE(liamuna @ 2009 07 20, 10:25)
pilnatis...
user posted image

CIOTKAI! wub.gif

Idedu kelis kadrus is savaitgalio. Pakritikuokit biggrin.gif

user posted image

user posted image

Antra jau panaikinau, veliau visas istrinsiu, nes be zmoniu leidimo rodau savo darbus unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medona: 20 liepos 2009 - 14:39
QUOTE(Vilika @ 2009 07 20, 14:07)
tyliai pasitraukusių buvo ne viena...

gi visada tik atkakliausieji islieka mirksiukas.gif

na, seavai ne tik wb ND uzkliuvo -del wb rasiau, kad daug kam sekes nelengvai -ale galu gale net su skiritngai monikais viskas buvo ok thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Medona @ 2009 07 20, 15:11)

Sita man idomesne bigsmile.gif
Pirma neryski, o antra man tokia pozuota ax.gif

Nors del pirmos jau nebezinau. Nei ryski, nei neryski, kazkas su ryskumo zona blogai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 20 liepos 2009 - 14:28