Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Rasytce,tavo panelytė be žodžių wub.gif wub.gif wub.gif
ir momentas pagautas bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 07 19, 22:39)
tamsiajam gale diafragma įtariu 5.6? Tai nusistatyk tokią ir zoominant ji nesikeis smile.gif Išvada - šią užduotį galima atlikt smile.gif

Dėl WB - nereikia kad visos nuotraukos būtų baltos, balčiasia turi būti rankinis nustatymas, kiti režimai skirti įsitikinti kad rankinis geriausias smile.gif jei jau taip niršti - nufotkint raw, ps pataisyk ir bus ramu. Jei jau toks tavo tikslas:)
Sorry kad įsikišau, dalyvavau tada kai tos užduotis buvo kuriamos smile.gif
nikke - smagus kadras  thumbup.gif

na as jau supratau,kad rankinis gali but geriausias jei tiksliai nufotografuoji balta lapa,be sesliu ir jei jis per visa kadra.skaiciau,kad nors ir krastelis yra neuzpildytas ir papuola fono pvz kokia tamsi spalva,tai gali suklaidint fotoaparata ir baltos balansas buna netikslus.

del diafragmos tamsiam gale,nezinau, kazkaip nesusiduriau ,man vis norisi fona kuo labiau suliet,tai atviresnes diafragmos labiau prireikia.o uzdara fotkint labai netraukia, reikia islaikyma ilgint rankos sudreba,ISO pritriuksmauja.toliau F11 nefotografuoju.

user posted image

dar visokios sendintos pasendintos patinka, tai vis i ta puse bandau kazka padaryt. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2009 07 19, 23:46)

wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 07 19, 23:30)
Na kad pralinksminciau susidariusia situacija, idedu is efoto savo siandienos kadra biggrin.gif

Mažosios AKYS tiesiog keri bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(seava @ 2009 07 19, 23:16)
o Dieve...

plepalu tema http://www.supermama...howtopic=434826 4u.gif

Rasytce man patiko bigsmile.gif spalvos grazios lb.. gal cia naujasis? bigsmile.gif nors truksta erdves kaireje man.. bet siaip viskas faina kazkaip, nevatruksta, bet netruksta kazkaip biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 19 liepos 2009 - 23:02
QUOTE(vijja @ 2009 07 19, 23:51)
Rasytce,tavo panelytė be žodžių  wub.gif  wub.gif  wub.gif
ir momentas pagautas  bigsmile.gif  thumbup.gif

tai jau traukiau fotika, nes zinojau, kad bus isikibus ta bulka dar ilgai, tai spejau prifotkynt biggrin.gif bet tai kieeeek jinai numaumooojo tos bulkos doh.gif ir kur tiek sukiso biesas zino cool.gif

dekui uz grazius zodzius smile.gif

QUOTE(seava @ 2009 07 19, 23:52)
dar visokios sendintos pasendintos patinka, tai vis i ta puse bandau kazka padaryt. blush2.gif

is pirmo zvilgsnio tai idomu paziuret ir tikrai techniskai matosi gerai nufotkinta, bet va del kompozicijos tai noretusi gal kitaip, bet nemoku paaiskint kaip doh.gif , nenoriu nusivaziuot i lankas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(seava @ 2009 07 19, 21:23)
3.Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.[/b]

Šios užduoties autorė - aš. Tiksliau ne namų darbų užduoties, o pratimuko kurį darėm besiaiškindamos ryškumo zoną įtakojančius faktorius. Į namų darbų sąrašą ji pateko jau man nedalyvaujant.

Seava, taip, tu teisi. Kaip kažkokia žūt būt privaloma užduotis, kurią bet kuris norintis dalyvauti skyrelyje pradžiamokslis turi įvykdyti, ji nekorektiška. Nes iš tiesų tiksliai paraidžiui jos negalima atlikti dviem atvejais: 1) kai objektyvas su kintama diafragma (tavo atveju) ir nori ją turėt kuo didesnę, kad užtektų šviesos 2) kai objektyvas fiksuoto židinio nuotolio. Galbūt iš tiesų žmogus turi tik 50 mm objektyvą ir neturi galimybių turėt kitokio - negi jis negali čia dalyvaut? rolleyes.gif

Bet ne aš tą užduotį į namų darbus įtraukiau, ne aš ją ir išimsiu. Visgi merginoms siūlau šioje vietoje atkreipti dėmesį.

Skaitau ką rašo seava ir apima dviprasmiška būsena. Iš vienos pusės manau, kad bet kokias iškilusias problemas galima išspręsti nesišiaušiant. Tarkim atlikus namų darbą paaiškinti kokiu objektyvu fotografuoji ir kad tos užduoties negali tiksliai atlikti, o ne švaistytis replikomis apie kompetenciją. Ne, ne, manęs asmeniškai tai nei kiek nepalietė, nors galėjau pasidaryt išvadas, kad kaip užduoties autorei man čia trūksta kokio varžto. Oj, trūksta man jo ne vieno lotuliukas.gif Visi mes čia kelio pradžioje, vieni labiau nuėję, kiti mažiau, bet klystam visi. Nėra mano užduotyje klaidos, tik reikėtų pastabos šalia. Apie tai, kada jos tiksliai negalima įvykdyt. Kontekstas jos buvo kiek kitas nei dabar. Bet čia jau ne mano reikalas.

Bet kita vertus... Skaitau ir jaučiuosi kaip kadaise, kai mus sustabdė policija ir nubaudė už tai, jog nedegė galinis "stopas". Net nežinojom, kad nedega, gal ką tik perdegė... Tarsi norėjosi iš pareigūno supratimo ir patarimo tuoj pat pasikeist perdegusią lemputę. Bet aklai pagal įstatymo raidę gavom baudą. Buvo apmaudu.

Panašų apmaudą įskaitau Seavos žodžiuose. Galvoju, kad jos vietoj jausčiausi panašiai. Ir tarsi iš tiesų... kas gi ta vertintojų komisija? Netyrinėjau jos darbų, dievaži. Tik garsiai mąstau. Gal tikrai verta patobulinti namų darbų formatą? Kažkaip labiau, konkrečiau apibrėžti? Laikytis tų pačių taisyklių visų atžvilgiu. Ir matyti tuos naujus atėjusius žmones, ir padėti... ne tik susigaudyti foto plonybėse, bet ir gerai čia jaustis. Ne? Gal tikrai kiek kvepia susireikšminimu? Nieko niekuo nekaltinu. Nes tai apskritai ne mano reikalas. Bet seavos atveju man tarsi pritrūko lankstumo. Nei viena čia ne visažinė ir man tarsi pasirodė, jog jos wb atveju jau galima buvo veltis į diskusiją (ne kad praleisti ar ne, bet kaip ką ir kodėl ji gavo). Dar pagalvojau... Aš taipogi VISADA fotografuoju su auto wb, nes wb raw formate pataisyt paprasta. Fotografuoju reportažą ir tikrai negaištu laiko nustatynėjimams. Jokiu būdu nenoriu pasakyt, kad užduotis nereikalinga ar kad wb nusistatyt nereikia mokėt. Bet aš šią minutę negalėčiau dalyvaut jūsų skyrelyje pilnateisiu nariu smile.gif Jei pagal įstatymą žiūrėt, ar ne? smile.gif

Nepalaikau nei vienos pusės. Bet vis tik galvoju, jog nei viena pusė nebuvo 100 proc teisi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 19 liepos 2009 - 23:09
Sadi as ir pataisiau tuos namu darbus su kriauklem,kad siektiek tos spalvos labiau i balta panasios butu(bet ne perdaug), dar paziurejau i namu darbu albuma, ten visokiu vaivorykstes atspalviu pilna, galvoju turetu but geri ir mano. bet tada jus ten nieko nematet,saket visos vienodos,nesiskiria.liepet perfotografuot.
antra kart sukeliau kaip yra, tada saket per zydros,atsispindi-netiko.
as esu pasimetus kaip tie namu darbai jums turi atrodyt kad tiktu.

o kad isitikinti apie rankini,as jau senai isitikinus ax.gif tik is tingumo auto fotografuoju.
vistiek tik kelios is 100 nuotrauku paciai patinka.tai nesunku ir pareguliuot su PS

pyktis as nenoriu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 07 19, 23:58)
Mažosios AKYS tiesiog keri  bigsmile.gif

ale kad laksto tos akys, kad gali apsik . . .. . kol pagaunu fokuse cool.gif ir tai cia tiesa sakant neideliai rolleyes.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 07 20, 00:01)
Rasytce man patiko  bigsmile.gif spalvos grazios lb.. gal cia naujasis?  bigsmile.gif nors truksta erdves kaireje man.. bet siaip viskas faina kazkaip, nevatruksta, bet netruksta kazkaip biggrin.gif

na pagaliau sulaukiau ir tavo zodzio biggrin.gif

tai tikrai patiko tau? eik sau bigsmile.gif

del erdviu tai matau, kad ir virsaus per daug, nespejau perkadruot, ir is kaires noretuse vos daugiau. nenorejau daugiau atitraukt, nes virtuve ziauriai nefotogeniska lotuliukas.gif

spalvos spalvos - nu zinok is lempos jos, net geda ir sakyt kaip as jas dariau doh.gif mietodom tykannja cool.gif

nea, cia nenaujasis, tik aparata kita paemiau is tasikes, pati zinai koki biggrin.gif wink.gif

Atsakyti
Rasytce tad dazniau traukis biggrin.gif super thumbup.gif ir nesuprantu kodel anksciau nefotkinai, puikiai tu pagauni ta savo strakala mirksiukas.gif

nu ir diskusija blink.gif as tai nesiveliu, bo nesuprantu visvien nieko. Tik erzina sokinejimas ir nemokejimas normaliai bendrauti be izeidinejimu smile.gif o siaip... rolleyes.gif kai puoli paprastai panasios reakcijos ir sulauki atgal smile.gif pagal visus fizikos desnius biggrin.gif bet ne man mokyt kaip zmonem bendraut smile.gif

Del susireiksminimo, nutais kam metytis bevertem frazem 'jei niekam netaikai' , to irgi nemegstu smile.gif bet.. tai mano problemos matyt.

Na, einu tvarkyt foto.. kaip velu jau blink.gif
Atsakyti
Aš irgi nesiveliu. Viską ką norėjau pasakyt - pasakiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 20, 00:17)
Rasytce tad dazniau traukis biggrin.gif super  thumbup.gif ir nesuprantu kodel anksciau nefotkinai, puikiai tu pagauni ta savo strakala  mirksiukas.gif

.........................
Na, einu tvarkyt foto.. kaip velu jau  blink.gif

kodel kodel? prifotkinta n+1 kadru, ale kai sita issiemiau agregata tai visai kitaip man kazkaip ir kadrai duodasi. buvo nevalia liesti, siukstu neimti i rankas biggrin.gif, o taip va cool.gif bet siandien kazkas man sove i galva, kad vat noriu ir pasiimsiu, oi kaip zaibavo, skersavo i mane, ale nieko daug neburbuliavo biggrin.gif cia is pavydo tikriausiai rolleyes.gif

paziesiu kaip tu ta strakala gaudysi tongue.gif teks ne batona, o sokolado batona duot, kad nespurdetu lotuliukas.gif

tai kada baigsi tvarkyt, kad tik pradesi blink.gif tu kada miegi? blink.gif
Atsakyti