Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Aj merginos man pms vel.. tai atsiprasau, su Teka apsiskaipinom jau biggrin.gif viskas ok

Aciu uz komentarus 4u.gif

Ieskau juosteliu pirkt ir nerandu kuriu man reik doh.gif ech...
Atsakyti
geras ritmas http://fotokudra.lt/...=246310&nav=new biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 18, 21:01)

geras thumbup.gif lotuliukas.gif

Ačiū, mergaitės, už komentarus aguonų nuotraukai 4u.gif Sustoji tame aguonų lauke ir nesupranti, kaip pagauti idomų kadrą. biggrin.gif Labai sunki užduotis iš tikrųjų doh.gif
Atsakyti
Bonda, o kodėl abi akys turi būti fokuse? Nebūtinai juk... Na, nebent personažas žiūrėtų tieisi į objektyvą, ar būtų koks portretas "en face" iš arti. Daugybė puikių pavyzdžių galima rasti. Pati kaip tik neseniai gėrėjausi aktoriaus A. Sakalausko panašiu portretu.

Tą patį galima pasakyti ir apie veido blizgesį (Zitlali, Tu teisi, bet tik iš tam tikro požiūrio taško; o kai žiūri iš kito - matai kitaip. Čia tiesiog svarstau, ne puolu wink.gif) Yra žmonių, kurie nenaudoja "maskavimosi" priemonių, yra situacijų, kuriose fotografuoji nepasiruošusius modelius, natūralius jų aplinkoje. Galima be abejo mesti lauk visas foto su blizgesiu ar be makiažo, bet kartais sužaidžia jausmai, istorija ir tikiesi, kad kažką pamatys ir žiūrovas. Be abejo, jei kokios glamūro foto būtų su blizgančiu veidu, netikamu lūpų spindesiu ir t.t. ir pan., tuomet turbūt galima būtų vienreikšmiškai sutikti. Bet stop. Kai tik galiu - naršau po žinomų ir nelabai žinomų mados fotografų svetaines (dabar traukia tokia sritis). Ten yra tiek visokių "ne", kad jūs čia laisvai juos nurašytumėte. Taip, juose nėra taisyklių, bet jos šauniai sulaužytos. Provokuojančiai. Žinant, ką darai ar kokio efekto sieki. Ir nebūtinai jos turi patikti, bet įsminga. O būna ir akys neryškios, ir išdegimai, o spalvos spalvos, "kompozicijai - ne"... Bet yra jausmas, glūdi istorija, kapstaisi, ieškai ir kartais nesupranti, bet grįžti pažiūrėti.

Visu tuo norėjau pasakyti, kad kartais svarbiau istorija, jausmas, nei ideali kokybė. Mane net erzina kartais per nelyg stiklinės akys. Lėlės gražios, bet negyvos. Tik neįsijauskit ir nepagalvokit, kad kažkuriai asmeniškai taikau - kalbu abstrakčiai. O viską apversdama noriu pasakyti, kad taisykles išmokti būtina. Nes nesukūrus tinkamai išardyti neįmanoma. Nes nekokybė kartais nustelbia jausmą. Nes jei taip reikia, tai reikia. Bet kai pajunti, ką darai, kai žinai ko nori, kai ima niežėti dygstančius sparniukus, tuomet ir iš saugaus taisyklių lizdo iššokti nebaisu.

Esu tylenė, tai čia matyt man iškrovos vakaras rolleyes.gif

Tiesa, Zitlali, ebėjuje ieškai juostų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 18 liepos 2009 - 20:51
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 07 18, 21:46)
Tiesa, Zitlali, ebėjuje ieškai juostų?

jo, db baigiu jau savo kodako bw400, ale nenoriu visai j/b kazkaip, norisi db spalvu smile.gif tai ieskau, radau, bet va sako kad yra cia pirkt, tai nusipirksiu pora pabandymui, jei kazkuri uzkabins tada jau urmu pirksiu smile.gif kodel klausi?

Cia dar sian isgimdziau... atitinka mano nuotaika..
user posted image

SP sutinku ka susakei, bet as visgi prie savo nuomones. Mados fotografijoje blizgantys veidai atrodo kitaip smile.gif nei anoje foto.. jie skoningai sveiki jose, tokie priziureta oda, be nereikalingu demeliu ir pan.. nu vnz.. kazkaip ne nuotaikoj as sian diskutuoti smile.gif emocija ir t.t. yra svarbiau drinks_cheers.gif

Esu baisiai papykusi ant savo body d80.. nu neimanoma dirbt visai jei prietema.. jau prie iso 300 toks triuksmas, kad baisu.. nu neimanoma vienzo fotografuoti.. nervina.. o pinigu naujam neturiu, tai negi tik ant saulytes fotografuot daba.. o man taip norisi priesingai sad.gif teks juostinuka kankinti savo, bandysiu skirtingas j/bjuostas su dideliu iso, maz pavyks ka doro isgauti...

niu va, issiliejau irgi, einu toliau juoduju skyliu daryt...

grudge
user posted image
O jei juokais 'nelysk man pms' lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 18 liepos 2009 - 22:38
Ginu savo deta portreta ax.gif Jusu deka suvokiu klaidas - akis ne fokuse ir odos blizgesys, bet nepaisant to, man tai yra grazi nuotrauka, atrodo, kad butent sitame kadre pagavau merginos isgyvenimus ir dabartine busena. Del kaktos... nematau as jos trukumu biggrin.gif matau kitu, bet gal taip akivaizdziai nekrenta i akis smile.gif

QUOTE(Saulės pūga @ 2009 07 18, 07:08)
BElge, pamačiau Tavo darytą portretą ir nesusilaikiau.

Saules puga, dekui 4u.gif Jau galvojau, kad visai nieko gero is savo nuotrauku neisspaudziu ir fotoaparata visai be reikalo isigijau. Mergina dar pakankinsiu, daugiau modeliu nelabai ir turiu smile.gif

QUOTE(Teka @ 2009 07 18, 07:11)
teka nespėjo pamatyt tos antros verysad.gif o man toj pirmoj netrukdo blizgantis veidas, net nebūčiau pastebėjus,  jei nebūtų praėję kai kurios reikštis  smile.gif

Teka, as tau gal kokia labiau pavykusia parodysiu su abejomis akimis fokuse. Ta tikrai baisi buvo doh.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

laba ryta

gal kas norit vaikus pafotkint? noriu vaika mano kad kas nufotkintu smile.gif nesikabinesiu prie foto, tiesiog noriu turet kito zmogaus fotografiju...

Belge viska tu sugebi, o su fotiku pyksies dar manau ne karta, pradzioj pyksties del vienokiu priezasciu, veliau del kitu, dar veliau del kurybiniu kanciu smile.gif ryskumas foto yra pas tave, kompozicija jauti, lieka tik dabar dirbt smile.gif jau nemaza kelia nuejai. Del to, kad kazkam patinka, o kazkam nepatinka darbai tai priprasti reikia. Visada taip bus smile.gif niekada nera absuliuciai tobulo darbo, atsiras visvien kazkas kas pasakys 'fe,nu ir sh..' smile.gif as oda jau uzsiauginau irgi, pati klaidas matau (ne visas zinoma) ir visi pasakymai, kad lievai ir be argumentu mano mintyse yra nurasomi ir tiek smile.gif betkokiu atveju jis turi teise taip manyti, tai jo nuomone smile.gif o tie kurie argumentuotai sukritikuoja net jei as jiem nepritariu visada pasilaikau tuos komentarus sau ir apmastau pries kita kart fotografuodama, o gal isties teisus buvo tas zmogus.. bet nereik visos kritikos priimti uz gryna piniga, visi mes zmones, su savo nuomonem, su skirtingu meniniu suvokimu, skirtingu poziuriu i tai ir pan... smile.gif taip, kad nosi aukstyn, dabar manau kiti dalykai tau prasideda, o tai jau zingsnis pirmyn bet kokiu atveju smile.gif
Beja pastebejimas, manau tau portretai daug geriau sekasi nei peizazines ar miesto foto smile.gif
Del modeliu o kieno vezimeli stumdai jei modeliu neturi? unsure.gif

user posted image

Laukiu kritikos,kelkites greiciau,kiek miegot galima doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 19 liepos 2009 - 07:40
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 18, 18:17)
Aj merginos man pms vel.. tai atsiprasau, su Teka apsiskaipinom jau biggrin.gif viskas ok

friends.gif smile.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 07 18, 21:01)

geeeras thumbup.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 07 18, 22:08)

nu čia tikrai pagal tavo nuotaiką, man šiai dienai jos per niūrios, nepatinka

QUOTE(BElge @ 2009 07 18, 23:53)
Teka, as tau gal kokia labiau pavykusia parodysiu su abejomis akimis fokuse. Ta tikrai baisi buvo  doh.gif

o aš noriu tos baisios biggrin.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 07 19, 07:35)
user posted image

laba ryta

gal kas norit vaikus pafotkint? noriu vaika mano kad kas nufotkintu smile.gif nesikabinesiu prie foto, tiesiog noriu turet kito zmogaus fotografiju...

user posted image

Laukiu kritikos,kelkites greiciau,kiek miegot galima  doh.gif

šios dvi labai patinka, paskutinė tai išvis. joje kas nors daryta su akim? nes mane tie baltymai veža

aš jei ir noriu, tai tikrai nedrįsiu tavo vaiko fotkint doh.gif smile.gif

nepamirškit prabalsuot už ritmą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teka: 19 liepos 2009 - 09:00
QUOTE(Teka @ 2009 07 19, 09:59)
1.nu čia tikrai pagal tavo nuotaiką, man šiai dienai jos per niūrios,  nepatinka
2. joje kas nors daryta su akim? nes mane tie baltymai veža
3. aš jei ir noriu, tai tikrai nedrįsiu tavo vaiko fotkint doh.gif  smile.gif

1. Bet tik del niurumo? juk foto visokiu buna, mane domina techniniai dalykai... ax.gif
2. jo daryta, ryskintos kaip vakar sakiau
3. doh.gif nu tundra nu.. sad.gif

O jau balsavimas? unsure.gif einu..
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 18, 22:08)
user posted image

grudge
user posted image
O  jei juokais 'nelysk man pms'  lotuliukas.gif

na kadangi labai tamsu, nelabai įžiūriu kokių klaidų, gal pirmoj kirpčiau šiek tiek apačios, antroj viskas tvarkoj
man, žinok, labai sunku komentuot techninius tavo nuotraukų aspektus, kadangi aš dar matyt tiek nesugebu pamatyt, man jos visos atrodo techniškai tvarkingos

QUOTE(Zitlali @ 2009 07 19, 10:06)
1. Bet tik del niurumo? juk foto visokiu buna, mane domina techniniai dalykai...  ax.gif
2. jo daryta, ryskintos kaip vakar sakiau
3.  doh.gif nu tundra nu.. sad.gif

O jau balsavimas?  unsure.gif einu..

3. nu jo, biškį gėda būtų apsipazorint kaip sakant blush2.gif ale bus galima tai aptart jei ką ax.gif

ne, pati apsiskaičiavau (man šian 20d doh.gif ) ir kitus subalamutinau biggrin.gif
Atsakyti
Zitlali, na ir nuotaikos tavo šiandien. Ta kur "grudge" man per nešvarus veidas, o paskutinėj per stipriai išbalintos akys (nors kažkam čia tas ir patiko tongue.gif ) Visos kitos fainos. Na bet fainą modelį turi, tokios fotogeniškos starzdanos.
Kada būsi Klaipėdoj? Žadėjai lyg. labai norėčiau tavo objektyvą pabandyt blush2.gif
Atsakyti
Teka aciu 4u.gif

QUOTE(Loreli @ 2009 07 19, 11:34)
Zitlali, na ir nuotaikos tavo šiandien. Ta kur "grudge" man per nešvarus veidas, o paskutinėj per stipriai išbalintos akys (nors kažkam čia tas ir patiko  tongue.gif ) Visos kitos fainos. Na bet fainą modelį turi, tokios fotogeniškos starzdanos.
Kada būsi Klaipėdoj? Žadėjai lyg. labai norėčiau tavo objektyvą pabandyt  blush2.gif

joa.. persistengiau su akim.. g.gif as nzn kada.. jauciu niekada.. visa kita sav sesijos doh.gif
Atsakyti