Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Septinta ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 17 liepos 2009 - 20:51
QUOTE(Teka @ 2009 07 17, 21:32)

klysti, priklauso nuo pasirinktu parametru bei rakurso smile.gif nefokuse gali padaryti viena aki su belenkokiu objektyvu jei netinkama pasirinksi fotografavimo kampa bei parametrus wink.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 07 17, 21:44)

trecioje sharpo perdaug, formatas mano galva netinkamas siai foto, noreciau matyti arba daugiau arba maziau smile.gif nedaryk 'neformato' kaip as vadinu.. tokiom foto bent i formata taikyk smile.gif netinka tie kvadratai ar kirsti staciakampiai smile.gif
ketvirta buciau dariusi vertikalia,kad matytusikojos ir rankos, tas medis visai ne i tema 4u.gif ryskumo stoka smile.gif
penkta geriausia, tik j/b toks pilkokas ir lyg per ruka viskas, ryskumo ner arba efekta kazkoki dejai.. truksta kaires, virsaus per daug 4u.gif plius vaikiuko emocija matosi, faina
sestoje pernelyg apkapojai...
Papildyta:
Pirmoj, antroj, negerai formatas,spalvos ir sharpas 4u.gif antroje rakursas negeras, nefotkink taip pusiau gulom pusiau staciom, arba arba.. kudikius sunku lb fotkint, nes veidukai kai burbuliniai.. jie nesiziuri taip kaip suaugius portretai keistu rakursu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 17, 22:50)

Aciu Zitlali ,ka mes be tave darytume thumbup.gif aciu uz komentarus drinks_cheers.gif
Taip sunku,dar tos fotosesijos doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 17, 17:32)
pudra:) su ps daug zaist

ausi nupjovei.. rakursas siaip sau, bo kakta isdideja ir pirmame plane, kerpant ji tokia pailga gaunas.. reiktu versti foto, daryt gal gulscia.. nzn.. perfotkink  4u.gif

pioneer.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 07 17, 19:06)
jau Zitka viska sudeliojo kas kaip prie ko wink.gif itariu tave tai labai veza, ane? smile.gif bet va portretuose tai jau norisi tikrai, kad ABI akutes butu fokuse wink.gif

veza kas? objektyvas ar kritika? objektyvas tai fain, tik reikia perprasti kas ir kaip. tikiuosi, kritika tam pades smile.gif

QUOTE(Teka @ 2009 07 17, 19:32)
aš irgi jau tokio noriu. tik galvoju ar labai sunku su juo padaryt abi akis fokuse? nes kiek mačiau fotkių su tokiu, lyg visur viena akis tik fokuse  g.gif ar aš klystu?

mano supratimu, jei fotkini su placia diafragma, tai veida ir priekio turi fotkint, o tokios foto ne visada idomios.
jei sonu, tikriausiai reikia kita diafragmos reiksme imti.

cia tas pats nepudruotas modelis hihihi.gif akys lyg abi ryskios? tik kaklas biski negraziai

user posted image

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 07 17, 19:32)

man nepatinka veido spalva. cia tokia naturali?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BElge: 17 liepos 2009 - 21:03
QUOTE(BElge @ 2009 07 17, 22:01)
veza kas? objektyvas ar kritika? 

objektyvas zinoma turejau omeny wink.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 07 17, 21:53)

sunku tikrai... tu perzvelk kartas nuo kartu zymiu fotografu ne lietuviu darbus, pasiziurek kaip fotografuoja, tarkim ruoskis pries sesija jei planuota, pabandyk atkartoti matytus kampus, sakyk modeliam (suaugusiem zinoma) ka jie turetu daryti,kaip ziureti, kur rankas ar kojas laikyti biggrin.gif as visad taip darau,nes pastebejau mamas su vaikais fotografuojant jos visada ziuri i vaika, nekelia akiu i kamera,kaip taisykle visad reik prasyt, net jei fotkinasi ne tom nepozuotom foto, o suplanuotom.. o merginas fotografuojant reikia visada prasyti nesiriesti nenaturaliai ar akiu bei lupu nepust tongue.gif nu vnz.. dirbt reik blush2.gif is manes drauges juokias, sako a baigsi komanduot biggrin.gif
Papildyta:
baigiant minti-megdziokit patikusius kadrus, taip ir tobulesit naujai bandydamos patikusius kampus ir suzinosit kazka naujo ir visgi rezultatas niekada nebus toks pats koki matete kazkur,bus kazkaip kitaip 4u.gif

QUOTE(BElge @ 2009 07 17, 22:01)

niu nepatinka, nes apacioj susisluoksniavo oda ir zandas smile.gif as trinu tokias foto, nes zinau kad mano drauges tai man pendeli duotu biggrin.gif prasidetu -oj mano pagurklis, oj senstu lotuliukas.gif nu cia tarp kitko.. tu foto daryk tokias, kokias jose noretum pati matyti save 4u.gif kaktos vel daug, smakrui vietos truksta, akys centruojasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 07 17, 17:16)
Irgi, uzeik (Ir kitos Londonietes) i plepalus- kita savaite meetas  mirksiukas.gif  http://www.supermama...;#entry28640998

turbut turesi pradziamokslio temas nuo pirmos skaityti hihihi.gif buvo daug diskusiju  ax.gif tu turi pasakyti koki skirtuma matai  mirksiukas.gif siaip rankinis turetu but tiksliausias, dar perdaryk pasidejus  balta daikta kur ant stalo ar pan, nes dabar nuo ranksluoscio atsispindi labai  ax.gif
lotuliukas.gif purkstauji?  lotuliukas.gif kai suprasi ka darai, tai neklausi kodel reikalaujama  mirksiukas.gif

dekui uz pakvietima.uzsuksiu paskaityt.
Giedre
pirma nuotrauka su linksmesniu vaikuciu geriau atrodo,bet antra tai siurpinanti. o spalvos "papjautos" abiejose.
bandyk gal j/b daryt arba svelnint spalvas. visiskai nesiziuri.

Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 07 17, 20:03)
objektyvas zinoma turejau omeny wink.gif

veza veza smile.gif fotkinu ant kiekvieno kampo, tik kad parodyti nelabai yra ka ax.gif vakar bites gaudziau, o jos visai nelaukia, kol sufokusuosiu, tai tik uzpakaliu lavandose prigaudziau lotuliukas.gif vaiko visos fotkes su viena akim fokuse.. nu zodziu...

QUOTE(Zitlali @ 2009 07 17, 20:09)
niu nepatinka, nes apacioj susisluoksniavo oda ir zandas smile.gif as trinu tokias foto, nes zinau kad mano drauges tai man pendeli duotu biggrin.gif prasidetu -oj mano pagurklis, oj senstu  lotuliukas.gif nu cia tarp kitko.. tu foto daryk tokias, kokias jose noretum pati matyti save  4u.gif kaktos vel daug, smakrui vietos truksta, akys centruojasi  4u.gif

sutinku pilnai, isimsiu sita tuoj, kai tik Teka paziures, kad akys gali buti ryskios. Sita ir buvo prie trinamu butent del to susisluoksniavimo. Bet jei analizuojam klaidas - kaip suprasti, kad kaktos daug? ka galima su ja daryti kitaip? kirpti?
Atsakyti
na va pagaliau sulaukiau atostogu thumbup.gif
ta proga ka manot? apie sitas nuotraukas su jomis niekas nedaryta blush2.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 17, 15:24)
Citra, visur norisi aiskesnio, ...

Och tu cia davei man bizuno gerai biggrin.gif Aciu uz tokia issamia kritika, supratau,kad tai bene maziausiai vyke mano ideti darbai ax.gif Ale pasizadu daugiau temos nebetersti nekokiom foto ax.gif Aj bet vistiek tu auksas wub.gif

QUOTE(BElge @ 2009 07 17, 18:06)
aš ir tokį ką tik gavau  ax.gif išbandžiau smile.gif

user posted image

Pirma kas krenta i akis,tai veido blizgesys. O siaip kadangi nesu tokia izvalgi kaip Zitlali,tai man patinka rolleyes.gif
Antra- ne. Per daug nukapota.

Padange- tokios ala studijines foto. Niu visai vykusiai manau. Tik antroj foto,desinej pusej tas islindes kampas trukdo. Pirmoj su spalvom kazkas negerai.
Trecia-per daug suspausta.

Bonda- dangus tai be komentaru bigsmile.gif Spalvos, kokios spalvos bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 17 liepos 2009 - 21:55
QUOTE(BElge @ 2009 07 17, 22:27)
ka galima su ja daryti kitaip? kirpti?

rakursas netinkamas tokio veido tipo zmogui 4u.gif truksta nuotraukose isryskinto grakstumo, pateikta ji staciokiskai.. tprsme tu kai pamatai zmogu,turi rasti graziausias jo vietas (jei foto esme surasti grozi ir ji parodyti) ir tuomet stengiantis da graziaja puse isryskinti.. nu kakta plati jos ilga, nereik jos taip drastiskai isryskinant parodyti 4u.gif

QUOTE(Padangė @ 2009 07 17, 22:27)

pirmaper tamsi, ne balta spalva, o pilka smile.gif spalvu atzvilgiu bardakelis, perplokscias vaizdas smile.gif
antroje jeigu nesimatytu studijiniu krastu , nugaroje linijos, tiesiog butu baltame fone da ok.. nors.. apacios truksta,kaires perdaug smile.gif nepatinka asmeniskai fotografavimo kampas tiesus, taip kaip matome ateje i kambari daugmaz...
trecioje emocija faina, kaires per daug, virsaus truksta, desines mazai, arba kirpt reik smarkiai smile.gif 4u.gif mer 4u.gif 4u.gif

lysk lauk, kam tu namie studijoj fotkini, juk vasara, ziema spesi biggrin.gif
Atsakyti
A.M. , laaabai gražu wub.gif
bonda, dangus superinis thumbup.gif

G_i_e_d_r_ė, fotosesija nelabai blush2.gif Kai kur trūksta kūno dalių, kai kur tiesiog neįdomus rakursas. Man kažkaip iškart prieš akis stovi Zitlali kadrai, kurie yra paprasčiausiai įdomesni vien dėl kito kampo. Gal ir ji ne nuo tokių pradėjo, bet kažkaip iškart asocijuojas doh.gif
Iš visų labiausiai patiko j/b 4u.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 07 17, 22:09)
...,nes pastebejau mamas su vaikais fotografuojant jos visada ziuri i vaika, nekelia akiu i kamera,kaip taisykle visad reik prasyt...

Įdomi mintis, reiks atkreipti dėmesį, nes aš, pvz, visada stengiuosi "nematyti", kad fotkina, jei nuotrauka nepozuota g.gif

Padangė, neblogi bandymai thumbup.gif Tik antroj truputį kampas grindų trukdo, bet čia pataisoma

Atsakyti