Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(*Citra* @ 2009 07 17, 00:38)

Zana4- Sarpas valdo  biggrin.gif Sudomino zvilgsnis,pasidaro smalsu, i ka vaikas taip koncentruotai ziuri  smile.gif

cia sarpo labai mazai biggrin.gif spec nedejejau, foto pati ryski buvo smile.gif
dekui uz komentara bigsmile.gif

bonda - labai patiko tavo dangus bigsmile.gif
Atsakyti
Seava- take it or leave it smile.gif tavo reikalas, bet taisykles visiem vienodos. Mano galva diskusija apie tai galima perkelt i plepalu tema ir toliau vystyti smile.gif bo cia be galo be krasto ir uz ir pries galima prisirinkti, as UZ tai smile.gif As nefotkinu RAW, laiko gaila prie pc tupet smile.gif man wb nustatymo uzduotis lb praverte. Vnz jei norisi plestis - i plepalus. Cia pasiulymas, ne isakymas.

A.M. nuostabi wub.gif

Aciu uz komentarus mano foto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasytce @ 2009 07 17, 14:47)
Skaiciau tris

nu aaaciu 4u.gif

QUOTE(seava @ 2009 07 17, 15:29)
tai as ir pati matau. bet tai isvada kokia

blink.gif zinok nuotraukas galima ir su ps nupiesti, nebutina su fotiku fotkint biggrin.gif cia jau juokauju, bet nesusilaikiau... 4u.gif
Papildyta:
Bondos debesys patiko bigsmile.gif tik su foto norisi kazka padaryt, gal j/b ir dramos truputi? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 17 liepos 2009 - 15:05
QUOTE(seava @ 2009 07 17, 14:46)
pas pazengusiais kazkas nuoroda imete su labai neryskiom ,susiliejusiom nuotraukom ir jos tokios svelnios pastelines,nerealios, as kaiptik manau,kad sitai nuotraukai ne ryskumo truksta,bet butent sublurinimo ,labai graziai turetu atrodyt.
http://portfolio.deb...2...mp;a=0&at=0
stai ta nuoroda

o del namu darbu, tai norit priimkit norit nepriimkit,bet nebesukit man galvos,  lotuliukas.gif nerimtai man atrodo tas WB nustatinejimas ir kol neisgirdau argumentuoto paaiskinimo, negaliu pakeist nuomones ir man nesinori gaist laiko ten kur man atrodo nera prasminga.viskas issisakiau doh.gif  tuoj i darba paveluosiu ir vis per ta WB!!!

Aciu uz nuoroda, bet jau spejau persigalvot ir isimt mirksiukas.gif

Kaip grisi is darbo, patikrink ar nesumaisiai parasymu po nuotraukom, nes man labiau panasu , kad abudu paruzaveja turetu but auto mirksiukas.gif
Papildyta:
Visai pamirsau Bondos debesis pagirt, tikrai sauni foto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 17, 15:04)
Seava- take it or leave it smile.gif tavo reikalas, bet taisykles visiem vienodos. Mano galva diskusija apie tai galima perkelt i plepalu tema ir toliau vystyti smile.gif bo cia be galo be krasto ir uz ir pries galima prisirinkti, as UZ tai smile.gif As nefotkinu RAW, laiko gaila prie pc tupet smile.gif man wb nustatymo uzduotis lb praverte. Vnz jei norisi plestis - i plepalus. Cia pasiulymas, ne isakymas.

tai kas sitiems namu darbams yra blogai???
palikt visai nenoriu,jei jau pradejau reikala tai kodel nepabaigt?o persikelt diskutuot kitur? kodel? cia tema apie fotografija,o netik ,nuotrauku pasirodymams,grazu,negrazu ivertinimams.ar as klystu?
darkart perziurejau jusu namu darbus.pamelynaves puodelis,pazaliavus rozete.praejo tiko.

taip tavo nuotraukos tikrai issiskiria is kitu,ryskios,gerai padarytos,idomi kompozicija ir daug kitu piusu.
bet del namu darbu. ar jus pacios suprantat ko reikalaujat ir ko norit,ar tiesiog reikalaujat ,nes ir is jusu reikalavo? ir kas cia ta vertintoju komisija? kas netingejo uzmete aki ,ne -perfotografuok netinka. siaip gi niekam neidomus tie namu darbai tik eteri tersia. kiek laiko i namu darbu nuotrauka paziurit kad ja ivertint? mazdaug tiek kiek islaikymas sauleta diena...?
viskas lekiu jau i darba.
4u.gif
Atsakyti
Giedre, remelis nepatinka, nemegstu as tokiu is principo, turi but labai specifine foto kad tiktu smile.gif pernelyg grubiai sonuose pratrinta, o ir tokiai 'buitinei' foto nu nelabai.. geriau jau kazkas super paprasto, neatkreipiancio demesio nuo mergaites, kadangi foto ir taip neipatinga (tiesiog portretukas) tai siulyciau neblaskyti demesio nuo pagr objekto 4u.gif o foto nu nzn.. blasko antras planas, toks margas.. veidas visas pilkas.. bandyk kita kampa, is apacios, virsaus, nu visaip...

QUOTE(*Citra* @ 2009 07 16, 23:55)

Citra, visur norisi aiskesnio, ryskesnio pirmo plano ir neaiskaus antro.. nzn kaip pasakyti.. jei jau viska fotkini ryskiai tuomet turi laaabai atidziai rinkti kompozicija, kad nesigautu 'muilines' foto.. turi gerai apgalvoti kampa, apsvietima ir pan.. 4u.gif pirmoje butent tai kliudo.
Antroje.. juk matai, kad nerysku ir tamsu... 4u.gif
Trecia ir ketvirta tas pats kas pirma tik kad nerysku dar priedo.
Penkta patiktu jeigu butu koncentruotas vaizdas tarkime i ta pingvina kuris ziuri i ta kita.. galima ir istorija susigalvot, va patinas i patele tongue.gif nu tipo.. nzn.. o db neidomu, bardakas..
nu cia tai turistinis visai smile.gif blicas jauciu buvo, nu zodziu.. nieko gero 4u.gif vien del antro plano.. jeigu daryti foto kazkokia pailga, kerpant tik zmogu su delfinais virsuje-nu dar dar.. gal su spalvom pazaist.. ebt mane antras planas tai veikia ir tas kampas fotografavimo is virsaus kur sedejai smile.gif
Pastebejimas toks, kad jo faina tame juru muziejuje, bet cia susirinkome teisingas foto kepti, o ne tik i gyvuneliu grozi pazieti blush2.gif toki turta salia turi , eik ir is naujo kitaip pafotkink, neskubek, rask tam laiko ir pagalvok pries nuspaudziant mygtuka 4u.gif

QUOTE(Zana4 @ 2009 07 17, 00:20)

as jauciu net zinau tavo foto albume biggrin.gif sharpo man kiek per daug, sepia netinka 4u.gif mano nuomone

QUOTE(*Citra* @ 2009 07 17, 00:38)
Ir dar keletas

man atrode, kad su kompozicija lyg draugauji.. o cia... rolleyes.gif
pirmoje nu lb nekaip ikompnuotas. Ziuri i desine, plotas laisvas visur tik ne ten.. murzinas toks kadras... nepatiko 4u.gif
pingviai is saves patys faini, bet nesistenk visu iskart nufotografuot, tu bandyk atskirai juos, po viena, emoooociju reik.. o jei visa kadra imi tai apgalvoook 4u.gif man vaizdas is virsaus nylabai smile.gif tik neisizeisk, bet foto labai jau paprastos, maciau tavo daug geresniu darbu, cia zingsnis neblogas atgal

Bendras pastebejimas, stenkites foto pagaminti tokias, i kurias pasiziurejus, jas net isjungus galvoje liktu vaizdas ir emocija, pagautum save po kurio laiko prisimenant ja, ar tiesiog kad kiltu daug klausimu i kuriuos noretusi rasti atsakyma, na bandykite uzkabinti su nuotrauka, tiesiog tokios foto kaip sios mano galva jokios isliekamosios vertes jusu smegenineje neturi... 4u.gif na, arba as kitaip tiesiog suprantu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 17 liepos 2009 - 16:01
QUOTE(bonda @ 2009 07 17, 14:59)
tai issirinkau lyg WD 1TB talpos g.gif (reik gautas dovanu babkes pradet leist lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nes fotikui vis tiek neuztenka lotuliukas.gif )
beja, sveika pargrizus namo tongue.gif  thumbup.gif

na va ir smagumelis drinks_cheers.gif

sugryzt tai sugryzau, ale kazkaip jau net nepatogu unsure.gif , kad nieko nefotkinu, nieko neturiu ka parodyt idomaus doh.gif

na mazu su 100mm macro kas bus rodomo, jau pajudes is uz juru mariu, neuzilgo tureciau gaut, tai bus matyt kas ten per geris, ar nea cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 07 17, 17:04)
na mazu su 100mm macro kas bus rodomo, jau pajudes is uz juru mariu, neuzilgo tureciau gaut, tai bus matyt kas ten per geris, ar nea  cool.gif

o tu per ebay gal siuntiesi? man vis baisu atrodo tokius dalykus siųstis? kad nedužtų, kad būtų nebrokuotas? kiek ten pigiau moki, nei čia? ar ten perki ne dėl pigumo, o dėl to, kad čia pvz tokio nėra? na man įdomu labai ax.gif
Atsakyti
Rasytce bet as paziejau , kad 100mm da maziau sutalpina i kadra nei 60mm unsure.gif isvis nieks netilps... blink.gif ne?
Atsakyti
QUOTE(seava @ 2009 07 17, 10:48)
nezinau, o kur tu gyveni?as Londone.

Irgi, uzeik (Ir kitos Londonietes) i plepalus- kita savaite meetas mirksiukas.gif http://www.supermama...;#entry28640998

QUOTE(bonda @ 2009 07 17, 11:47)
senai rodziau kazka... ax.gif tai kazka ir parodysiu ax.gif zitkai nepatiks, nes ne portretas tongue.gif  tongue.gif  dedu didelesne, nes smagiau ziuris ax.gif  zodziu, viena syki vel tuos spindulius/sviesa pamaciau bevaziuojant - gerai, kad fotikas buvo rankinuke biggrin.gif

koks dangus bigsmile.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 07 17, 12:47)
na, bandysiu vel temukej padalyvaut, pakomentuot, sekt ivykius kaip sakant  cool.gif

Sveika parvykus 4u.gif

QUOTE(seava @ 2009 07 17, 13:03)
o kokia sito namu darbo praktine reiksme?kas cia turi matytis?

turbut turesi pradziamokslio temas nuo pirmos skaityti hihihi.gif buvo daug diskusiju ax.gif tu turi pasakyti koki skirtuma matai mirksiukas.gif siaip rankinis turetu but tiksliausias, dar perdaryk pasidejus balta daikta kur ant stalo ar pan, nes dabar nuo ranksluoscio atsispindi labai ax.gif

QUOTE(seava @ 2009 07 17, 14:23)
bet del namu darbu. ar jus pacios suprantat ko reikalaujat ir ko norit,ar tiesiog reikalaujat ,nes ir is jusu reikalavo? ir kas cia ta vertintoju komisija? kas netingejo uzmete aki ,ne -perfotografuok netinka. siaip gi niekam neidomus tie namu darbai tik eteri tersia. kiek laiko i namu darbu nuotrauka paziurit kad ja ivertint? mazdaug tiek kiek islaikymas sauleta diena...?
viskas lekiu jau i darba.
4u.gif

lotuliukas.gif purkstauji? lotuliukas.gif kai suprasi ka darai, tai neklausi kodel reikalaujama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 07 17, 17:43)
o tu per ebay gal siuntiesi? man vis baisu atrodo tokius dalykus siųstis? kad nedužtų, kad būtų nebrokuotas? kiek ten pigiau moki, nei čia? ar ten perki ne dėl pigumo, o dėl to, kad čia pvz tokio  nėra? na man įdomu labai  ax.gif

yra kas nuperka ten ar is pardziu ar is ebay, jau cia kaip vyras susiranda (jis jau ten pakales , va mano 40D pirko is ebay ir ka - super duper), o po to mums persiuncia su siuntiniu smile.gif ten viskas labai ciotkei ir gerai, tik reikia moket atsirinkt ir zinot ko nori ir uz kiek smile.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 07 17, 17:47)
Rasytce bet as paziejau , kad 100mm da maziau sutalpina i kadra nei 60mm  unsure.gif isvis nieks netilps...  blink.gif ne?

ka as zinau - lipsiu sienom jei ka laugh.gif

QUOTE(Rico @ 2009 07 17, 18:16)
Sveika parvykus  4u.gif

dekui dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 07 17, 18:34)
ka as zinau - lipsiu sienom jei ka laugh.gif

lotuliukas.gif fototapetus iamzink tik ir liustras is virsaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medona @ 2009 07 16, 12:44)
Aciu, tai va sedziu namie, laukiu turi atsiust 50mm.  ax.gif

aš ir tokį ką tik gavau ax.gif išbandžiau smile.gif