Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Skaiciau tris dienas visas jusu temukes karsta.gif, pagaliau pavijau. Zitkos fotkes kaip visada unreall, nepakartojamoas, nuostabios, zavios, kabinancios, itraukiancios, nu v.z. nera zodziu kaip puiku. o jau ir modeliai kokie pasakiski, tik fotkink ir fotkink. V.z. net baisu kaip pavydu laugh.gif

QUOTE(bonda @ 2009 07 16, 09:54)
ruosiuos pirkt ta isorini diska -ale ka apie jos zinot riekia pries perkant -gal aks zinot? g.gif

ka cia daug zinot - kuo didesnes talpos ir geresnes firmos, vistik nebileka ten kisi, o jau atrinktas fotkes ar dar ka, ka noretum, kad nedingtu, neuzluztu wink.gif

QUOTE(Rico @ 2009 07 16, 10:12)
kuo didesni - 1TB pvz.
Western Digital vieni geriausiu, nors as kitoki pirkau, bet su 3 metu garantija (bet ne LT) mano sesers draugas kompiuterastas, tai ta WD jai rekomendavo  ax.gif

va ir Rico atsake, ka ir as buciau siulius wink.gif diedas tik vakar toki partyse namo, nes jau mano laptopas uzkistas fotkem, atrinkineju ir reiks permest .

na, bandysiu vel temukej padalyvaut, pakomentuot, sekt ivykius kaip sakant cool.gif
Atsakyti
dekui, visoms mirksiukas.gif
QUOTE(seava @ 2009 07 17, 13:30)
.visgi didesnes nuotraukos daug ispudingiau atrodo.o kai i SM isikelia ir ne per visa ekrana,puse grozio netenka tongue.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Teka @ 2009 07 17, 13:44)
dar galima būtų pridėt kokių fatališkesnių spalvų smile.gif

kazkaip as vis dar megeja nufotkint taip, kad minimum apdirbimo riektu blush2.gif blush2.gif zodizu, uz naturaluma lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 07 17, 13:47)

ka cia daug zinot - kuo didesnes talpos ir geresnes firmos, vistik nebileka ten kisi, o jau atrinktas fotkes ar dar ka, ka noretum, kad nedingtu, neuzluztu wink.gif

tai issirinkau lyg WD 1TB talpos g.gif (reik gautas dovanu babkes pradet leist lotuliukas.gif lotuliukas.gif nes fotikui vis tiek neuztenka lotuliukas.gif )
beja, sveika pargrizus namo tongue.gif thumbup.gif
Atsakyti
dienos sviesa
auto

user posted image
daylight
user posted image
custom
user posted image

dirbtinis apsvietimas
auto

user posted image
tungsten
user posted image
fluorescent
user posted image
custom
user posted image

o kokia sito namu darbo praktine reiksme?kas cia turi matytis?as suprantu,kad balta spalva visais atvejais turi but kuo artimesne naturaliai baltai spalvai,daiktas turi but kuo panasesnis i save.man pvz dienos sviesoj custom yra artimiausiais tikram vaizdui.tai kam dar reikalingi tie kiti bandymai,pvz tungsten ir fluorescent rausva ir melsva gaunasi?ir daryk tu kaip tik nori jie esamame apsvietime kitaip ir neatrodys,-faktas jie netinka situo atveju. doh.gif is vis kam daromi namu darbai? kad pamatyt ar zmogus bent kazka supranta apie fotikus,ar sugeba susirast reikiamus mygtukus,ar moka pakeist nustatymus?ar tiesiog norit isbandyt kiek kantrybes turi lotuliukas.gif as cia nepiktai,bet darau namu darbus ir nelabai suprantu kodel.
labai prasau man paaiskinti koks namu darbu tikslas?ypac WB nustatymo?kitos uzduotys grynai techniniai dalykai viskas kaip ir aisku, bet WB man kazkokie burtai.
uz paaiskinima is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 07 17, 09:18)

o man normaliai cia del sarpo g.gif

DEKUI BONDA, CIA IS VIS SARPO VIENAS GRAMAS smile.gif

dekui kas ivertinot. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(seava @ 2009 07 17, 14:03)

o kokia sito namu darbo praktine reiksme?

kad ismoktum teisingai nusistatyti WB mirksiukas.gif kad sau irodytum, kad reiketu kiekviena syki pakeitus palinka ta WB nusistatyti paciai mirksiukas.gif
o tie auto ar pusiau auto -ir neturi but kuo artimesni - cia jau tik nuo fotiko priklauso mirksiukas.gif ar jie bus artimi, ar gryba pjaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 07 17, 14:10)
kad ismoktum teisingai nusistatyti WB mirksiukas.gif kad sau irodytum, kad reiketu kiekviena syki pakeitus palinka ta WB nusistatyti paciai mirksiukas.gif
o tie auto ar pusiau auto -ir neturi but kuo artimesni - cia jau tik nuo fotiko priklauso mirksiukas.gif ar jie bus artimi, ar gryba pjaus mirksiukas.gif

dekui uz atsakyma 4u.gif
o tai sitie mano darbai jau gerai ar ne?
as visuomet fotkinu RAW formatu ir maziausia jpg del perziuros pasilieku. tai niekad nenustatineju WB visad automatini uzstatyta laikau. ir jei man nesiziuri spalvos su PS pasitvarkau.man lengviau ramiai ,turint laiko prie kompo pasedet ,nei keitinet WB kai kazka grazaus pamatau ir reikia kuo greiciau nufotkint.juolab,kad ir kitu svarbesniu nustatymu yra. taip ir pati kadra pramiegot nesunkiai galima smile.gif aisku kiekvieno poreikiai ir iprociai skirtingi.
gal nereiktu taip kankint su tuo WB ka..? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo seava: 17 liepos 2009 - 14:23
Seava, dienos šviesoj rankinis į rausvumą, dirbtiniam apšvietime į melsvumą
Papildyta:
QUOTE(seava @ 2009 07 17, 15:21)
gal nereiktu taip kankint su tuo WB ka..? blush2.gif

reiktų reiktų, čia mus visas (kai kurias daugiau, kai kurias mažiau) kankino su šiuo ND
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 07 17, 14:22)

tai as ir pati matau. bet tai isvada kokia?
pirmam nustatyt nufotkinau balta lapa,antru atveju balta servetele(nes lape nuotrauku numerius uzsirasinejau,kad nesumaisyt kur kas yra) vadinas tas custom nera tikslu!!! ka as ir sakau -burtai yra WB!!! visi tie rankiniai nustatinejimai beprasmiski!!!
verta tai daryt jei ruosies fotkint visa sesija vienoj patalpoj ,tiksliai zinai spalvu kodus ir pagal tai nusistatineji. o paprastiems megejams nera tikslo sitaip zaist,nes vistiek melsva arba zalsva gausis.arba rausva ...
Atsakyti
Si kaip?
user posted image

Rico, objaktyvo ir as uzpavydejau thumbup.gif grazios nuotraukos smile.gif

Zitkos puseveide wub.gif

seava, dienos sviesoj ruzavuoja cutom, o dirbtinis gerai 4u.gif nebent sumaisei su auto biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medona: 17 liepos 2009 - 14:45
QUOTE(Teka @ 2009 07 17, 14:23)
Papildyta:

reiktų reiktų, čia mus visas (kai kurias daugiau, kai kurias mažiau) kankino su šiuo ND

tai ,kad kankino tai dabar kitus reik kankint??? lotuliukas.gif
Bonda man truputi paaiskino situo klausimu,bet as nesutinku, bent jau nevisiskai,kad kiekviena kart reikia nusistatinet is naujo. is vis gal nuotrauka blynu blynas bus ir nebent vertimas i juodai balta dar kiek ja isgelbes,tas WB nustatymas maziausiai pades.pasikartosiu,nebent tai daro profas ir tikrai suprasdamas ka daro, kai ismano spalvu temperaturas,tada taip verta.bet kitu atveju.....

jus cia tuoj pazadinsit manyje zveri su tuo WB lotuliukas.gif
Atsakyti
A.M. mergyte wub.gif

Giedre, man truputi per pilka tavo mergyte j/b smile.gif

Laivukas labiausiai patiko be tvoros thumbup.gif tik pamirsau kieno blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Medona @ 2009 07 17, 14:35)
Ar labai truksta ryskumo?  g.gif I tep i tep ziuriu, nu lyg mirga  g.gif
user posted image

O si kaip?

seava, dienos sviesoj ruzavuoja cutom, o dirbtinis gerai  4u.gif nebent sumaisei su auto  biggrin.gif

pas pazengusiais kazkas nuoroda imete su labai neryskiom ,susiliejusiom nuotraukom ir jos tokios svelnios pastelines,nerealios, as kaiptik manau,kad sitai nuotraukai ne ryskumo truksta,bet butent sublurinimo ,labai graziai turetu atrodyt.
http://portfolio.deb...2...mp;a=0&at=0
stai ta nuoroda

o del namu darbu, tai norit priimkit norit nepriimkit,bet nebesukit man galvos, lotuliukas.gif nerimtai man atrodo tas WB nustatinejimas ir kol neisgirdau argumentuoto paaiskinimo, negaliu pakeist nuomones ir man nesinori gaist laiko ten kur man atrodo nera prasminga.viskas issisakiau doh.gif tuoj i darba paveluosiu ir vis per ta WB!!!
Atsakyti