Įkraunama...
Įkraunama...

Radviliškis: kas gimdėt, ką žinot?

Manau sudėjus Dainienės švelnumą ir Digrienės profesionalumą (per skambiai pasakiau, bet neradau tinkamo žodžio) tai gautusi thumbup.gif gydytoja
Atsakyti
Dėl Digrienes kaltes mano puskes vaikelis turejo labai daug problemu, vos gyvas liko...tfu tfu tfu dabar jam viskas gerai..

Pasikartosiu del Danieliaus. Gimdziau nesitarusi, bet labai norejau, kad gimdyti ispulti pas ji. Pries gimdydama nedaviau nei cento ir nebuvo net kalbos apie pinigus. Bet koks jis buvo rupestingas (gimdziau 14 valandu doh.gif ), eidavo ir eidavo pas mane, ramindavo ir t.t.
Po gimdymo daveme tik 100Lt, atsidekojau uz gera prieziura. Taciau ligonineje teko gulet 8 dienas, nerealiai jis manimi rupinosi. Per diena ateidavo po kelis kartus. Man ilgai laikesi - temperatura- visus tyrimus atliko, nenumojo ranka ir nepasake, kad cia del krutu, kaip kazkuri gydytoja (pavardes nezinau ). Rado priezasti, gimdoje buvo likes atskiles placentos gabaliukas, teko atsiurbima daryt- procedura skausminga- jis viska atliko ne grubiai, eilini karta ramindamas mane thumbup.gif . Daviau dar 50 Lt blush2.gif .
Supratot mano minti, gimdyciau antra karta tik pas ji thumbup.gif thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(gritte @ 2005 10 05, 14:13)
Pasikartosiu del Danieliaus. Gimdziau nesitarusi, bet labai norejau, kad gimdyti ispulti pas ji. Pries gimdydama nedaviau nei cento ir nebuvo net kalbos apie pinigus. Bet koks jis buvo rupestingas (gimdziau 14 valandu  doh.gif ), eidavo ir eidavo pas mane, ramindavo ir t.t.
Po gimdymo daveme tik 100Lt, atsidekojau uz gera prieziura. Taciau ligonineje teko gulet 8 dienas, nerealiai jis manimi rupinosi. Per diena ateidavo po kelis kartus. Man ilgai laikesi - temperatura- visus tyrimus atliko, nenumojo ranka ir nepasake, kad cia del krutu, kaip kazkuri gydytoja (pavardes nezinau ). Rado priezasti, gimdoje buvo likes atskiles placentos gabaliukas, teko atsiurbima daryt-  procedura skausminga- jis viska atliko ne grubiai, eilini karta ramindamas mane  thumbup.gif . Daviau dar 50 Lt  blush2.gif .
Supratot mano minti, gimdyciau antra karta tik pas ji  thumbup.gif  thumbup.gif .

Mano bendradarbio žmona pas jį lankėsi iki gimdymo ir gimdė pas jį. Tai irgi labai gerai atsiliepia.
Man pas jį echoskopiją darė prieš pat gimdyma, tai irgi labai čiki pasirodė. Toks draugiškas, ko tik klausiau viską paaiškino irdar daugiau. O prieš tai porą kartų darė Keršulis. Visą laiką susiraukęs kaip naginė. Bijojau net ko nors paklausti. Tai ausis ištempus klausiau, ką sesutei sako rašyti. doh.gif
Atsakyti
O dėl Digrienės, tai porą kartų gerai žliumbusi esu. Kažkokia sklerotikė. Ko nors pati nedasakydavo lygi galo, paskui kitą kartą atėjus aiškina akis išpūtūs, kad aš sakiau. Tokia kvaile pasijusdavau, kad baisu.
Geriausia buvo, tai likus savaitei iki gimdymo. Padarė RGB kraujo tyrimą ir rado padidėjimą, tai išrašė antibijotikų. po savaitės tyrimą pakartojo - o tas dar labiau padidėjęs. Susirado mane per pažįstamą akušerę, išdėjo į šuns dienas, kad aš durnė ją apgaudinėjau ir jokių vaistų negėriau. Ryte paguldo į ligoninę, pakartoja tyrimą, o tas geras. Pasirodo mano mėginėlį sumaišė su kitos bobos. Pravalas, o aš visą naktį pražliumbiau ir jau vaiką mintyse palaidojau, prisiskaičiusi apie tą RGB.
Atsakyti
QUOTE(Norka @ 2005 10 06, 06:46)
O dėl Digrienės, tai porą kartų gerai žliumbusi esu. Kažkokia sklerotikė. Ko nors pati nedasakydavo lygi galo, paskui kitą kartą atėjus aiškina akis išpūtūs, kad aš sakiau. Tokia kvaile pasijusdavau, kad baisu.
Geriausia buvo, tai likus savaitei iki gimdymo. Padarė RGB kraujo tyrimą ir rado padidėjimą, tai išrašė antibijotikų. po savaitės tyrimą pakartojo - o tas dar labiau padidėjęs. Susirado mane per pažįstamą akušerę, išdėjo į šuns dienas, kad aš durnė ją apgaudinėjau ir jokių vaistų negėriau. Ryte paguldo į ligoninę, pakartoja tyrimą, o tas geras. Pasirodo mano mėginėlį sumaišė su kitos bobos. Pravalas, o aš visą naktį pražliumbiau ir jau vaiką mintyse palaidojau, prisiskaičiusi apie tą RGB.

Nu šakės, tai gerai, kad nepagimdei anskčiau laiko g.gif kiek streso įvarė sad.gif , o juk nieščia moteris ir taip juk daug jautresnė, o čia dar taip pasako doh.gif
Atsakyti
labutis merginos thumbup.gif gimdziau radvilishkyje vasario menesi. na tai istorija juokas pro asharas... lankydavausi pas Eigminiene (vizitas 20lt uz tai kad tave pasveria ir pamatuoja ka ten reikia) na bet nieko, sutareme kad kai jau gimdysiu susiskambinsim. na jau vaziuoju gimdyt, skambinu o ji pasirodo pakeliui i kauna... na sako pagimdysi ir be manes, ka jau padarysi. na gerai, nuvaziuoju, priima ir apziuri mane vyras (beveik apsidziaugiau, nes buvau girdejusi kad pas vyra gydytoja gimdyti geriau nes jis neijungia motinishku emociju kaip moteris gydytoja) na bet jis tik apziurejo ir ishejo namo nes keitesi pamaina. Atvykau 7 val ryto. Atejo gydytoja Godovanec. ash buvau pirmakarte, taigi akusheres mane ikurdino mane ir ishejo savo reikalu tvarkytis.ishveze visa reikalinga aparatura pas kita kuri atvyko gerokai veliau nei ash bet jai tai buvo gal 3 gimdymas.gimdziau su savo brangiausiuoju, patarciau visoms taip, labai jo buvimas shalia palaiko. buvo uzejusi mama pasiklaust kaip sekasi - ishkart puoliau i asharas, o budama sau savo vyru laikiausi kuo puikiausiai.na kiek tai imanoma biggrin.gif o beto ir laikas greiciau eina nes ten gulineti ar vaikshtineti vienai labai jau ilgu butu. na grizkime prie gimdymo. buvo man visokios mociutes prisake kad kai jau noresi steneti tai zinok jau nebetoli visi dziaugsmai. taigi jau atejo laikas kad man jau stenasi, pasakau apie tai sesutems, o jos mane ramina - na nieko tokio, zinok tau sunku, o mazyliui dar sunkiau, taigi kentek. vel pasakau - vel kentek, ir vel kentek... apie 12 val jau net blink.gif shitaip man stenasi, vel pasiskundziu sesutems (vyras mane didvyrishkai vis laiko uz rankos) tai jos pagaliau teikiasi paziuret kaip man ten sekasi. ir stai zvilgteli ji man ten ir kad prades klykti "Jane, jane greiciau vezk cia visa aparatura, pilnas atsidarymas jau gimdo, Jane Jane na kur tu?" Liepia vyrui pakelti galvugali, staigiai sutvarko kojas na zodziu gaunasi ekstra gimdymas. supuola visos ir kad prades visos 4 viena per kita mokyti mane ka daryti. visos sako vienu metu bet skirtingus dalykus, o man jau ir visai nebaisu nes matau kad jos bijo labiau nei ash g.gif per visa ta ju "kudakavina" suprantu visa technologija netaip ir imu ir rankomis ir kojoms stumtis, zinoma nieko nesigauna, kol viena pagaliau ishaishkina kad reikia su rankomis pasirodo traukti... na ten tokia stumimo technologija.... visa gimdyma reguliavo akushere. Gydytoja Godovanec prastovejo kaireje mano puseje ir praciupinejo grandinele ant mano rankos (kazkodel man tai nepatiko) pagimdziau. plyshimus siuvo akushere. prieziura po gimdymo?? aj nezinau. gal ir gera. uzsukdavo pamainai keiciantis paklausti ar viskas gerai.
tai va tokia ta mano gimdymo radvilishkyje istorija. tiesa sakant gimdyma pamirshau turbut ta pacia diena. labai jau geras jausmas ziureti i savo lialiuka.
buckis visoms ir sekmes.
Atsakyti
Na tai istorija! Ir tarkis kad nori g.gif
Kai tariausi gimdyti Kaune pas Kalvinską (pirmą lelių), tai iki gimdymo kelis mėnesius eidavau pas jį kas 2 savaites ir neimdavo nei kapeikos. Tik po gimdymo padėkojom. O Radviliškyje jei tariesi su Eigminiene ar Danielium likus mėn.iki gimdymo ar reikia mokėt už kiekvieną patikrinimą?
Atsakyti
QUOTE(tiukas @ 2005 10 07, 13:46)
Na tai istorija! Ir tarkis kad nori g.gif
Kai tariausi gimdyti Kaune pas Kalvinską (pirmą lelių), tai iki gimdymo kelis mėnesius eidavau pas jį kas 2 savaites ir neimdavo nei kapeikos. Tik po gimdymo padėkojom. O Radviliškyje jei tariesi su Eigminiene ar Danielium likus mėn.iki gimdymo ar reikia mokėt už kiekvieną patikrinimą?

Iš kitų mamyčių girdėjau, kad ne kiekvieną vizitą ji ima pinigus. Tos, kurios tarėsi pas ją gimdyti, mokėdavo kas antrą ar trečia apsilankymą.
Tik manyčiau, kad labai jau nepatikima su ja tartis dėl gimdymo, nes dažnokai ji važinėja į visokius seminarus ar konferencijas.
Atsakyti
QUOTE(Norka @ 2005 10 07, 11:56)
Iš kitų mamyčių girdėjau, kad ne kiekvieną vizitą ji ima pinigus. Tos, kurios tarėsi pas ją gimdyti, mokėdavo kas antrą ar trečia apsilankymą.
Tik manyčiau, kad labai jau nepatikima su ja tartis dėl gimdymo, nes dažnokai ji važinėja į visokius seminarus ar konferencijas.

Iš manęs tikrai ėmė ne kiekvieną vizitą , o dėl važaivimo tai ji juk irgi žmogus, o į seminarus juk ne savo malonumui važiuoja mirksiukas.gif , pvz. kai laukiausi Urtės prieš pat nėštumo pabaigą, ji turėjo važiuoti pas tėvus, tai davė tėvų telefoną, berods Kėdainiuose biggrin.gif , o per mano Dominyką ji nenuvažiavo į kažkokį balių, nes pradėjau gimdyti šeštadienio vakare doh.gif
Aišku visko pasitaiko doh.gif
Atsakyti
Rutice--> panasiai buvo ir man. Tik gydytoju nebuvo visai(jei neskaitysim kai atejo po viskam). Pagal akuseres gimdyti dar anksti buvo:cia dar ne pats didziausias skausmas; dar negimdai, va kai jau stenet noresis va tada, O as vos bepajegiau pasakyt, kad jau. Ir tuoj pat pagimdziau.

O gydytoja E. eme pinigus kiekviena karta. Kai is vakaro paskambinau, kad nubego vandenys (nors 3sav. anksciau), paprasciausiai liepe vaziuot i ligonine ir laukt ryto. Taip praejo 14 val. Gimdymo metu buvo operacinej. Gerai kad viskas buvo gerai. Bet vistiek pas ja lankysiuos kai vel reiks. Pripratau prie jos.
Atsakyti
Parašykit dar, prašau, kiek mokama susitarus su gydytojais Radviliškyje. Ar gydytojai pasidalina su akušerėm,ar jom reikia atskirai mokėt ir kiek?
Atsakyti
Mokek atskirai, nes esu girdejusi, kad daktarai nesidalina. Joms duoda(drauges dave) 50lt.
Atsakyti