nu mergaites duodat jau kokiu groziu prisiziurejau tai apakusi esu, net nemaniau kad imsnoma tokius iskepti saunuoles jus visos
Cipciuk, tai štai dėl ko jūs pradingus buvot abu tortai tiesiog nuostabūs nu šiandien merginos pavarot pavarot
Migle, ir man taip kartą buvo čia grynai dėl drėgmės ant šaldytuvo galinės sienelės (pas mane tuo metu ji aprasojus buvo ) Kaip to išvengt nežinau paprasčiausia, aišku, arti nepriglaust prie jos.... bet jei tortas didelis - tai čia jau problema gal kitos panos ką gudro patars šiuo klausimu, nes ir man aktualu
Kai dariau savo didžiuosius tortus tai tiesiog susitariau, kad iš karto užsakovas pasiimtų, nes ir taip be šansų įgrūst į šaldytuvą ir bijausi drėgmės ant šaldytuvo galinės sienelės, kad tirpti nepradėtų
Migle, ir man taip kartą buvo čia grynai dėl drėgmės ant šaldytuvo galinės sienelės (pas mane tuo metu ji aprasojus buvo ) Kaip to išvengt nežinau paprasčiausia, aišku, arti nepriglaust prie jos.... bet jei tortas didelis - tai čia jau problema gal kitos panos ką gudro patars šiuo klausimu, nes ir man aktualu
Kai dariau savo didžiuosius tortus tai tiesiog susitariau, kad iš karto užsakovas pasiimtų, nes ir taip be šansų įgrūst į šaldytuvą ir bijausi drėgmės ant šaldytuvo galinės sienelės, kad tirpti nepradėtų
QUOTE(Asseni @ 2009 07 16, 22:56)
Pamirsau parasyti
norite, kai darysiu sekanti torta nufotkinsiu parodyti, kaip atrodo taip apteptas tortas
norite, kai darysiu sekanti torta nufotkinsiu parodyti, kaip atrodo taip apteptas tortas
LABAI NORIME..
LAbai ačiū už visus patarimus, manau kažkas gausis, negali nesigauti kai tokie vertingi patarimai
VAIZDELIAI KERINČIAI PRITRENKIANTYS
Tortai nuostabūs Aš be žado
Norėjau paklausti, žinau, kad beze nedraugauja su zele, bet daug merginų tortus dengia dengimo mase, o į ją įeina žele, o tai kaip ant viršaus padzipuoti beze, ar nenučiuos?
Norėjau paklausti, žinau, kad beze nedraugauja su zele, bet daug merginų tortus dengia dengimo mase, o į ją įeina žele, o tai kaip ant viršaus padzipuoti beze, ar nenučiuos?
Na, merginos jūs ir duodat. Baigiu aš čia pas jus tokia "neakivaizdininke" patapti, tai kai apsilankai ne per dažniausiai... ir pamatai iš karto tiek...
Asseni, va tai tau, naujas vardas... Iš antro galo ko gera skaityt? O su nauju vardu - ir naujas tortas, ak, gražuolis. Man ypač gražu, kad net basutės kulnas papuoštas.
Eglejk labai tikroviška ir gyvibinga bitelė, neįmanoma atsigrožėt Užjaučiu dėl vaiko ligos ir nesėkmingos savaitės, betgi reikia pasakyt, rezultatuose tai tikrai neatsispindi Bitutė kaip iš atviruko.
ingriduska, lauksim medučio nuotraukėlių Jei viršus apteptas grietinėle su želatina ir yra nelygus, tai galima
a - paimt dideli peili ir pereit per torto viršų, nuimant dali pertepimo ir kad sulygint paviršių.
b - uždėt dar vieną biskvitą ant viršaus.
c - tiesiog aptept viršų sviestinio kremo sluoksneliu, kad duobelės susilygintų.
Ačiū už tokias gražias gėlytes, betgi lyg ir nėra už ką man dėkoti
Beje, praeitoje temoje mačiau padėkliukų nuotraukas -- nagi gražu!
O mano puodelio / stiklinės talpa apie 230 ml.
Net žandukus paskaudo nuo juoko Kaži, kaip reaguotų klientai, atvažiavę tortų pasiimti, jei šie iš tiesų būtų fotkinami tokiais "inovatyviais" būdais
Užtat tortukai jūsų be žodžių, ir nesvarbu net, jei jų spalvos kiek ir skiriasi nuo realybėje esančių
Norėjau jau rašyt, alia gi žiūriu, RiMami taip išsamiai ir tiksliai atsakius, kad nebėra, ką pridurt.
Bezė nemėgsta drėgmės ir išskydo dėl aprasojusios šaldytuvo sienelės. Garantuočiausias sprendimas būtų įsigyti "no frost" šaldytuvą Arba kai tortas didelis, rinktis tokį receptą, kuris nereikalautų laikyti tortą šaltai. Arba tikrai daryti taip, kaip pasiūlė RiMami -- organizuoti tortų pasiėmimą taip, kad nereikėtų šaldyti...
Ant dengimo masės galima ramia sąžine piešti ar dzibuoti bezė.
Bezė iš tikrųjų nedraugauja ne su pačia želatina, o su drėgme. Tortų viduje esanti želė yra pagrinde vanduo (jeigu taip pažiūrėsi, netgi agurkas juk yra 96% vanduo ). Tuo tarpu apdengimo masėje drėgmės yra minimaliai, ir ji apdengus greit apdžiūna. Na, kiek jų išbandžiau, tai labiausiai drėgmė išgaruoja iš tos masės, kurios receptą rašiau, kur sirupas verdamas - ji tiesiog trapi tampa; masė su gliukoze ar dirbtiniu medum išlieka tąsoka ilgai, ne taip stipriai džiūna, bet ir ji yra saugi darbui su bezė.
Asseni, va tai tau, naujas vardas... Iš antro galo ko gera skaityt? O su nauju vardu - ir naujas tortas, ak, gražuolis. Man ypač gražu, kad net basutės kulnas papuoštas.
Eglejk labai tikroviška ir gyvibinga bitelė, neįmanoma atsigrožėt Užjaučiu dėl vaiko ligos ir nesėkmingos savaitės, betgi reikia pasakyt, rezultatuose tai tikrai neatsispindi Bitutė kaip iš atviruko.
ingriduska, lauksim medučio nuotraukėlių Jei viršus apteptas grietinėle su želatina ir yra nelygus, tai galima
a - paimt dideli peili ir pereit per torto viršų, nuimant dali pertepimo ir kad sulygint paviršių.
b - uždėt dar vieną biskvitą ant viršaus.
c - tiesiog aptept viršų sviestinio kremo sluoksneliu, kad duobelės susilygintų.
QUOTE(meduolytee @ 2009 07 16, 23:32)
Ačiū už tokias gražias gėlytes, betgi lyg ir nėra už ką man dėkoti
Beje, praeitoje temoje mačiau padėkliukų nuotraukas -- nagi gražu!
O mano puodelio / stiklinės talpa apie 230 ml.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 17, 00:55)
nu ar aš kokia debilka ar ką ne taip darau , kur ikišti tuos tortus , kad jų spalvos būtų tokios kokios yra .....nei dieną , nei vakare , nei patamsyje , nei lempom apstačius , nei su blicu , nei be jo , jie nėra toki koki yra " gyvi ".... ...nors rūron susikišk , gal ten natūralu bus .
Net žandukus paskaudo nuo juoko Kaži, kaip reaguotų klientai, atvažiavę tortų pasiimti, jei šie iš tiesų būtų fotkinami tokiais "inovatyviais" būdais
Užtat tortukai jūsų be žodžių, ir nesvarbu net, jei jų spalvos kiek ir skiriasi nuo realybėje esančių
QUOTE(Migle79 @ 2009 07 17, 01:14)
Mergaitės, turiu problemą su beze. Gal kas pagelbės? Šiandien dariau tortą, kurį norėjau puošti beze. Bezė gavosi puikiai (iš pirmo karto ). "Pradzibavau" ja tortą ir padėjau jį į šaldytuvą. Po kiek laiko ištraukiau ir pamačiau, kad bezė "pasileido" toj vietoj, kuri buvo arčiau šaldytuvo sienelės. Teko nuimti visą bezę ir staigiai puošti kitaip Ką padariau ne taip? Jau galvojau, kad bėda ta, kad tortą aptepiau plonu sluoksniu sviestinio kremo, o paskui beze, bet gi kita torto pusė laikėsi gerai
Norėjau jau rašyt, alia gi žiūriu, RiMami taip išsamiai ir tiksliai atsakius, kad nebėra, ką pridurt.
Bezė nemėgsta drėgmės ir išskydo dėl aprasojusios šaldytuvo sienelės. Garantuočiausias sprendimas būtų įsigyti "no frost" šaldytuvą Arba kai tortas didelis, rinktis tokį receptą, kuris nereikalautų laikyti tortą šaltai. Arba tikrai daryti taip, kaip pasiūlė RiMami -- organizuoti tortų pasiėmimą taip, kad nereikėtų šaldyti...
QUOTE(rekaliuke @ 2009 07 17, 09:27)
Norėjau paklausti, žinau, kad beze nedraugauja su zele, bet daug merginų tortus dengia dengimo mase, o į ją įeina žele, o tai kaip ant viršaus padzipuoti beze, ar nenučiuos?
Ant dengimo masės galima ramia sąžine piešti ar dzibuoti bezė.
Bezė iš tikrųjų nedraugauja ne su pačia želatina, o su drėgme. Tortų viduje esanti želė yra pagrinde vanduo (jeigu taip pažiūrėsi, netgi agurkas juk yra 96% vanduo ). Tuo tarpu apdengimo masėje drėgmės yra minimaliai, ir ji apdengus greit apdžiūna. Na, kiek jų išbandžiau, tai labiausiai drėgmė išgaruoja iš tos masės, kurios receptą rašiau, kur sirupas verdamas - ji tiesiog trapi tampa; masė su gliukoze ar dirbtiniu medum išlieka tąsoka ilgai, ne taip stipriai džiūna, bet ir ji yra saugi darbui su bezė.
merginos gal turit kokiu ideju sidabrinems vestuvems tuorta puosti? ateina didzioji tevu diena o man ideju nulis. pagelbekit merginos
QUOTE(Ingerele @ 2009 07 17, 10:10)
merginos gal turit kokiu ideju sidabrinems vestuvems tuorta puosti? ateina didzioji tevu diena o man ideju nulis. pagelbekit merginos
Stai tokia ideja, labai nesudetinga, bet labai nuostabiai atrodo, nebutina aisku tiek aukstu daryt
Dar viena mintis....
Baltas tortas, dengtas mase, ant virsaus priklijuotos ivairios gelytes padarytos su formele (arba kaip rastas, arba kaip gelytes) ir tos gelytes padazytos sidabru. Galima daryti rasta ir su beze arba su aisingu, paskui palaukti, kad kiek apdziutu ir ta rasta padazyti su teptuku. Galima is vis visa dengti beze, padaryti ant jos rasta ir ji padazyt. Zodziu fantazija
Vienas vienas, karvės pienas.. kaip girdisi?
Druskininkai Alytus
Svarbus reikalas kaip reikalai su grybais? Ar jau dygstam? Jei dygstam, tai kaip - gausiai, kokiom formom ir maždaug kur..
Druskininkai Alytus
Svarbus reikalas kaip reikalai su grybais? Ar jau dygstam? Jei dygstam, tai kaip - gausiai, kokiom formom ir maždaug kur..
AČiukas..
BAndysiu viršų aplipdyti dar kremus su trupinių mase ,kondensuofke ir sviestuku
Sulyginsiu ir dengsiu
OJ kokia ideja graži...kaip liuksiškai ir taip sakant nėra taip sudėtinga su rutuliukais puošti ...
BAndysiu viršų aplipdyti dar kremus su trupinių mase ,kondensuofke ir sviestuku
Sulyginsiu ir dengsiu
OJ kokia ideja graži...kaip liuksiškai ir taip sakant nėra taip sudėtinga su rutuliukais puošti ...
Cipciuk,labai dailus tortai!!!
Asseni,idejo labai garzu sidabrinems vestuvems,darbo nedaug,bet rezultatas pritrenkiantis.Sidabrines gelytes irgi puiku!!!
Asseni,idejo labai garzu sidabrinems vestuvems,darbo nedaug,bet rezultatas pritrenkiantis.Sidabrines gelytes irgi puiku!!!
Asseni dekui uz ideja. Gal dar kas kokiu mestels.
Asseni o tas taures is pastilazo galima pasidaryt ir dar truputeli net apipavidalinti? kaip manai?
Asseni o tas taures is pastilazo galima pasidaryt ir dar truputeli net apipavidalinti? kaip manai?