Na, merginos jūs ir duodat. Baigiu aš čia pas jus tokia "neakivaizdininke" patapti, tai kai apsilankai ne per dažniausiai... ir pamatai iš karto tiek...
Asseni, va tai tau, naujas vardas...
Iš antro galo ko gera skaityt? 
O su nauju vardu - ir naujas tortas, ak, gražuolis. Man ypač gražu, kad net basutės kulnas papuoštas.
Eglejk labai tikroviška ir gyvibinga bitelė, neįmanoma atsigrožėt

Užjaučiu dėl vaiko ligos ir nesėkmingos savaitės, betgi reikia pasakyt, rezultatuose tai tikrai neatsispindi

Bitutė kaip iš atviruko.
ingriduska, lauksim medučio nuotraukėlių

Jei viršus apteptas grietinėle su želatina ir yra nelygus, tai galima
a - paimt dideli peili ir pereit per torto viršų, nuimant dali pertepimo ir kad sulygint paviršių.
b - uždėt dar vieną biskvitą ant viršaus.
c - tiesiog aptept viršų sviestinio kremo sluoksneliu, kad duobelės susilygintų.
QUOTE(meduolytee @ 2009 07 16, 23:32)
Cia Meian uz pagalba
Ačiū už tokias gražias gėlytes, betgi lyg ir nėra už ką man dėkoti
Beje, praeitoje temoje mačiau padėkliukų nuotraukas -- nagi gražu!
O mano puodelio / stiklinės talpa apie 230 ml.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 17, 00:55)
nu ar aš kokia debilka ar ką ne taip darau , kur ikišti tuos tortus , kad jų spalvos būtų tokios kokios yra

.....nei dieną , nei vakare , nei patamsyje , nei lempom apstačius , nei su blicu , nei be jo , jie nėra toki koki yra " gyvi "....

...nors
rūron susikišk , gal ten natūralu bus .
Net žandukus paskaudo nuo juoko

Kaži, kaip reaguotų klientai, atvažiavę tortų pasiimti, jei šie iš tiesų būtų fotkinami tokiais "inovatyviais" būdais
Užtat tortukai jūsų be žodžių, ir nesvarbu net, jei jų spalvos kiek ir skiriasi nuo realybėje esančių
QUOTE(Migle79 @ 2009 07 17, 01:14)
Mergaitės, turiu
problemą su beze. Gal kas pagelbės? Šiandien dariau tortą, kurį norėjau puošti beze. Bezė gavosi puikiai (iš pirmo karto

). "Pradzibavau" ja tortą ir padėjau jį į šaldytuvą. Po kiek laiko ištraukiau ir pamačiau, kad bezė "pasileido" toj vietoj, kuri buvo arčiau šaldytuvo sienelės. Teko nuimti visą bezę ir staigiai puošti kitaip

Ką padariau ne taip? Jau galvojau, kad bėda ta, kad tortą aptepiau plonu sluoksniu sviestinio kremo, o paskui beze, bet gi kita torto pusė laikėsi gerai
Norėjau jau rašyt, alia gi žiūriu, RiMami taip išsamiai ir tiksliai atsakius, kad nebėra, ką pridurt.
Bezė nemėgsta drėgmės ir išskydo dėl aprasojusios šaldytuvo sienelės. Garantuočiausias sprendimas būtų įsigyti "no frost" šaldytuvą

Arba kai tortas didelis, rinktis tokį receptą, kuris nereikalautų laikyti tortą šaltai. Arba tikrai daryti taip, kaip pasiūlė RiMami -- organizuoti tortų pasiėmimą taip, kad nereikėtų šaldyti...
QUOTE(rekaliuke @ 2009 07 17, 09:27)
Norėjau paklausti, žinau, kad beze nedraugauja su zele, bet daug merginų tortus dengia dengimo mase, o į ją įeina žele, o tai kaip ant viršaus padzipuoti beze, ar nenučiuos?
Ant dengimo masės galima ramia sąžine piešti ar dzibuoti bezė.
Bezė iš tikrųjų nedraugauja ne su pačia želatina, o su drėgme. Tortų viduje esanti želė yra pagrinde vanduo (jeigu taip pažiūrėsi, netgi agurkas juk yra 96% vanduo

). Tuo tarpu apdengimo masėje drėgmės yra minimaliai, ir ji apdengus greit apdžiūna. Na, kiek jų išbandžiau, tai labiausiai drėgmė išgaruoja iš tos masės, kurios receptą rašiau, kur sirupas verdamas - ji tiesiog trapi tampa; masė su gliukoze ar dirbtiniu medum išlieka tąsoka ilgai, ne taip stipriai džiūna, bet ir ji yra saugi darbui su bezė.