QUOTE(Olesta @ 2009 07 30, 11:35)
darysiu savaitgaliui Glacce braškių tortą su mascarpone, dnegti reikia mase, klausimas, kuo padengti ir kaip storai torto šonus ir viršų, kad nepatižtų vežant iki Molėtų

kelio gal 1-2 valandos, ar sviestinis kremas neiškrės baikos???? žodžiu kaip apdoroti drėgnoką biskvitinį tortą, kad neištižtų per karščius ir atlaikytų kelionę
Pirmiausia klausimas, kokiame karstyje tos 1-2 valandos bus praleistos... Bet siaip ar taip, braskes linkusios tezti ir "leisti skysti"; o sviestinis kremas bus ir taip minkstas nuo karscio. Jei atvirai, nemanau, kad pats geriausias recepto pasirinkimas tokiam reikalui. Bet jei tikrai nori -- vietoj sviestinio kremo (na, ar jei vis tiek butinai reikia dengti mase -- tai po sviestinio sluoksniu) apipilk torta sokoladu. Jis neleis prasiskverbti dregmei. Tai nebus nei ekonomiska, nei visu 100% garantuota, bet nieko geriau siuo atveju nesugalvosi.
As siuo atveju tiesiog ikomponuociau zelatinos i krema (jei i torta ieina Mascarpone, tai imaisius iki puses stikl. neriebios grietineles, itakos skoniui nebus -- joje ir tirpinciau zelatina), nepersistengciau laistydama biskvitus (arba isvis nelaistyciau

), ir leisciau tortui pora dieneliu pastovet, kad subrestu -- valgant atrodys vienodai dregnas, kaip ir sulaiscius sviezia, o realiai skysciu kiekis ten bus mazesnis.
QUOTE(Soltuna @ 2009 07 30, 12:48)
sakykit ar galima pirktine dengimo mase uzsaldyt?
Saldytuve tai tikrai galima saldyt visas mases, o ar galima i kamera...

cia jau reikia ziuret, ka sako gamintojas...
QUOTE(Lock @ 2009 07 30, 15:16)
Aš vėl su klausimu. Savo medaus tortą pradžioj padengsiu trupiniais, o paskui dėsiu dekoracijas iš šokolado (tas, kur reikia nusipiešti ant sviestinio popieriaus, o paskui perkelti ant torto). Iškilo klausimas, ar man tos dekoracijos laikysis, jei noriu lipinti prie šonų? Kaip jas pritvirtinti prie trupinių?
Jei tortas dengtas trupiniais, tikrai galima (netgi prie sonu) lipdyt nedidelio svorio cukraus gelytes (i numatyta vieta kapt lasa stipraus zelatinos misinio, ir kai jau pradeda stingti -- ispaudziam gelyte, kazkuo paremiam ir leidziam baigti stingti). O va su sokoladu sitas "fintas" neisdegs

Pritariu Olestos nuomonei.
QUOTE(daividija @ 2009 07 30, 17:34)
Meain,iskilo kvailas klausimas,ar krokembusui tinka tokia karamele kur tu gamini,ar ja kaip nors kitaip ruosia,niekada nedariau

Bijau sugadint reikala,noriu ne tik sulipint bet ir apjuosti tokia "karameliniu plauku" juosta.
O, sitoks karameles receptas (su gliukozes milteliais) jei kam ir yra tikrai idealus, tai "karameliniu plauku" tampymui! Mat pavirus gaunasi tikrasis invertuotas cukrus, jis turi glaudziausia molekuline struktura ir uztat tista, o ne nutruksta.
Kai tik karamele ima vesti, gali plonyciuka (plauko storio) siula istempt nors ir per visa stala; o isdziuves tas siulas gerai laiko forma -- gali ji nors ir stacia i torta smeigt (ir tikrai skanu

)
Tik... pamenu salia "krepsinio komandos" torto nuotraukyte, kur toks simpatiskas mazas veidukas buvo "baltame patale"

Tai noriu ispet, kad karamele tikrai labai lipni ir daug karstesne uz verdanti vandeni, ir jei pateks ant odos...