Olesta, na tu ir darbštuolytė kooookių gražuoliukų tortukų vėl atnešei Abu labai labai dailūs kaip lygiai padengei žaliąjį tortuką o kriauklė kaip gražiai ir įdomiai atrodo ir pats tortas mmmm koks skanutis : Tik už jo receptėlį mes turėtumėm dėkoti puikiai rusų kepėjėlei Carinai, o aš čia visai ne prie ko tik kad receptuką čia atitempiau ir tiek
Srove, tu kai nesirodai tai nesirodai, bet jau kai ateini tai su trenksmu anas dviaukštis nerealaus grožio buvo o šis išvis superinis kiek daug visokių detalių, gėlyčių, kuokelių ir kaip kruopštu kaspinas išvis o viskas krūvoj tiesiog pribloškiančiai gražiai atrodo
RDA, patikėk išskyrus kelias mergaites, mes visos beveik nuo nulio tortus kept ir puošt pradėjom ne toks tas vilkas baisus kaip atrodo tik reik įdarbint rankeles karts nuo karto O dėl skruzdėlyno tau geriausiai gali Cipciukas patart , kol jos nėra pasiskaityk Skruzdėlynų temą, o va čia Cipciuko receptas su fotke.
gitule, meškiukas puikus ir koks dičkis
QUOTE(RiMami @ 2009 07 29, 18:57)
gitule, meškiukas puikus ir koks dičkis
Aciu, tikrai dickis gavosi, apsitortinsim visi
gitule,labai fainuolis tavo meskiukas
QUOTE(gitule @ 2009 07 29, 20:54)
oho jau cia visa meska, kiek ji sveria ar nereikia pagalbos sudorojant
Papildyta:
QUOTE(RiMami @ 2009 07 29, 20:57)
Dekui Rimami, biski is namu buvau pabegus
oi koks fainas meskiukas!!!!!!!
o cia mano nevykes snikersas su beze nuplaukusia,,,,,,,,,,
net nezinau, kodel taip gavosi
o cia mano nevykes snikersas su beze nuplaukusia,,,,,,,,,,
net nezinau, kodel taip gavosi
Gitule, o su kuo cia puosei? Beze?
merginos, kokio šaunuolės, turbūt viena gausiausių temų ir ekstra greitai priveikta bus, jau gausų gausa išskirtinių grožybių - turtinga temelė, Cipciukas tyli - nujaučiu - bus audra
Gitule, čia jau visa meška labai dailu
meduolytee - svarbu skanu, o kad biškelį ir nuplaukė žinai tiktai Tu, kas neišmano, tas nesupras bet apskritai vis tiek mielas darbelis
RDA, aš asmeniškai pradėjkau nuo nulio, užėjau pasieškoti moliūgų pyrago, baigiau kuom matai užsikrėčiau galingu tortų kepimo virusu, kas baisiausia žinok, jokie skiepai nepadeda, o sveikas protas išėjęs atostogų neribotam laikui
Gitule, čia jau visa meška labai dailu
meduolytee - svarbu skanu, o kad biškelį ir nuplaukė žinai tiktai Tu, kas neišmano, tas nesupras bet apskritai vis tiek mielas darbelis
RDA, aš asmeniškai pradėjkau nuo nulio, užėjau pasieškoti moliūgų pyrago, baigiau kuom matai užsikrėčiau galingu tortų kepimo virusu, kas baisiausia žinok, jokie skiepai nepadeda, o sveikas protas išėjęs atostogų neribotam laikui
QUOTE(Povila$ @ 2009 07 29, 18:29)
Taip aš patariu aptepti gliukoze arba tirštu cukraus sirupu, nes tai duoda geresnį sukibimą, pati masę nuo to tikrai neištyšta, o tik tampa minkštesnė ir malonesnė valgant.
Aisku, na, jei patari, reiskia dalykas isbandytas ir "veikiantis". As gal tiesiog niekada nepastebejau poreikio "lipdyt" ta mase kazkuom prie torto, nes ji man puikiausiai prie sviestinio kremo kimba.
Siaip ar taip, kiek pamenu, buvai rasiusi, kad naminiu masiu nebandei? Nuo pirktiniu jos skiriasi tuo, kad tikrai jautriau i sirupus reaguoja, is cia gal ir skirtumas musu nuomoniu.
* * *
RDA, labai idomus klausimas del skruzdelyno papuosimo... bent jau as taip isivaizduoju, kad papuosimas turi dereti prie torto ir vaizdeliu, ir skoniu, todel pvz. lengvu tortuku cukrinem gelem nepuosiu (vien sokoladu), o skruzdelynas tai jau is principo yra dalykas, ipareigojantis palikt sioki toki "bardaka"...
Mano galva, maksimum, ka galima prideti, tai
a - ivariu formu karameles papuosimai - efektinga, greitai padaroma, grazu, ir, svarbiausia, skonis labai tiktu skruzdelynui (buvau aprasiusi, kaip juos daryt, jei reikia, duosiu nuoroda; tai vat jei naudotum ta receptuka su gliukoze, garantuotai viskas pavyktu). Galima skruzdelyno virsuje kokia "karuna" uzmest, bus grazu.
b - jei yra noro daugiau "pazaisti" ir padaryt kazka netiketo, is pasirinktos mases (marcipano, pvz.) galima nulipdyt kelias skruzdeles ir uzmest "tikslinese vietose". Jei nera dazu, skruzdeliu galima ir nedazyt, naturalios gelsvos marcipano spalvos ir palikt (buna juk ir tokiu gamtoj).
* * *
Merginos, noriu tokiu idomiu "atradimu" pasidalint Gaminau vakar tortuka su sokolado papuosimais, ir kazkaip pasiruosiau sokolado daugiau, nei reikejo. Kadangi tikrai jo neperkaitinau ir labai atsargiai tirpdziau, sakau, likuti reikia issaugot ir kita karta islydyt su dar nelydytu sokoladu (sutaupyt, atseit ). Supyliau as ta likuti (gerokai pravesusi) ant maistines pleveles ir uzlanksciau krastus, na, galvoju, kad stovetu. Ir siandien ziuriu -- toks idomus dalykas gavosi... Tas sokoladas toki idomu rasta igaves nuo pleveles "rauksliu". Idomiausia tai, kad ta dalis sokolado, is kurios formavau papuosimus, neturi jokio margumo (tikrai niekas neperkaitinta ir neatsiskyre), o ir sio sokolado rastuota puse tik ta, kuri lietesi su plevele. Tad net nezinau, kaip cia taip atsitiko, betgi man grazu Sakau, jei taip didesniu plotu ant tos pleveles sokolada paskleidus, leidus sustingti, o po to kokiais kvadraciukais supjauscius -- ar jei dziovint kokiu ritineliu susukus, tai visai grazi dekoracija... be jokiu pastangu
Na, zodziu, pamaniau, pasidalinsiu, gal kam pasirodys idomu...
nu va kaip įdomiai, koks atradimas, o dabar ateinu patarimo:
darysiu savaitgaliui Glacce braškių tortą su mascarpone, dnegti reikia mase, klausimas, kuo padengti ir kaip storai torto šonus ir viršų, kad nepatižtų vežant iki Molėtų kelio gal 1-2 valandos, ar sviestinis kremas neiškrės baikos???? žodžiu kaip apdoroti drėgnoką biskvitinį tortą, kad neištižtų per karščius ir atlaikytų kelionę
darysiu savaitgaliui Glacce braškių tortą su mascarpone, dnegti reikia mase, klausimas, kuo padengti ir kaip storai torto šonus ir viršų, kad nepatižtų vežant iki Molėtų kelio gal 1-2 valandos, ar sviestinis kremas neiškrės baikos???? žodžiu kaip apdoroti drėgnoką biskvitinį tortą, kad neištižtų per karščius ir atlaikytų kelionę
sveikos kepejeles
sakykit ar galima pirktine dengimo mase uzsaldyt?
sakykit ar galima pirktine dengimo mase uzsaldyt?
QUOTE(Olesta @ 2009 07 30, 11:35)
nu va kaip įdomiai, koks atradimas, o dabar ateinu patarimo:
darysiu savaitgaliui Glacce braškių tortą su mascarpone, dnegti reikia mase, klausimas, kuo padengti ir kaip storai torto šonus ir viršų, kad nepatižtų vežant iki Molėtų kelio gal 1-2 valandos, ar sviestinis kremas neiškrės baikos???? žodžiu kaip apdoroti drėgnoką biskvitinį tortą, kad neištižtų per karščius ir atlaikytų kelionę
darysiu savaitgaliui Glacce braškių tortą su mascarpone, dnegti reikia mase, klausimas, kuo padengti ir kaip storai torto šonus ir viršų, kad nepatižtų vežant iki Molėtų kelio gal 1-2 valandos, ar sviestinis kremas neiškrės baikos???? žodžiu kaip apdoroti drėgnoką biskvitinį tortą, kad neištižtų per karščius ir atlaikytų kelionę
as tai su maskarpone nedengiu niekuom. papuosiu vaisiais, apipilu vaisiu zele, o sonus apibarstau tarkuotu sokoladu.
tiesa- nepagailek zelatinos, nes karta man aptyzo. per karscius idedu truputuka daugiau zelatino, nei nurodyta. pastovejes tortas suminksteja.