QUOTE(Povila$ @ 2009 07 29, 18:29)
Taip aš patariu aptepti gliukoze arba tirštu cukraus sirupu, nes tai duoda geresnį sukibimą, pati masę nuo to tikrai neištyšta, o tik tampa minkštesnė ir malonesnė valgant.
Aisku, na, jei patari, reiskia dalykas isbandytas ir "veikiantis". As gal tiesiog niekada nepastebejau poreikio "lipdyt" ta mase kazkuom prie torto, nes ji man puikiausiai prie sviestinio kremo kimba.
Siaip ar taip, kiek pamenu, buvai rasiusi, kad naminiu masiu nebandei? Nuo pirktiniu jos skiriasi tuo, kad tikrai jautriau i sirupus reaguoja, is cia gal ir skirtumas musu nuomoniu.
* * *
RDA, labai idomus klausimas del skruzdelyno papuosimo... bent jau as taip isivaizduoju, kad papuosimas turi dereti prie torto ir vaizdeliu, ir skoniu, todel pvz. lengvu tortuku cukrinem gelem nepuosiu (vien sokoladu), o skruzdelynas tai jau is principo yra dalykas, ipareigojantis palikt sioki toki "bardaka"...
Mano galva, maksimum, ka galima prideti, tai
a - ivariu formu karameles papuosimai - efektinga, greitai padaroma, grazu, ir, svarbiausia, skonis labai tiktu skruzdelynui (buvau aprasiusi, kaip juos daryt, jei reikia, duosiu nuoroda; tai vat jei naudotum ta receptuka su gliukoze, garantuotai viskas pavyktu). Galima skruzdelyno virsuje kokia "karuna" uzmest, bus grazu.
b - jei yra noro daugiau "pazaisti" ir padaryt kazka netiketo, is pasirinktos mases (marcipano, pvz.) galima nulipdyt kelias skruzdeles ir uzmest "tikslinese vietose". Jei nera dazu, skruzdeliu galima ir nedazyt, naturalios gelsvos marcipano spalvos ir palikt (buna juk ir tokiu gamtoj).
* * *
Merginos, noriu tokiu idomiu "atradimu" pasidalint

Gaminau vakar tortuka su sokolado papuosimais, ir kazkaip pasiruosiau sokolado daugiau, nei reikejo. Kadangi tikrai jo neperkaitinau ir labai atsargiai tirpdziau, sakau, likuti reikia issaugot ir kita karta islydyt su dar nelydytu sokoladu (sutaupyt, atseit

). Supyliau as ta likuti (gerokai pravesusi) ant maistines pleveles ir uzlanksciau krastus, na, galvoju, kad stovetu. Ir siandien ziuriu -- toks idomus dalykas gavosi... Tas sokoladas toki idomu rasta igaves nuo pleveles "rauksliu". Idomiausia tai, kad ta dalis sokolado, is kurios formavau papuosimus, neturi jokio margumo (tikrai niekas neperkaitinta ir neatsiskyre), o ir sio sokolado rastuota puse tik ta, kuri lietesi su plevele. Tad net nezinau, kaip cia taip atsitiko, betgi man grazu

Sakau, jei taip didesniu plotu ant tos pleveles sokolada paskleidus, leidus sustingti, o po to kokiais kvadraciukais supjauscius -- ar jei dziovint kokiu ritineliu susukus, tai visai grazi dekoracija... be jokiu pastangu
Na, zodziu, pamaniau, pasidalinsiu, gal kam pasirodys idomu...