ačiū visoms
nu kaip, saldu ir tiek ta masė, plonai iškočiota jinai gal 2-3 mm, tai nelabai ten ir jaučiasi, kas nemėgsta, gali nusikrapštyti, aš įsipilu kvapų, priklausomai nuo torto sudėties į ją, tai maloniau kvepia... čia buvo klientės pageidabvimas, kad tortas būtųų lygus, tai ir patupdžiau ančiuką ant pievelės
cukrines gėlytes galite dėti ant bet kokių paviršių, laikosi super gerai, o jei jau tvirtais sustingusios, tai iš viso super
turiu namie kriauklę tikrą ar keraminę galas žino, nuploviau, nusausinau, nupudravau cukraus pudra ir apdnegiau saldainine mase, teptuku išlyginau masę į griovelius, leidau susitingti ir paskui nuėmiau, viskas
Olesta, nuostabus tortukai ir dar ideju esi pilna -aplipdyt kriaukle mase saunuole
Labas
Ruosiuosi dengti torta Meian mase, tai kaip tik man praverts issamus komentaras Aciu
Man jau kaip ir pavyko susidraugaut su beze. Jau dengiau tris tortus ir viskas puikiai. Tortuose buvo ir zelatino ir grietineles ir vaisiu, na bet jie nebuvo laaabai slapi, bet ... as aptepiau sviesto ir biskvito misiniu ir leidau gerai sustingt. Tada aptepiau beze ir tada jau pradejau puost beze. Na, ptfu ptfu ptfu, laikesi puikiai. Praejusi savaitgali viena pazistama vezesi mano tortuka i Jonava nuo Siauliu (puosta tik beze), tai sake viskas liuks issilaike ir buvo labai patenkinta. Tai va, tikiuosi ir ateity manes nepaves aikstingoji beze Beja, velgi pasinaudojau Cipciuko patarimu ir netepu kremo iki pat krasto, o jei dedu zele sluoksniuka, tai ji "apjuosiu" grietineles tvorele ( nu kad tik nesupykdyd bezikes )
Aciu Cipciukui ir Olestai uz patarimus
Ruosiuosi dengti torta Meian mase, tai kaip tik man praverts issamus komentaras Aciu
Man jau kaip ir pavyko susidraugaut su beze. Jau dengiau tris tortus ir viskas puikiai. Tortuose buvo ir zelatino ir grietineles ir vaisiu, na bet jie nebuvo laaabai slapi, bet ... as aptepiau sviesto ir biskvito misiniu ir leidau gerai sustingt. Tada aptepiau beze ir tada jau pradejau puost beze. Na, ptfu ptfu ptfu, laikesi puikiai. Praejusi savaitgali viena pazistama vezesi mano tortuka i Jonava nuo Siauliu (puosta tik beze), tai sake viskas liuks issilaike ir buvo labai patenkinta. Tai va, tikiuosi ir ateity manes nepaves aikstingoji beze Beja, velgi pasinaudojau Cipciuko patarimu ir netepu kremo iki pat krasto, o jei dedu zele sluoksniuka, tai ji "apjuosiu" grietineles tvorele ( nu kad tik nesupykdyd bezikes )
Aciu Cipciukui ir Olestai uz patarimus
sveikutes, nesupykit kad patersiu truputi temele nes klausimas ne itema visai bet labai jau seniai stebiu kulinarines idejas ir man vis knieti paklaust ir pagaliau isdrisau paklaust:
JUS GAL VISOS KOKIUS RESTORANUS NUOSAVUS TURIT AR SIAIP KOKIUS KURSUS BAIGET nes tikrai netikiu kad eiline moteriskaite - seimininkute gali tokius sedevrus daryt ypac tokius saldumynus, na as kad ir kaip megstu gamint ir virtuvej sukiotis, ismanau ir visko ivairaus na bet.........ziuriu i jusu tortus ir suvokiu kokia buka ir zalia virtuveje esu
kiek skaitau bet niekaip nesuvokiu nei apie tuos glajus o apie papuosimus tai isvis tamsus miskas nors is bet kokia likuciu galiu sumeistraut gan skanu karsta patiekala ar uzkandi bet torto niekaip nesiriztu bandyt daryt, gal kuri man pagelbetu ir elementariausia skruzdelyno papuosima pasakytu, nesiu anytai 50proga, bet nenoriu kad atrodytu kaip paprasti papuosti vien aguonom razinom , noris kazko kad ale skruzdelynas pusiau tortas, turiu issaugoju rozyciu lapeliu bet jie jau nebevalgomi pasene, toki grozi reikia sestadieniui pagamint labai busiu dekinga jei kuri bent ka nors parasys o jei su nuotrauka dar tai zemai lenkiuosi pries ta zmoguti
BUKIT TOKIOS ISRADINGOS IR TOLIAU
JUS GAL VISOS KOKIUS RESTORANUS NUOSAVUS TURIT AR SIAIP KOKIUS KURSUS BAIGET nes tikrai netikiu kad eiline moteriskaite - seimininkute gali tokius sedevrus daryt ypac tokius saldumynus, na as kad ir kaip megstu gamint ir virtuvej sukiotis, ismanau ir visko ivairaus na bet.........ziuriu i jusu tortus ir suvokiu kokia buka ir zalia virtuveje esu
kiek skaitau bet niekaip nesuvokiu nei apie tuos glajus o apie papuosimus tai isvis tamsus miskas nors is bet kokia likuciu galiu sumeistraut gan skanu karsta patiekala ar uzkandi bet torto niekaip nesiriztu bandyt daryt, gal kuri man pagelbetu ir elementariausia skruzdelyno papuosima pasakytu, nesiu anytai 50proga, bet nenoriu kad atrodytu kaip paprasti papuosti vien aguonom razinom , noris kazko kad ale skruzdelynas pusiau tortas, turiu issaugoju rozyciu lapeliu bet jie jau nebevalgomi pasene, toki grozi reikia sestadieniui pagamint labai busiu dekinga jei kuri bent ka nors parasys o jei su nuotrauka dar tai zemai lenkiuosi pries ta zmoguti
BUKIT TOKIOS ISRADINGOS IR TOLIAU
Cipciuk, man siusti irgi tik tada kai bus visi, nesinori apkrauti zmogaus. Ir jei yra Kretingiskiu as galiu su jom koperuotis
Nu zinot nustebinot su savo sedevrais , ziurejau akis isputus i Migles, Olestos, Cipciuko ir visu kitu, nevardinsiu, tortukus, groziu groziai
Cipciuk, del dazu, tai lauksiu, kiek reikes, kad gauti visus
Isvaziavo siandien mano torciukas mandarinas i krikstynas, bet galvoju, kad nelabai atlaikys 250 km., ai sake , nors baciukai liks .Puosta grietinele, geles Cipciuko cukrinukes, o piesteles dariau is ryziniu makaronu , bet laikosi tai gerai.
Naturoj atrodo graziau ir spalvos kazkaip netokios.
Cipciuk, del dazu, tai lauksiu, kiek reikes, kad gauti visus
Isvaziavo siandien mano torciukas mandarinas i krikstynas, bet galvoju, kad nelabai atlaikys 250 km., ai sake , nors baciukai liks .Puosta grietinele, geles Cipciuko cukrinukes, o piesteles dariau is ryziniu makaronu , bet laikosi tai gerai.
Naturoj atrodo graziau ir spalvos kazkaip netokios.
bet pati tai stebini irgi puikiai, kokie gražūs bateliai, o šonai kokie stiliovi, su kuo ten padaryta labai gražus tortas, oj jaučiu bręsta nagų niežai man ant to tavo mandariniuko gamybos
oi mergaičiai, kiek puošimo idėjų galvoj, kad tik laiko būtų kept ir progų, tai ojojoj, aš gi dvynys, man fantazijos stoka negresia, kol gyvuoja internetas
oi mergaičiai, kiek puošimo idėjų galvoj, kad tik laiko būtų kept ir progų, tai ojojoj, aš gi dvynys, man fantazijos stoka negresia, kol gyvuoja internetas
Srove,labai graziai sumeistravai torciuka!!!
As tai viska mokausi is interneto ir is knygu,dar kartais fantazija manes neapleidzia,nors paskutiniu metu kazkur isgaravo toli toli,laukiu griztancios.Ir dar kompiuteris dvesia..
As tai viska mokausi is interneto ir is knygu,dar kartais fantazija manes neapleidzia,nors paskutiniu metu kazkur isgaravo toli toli,laukiu griztancios.Ir dar kompiuteris dvesia..
Olesta tavo sedevrai superiniai
Srove tortukas baisiai originalus
Srove tortukas baisiai originalus
QUOTE(Meian @ 2009 07 29, 11:21)
Maciau, buvo pasiulymas aptept torta gliukoze ar dirbtiniu medum. Labai atsargiai su tokiais eksperimentais!!! Tai tikriausiai labai gerai veikia pries dengiant torta pirktine mase, kurioje visokiu stabilizatoriu, konservantu ir tt yra -- bet sitaip aptepus torta ir padengus namie gaminta mase, bus liudna, mase istes. Sluoksniuoti tokia mase ant gliukozes - tas pats, kaip imaisyti daugiau skyscio i pacia mase (pastovejus ta gliukoze isigeria i vidu). Pvz., kad ir kai torto sulaistyme ar pertepime buna cukraus sirupo nuo uogienes, jis blogai veikia mase (buna, kad torto apdengimas patezta butent tose vietose, kur pertepta). Zodziu, su namine tokiu eksperimentu nerekomenduoju. (arba gal as nelabai supratau, kas tai buvo per pasiulymas, kur ta sirupa det..?)
Taip aš patariu aptepti gliukoze arba tirštu cukraus sirupu, nes tai duoda geresnį sukibimą, pati masę nuo to tikrai neištyšta, o tik tampa minkštesnė ir malonesnė valgant.
QUOTE(Olesta @ 2009 07 29, 18:05)
šonai kokie stiliovi, su kuo ten padaryta
Sonai labai paprasti, migdolu drozles, aplink apjuosta spec. kaspineliu tortams.
Aciu mergickos
Srove, koks tortukas, o jau batuku grozis Eisiu ir as siandien daryt batukus ir gelytes, sestadieni sunelio krikstynos, kepsiu tortuka. O rytoj maziuko pirmasis gimtadienis, tai va ka iskepiau, viduj medutis