Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 28, 22:47)
Jooo...nusisaut man belieka...  doh.gif

Man labai puikiai tortas beze pamenu pasidenge, kai dariau morengini. Nieks nenuciuoze, neapsileido...


Tai jeigu tau laikėsi ir nečiuožė nieks, tai ir aptepk tuos tortus sviestiniu kremu ir tada beze. Turbūt skirtingus kremus darome, todėl taip ir gaunasi... tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai grazus Jusu tortai. Asseni , Cipciuk, Meian nepakartojama !!!!!!!!!!!
Olesta- aparpuolis nuo zaviuju bateliuku!

Daividija- krepsininkai liuks 4u.gif
Papildyta:
Dzibuojassi puikiai, beza vos mikseris pasuka jau. O kai padengiu......pradeda skysteti ir ciuozti. sakau, gal kad silta, svietas minksteja ir lenda i beze. net nebezinau. Gal Cipciukas, Meian, Asseni mus abi paprotys drinks_cheers.gif



O del daziuku - priimkit ir mane ax.gif ax.gif ax.gif Olesta as prie taves koperuotis galiu?
Atsakyti
visos panevėžietės gali jungtis prie Olestos dažų užsakymui, Cipciuką informavau, kad siųstų man kai bus dažai 4u.gif
Atsakyti
Cipciuk - man labai reiktu po 3 pakelius visu spalvyciu. Is anksto dekoju.

Tiesa, siandien musu draugas vaziuoja po pietu i kauna, gal jis galetu paimti daziukus, Cipciukui nereiktu lakstyti. Prie musu galetu jungtis merginos is Pasvalio, nes karta per savaite musiskiams tenka vaziuoti ta linkme.
Atsakyti
Labauskis, temelė skrieja kosminiu greičiu link finišo, tai va paskutiniai pastūmėjimai link jo - tortukas mažam berniukui gimtadienio proga
user posted image
dengta Meian mase, cukrinė kompozicija pirktinė blush2.gif , gėlytės iš Cipciuko masės, vidus - Glacce braškinio torto biskvitai, banainai ir konservuotų vaisių asorti, pertepta grietinėle - ale vaisinis tortukas ax.gif

ir tiesiog tortas pagal RiMami, tik nedarytas antrasis kremas, o padidintos biskvito normos ir pertepta ir aptepta pertepimo kremu viskas, aplieta šokoladine glazūra, kriauklė saldaininės masės, serbentai iš sodo, kvietkos iš parduotuvės, migdolų plokštelės ant šonų, viskas lyg ir smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 07 29, 10:38)


Nuostabus tortukas thumbup.gif Jau toks mielas, o spalva kokia silta wub.gif Sakykit, o ta Meian mase, ji skani?

Man antro tociuko nerodo cry.gif


O pokol parasiau zinute, tai ir atsirado antra nuotaruka biggrin.gif Kooooks niamnis bigsmile.gif O ta kriauklyte su spec. formele daryta ar rankomis blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 29 liepos 2009 - 09:48
labai grazus tortukas Olesta. Ir vienas ir kitas. Tu musu spartuole thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 29, 11:45)
Sakykit, o ta Meian mase, ji skani?

saldi ta masė. Skonis truputį priklauso ir nuo to, kokius kvapus dėsi minkant masę, kokio skonio aliejų naudosi (alyvuogių, riešutų).
šiaip tai visada tą masę savo lėkštelėj galima nukrapštyt. Bet jeigu kava nesaldinta, tai viskas gerai.
Atsakyti
Uch, Rugiagele, kokia arsi aggressive.gif ... Kazi, kodel... nestuke.gif biggrin.gif

Del apdengimo mases: sviestiniu kremu tikrai nereikia storai tepti (tereikia aplyginti), o pacia mase as kocioju mazdaug 3mm storio, bet pirma karta darydama, kociok kiek storiau (mazdaug 5mm), nes:
1 - mazesne tikimybe, kad dengdama sudraskysi (o tai labai svarbu, nes uzdengus mase torta, prilimpa trupiniai, ir viskas, nebeperkociosi -- kelio atgal nera)
2 - lengviau bus sulygint klostes sonuose (plonesne mase sunkiau "sukist" viena i kita)
3 - Jei mase pradetu tirpti del viduje esancios dregmes, ploniau iskociojus ji tirps ne tik viduje, bet ir isoreje (dregme prasiskverbia), tuo tarpu storesnis mases sluoksnis sudrekt gali prie torto, bet i pavirsiu islikt sausesnis ir taip nepadaryt itakos galutiniam vaizdui. (Aisku, jei gerokai per daug dregmes, cia jau niekas nepades, bet jei dregmes perteklius buvo nedidelis, tie keli milimetriukai gali isgelbeti situacija).

Maciau, buvo pasiulymas aptept torta gliukoze ar dirbtiniu medum. Labai atsargiai su tokiais eksperimentais!!! Tai tikriausiai labai gerai veikia pries dengiant torta pirktine mase, kurioje visokiu stabilizatoriu, konservantu ir tt yra -- bet sitaip aptepus torta ir padengus namie gaminta mase, bus liudna, mase istes. Sluoksniuoti tokia mase ant gliukozes - tas pats, kaip imaisyti daugiau skyscio i pacia mase (pastovejus ta gliukoze isigeria i vidu). Pvz., kad ir kai torto sulaistyme ar pertepime buna cukraus sirupo nuo uogienes, jis blogai veikia mase (buna, kad torto apdengimas patezta butent tose vietose, kur pertepta). Zodziu, su namine tokiu eksperimentu nerekomenduoju. (arba gal as nelabai supratau, kas tai buvo per pasiulymas, kur ta sirupa det..?)

Baimintis del to, kad mase per kieta bus, TIKRAI nereikia. Ji bus arba trapi (jei pgl ta mano recepta, kur su cukraus sirupu), arba tasi (jei su gliukoze), bet tikrai puikiausiai galima mase supjaustyti. Net ir be peilio (dariau vestuvini torta, kuri jaunavedziai isigudrino pjaustyt mentele, skirta torto gabaliukui pakelti -- na, tokia visai be asmenu... Ir jokiu problemu).

* * *

Del torto aptepinejimo vadinamaja "bulvyte" -- cia viskas liuks, bet as asmeniskai nepritariu minciai deti i ja kondensuoto pieno. Cia, matyt, del skonio taip yra sumanyta, kas megsta ji, bet is esmes kondensuotas pienas jokiu pagerinamuju "surisamuju" savybiu neduoda, jis kaip tik minkstina mase ir dar, be to, turi "salutini" poveiki masei -- toki, kaip tirsto cukraus sirupo. (dedant kondensuoto pieno, tai nepadarys itakos saldainiu mases apdengimui -- su kitomis visaip gali but...). Beje, dar idomus momentas... galite ismegint toki eksperimenta -- sumaisyt sviesta su kondensuotu pienu, gerai atsaldyt, ir tada palaikyt kambario t-roj. Mase prades rasoti. Sumaisius si dalyka su biskvito trupiniais, sie sugeria dregmes pertekliu, betgi manau, pakaktu i "bulvyte" tiesiog ideti maziau sviesto ir jokio kondensuoto -- ir paprasciau, ir patikimiau, ir kam tas papildomas saldumas... Na, bet, aisku, cia grynai mano asmenine nuomone.

* * *

Beze sunku padengti sviestiniu kremu aptepta torta... bet sviestini krema issukus su dideliu kiekiu biskvito trupiniu ir sia mase aptepus torta, ji ir geriau dengiasi, ir laikosi.

Normalu, kad beze ypac gerai dengiasi morenginis tortas -- juk cia principe gimines ax.gif Na, t.y., jis sausas, kibaus pavirsiaus, idealios salygos beziukui.


Atsakyti
Man Meian mase labai patinka. Gerai dengiasi. Iki jos dengdavau tik marcipanine daugiausiai.
Atsakyti
Olesta wub.gif
O sakykit, gelytes is cukrines mases neistirps ant grietineles?
Atsakyti
tai iseitu taip tadom- kad trupiniais ir sviestu plonai aptepti snikersa be jokiu kondencovkiu ir tadom beze...... ax.gif
nes pries kokia savaite as tiesiai ant snikerso beze tepiau- irgi blyn sonai aptezo.
nebeturiu nervu ir kantrybes, aciu dievui kai yra marcipanas ar apdengimo mase- nugrandai nuplaukusi beza ir gelbeji situacija apdengimu.


O man taip grazu beze apipavidalintas tortas smile.gif
Atsakyti