mergytes jei issikepsiu meduti, ji pertepsiu grietinele+grietine ir sonus bei virsu tuo paciu ar galima tuo paciu kremu is karto ir su kond. maseliu puosti? ar jis netinka puosimui? ir dar zadu pasibandyti gelytes is marschmalow saldainiu ar jas galima deti bus? ant kokio pagrindo jas galima deti?
QUOTE(Olesta @ 2009 07 22, 18:54)
aš žinok šarka blizgininkė, mane domina ir naujovės, ne tik grietinėlė, greitu laiku žadu parodyti, kad ne tik su ja gal sugebu kažką padaryti - aš bezą išsiplaku ir naminį pati, tik kad mano pažįstami natūralistai, jokių baltymų nenori ant torto, o čia aš šiaip paėmiau pabandymui, palyginimui, kuom minta kepyklų tortų valgytojai žiūriu į kursus norinčių yra jau grupelę greitai sudarinėt galėsiu na konkurencija sveikas dalykas, o jei mokinės pranoks Olestą aš net neabejoju, kad Jūs viską mokat pačios, aš gi irgi SM mokinė, dėkui visoms kantrioms, šaunioms, nuostabioms merginoms ir moterims, kurios man padėjo išmokti šito meno
SAUNUOLE!!!!!!!! Taip ir toliau
As tai irgi pabandziau biskvitiniu milteliu, ir augalines grietineles, ir milteliniu pertepimu. Nusipirkau is tokio cechelio biskiuka per pazistama. prasikepiau " valdiskai", tai namiskiai kreivais zvilgsniais ir saltais dantim ragavo. Nu chaltura is karto pajuto. MB tuoj pat tuos chemijos uztaisus liepe mest i konteineri
Kuo naturaliau, tuo skaniau
O del konkurencijos, as tau ne konkurente
nu va lakstus issikepiau ale kaip pirma kart tai pirmuosius iskociojau gal per storai ir pagal forma nagalejau apipjauti nesiekia jos krastu tai 5 lakstai gavosi geri o kiti 5 tokie kreivais sonais, patarkit mergaites kai sutepsiu kaip tuos sonus islyginti? gal su kremu uzspakliuoti iseis? cia bus sitas kreivas pirmasis naudojamas, savu rate ale norisi kad atrodytu normaliai
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 22, 21:59)
Oij kaip Tau aciu, Meian nu buciau tiksliai padarius nesamone, jei ne Cipciukas ir Tu
O kazi is to pastilazo, ar is Cipciuko mases darytos figureles butu tinkamos deto ant torto, jei tortas padarytas tarkim penktadieni vakare, o figureles nulipdytos ketvirtadieni vakare?
O kazi is to pastilazo, ar is Cipciuko mases darytos figureles butu tinkamos deto ant torto, jei tortas padarytas tarkim penktadieni vakare, o figureles nulipdytos ketvirtadieni vakare?
Smagu, kad komentarai kazkuo praverte O del gelyciu ar figureliu -- dabar, kai tokie karsciai, tai labai greitai jos isdziuna. Tik jei figureles itin "riebios", gali reiket daugiau, nei 1 paros padziovinimo (2 - 3).
Kita vertus, jei tortas bus stingdomas, tai tikriausiai be sestadienio figureliu nekrausi ant jo? Tad iki to laiko viskas bus tvarkoj.
Blogiausiu atveju, visada pades figureliu apacios pamirkymas i sokolada (gali but ir baltasis) -- neleis sumirkt masei..
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 22, 23:18)
Man neatidaro nuorodos
As irgi Americolor dazus kazkada pirkau is butent sitos (Sweet Graces)parduotuves. Labai malonus ten aptarnavimas, pardavejai tikrai rupinasi, ir kainos zmoniskos. Tik stai ilgokai siuntinukai is Floridos keliauja (jei neklystu... na, bet kokiu atveju, tai tikrai kazkuri is JAV valstiju, pasizyminciu egzotiniu klimatu ).
Ju asortimentas: http://www.sweetgrac...nDirectory.html
QUOTE(meduolytee @ 2009 07 22, 22:25)
SAUNUOLE!!!!!!!! Taip ir toliau
As tai irgi pabandziau biskvitiniu milteliu, ir augalines grietineles, ir milteliniu pertepimu. Nusipirkau is tokio cechelio biskiuka per pazistama. prasikepiau " valdiskai", tai namiskiai kreivais zvilgsniais ir saltais dantim ragavo. Nu chaltura is karto pajuto. MB tuoj pat tuos chemijos uztaisus liepe mest i konteineri
Kuo naturaliau, tuo skaniau
O del konkurencijos, as tau ne konkurente
As tai irgi pabandziau biskvitiniu milteliu, ir augalines grietineles, ir milteliniu pertepimu. Nusipirkau is tokio cechelio biskiuka per pazistama. prasikepiau " valdiskai", tai namiskiai kreivais zvilgsniais ir saltais dantim ragavo. Nu chaltura is karto pajuto. MB tuoj pat tuos chemijos uztaisus liepe mest i konteineri
Kuo naturaliau, tuo skaniau
O del konkurencijos, as tau ne konkurente
tik neimkit mano blevyzgų už gryną pinigą, net MB kartais dar neskiria kur mano ašrus liežuvis, o kur teisybė
Meian, Tu net neįsivaizduoji kaip laiku tą pageltonintą sakinuką parašei sukau galvą kaip uždėti ant grietinėlės saldaininius batelius, nes jei bezas ištirpdė, tai grietinėlė 100 % baikų prikrėtus būtų, žadėjau daryti pastiliažinį padėkliuką bateliams, bet gal reikia tada imti šokoladą, tk klasusimas, ar nuo šilto šokolado neišsilydys batelių padukai???
QUOTE(Olesta @ 2009 07 23, 08:49)
tik neimkit mano blevyzgų už gryną pinigą, net MB kartais dar neskiria kur mano ašrus liežuvis, o kur teisybė
Meian, Tu net neįsivaizduoji kaip laiku tą pageltonintą sakinuką parašei sukau galvą kaip uždėti ant grietinėlės saldaininius batelius, nes jei bezas ištirpdė, tai grietinėlė 100 % baikų prikrėtus būtų, žadėjau daryti pastiliažinį padėkliuką bateliams, bet gal reikia tada imti šokoladą, tk klasusimas, ar nuo šilto šokolado neišsilydys batelių padukai???
Meian, Tu net neįsivaizduoji kaip laiku tą pageltonintą sakinuką parašei sukau galvą kaip uždėti ant grietinėlės saldaininius batelius, nes jei bezas ištirpdė, tai grietinėlė 100 % baikų prikrėtus būtų, žadėjau daryti pastiliažinį padėkliuką bateliams, bet gal reikia tada imti šokoladą, tk klasusimas, ar nuo šilto šokolado neišsilydys batelių padukai???
Na, sokolado juk neliesi karsto. T-ra dengimo metu turetu but apie 32-35 laipsnius (kai jau visai pries sustingima), o toks tikrai zalos nepridarys.
Siaip ar taip, jei bateliai labai plonyciai, padengus sokoladu, galima dar juos ikist ir i saldytuva. Sokoladas juk tik apsauginio sluoksnio funkcija cia atlieka, tad nera reikalo ji butinai vesint naturaliai -- o ikisus i saldytuva ~15kai minuciu, bus ramu, kad iki atvesdamas jis tikrai nepridarys zalos batukams.
QUOTE(Liusii @ 2009 07 22, 23:33)
nu va lakstus issikepiau ale kaip pirma kart tai pirmuosius iskociojau gal per storai ir pagal forma nagalejau apipjauti nesiekia jos krastu tai 5 lakstai gavosi geri o kiti 5 tokie kreivais sonais, patarkit mergaites kai sutepsiu kaip tuos sonus islyginti? gal su kremu uzspakliuoti iseis? cia bus sitas kreivas pirmasis naudojamas, savu rate ale norisi kad atrodytu normaliai
nezinau ar su grietine maisytagrietinele galima puosti, bet, kad vien is grietineles isplaktos taip kaip pertepimui, tai karta ir pati puosiau ir viskas buvo puiku
o del kreivu biskvitu, tai sutepk juos, o paskui sonus uzlygink arba kremu arba biskvito trupinukais sumaisytais su kremu(vadinama bulvytes mase), o paskui aptepk sonus kremuku, ir niekas niekone neitars
del saldainiu mases niekonegaliu pasakyti, nesu jos bandziusi
QUOTE(Liusii @ 2009 07 22, 23:33)
nu va lakstus issikepiau ale kaip pirma kart tai pirmuosius iskociojau gal per storai ir pagal forma nagalejau apipjauti nesiekia jos krastu tai 5 lakstai gavosi geri o kiti 5 tokie kreivais sonais, patarkit mergaites kai sutepsiu kaip tuos sonus islyginti? gal su kremu uzspakliuoti iseis? cia bus sitas kreivas pirmasis naudojamas, savu rate ale norisi kad atrodytu normaliai
as tai apipjaunu visa torta, tada aptepu sonus grietinele
QUOTE(Olesta @ 2009 07 22, 14:03)
Turiu paguodžiančių žinių bezo kankinėms yra toks daiktas kaip bezo masės milteliai kilogramas 15 lt, kol keliasi foto, aš pabandysiu parašyti atsiliepimus apie šį produktą - baltymų miltukai sujungus juos su šiltu vandeniu ir cukrumi, virsta plakant labai greitai geru bezu, juo bandžiau padaryti gėlėms viduriukus, morengiukus, apipaišyti taures, nu žodžiu dariau eksperimentus kokius tik išmąsčiau, priklijavau bateliams detales ir t.t. geras daiktas toms, kurios niekaip negalite susidraugauti su bezu, aš jį pirkau iš moters, kuri perka dideliais kiekiais ir man pasiūlė nusipirkti, tai aš kaip žydas dėl kompanijos taip sakant, 500 g pasiėmiau pabandymui, kas per daiktas, kuo skiriasi nuo naminio ir panašiai.... juos naudoja koditerijos cechai štai kas iš jų gaunasi:
Kaip gražiai išejo beze aš vis noriu pasidaryt beze...bet vis nesukaupiu drasos pirma turbut padarysiu beze sausainius, o tada jau žiurėsiu...ar galėsiu su tortu dirbt
Beje vakar iškepiau Napoleoną (pagal Mišelę) labai skanus išejo...esu ragavusi tik pirktinius... šitas 100 kartu skanesnis tik reikia su konditeriniais antgaliais pasitreniruoti...man nelygiai išeina...kažkur i lankas nugrybauju
Čia mano Napoleonas (aišku jo nepalyginsi su jusu visu šedevrais):
QUOTE(Olesta @ 2009 07 22, 14:03)
Turiu paguodžiančių žinių bezo kankinėms yra toks daiktas kaip bezo masės milteliai kilogramas 15 lt, kol keliasi foto, aš pabandysiu parašyti atsiliepimus apie šį produktą - baltymų miltukai sujungus juos su šiltu vandeniu ir cukrumi, virsta plakant labai greitai geru bezu, juo bandžiau padaryti gėlėms viduriukus, morengiukus, apipaišyti taures, nu žodžiu dariau eksperimentus kokius tik išmąsčiau, priklijavau bateliams detales ir t.t. geras daiktas toms, kurios niekaip negalite susidraugauti su bezu, aš jį pirkau iš moters, kuri perka dideliais kiekiais ir man pasiūlė nusipirkti, tai aš kaip žydas dėl kompanijos taip sakant, 500 g pasiėmiau pabandymui, kas per daiktas, kuo skiriasi nuo naminio ir panašiai.... juos naudoja koditerijos cechai štai kas iš jų gaunasi:
išplaktas bezas
nekreipkite dėmesio, čia tik bandymas ar laikosi, ar džiūsta ir t.t.
čia irgi tik šiaip iš likučio
viskas padaryta iš 100 gramų miltukų, 100 g cukraus ir 85 ml vandens, jokių sirupų, jokio virimo dar kai ką padariau, bet nebaigtas ir nenufotkintas papuošalas ant torto, apie jį vėliau, ten dėjau daug šito bezo, kažkur gi reikėjo padėti
išplaktas bezas
nekreipkite dėmesio, čia tik bandymas ar laikosi, ar džiūsta ir t.t.
čia irgi tik šiaip iš likučio
viskas padaryta iš 100 gramų miltukų, 100 g cukraus ir 85 ml vandens, jokių sirupų, jokio virimo dar kai ką padariau, bet nebaigtas ir nenufotkintas papuošalas ant torto, apie jį vėliau, ten dėjau daug šito bezo, kažkur gi reikėjo padėti
kaip ir kur gaut to turto?