Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(emiga @ 2009 07 22, 15:26)
1.skaitau skaitau tas temas,jau smegenys issipute..as neatsimenu visko,turiu kaskart pasiziuret,na nebent n kartu daryta butu...

2.Gitule.kur dazus pirkai?as ruosiuosi pagal cia merginu duotuslinkus formyciu ir dazu,bet neprisiruosiu  ax.gif su skystais zinau,kad ssss... ax.gif

1. As irgi skaitau nuo pradziu, jau astunta baigineju karsta.gif Nebedaug liko rolleyes.gif

2. Pirkau is ebay cia
Dar uzsisakiau su metaliniu blizgesiu 12 spalvu rinkinuka, tai turesiu dabar laaabai ilgam doh.gif Pirkau Americolor gel paste 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguonėlė @ 2009 07 22, 16:15)
Sveikute,
Norejau jusu konsultacijos, ar galima pastilazu dengti torta? Ar is jo tik gelytes galima daryti?

Pastilazas labai kietas, kai isdziuna, jis netinka torto dengimui. Is jo daromos detales, figureles ir t.t. Jis panasus i Cipciuko cukriniu gelyciu mase, tik kai dirbi, ne taip greitai dziusta, bet kai iszdiuna, buna kaip akmuo
Atsakyti
Aciu visoms uz sveikinimus smile.gif Voveriuko arba Voverytes laukiam sausio pradzioj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 07 22, 14:03)
Turiu paguodžiančių žinių bezo kankinėms lotuliukas.gif yra toks daiktas kaip bezo masės milteliai kilogramas 15 lt, kol keliasi foto, aš pabandysiu parašyti atsiliepimus apie šį produktą - baltymų miltukai sujungus juos su šiltu vandeniu ir cukrumi, virsta plakant labai greitai geru bezu, juo bandžiau padaryti gėlėms viduriukus, morengiukus, apipaišyti taures, nu žodžiu dariau eksperimentus kokius tik išmąsčiau, priklijavau bateliams detales ir t.t. geras daiktas toms, kurios niekaip negalite susidraugauti su bezu, aš jį pirkau iš moters, kuri perka dideliais kiekiais ir man pasiūlė nusipirkti, tai aš kaip žydas dėl kompanijos taip sakant, 500 g pasiėmiau pabandymui, kas per daiktas, kuo skiriasi nuo naminio ir panašiai.... juos naudoja koditerijos cechai  mirksiukas.gif  štai kas iš jų gaunasi:

išplaktas bezas

user posted image

nekreipkite dėmesio, čia tik bandymas ar laikosi, ar džiūsta ir t.t.
user posted image

čia irgi tik šiaip iš likučio
user posted image

viskas padaryta iš 100 gramų miltukų, 100 g cukraus ir 85 ml vandens, jokių sirupų, jokio virimo rolleyes.gif dar kai ką padariau, bet nebaigtas ir nenufotkintas papuošalas ant torto, apie jį vėliau, ten dėjau daug šito bezo, kažkur gi reikėjo padėti blush2.gif






gal ir geras daiktas, bet manau - naminis skanesnis ir be sintetiku. Kam tau olesta, bezas, juk tu grietineles super meistre thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Man pas tave i kursus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif panasu vienam mieste gyvenam 4u.gif



Atsakyti
aš žinok šarka blizgininkė, mane domina ir naujovės, ne tik grietinėlė, greitu laiku žadu parodyti, kad ne tik su ja gal sugebu kažką padaryti - aš bezą išsiplaku ir naminį pati, tik kad mano pažįstami natūralistai, jokių baltymų nenori ant torto, o čia aš šiaip paėmiau pabandymui, palyginimui, kuom minta kepyklų tortų valgytojai lotuliukas.gif žiūriu į kursus norinčių yra jau grupelę greitai sudarinėt galėsiu lotuliukas.gif na konkurencija sveikas dalykas, o jei mokinės pranoks Olestą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif aš net neabejoju, kad Jūs viską mokat pačios, aš gi irgi SM mokinė, dėkui visoms kantrioms, šaunioms, nuostabioms merginoms ir moterims, kurios man padėjo išmokti šito meno wub.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
Rugiagele, oiiii, kaip smagu! Laukiam sausio bigsmile.gif

QUOTE(ingriduska @ 2009 07 22, 15:33)
Meian

Labai ačiū wub.gif  wub.gif  wub.gif
MAlonu ir gera..apsalo širdelė kaip po skanaus ir didelio gabalo torto:))

Ačiū už pirštelių receptą, vis tik  savo yra savo...kur jokiu E

Dekoti nera uz ka... cia Tau aciu uz nuosirduma ir visada tokia silta nuotaika 4u.gif

QUOTE(Aguonėlė @ 2009 07 22, 16:15)
Sveikute,
Norejau jusu konsultacijos, ar galima pastilazu dengti torta? Ar is jo tik gelytes galima daryti?

Sveika, Aguonele. Si mase labai sukieja, ji neskirta pjaustymui -- jei apdengsi torta, teks nuimti po to kaip koki dangti lotuliukas.gif

Rinkis is apdengimo masiu receptu, juk ju tokia ivairove... rolleyes.gif
Atsakyti
ateinu pati iš savęs jau juokdamasi, namie turiu tik amareto ir ........samagono, katruo labiau tinka perdažyti gėlytes spalvos pagyvinimui lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ????

beje tas mano naujas bezas sutirpdė saldaininės masės kūrinį verysad.gif o taip buvau padarius įspūdingai, ech, teko viską išardyti, darysiu iš pastiliažo, vis tiek įveiksiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 07 22, 08:17)
Aš be jokio šablono, pati kaip plastelino atsignybiau ir nulipdžiau:)
Bet man jie pačiai tokie sunkūs, o va Cypciukui gaunasi tokie lengvi bačiukai..
NA jei gitriat tai labai ačiū...
RUTYTE11
Ačiū uiž info, bet kaip ten kainos, pasakyk kiek tarkim marcipanas kainos...?

2.5 kg kainuoja 52 lt, konditerinis maisiukas 40 cm ilgio 22 lt
Papildyta:
QUOTE(padima @ 2009 07 22, 11:57)
coooooooooooooool,nu cia tikrai jegiska info dekui,gal zinai ar dirba savaitgaliais?

oi zinok net nepaklausiau, blush2.gif
Atsakyti
Kazkas klause, ar skaiciukas 26 - mano metai. Tai atsakau - taip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Meian @ 2009 07 22, 15:13)
Oooo, Rugiagele! Didziausi, nuosirdziausi sveikinimai!!!  wub.gif Tai kuri ateinanciu metu menesi mums jau laukt mazojo voveriuko? ax.gif

O cia -- zadetasis "damu pirsteliu" receptas:

7 kiausiniai
125 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
1/2 citrinos tarkuota cedra (tik pats pats pavirsiukas)
150 g miltu
80 g cukraus pudros

Orkaite ikaitinti iki 220C.

Kiausiniu baltymus atskirt nuo tryniu. Trynius sukt iki purios mases su 50 g cukraus, vaniliniu cukrumi bei citrinos cedra. Baltymus plakti iki standziu putu. Plakant po truputi suberti likusi cukru. Isplaktus baltymus supilti ant tryniu mases, o ant virsaus issijoti miltus. Mase atsargiai ismaisyti.

Tesla deti i konditerini svirksta su 1 cm skersmens apvaliu antgaliu. Ant pergamentinio popieriaus juostos spausti 8 cm ilgio teslos juosteles (patarimas is karto: kokio ilgio spausti, derinkis pagal savo tortine skarda: idealiu atveju, juosteliu ilgis turetu atitikti skardos krastu auksti).

Juosteles kepti orkaiteje apie 5 min, iskepusius sausainius tuoj pat nuimti nuo popieriaus ir atausinti ant groteliu.

*  *  *

Jeigu sausainiais apdeliosi jau "gatava" torta, tai jie tau ir liks stoveti taip atskirai.  g.gif Reiketu jau stingdyti tortuka sausainiuose.



O jei pas mane tortas ne vien tik jogurtinis, o is keliu biskvitu ir kremas tarp ju, tai vistiek taip paciai is pradziu aplipdyt forma? g.gif atsiprasau uz tokius klausimus, ale noriu iki galo issiaiskinti, kad paskui maziau nervu butu smile.gif

Aciu uz pirsteliu recepta wink.gif
Atsakyti
Asseni,norejau pasitikslinti del pastilazo.Kiek mazdaug gramu yra pas tave tas valgomas saukstas zelatinos ir ar tiks vietoj dirbtinio medaus naturalus?Labai jau noriu ismokti pasidaryti gelytes tortui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 22, 20:56)
O jei pas mane tortas ne vien tik jogurtinis, o is keliu biskvitu ir kremas tarp ju, tai vistiek taip paciai is pradziu aplipdyt forma?  g.gif atsiprasau uz tokius klausimus, ale noriu iki galo issiaiskinti, kad paskui maziau nervu butu smile.gif

Aciu uz pirsteliu recepta wink.gif


Taip ax.gif As visada sustabeliuoju sausainiukus i forma, ir po to sluoksniuoju uzpildus.

Pakaks keliu jogurtiniu sluoksniu, kad "suristu" pirstelius ir neleistu jiems isvirsti i sonus, kai tortas garbingai stoves ant stalo. Bet jei nori, kad butu tikrai garantuota, tai uzpylus jogurtini sluoksni, pirsteliu vidine puse irgi patepk tuo uzpildu. Tada ir biskvitus dedant bus viskas "surisama".

Dar stai tos "tvoros" nuotrauka radau gamybos eigoj:
user posted image
Atsakyti
Oij kaip Tau aciu, Meian blush2.gif nu buciau tiksliai padarius nesamone, jei ne Cipciukas ir Tu doh.gif

O kazi is to pastilazo, ar is Cipciuko mases darytos figureles butu tinkamos deto ant torto, jei tortas padarytas tarkim penktadieni vakare, o figureles nulipdytos ketvirtadieni vakare? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 22 liepos 2009 - 21:02