Taip, tai itin lengvi ir trapūs biskvitiniai pirsteliai -- "Savioardi", kaip pakrikštijo italai, ar "Lady fingers", kaip vadina anglai bei prancūzai. Jų būna visuose prekybos centruose, bet kaip teisingai pastebėjai, esantys IKI yra turbūt geriausio skonio.
Šiaip jie tikrai puikiai pasitarnauja kaip tortukų ar šarločių šonų apdaila, dailiai atrodo. Jogurtinis tortas jų nepaleis, bet geriausia, kad jame būtų želatinos -- tada gražiai laikysis (piršteliai itin lengvai išmirksta, tad svarbu, kad "neišdribtų" nuėmus torto formos kraštus).
Skaniausi - kepti su citrinos cedra (tvirtai esu įsitikinusi, kad be citrinos jie tiesiog "kažkas saldaus"). Siūlau išsikept namie. Duot receptą?
Aš nenaudoju ir nelabai manyčiau, kad jo tikrai reikia... Delniukai ne tik puikiai lygina, bet ir yra kur kas jautresni...
Tokio tipo skulptūrėlių Lietuvoje nėra (bent jau mano žiniomis) ir jos yra nevalgomos (plastikinės). Reikėtų užsakinėti internetu, betgi paprastai šios figūrėlės tikrai būna ne iš pigiųjų... kiek teko matyti, paprastai įmantresnio dizaino figūrėlių kaina sukasi tarp 100 - 250 LTL
"Lengvai prieinamų" valgomų (cukrinių) figūrėlių teko matyti parduodamų Vilniuje, cukrainėse.