QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 18, 21:48)
Sakykit, ar tie vadinamieji damu pirsteliai - tai kur IKI parduotuvej buna pirkti kakzokie biskvitiniai pirsteliai?
nes tik tokius maciau pirkt, o noriu torto sonus jais apdeti. Ar jogurtinis tortas ju nepaleis?
Taip, tai itin lengvi ir trapūs biskvitiniai pirsteliai -- "Savioardi", kaip pakrikštijo italai, ar "Lady fingers", kaip vadina anglai bei prancūzai. Jų būna visuose prekybos centruose, bet kaip teisingai pastebėjai, esantys IKI yra turbūt geriausio skonio.
Šiaip jie tikrai puikiai pasitarnauja kaip tortukų ar šarločių šonų apdaila, dailiai atrodo. Jogurtinis tortas jų nepaleis, bet geriausia, kad jame būtų želatinos -- tada gražiai laikysis (piršteliai itin lengvai išmirksta, tad svarbu, kad "neišdribtų" nuėmus torto formos kraštus).
Skaniausi - kepti su citrinos cedra (tvirtai esu įsitikinusi, kad be citrinos jie tiesiog "kažkas saldaus"). Siūlau išsikept namie. Duot receptą?
QUOTE(Liusii @ 2009 07 18, 22:47)
taigi noriu dar pasiklausti del dengimo cypciuko mase ar saldainiu mase tai per yoytube maciau kad dengiant islygina tokiu specialiu lygintuvu
jur irgi kazka panasaus naudojat? kaip ta uzdeta mase lyginat ?
Aš nenaudoju ir nelabai manyčiau, kad jo tikrai reikia... Delniukai ne tik puikiai lygina, bet ir yra kur kas jautresni...
QUOTE(moniuxx @ 2009 07 19, 22:38)
merginos as cia su klausimuku ,gal kartais zinot kur butu galima lietuvoje uzsisakyti stai tokiu grozybiu vestuviniam tortui papuosti ?
http://www.weddingcaketoppers.com/ beje gal kuri zinot ar cia valgomos tos skulptureles buna , ar tik plastikines kokios ,o gal cia parduodamos ju kepimo formos patiems keptis? - na nelabai as uzsanskai suprantu ,o dar ir kepime bei dekoravime naujoke ,tai sorry uz galbut kvailokus klausimukus ,bet labai tikiuosi ,kad kuri nors atsakis man
Tokio tipo skulptūrėlių Lietuvoje nėra (bent jau mano žiniomis) ir jos yra nevalgomos (plastikinės). Reikėtų užsakinėti internetu, betgi paprastai šios figūrėlės tikrai būna ne iš pigiųjų... kiek teko matyti, paprastai įmantresnio dizaino figūrėlių kaina sukasi tarp 100 - 250 LTL
"Lengvai prieinamų" valgomų (cukrinių) figūrėlių teko matyti parduodamų Vilniuje, cukrainėse.