Sveikos busimos ir esamos mamytes. Stai ir atejo ta diena kai jau ir as galiu papasakot savo gimdymo istorija Pradesiu viska nuo pat pradziu. Su draugu draugavom 8metus kai nusprendem, kad jau pats laikas susituokti. Ir taip 2008metu rugpjuti atsokom savo vestuves. Apie vaikus senai galvojom, bet vis dar jauciausi nepasiruosus, vis per jauna, neistekejus. Ir taip po vestuviu nusprendem kad jau laikas ir galime nesisaugoti, galvojau jei per metus pastosiu bus super. Taip praejo 1men ir as jau skubejau i vaistine pirkt testo niekada nesu dariusi jokio testo tai galvoju idomu kaip ten kas. Pasidariau ir su nerimu pradejau laukt atsakymo kojos drebejo labai, atenu po keliu min ziuriu neigiamas, nenusivyliau juk net nesitikejau. Kita menesi jau diena, dvi veluoja menesines, bet as tikiu kad tik siaip juk ir anksciau taip buvo kai nenaudojau KT, o drauge vis eik nusipirk testa,o as vis delsiu. Ir kazkur po savaites nuejau ir nusipirkau is kart du jei ka kitam kartui. Gryzus namo galvoju pasidarysiu rytoj ryte, bet vis nekantrauju ,o gal sivakar, ne ryt ryte, ai einu dabar. Vyras jau miegojo as nuejau ir pasidariau, testa padejau galvoju ateisiu po keliu min paziuret rezultato nors jau iskart mates II bruksniukai, bet as vis tikiuos kad vienas nubluks Nuejau prie kompo jau prejo kelios min ir vis bijau eit paziuret sukaupiau visa drasa ir ziuriu ogi ryskiausi II bruksniukai sirdis rodos issoks lauk viduj tokia jausmu sumaistis, visada norejau leliuko, bet dabar jau viskas as jau pradejo krest saltis kojos drebejo taip, kad nebuvo imanoma sustabdyt greit nuejau i interneta paziuret kiek laiko as jau laukiuos ogi jau 5sav. Einu i lova pas vyra noriu saukt visam pasauliui apie savo nestuma jausmai verda, bet visada norejau vyrui graziai pranesti apie si stebukla reikia laukt rytojaus. Apie nakti net nekalbu visa naktis bemiege nuo siol viskas bus kitaip viskas keisis niekada nebebus taip kaip buvo NIEKADA. Aisku mano neramu miega patebejo vyras klausia ko as nepamiegu sako viskas jokiu arbatu vakarais nebegersi as vos tramdziau juoka galvoju kad tu zinotum kokia cia arbata. Stai isauso rytas laikas i darba jausmu sumaistis tokia pat stipri eidama i darba ir asara isspaudziau baimes, nezinomybes kaip viskas klostysis toliau. Apie dienos ilguma net nekalbu visa diena kaip nesava buvau. Stai atejo vakaras as jau namie vyras apacioj ziuri tv as jau ruosiu staigmena pridegiau daug zvakiu ant lovos pabarsciau roziu ziedlapius ir padejau testa su info lapeliu paleidau daina is musu vestuviu ir pakvieciau vyra. Vyras tik iejes suprato kas cia yra, net nereiko ziuret i testa, tik stipriai apkabino ir laike, o as apsipyliau asaromis. Viskas dabar prasidejo kitas gyvenimo etapas.Paskui pasidariau dar 2 testus kaip uztikrinimui. Kaip buvo keista, nes as dar nespejau apsiprasti su zmonos statusu o dabar jau nescia Paskui vyrui juokaudavau sakydavau apkabink savo nescia zmona. Darbe atidirbau paskutine sav ir isejau, kadangi dirbau kirpykloj per daug cheminiu medziagu, tai bijojau pakenkt savo leliukui. Prasidejo laukimas kiekviena sav buvo kaip diziulis stebuklas labai laukiau 12sav kad nebegrestu joks pavojus , bet iki to laiko dar daug teko isgyvent niekada nesu sirgus tiek ligu kaip per nestuma inkstu infekcija, auksta temeratura, sloga... ir tai iki to pavojingo 12sav laikotarpio. Labai bijojo kad nepekenktu vaikeliui ir vaistu geriau vos 2 kart kad tik viskas butu gerai. Po to vis pergyvenau del kraujo grupiu nes mano minusine vyro pliusine. Labai laukiau 1 echoskpo taip tikejau kad padarys 12sav, bet bet cia juk Airija, kai gavau laiska, kad pirma echo darys tik 20sav net apsiverkaiu, taip norejau savo leliuka pamatyt kuo greiciau. 14sav pirma karta isgirdau kaip plaka mano leliuko sirdute ta diena skraidziau kaip ant sparnu tokia ypatinga jauciaus vis kartojau, kad manyje plaka 2 sirdutes Pirmus judesius pajutau 18sav buvau kaip nesava ir pries tai lyg kazka jau jauciau bet nebuvau tikra, vyras pirmus judesius pajuto 19sav ir stai issvajota 20 sav echoskopas pamaciau savo leliuka kaip spardesi kojytem, klausem gal matosi lytis bet deja nemate. As visada norejau dukrytes nors ir suneli zinau kad myleciau bet dukryte buvo mano svajone. Paskui 2kart kai dare echo sake kad lyg mergyte, bet negarantavo bijojau pirkt ruzavus rubelius nors ir labai norejau. Ir taip ejo mano nestumas i pabaiga, praejo be pykinimu nors buvo kelis kart ne pyragai bet ne iki vemimo. Paskutinius men jau norejau kuo greiciau isvysti savo leliuka jau kraitelis buvo supirktas, tik to mazo zmogucio ir betruko. Visada galvojau kad gimdysiu 2sav ar sav anksciau, bet dienos ejo, o as vis dar vaiksciojau stai ir 39sav visiems juokavau kad gimdysiu ketvirtadieni (nors tikra diena sestadienis). Ir taip treciadieni vakare nuejom gult as kaip visada dar skaitineju gimdymo istorijas ir beskaitant viena is ju jauciu lyg kazkas nori begt, bet lyg dar galiu laikyt , bet zinau cia ne slapimas, bet tokia idomia istorija skaitau, o dar tik ipusejau galvoju pabaigsiu ir tada ziuresiu kas cia vyksta. Bet smalsumas buvo didesnis tai tik islipau is lovos jauciu bega iskart supratau kad tai vandenys sakau vyrui jau o paciai juokas ima stoviu bega ir bijau eiti tik juokiuos buvau begalo laiminga kad jau, jau nebera kelio atgal. Nespejau net iki toleto nueit kaip mano vyras stovejo jau apsirenges. Tada buvo 23:45 vyras nuejo padaryt sumustiniu nes jauciausi labai alkana, pavalgem ir isjudejom i ligonine. Man nebuvo jokios panikos tik ramybe ir didziulis dziaugsmas kad jau jau jau. Vaziuojant i ligonone klausemes dainos "Mazyte mano" tai iki siol skamba sios dainos zodziai kurios as girdejau truputi kitaip Nezinau ar tai buvo nuojauta ar begalinis noras bet tikejau kad bus dukryte tai dainuodama sia daina dainavau jai "SALDI NAKTIS I MIESTA NUSILEIDO, O TU KAZKUR BEVILTISKAI SKUBI, UZMIRSK PRASAU KAS MUS ABU LYG SIOL TAIP ZEIDE, MAZYTE MANO TU SIANAKT NUOSTABI. JUK TU ZINAI KAD NET PUIKIAUSIOS GELES, NUMIRSTA TYLIAI PO PIRMU SPEIGU, BET SU TAVIM MAZAJAM MUSU KAMBARELY, MAZYTE MANO BUS SIANAKT NUOSTABU. TIK NELIUDEK, JUK PASKUTINI KARTA, GALBUT RYTOJ NUBUSI TU VIENA, ARGI DEL TO KANKINTIS SITAIP BAISIAI VERTA, JUK SI NAKTIS LIKIMO DOVANA. SALDZIOJ NAKTI, BUCIUOJU TAVO VEIDA, KURIUO NUSLINKO ASARA ZVARBI, UZMIRSK PRASAU KAS MUS ABU LYG SIOL TAIP ZEIDE, MAZYTE MANO TU SIANAKT NUOSTABI!!!!!!!! Taip bedainuodami atvaziavom i ligonine, kai reikejo islipt is masinos bijojau, net pajudet zinojau kad vel pasipils vandenys. Ir tik islipus is masinos vel pasileido srove per kojas. Pagaliau mes jau viduj man pritvirtino ant pilvo dirzus stebet vaikucio sirdute ir mano saremius. Taip paklause apie puse val paskui nuvede i palata ir liepe miegot ,o vyrui vaziuot namo. O as juk buvau isitikinus kad sianakt jau gimdysiu, gimdos kaklelio niekas netikrino. Tai as vyrui neleidau vaziuot namo nes iki namu 45min kelio tai jis visa nakti praleido masinoj. Kita diena vel nieko nevyksta, saremiai nereguliarus tai nutare laukt iki ryto, jei nieko neprasides skatins, o ko labiausiai ir bijojau kad neskatintu, vakumo ir nenorejau epiduro. Per nakti vel vyrui prasiau kad nevaziuotu namo maza kas. Tai visa nakti man buvo saremiai ir kuo toliau tuo skaudesni ir tarpai tarp ju mazesni. Visa nakti isbuvau be miego kai tik saremis isikibdavau i lovos gala ir prakvepuodavau. Pagaliau rytas vyras jau kartu su manimi jauciu kad nebeislauksiu iki 9:30 (tada turejo apziuret mane) Jau pusryciai bet su tokiais saremiais nelabai ju besinorejo galvojau bent arbatos atsigersiu. Einu i valgykla vyras salia ir pusiaukelej, kad sueme saremis isikibau i vyra ir apsiverkiau sakau nieko nebenoriu gryzom i palata ir prasiau kad mane vestu i gimdykla, jau jauciau kad nebedaug beliko. Ir stai pagaliau as jau gimdykloj jau akyse juoda buvo, pagrinde visa laika uzsimerkus prabuvau jau niekas neberupejo. Kai uzeidavo saremis prasiau ir epiduro ir kad neliestu manes viskas erzino. Daktare ar kas ten ji tokia buvo apziurejo sako jau 6cm gimdos kaklelis prasiveres ji kisa ten man savo rankas, o as stumiu ir traukiu kad nekistu dabar juokas ima tada niekas neberupejo per saremi vyras bando padet ar ant kojos ranka uzdeda ar kur pradedu cypt kad patrauktu. Visada sakiau kad per gimdyma nesauksiu, saukiau, kad net paciai baisu buvo. Per saremi daktare vis sako giliai kvepuok , o mane jos tie zodziai taip erzino sakau vyrui pasakyk kad ji uzsiciauptu gerai kad nesuprato. Per saremi pradedu ridentis is lovos lauk vyras vis bega i ta puse, kad tik neiskrisciau dave ir duju kvepuot, bet jos tai daugiau erzino viena kart pakvepavau apsvaigau kaip girta palikau skausmas nesumazejo, bet gal tik nebuvo tiek jegu kovot su juo gal visai ir nieko tos dujos, bet tada ne jos man terupejo. Ir lova luzo ne kart taip isitempdavau kad su kojom isispirdavau i lovos gala, o tas vis atsikabindavo ir per pertaukas vyras su daktare taise ir bloga pasidare ir apsivemiau zodziu buvo tikras kankinimo kambarys. O daktare vis begioja i kita gimdykla, nes ne viena gimdziau ir jau atejo tas jausmas kad noriu stumt pradejau saukt, vyras jau begt ieskot datares, o as vis bijau kad manes vienos nepaliktu. Atejo daktare ir prasidejo stumimas nzn kiek kartu stumiau gal 5 ir jauciu jau cia pat cia pat ir tik praeina saremis ir jauciu kaip vaiko galvyte vel atgal sueina, o atrodo jau buvo taip cia pat. O daktare vis tarp pertrauku begioja i kita gimdykla, o man taip baisu kad viena nepagimdyciau. Kai tik vel uzeina saremis vyras sako stumk, o as bijau ir pradedu saukt isgirsta daktare ir atbega. Mato kad taip neiseis pagimdyt tai perspejo kad per kita saremi kirps, oi kaip as sito bijojau. Viska jutau skaudejo tai labai bet dar keli stumiai ir stai galvyte su kuria iskart isejo ir visas kunelis. Iskart atejo palenvejimas ir vis klausiu kas mergyte ar berniukas vyras verkia, sako nezinau paklausem daktares ji sako It's a GIRL tada padejo man ant krutines ir visa kita jau buvo nebesvarbu. Paskui dar siuvo bet as ziurejau i savo PRINCESYTE ir skausmas atrodo buvo ne toks jau ir didelis. Labai daug padejo mano vyras jei ne jis nezinau kaip buciau pagimdzius. Gimdymas nepraejo be pasekmiu dukryte 36val isbuvo be vandenu tai gavosi infekcija del kurios 4dienas laike ligonineje ir leido antibijotikus. Bet dabar viskas jau praeiti, augam sveikos namie ir mums siandien jau 10 dienu MYLIU TAVE DUKRYTE MAZYTE MANO TU SIANDIEN NUOSTABI!!!!!!
Sveikinu sulaukus dukrytes
nuostabi istorija,aukit ir stiprekit
DAUG graziu ir laimingu akimirku jums auginant dukryte!!! aukit sveikos!!
Aciu visoms uz linkejimus
Labai grazi istorija Man kaip patinka tokios tikros, grazios ilgos istorijos Aukit sveiki ir laimingi
begalo grazi istorija skaiciau tai kartais garsiai nusijuokdavau ,,Pasakyk jai , kad uzsiciauptu
aukit sveikos
aukit sveikos
o dar sako,kad pasakos isgalvotos....cia ne istorija,cia pasaka
Nuostabi istorija Linkiu stiprybes mamytei ir sveikatos dukrytei
Labai grazi istorija!! Saunuole mamyte, tevelis ir dukryte Sekmes augant