Įkraunama...
Įkraunama...

TUPPERWARE - indai Jūsų virtuvei

QUOTE(rosee @ 2009 07 26, 07:02)
Merginos, o kur dar tuos Ultrapliuso puodus naudojat, negi vien kepimui, o po to dyki stovi, juk mes lietuvės išradingos  mirksiukas.gif ?

turiu lazanijos ultrapliusa, dažniausiai naudoju troškiniams, plovui, užkepėlėms na ir kepimams karkos, vištienos ir t.t. vienintelio dalyko - kugelio jame nekepu, man nelabai patiko... gavosi kaip košė, ne kugelis, nors galbūt kam nors kaip tik toks patinka... man ir apačia ne apkepė taip, kaip norėčiau. Na ir dar jis skirtas lazanijai, bet tiesa pasakius, niekad dar nekepiau blush2.gif


Kas yra UltraPlus ?

„UltraPlus“ – tai indas šaldytuvui. „UltraPlus“ – tai indas šaldymo kamerai. „UltraPlus“ – tai indas mikrobangų krosnelei. „UltraPlus“ – tai indas serviravimui.Ir pagaliau...
„UltraPlus“ – tai indas gaminimui orkaitėje. Skirtas įvairiam maisto gaminimo ciklui: paruošimui, serviravimui, šaldymui, saugojimui, pašildymui. Jame galima ruošti ir žuvį, ir mėsą, ir daržoves, ir pyragą,ir makaronus.
„UltraPlus“ naudojimo temperatūrų intervalas nuo -25 laipsnių šaldiklyje iki +230 laipsnių orkaitėje. Tik išėmus iš šaldiklio, galima dėti į mikrobangų krosnelę.
„Ultra Plus“ – tai XX amžiaus indas. Jis pagamintas iš politermio. Patogios, didelės rankenėlės leidžia patogiai paimti ir apsaugoja Jūsų rankas nuo įkaitusio indo. Jis labai lengvas, pagamintas tokios formos, jog pašildžius maistas visame inde vienodai įšyla. Indas turi mažas kojeles, todėl pastačius ant stalo, karštas dugnas nesiliečia su stalo paviršiumi.
Išgaubtos formos dangtelyje vienodai pasisikirsto garų kondensatas. „UltraPlus“ pagamintas taip, kad ruošiant maistą, karšta oro srovė išgarinama iš indo. Baigiant gaminti patiekalą, galima nuimti dangtį, kad patiekalo paviršius apskrustų.
Naudojant šiuos indus, galima gaminti iš karto du patiekalus (dviem aukštais), pavyzdžiui apatiniame inde ruošti mėsą, o ant viršaus, uždėjus apverstą dangtį, daržoves.
„UltraPlus“ dangtį galima naudoti kaip pagrindą, o pačiu dubeniu patiekalą uždengti. Tokiu būdu galima ruošti vištą: 13 min. dėkime ją į mikrobangų krosnelę, po to nuimkime dangtį ir baikime kepti 17 min. 220 laipsnių temperatūroje. Užtruksite tik 30 min., t.y. dvigubai greičiau nei įprasta.
Šiame inde galime puikiausiai kepti duoną. Pirmiausia jame užmaišyti tešlą, leisti pakilti ir tada kepti. Viskas viename inde.
Ruošiant nesaldžius patiekalus, rekomenduojama nenaudoti riebalų. Kepant pyragus, indą reikia patepti riebalais.
„UltraPlus“ lengvai plaunamas, taupo Jūsų jėgas ir laiką!

Farširuoti baklažanai
2 nadidelius baklažanus perpjauti per pusę, šaukšteliu išskobti minkštąją dalį.
Į keptuvę įpilti 3 šaukštelius alyvų aliejaus ir apkepti iš abiejų pusių po 3 minutes. Nukelti nuo ugnies.
4 supjaustytus svogūnus ir 3 galvutes česnako apkepinti. Įdėti 4 stambiai supjaustytus pomidorus be odelės, 2 šaukštus susmulkintų petražolių, druskos, pipirų ir kepinti 15 minučių.
Įdarą sudėti į baklažanus. Juos dėti į kvadratinį Ultra Plus dangtį. Ant viršaus uždėti nedaug sviesto ir kepti 20min 2200 C temperatūroje.

Bulvių užkepėlė «Rosti»
Išvirti 500 g nenuluptų bulvių, nulupti ir sutarkuoti. Ovalų Ultra Plus dangtį ištepti sviestu ir sudėti sutarkuotas bulves. Truputį pasūdyti, įdėti pipirų ir išmaišyti lopetėle. Ant viršaus uždėti šaukštelį sviesto ir kepti kartu su troškinta žuvimi 1800 C temperatūroje.

Troškinta žuvis
Supjaustyti 600 g žuvies file 4x4 cm kubeliais. Apšlakstyti 2 šaukštais citrinų sulčių, apvolioti miltuose.
Nuvalyti 300g grybų ir 1 nedidelį , plonai supjaustyti. 1 svogūną ir 1 česnako galvutę supjaustyti vienodais kubeliais.
Ultra Plus inde ištirpinti 3 šaukštus sviesto, įdėti druskos, pipirų ir daržoves. Gaminti 10min 600 W galingumo mikrobangų krosnelėje.
Nuimti pusę paruoštų daržovių, sudėti žuvies gabaliukus ir 200 ml konservuotų pomidorų, supjaustytų kubeliais. Pagardinti 2 šaukšteliais supjaustytų petražolių, druska, pipirais ir 2 šaukšteliais.
Kepti uždengtą 1800 C temperatūroje. Nukelti dangtį, užpilti 2 šaukštelius grietinėlės, 2 šaukštelius minkšto sūrio ir paskrudinti 5 minutes.

Vyniotinis iš kalakutienos
800 g kalakutienos nusausinti popierinėmis servetėlėmis, įtrinti druska juodaisiais ir raudonaisiais pipirais. 100 gr kiaulienos, 2 svogūnus ir 2 morkas supjaustyti kubeliais, sudėti visus produktus, kalakutieną, 250 ml balto vyno į 3 l talpos puodą. Troškinti 90min 1800 C temperatūroje. Išimti kalakutieną ir neatšaldyti.
Viską išmaišyti su 10 ml plaktos grietinėlės, 2 šaukštais tiršto pomidorų padažo, pagardinti druska ir pipirais.
Žalias vynuoges perpjauti ir išimti sėkliukes, jas sumalti mikseriu ir sudėti į troškinį. Arba keptuvėje ištirpinti 2 šaukštelius sviesto, dėti 8 puseles persikų ir vynuoges. Pakepinti 5 minutes ir sudėti į troškinį. Troškinį pateikti su kalakutiena.

Troškinti itališki makaronai su jūros gėrybėmis
Apvirkite 300g plonų makaronų, virimą užbaikite Servofikse. Stambiai supjaustykite 1 svogūną, 2 skilteles česnako. Į keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite svogūnus ir česnaką, sudėkite kubeliais pjaustytus 400ml konservuotų pomidorų100ml balto vyno, 1 šaukštelį smulkintų petražolių, truputį druskos, pipirų ir žiupsnelį cukraus pudros. Nukelkite nuo ugnies.
300g midijų geldelėse, 150 g vėžių mėsos, 150 g nevalytų krevečių sudėti į paruoštą masę ir atsargiai išmaišyti. Ištepkite Ultra Plus indo sieneles riebalais, sudėkite makaronus, padažą su jūros gėrybėmis, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20min 2000 C temperatūroje.

Varškės sufle
75 g sviesto, 160 g cukraus, 3 kiaušinių trynius sumaišyti iki tirštos masės. Į gautą masę dėti 500 g varškės, 150 g plaktos grietinėlės, 1 šaukštą cukraus, 1 pokelį vanilinio cukraus. Nulupti 2 obuolius, išimti sėklalizdžius ir susmulkinti. Sumaišyti su varške. Išplakti 3 kiaušinių baltymus su likusiais produktais. Ištepti Ultra Plus indą riebalais ir sudėti gautą masę. Kepti atidengtą apie 50 min, 1800 C temperatūroje.

Pyragas su razinomis
3 kiaušinius, 175 g sviesto, 175 g cukraus išplakti iki vientisos masės. 375 g miltų, 1 šaukštą imbiero miltelių, 3 šaukštus kakavos, 1 šaukštą valgomosios sodos gerai išmaišyti. Į kiaušinių masę įpilti150 ml pieno ir gerai išmaišyti. Viską sudėti į vieną indą, pridėti 2 šaukštus romo, 100 g razinų. Gautą masę sudėti į riebalais išteptą 2 l talpos Ultra Plus, kepti 60 min, 1800 C temperatūroje neuždengus.

Svogūnų duona
500 g miltų dėti į dubenį, viduryje padaryti duobutę ir sudėti sutrupintas mieles ( 45 gr). Kartu su mielėm sudėti 1 šaukštą cukraus ir 200 ml pašildyto pieno. Sumaišyti. Palikti tešlą, kad pakiltų. Tuo metu 50 g sviesto ištirpinti piene.Į pakilusią tešlą dėti 1 šaukštelį druskos ir 1 šaukštą prieskonių duonai, supilti šiltą pieną. Supjaustyti smulkiai 200g svogūnų ir sudėti į tešlą. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Padaryti gražios formos duonos kepaliuką ir dėti į riebalais pateptą Ultra Plus indą. Palikti tešlą 10 min, kad pakiltų. Paviršių patepti plaktu kiaušinio tryniu ir kepti 45 min, esant 1750 C temperatūroje.

Antis su figomis
Antis apie 1,3 kg
500 g džiovitų figų
150 g razinų
50 ml konjako
50 ml portveino
100 ml raudono vyno
Druska, pipirai, rozmarinas, lauro lapai, bazilikas, čiobrelis, supjaustytas svogūnas.
Į Ultra Plus sudėti figas, razinas, portveiną, konjaką ir raudoną vyną. Uždengti dangčiu ir virti mikrobangų krosnelėje 8 min, vid. galingume.
Į gautą padažą dėti antį, pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais. Ant viršaus sudėti svogūnus, uždengti ir kepti 1 val. 10 min, 2100 C temperatūros orkaitėje.

Dešrelės tešloje
Dešrelės
375 g miltų
5 ml g druskos
300 g riebesnės grietinėlės
6 kiaušiniai suplakti greitkratyje
Kepimo milteliai
Sudėti dešreles į Ultra Plus indą, subadyti šakute, užpilti vandeniu, uždengti ir virkite mikrobangų krosnelėje 5 min. Išimkite ir palaikykite dar 5 min. Išėmę dešreles, sudėkite į kiauraindį ir leiskite atvėsti.Visus likusius komponentus sumaišome. Ultra Plus indo sieneles patepti riebalais, pabarstyti miltais ir sudėti gautą masę. Ant viršaus sudėti dešreles. Indą uždenkime ir kepkime 30 min 2100 C temperatūroje. Prieš išimant iš orkaitės palaikyti 5 min. Pateikti su žaliomis salotomis. Šį patiekalą galima pagaminti iš anksto, o po to atšildyti.

Kepta veršiena su daržovėmis
Veršienos gabalas apie 1,2 kg
4 morkos
2 cukinijos
4 bulvės
2 ropės
150 g tarkuoto sūrio
Druska, pipirai
30 g sviesto
Kol ruošiat patiekalą, įjunkite orkaitę, kad įkaistų.
Daržoves supjaustykite labai plonais griežinėliais. Tai pati sunkiausia gaminimo vieta, bet verta rezultato. Į Ultra Plus indą daržoves dėkite sluoksniais pagal spalvas. Apiberkite tarkuotu sūriu ir truputį pasūdykite. Ant daržovių dėti veršieną. Pabarstykite prieskoniais ir sudėkite gabalėlius sviesto.
Dangtį uždėkite apverstą, kad į jį galėtumėte ruošti vaisius. Jeigu gaminate mėsą be vaisių , kepkite 1 val. 15 min. 210 0 temperatūroje.
Daržovės: 1 obuolys, 100 g šaldytų aviečių, 1 kivis, 1 persikas, 1 abrikosas, 150 ml cukraus, 4 suplakti kiaušiniai ( viso daržovių turėtų būti apie 350g ).
75 ml grietinėlės sumaišyti su 15 ml miltų ir 15 ml brendžio.
Visus vaisius, išskyrus avietes, supjaustyti labai plonais griežinėliais. Likusius produktus išplakti.
Po 45 min mėsą išimkite iš orkaitės, ir sudėkite vaisius į apverstą dangtį. Dangtis atrodys labai pilnas, bet po to daržovės sukris. Ant daržovių atsargiai suplkite išplaktą masę ir vėl dėkite į orkaitę pusvalandžiui. Baigus kepti nuimkite dangtelį ir leiskite vaisiams atvėsti.

Grybai su petražolėmis
250 g grybų kepurėlių (didesnių)
2 skiltelės česnako (sutrini)
30 ml pjaustytų petražolių
15 ml alyvų aliejus
50 g tarkuoto sūrio
Druska, pipirai pagal skonį
Grybus, česnaką, petražoles, aliejų, druską ir pipirus sumaišyti. Grybų kepurėles sudėti į Ultra Plus dangtį, apibarstykite tarkuotu sūriu. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 min, 2100 C temperatūroje.

Višta kaimiškai
1 višta apie 1,2 kg, 2 skiltelės susmulkinto česnako,
3 plonai supjaustyti svogūnai, 4 šiaudeliais supjaustytos morkos,
1 raudonas ir 1 žalias pipiras supjaustyti kubeliais,
1 lauro lapas, 100 ml alyvų aliejaus, druska, pipirai pagal skonį.
Vištą gerai įtrinti iš vidaus ir išorės. Daržoves sudėti į Ultra Plus indą. Ant viršaus dėti vištą. Kišti į įkaitintą r kaitę ir kepti 2100 C temperatūroje apie 1 val. 15 min. Šį patiekalą galima gaminti ir 750 Vt galingumo mikrobangų krosnelėje 10 min, leisti pabūti 5 min ir vėl kepti 10 min.

Višta vyno padaže
Višta apie 1,5 kg, supjaustyta į 8 dalis,
50 ml vyno acto,
100 ml aštrių garstyčių, 50 ml tomatų pastos,
50 ml vandens50 ml grietinėlės.
Druska ir pipirai pagal skonį.
Sumaišykite actą, garstyčias, tomatų pastą, vandenį, grietinėlę, druską ir pipirus. Į viską dėkite vištą. Uždenkite ir pakratykite. Tada perdėkite į 2-jų litrų talpos Ultra Plus indą, uždenkite ir kepkite 1 val laiko 1800 C temperatūroje.
Gaminant mikrobangų krosnelėje 750 Vt galingumo, reikia kepti 10 min, palaikyti 5 min ir vėl kepti 10 min.

Daržovių Ragu
500 gr morkų, supjaustytų šiaudeliais
500 gr ropės, supjaustytos į 4 dalis
400 gr bulvių, supjaustytų kubeliais
5 nedidelės svogūnų galvutės
30 ml vandens
10 gr sviesto, supjaustyto kubeliais. Druska ir pipirai pagal skonį
Visus produktus sudėti į 2 l talpos Ultra Plus indą, uždenkite dangčiu. Kepkite 1 val. 15 min., 2000 C temperatūroje.
Mikrobangų 750 Vt galingumo krosnelėje kepkite 10 min, leiskite pastovėti 5 min ir vėl kepkite 10 min.

Višta dubenėlyje
1 kg vištos krūtinėlės
1 kg faršo, į jį pridėti:
1 supjaustytą svogūną
1 išplaktą kiaušinį
2 šakeles susmulkintos petražolės
50 ml konjako
druskos ir pipirų pagal skonį
150-200g kiaulienos šoninės, plonai supjaustytos
30 ml konjakoĮ Ultra Plus indą dėti pusę masės paruošto faršo, sluoksnį vaištienos file ir sluoksnį kiaulienos šoninės. Taip pakartoti antrą kartą. Ant viršaus supilti 30 ml konjako. Pgardinti lauro lapais. Uždengti ir kepti 1 val. 30 min., esant 2050 C temperatūrai.

Makaronų apkepas su šampinjonais
400 g makaronų (skaniau su kiaušiniu),
100 g žalio kumpio, 100 g virto kumpio,
300 g šviežių arba konservuotų šampinjonų (ar kitokių apvirtų grybų),
60 g sviesto, 4 kiaušiniai,
100 g grietinės, riebalai formai ištepti,
druska, pipirai, sūris arba žalumynai pagal skonį apkepui apibarstyti
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kiauraindyje perliekite šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinkite. Nuo kumpio nuimkite odelę, mėsą supjaustykite kubeliais ir, išlydę sviestą, pakepinkite keptuvėje. Šviežius grybus nuplaukite ir nuvalykite, supjaustykite griežinėliais. Suberkite į keptuvę prie kumpio ir troškinkite apie 5 min. Makaronus sukrėskite į Ultra Plus dubenį. Juos tolygiai paskleiskite ant dugno ir į šonus, o viduryje palikite duobelę. Į ją supilkite kumpio-šampinjonų troškinį. Kiaušinius išplakite su 4 valg. Šaukštais vandens, įmaišykite grietinę. Plakinį pagardinkite druska ir pipirais. Plakinį supilkite ant paruošto apkepo ir kepkite maždaug 40 min. 1800 C temperatūros elektrinėje orkaitėje. Į stalą patiekite apibarstę tarkuotu sūriu arba kapotais žalumynais.

« Lasagne » su daržovėmis
500 g pomidorų,
750 g sriubos daržovių rinkinio (poras, morka, saliero gumbas, žali žirneliai šparaginės)
3-4 šaukštai kapotų petražolių arba baziliko,
50 g sviesto, pipirai, druska,
300 g grietinės, 200 g makaronų ( geriausia „Barila Lasagne“ apie 12 lapų)
75 g fermentinio sūrio ( geriausia « Parmesan» )
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą supjaustykite gabaliukais. Nulupę kitas daržoves, taip pat supjaustykite juostelėmis arba kubeliais. Į puode išlydytą sviestą suberkite visas daržoves bei pomidorus ir paskaninkite druska bei pipirais.
Daržoves troškinkite apie 15 min., kol išgaruos daržovių skystis. Tuomet įmaišykite žalumynus ir 2/3 grietinės.
Į riebalais pateptą Ultra Plus indą sluoksniais sudėkite apvirtus makaronus ir daržovių troškinį. Ant paskutinio daržovių sluoksnio supilkite likusią grietinę ir viršų pabarstykite tarkuotu sūriui. Kepkite 30 min. 190-2000 C temperatūroje, kol apkepo viršus gražiai apskrus.

Ūkiškas apkepas
1 kg bulvių, 250 g dešros, 2 svogūnai, 2 kiaušiniai,
200 g fermentinio sūrio , ¾ stiklinės grietinės, šaukštas aliejaus,
2 šaukštai maltų džiuvėsių, prieskonių, pipirų, druskos
Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais, pasūdytame vandenyje virti 10 min. Dešrą nulupti, supjaustyti plonais ritinėliais, grietinę išmaišyti su kiaušiniais ir pasūdyti. Nuluptą svogūną supjaustyti griežinėliais, pakepinti aliejuje, pabarsčius prieskoniais. Į Ultra Plus indą sudėti pusę bulvių porcijos, pabarstyti sutarkuotu sūriiu bei prieskoniais, ant bulvių sudėti svogūnus ir rittinėliais supjaustytą dešrą. Viską pabarstyti druska ir pipirais. Po to vėl dėti svogūnus, bulves ir dešrą, pabarstyti sutarkuotu sūriu ir apipilti grietine, išmaišyta su kiaušiniais. Patiekalą kepti 2200 C temperatūroje. Patiekti su žalių daržovių salotomis.


Šeimyninis apkepas
Stiklinė ryžių, indelis žaliųjų žirnelių, 200 g fermentinio sūrio,
2 dešrelės, svogūnas, raugintas agurkas, 2 paprikos ankštys,
kiaušinis, 3 šaukštai aliejaus, paprikos miltelių, pipirų, druskos
Ryžius išvirti biriai Servofikse. Kubeliais supjaustytas dešreles pakepinti aliejuje, baigiant kepti įmesti nuluptą bei supjaustytą svogūną. Papriką ir agurkus supjaustyti kubeliais. Viską išmaišyti su ryžiais, įberti šiek tiek sutarkuoto sūrio, žirnelių ir prieskonių. Viską sudėti į Ultra Plus indą, apipilti suplaktu kiaušiniu ir apibarstyti likusiu sūriu. Kepti 40 min. 2200 C temperatūroje.

Makaronų, viščiuko ir vaisių apkepas
150 g makaronų vamzdelių, 500 g virto arba kepto viščiuko,
stiklinė grietinės, ½ stiklinės pieno
konservuoti mandarinai, konservuoti ananasai, kiaušinis,
razinos, šaukštas sojų padažo, ½ šaukštelio kario, pipirų, druskos, šaukštas sukapotų petražolių.
Ultra Plus indą truputį patepti margarinu ir sudėti pasūdytam vandenį išvirtus makaronus. Iš viščiuko pašalinti kaulus, mėsą supjaustyti kubeliais ir sudėti į makaronus. Razinas 10 min. palaikyti karštame vandenyje ir perkošti. Mandarinus, ananasą, supjaustytą kubeliais ir razinas irgi sudėti į makaronus. Pieną išmaišyti su grietine, Įmušti kiaušinį, supilti sojų padažą, suberti prieskonius. Patiekalą apipilti padažu, įkišti 15-20 min į karštą orkaitę. Patiekti pabarstytą žaliomis petražolėmis ir papuoštą vaisiais.

Pikantiškas ryžių ir žuvies apkepas
2 stiklinės virtų ryžių, 800 g žuvies file, 500 g paprikos, 500 g pomidorų, stiklinė pieno, šaukštas miltų, stiklinė gietinės,
kiaušinis, šaukštas maltų džiuvėsių, maltos paprikos, druskos, šaukštas sukapotų krapų.
File užpilti pienu ir palaikyti jame 15 min., po to supjaustyti kubeliais. Papriką supjaustyti mažais gabalėliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Ultra Plus truputį patepti riebalais ir pabarstyti maltais džiūvėsiais. Dėti sluoksniais: ryžius, pomidorus, papriką, žuvį, pabarstytą miltais ir paprikos milteliais. Žuvies sluoksnį pridengti ryžiais. Sudėtą patiekalą apipilti grietine, išmaišyta su kiaušiniu. Kepti 30-40 min. karštoje orkaitėje. Patiekti su žaliomis salotomis, su aliejumi ir citrinos sultimis.

Ryžių, dešros ir pievagrybių apkepas
4 stiklinės virtų ryžių,
150 g dešros,150 g pievagrybių,
150 g svogūnų, 4 šaukštai kečupo, 3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštai aliejaus,
2 česnako skiltelės,
pipirų, druskos, šaukštas sukapotų petražolių.
Nuluptus svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti. Pievagrybius smulkiai supjaustyti. Svogūnus pakepinti aliejuje, suberti suberti pievagrybius, kartu patroškinti, įmesti česnaką, pasūdyti, suberti ryžius. Dešrą nulupti, supjaustyti kubeliais ir trumpai pakepinti aliejuje. \įmesti į ryžius, įpilti kečupo. Patiekalą gerai išmaišyti, sudėti į Ultra Plus indą ir pabarstyti sūriu. Kepinti 20 min. pridengus dangčiu. Baigiant atidengti. Išėmus pabarstyti petražolėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vixiuke: 26 liepos 2009 - 07:31
laba diena.

nagi marinuoju agurkus, ir nesuprantu kaip iki šiol apsieidavau be stiklainių siaubų ir samba puodukų doh.gif
jau kaip patogu marinatą pilti samba puodukais.. notworthy.gif (ąselė didelė, tad rankų nenusiplikini semdama verdantį marinatą, o pats puoduko plastikas neįkaista - vėl mažiau karščio gaunu).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nineinchnails: 26 liepos 2009 - 14:28
O as dziaugiuosi, kad turiu dideli 5,7 puoda thumbup.gif Uogienem iri tikrai labai reikalingas biggrin.gif
Ai dar sparagines marinuoju, tai siam darbui ir dar didesnis praverstu g.gif
Atsakyti
Spiglį, ta Smart Combi dėžutė turi šaldymo elementą, kurį aš naudoju tik kelionėse. Į didesnį indelį dedu šaldymo elementą, tada ant jo groteles, o ant grotelių mėsytes ir pan., dangtelį tuo metu naudoju be filtro.

Apie uogienės laikymą optimum. Braškių uogienė pradėjo rūgti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2009 07 27, 13:02)
Apie uogienės laikymą optimum. Braškių uogienė pradėjo rūgti.  doh.gif

Kažin ar čia indelis kaltas g.gif ar uogienė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2009 07 27, 13:04)
Kažin ar čia indelis kaltas  g.gif  ar uogienė  ax.gif

Sunku pasakyti. Dar kitam turiu mėlynių, žiūrėsim, kas bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2009 07 27, 12:02)
Spiglį, ta Smart Combi dėžutė turi šaldymo elementą, kurį aš naudoju tik kelionėse. Į didesnį indelį dedu šaldymo elementą, tada ant jo groteles, o ant grotelių mėsytes ir pan., dangtelį tuo metu naudoju be filtro.

Apie uogienės laikymą optimum. Braškių uogienė pradėjo rūgti.  doh.gif


Eksperimentas būtų pavykęs, jei vienam stiklainyje būtų uogienė, o kitame irgi ta pati uogienė bigsmile.gif Tada būtų aišku ar indelis, ar uogienė kalta g.gif

merginos, pas mane n rūšių arbatų pakiukuose be pavadinimų ant pakelio ar žolelėmis (į tą patį indą nelabai sudėsi), bet ne dideliais kiekiais. Kur laikote? Nykštukuose per maža vietos, o 350ml jau ryškiai per daug. Papasakokite prašau.
Atsakyti
Bet koks gėris yra Tupperware žiklės kataloginės wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Ne tik mėsai, bet krapams, svogūnams thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
user posted image
O kaip medžiagą, popierių kerpa thumbup.gif
Atsakyti
O aš čia anksčiau prisipirkau Nykštukų, kai dar pigūs buvo, tai juos pritaikiau prieskoniams. O birią sveriamą arbatą susipyliau į tuos raudonus mažus indelius, kur dalino dovanai.
Kregzde, taigi tiek visokių mažų dėžučių tuperis siūlo, tikrai ką nors sugalvosi, svarbiausia, kad estetiškai atrodytų ir sandarūs būtų.
Mano dukriukas tai lb fainą arbatos dėžutę nusipirkusi, bet tokių specialių čia nepastebėjau.
Atsakyti
O mes šian pajūry buvom, aš kaip visad be kepurės, tai maniškė ir sako, mama, tai ką, Tpperware kepuriukų negamina ar kaip lotuliukas.gif

su uogiene tai čia geras g.gif ir dar šaldytuve g.gif aš savo esu įsipylus į mažąjį tupperfleksą, dar netikrinau kaip ji ten gyvena, bet man rodos, kad šiais metais į uogienes per mažai cukraus dėjau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Oliukas31 @ 2009 07 27, 16:17)
Bet koks gėris yra Tupperware žiklės kataloginės  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif
Ne tik mėsai, bet krapams, svogūnams  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
user posted image
O kaip medžiagą, popierių kerpa  thumbup.gif

aha, as irgi zirklem daznai megaujuosi, karpau viska, ka tik sugalvoju biggrin.gif ir medziaga ir popieriu ir zalumynus ir dziovintas metas bei melisas susikarpiau. Ir vista kartais karpau, kai labai reikia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2009 07 27, 16:08)
merginos, pas mane n rūšių arbatų pakiukuose be pavadinimų ant pakelio ar žolelėmis (į tą patį indą nelabai sudėsi), bet ne dideliais kiekiais. Kur laikote? Nykštukuose per maža vietos, o 350ml jau ryškiai per daug. Papasakokite prašau.

Tam reikalui naudoju 230 ml optimum. Kartais irgi atrodo didoki, bet daugiau nelabai kas patogaus yra. Dar turius raudonus apvalius kelis tai jų biriem dalykam panaudot negaliu - jie vis grietinę, padažą ar dar kažką iš tos giminės man į darbą neša.

Atsakyti