Labas,
Labai ačiū už Vyšnių torto receptą- vakar pagaminau, išties skanus sezoninis desertas
O kur receptas
Mes tai tiramisu pasidarem
Taip noriu kokio pyrago, negaliu
Kaip zadejau isbandziau su riesutu gliaudytuvu vysniu kauliukus. Tai turiu pasakyti, kad man nelabai patiko. Jis man per sunkus tokiam darbui Gerai, kad neatsikraciau senuoju
Mes tai tiramisu pasidarem
Taip noriu kokio pyrago, negaliu
Kaip zadejau isbandziau su riesutu gliaudytuvu vysniu kauliukus. Tai turiu pasakyti, kad man nelabai patiko. Jis man per sunkus tokiam darbui Gerai, kad neatsikraciau senuoju
QUOTE(Will @ 2009 07 19, 13:05)
Labas,
Labai ačiū už Vyšnių torto receptą- vakar pagaminau, išties skanus sezoninis desertas
mmm praryciau visa gabaliuka bet reikia ir kitom palikti
QUOTE(laurindre @ 2009 07 19, 14:32)
Prašom pasidalinti Tiramisu receptu
O torto receptas čia Kažkas rašė, kad vietoj biskvito deda sausainius, tai ir aš taip dariau
QUOTE(kregzde @ 2009 07 13, 15:39)
Ledų tortas
Reikės:
Biskvitui:
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai miltų
Kremui:
1 litras ledų;
2 pakeliai žele (vyšnių);
0,5 kg vyšnių;
1-2 šaukštai cukraus (priklauso nuo vyšnių rūgštumo
Papuošimui:
1 pakelis žele;
200g vyšnių su kotukais
Biskvitui mikseriu išplakame atskirai trynius su cukrumi ir baltymus, juos sumaišome ir atsargiai įmaišome miltus.
Iškepame apvalioje silikoninėje formoje 190 C temperatūroje. Atvėsiname. Iš vyšnių išimame kauliukus. 200g vyšnių
su cukrumi naudodami Quick Chefą sumalame į tyrelę. 2 pakelius žele užpilame 400ml verdančio vande-niu,
išmaišome kol ištirps, atvėsiname, kad liktų truputį šilta. Minkštus ledus sumaišome su žele ir vyšniomis. I torto žiedą
dedame biskvitą, ištepame trintomis vyšniomis, supilame ledų kremą, papuošiame vyšniomis. Atšaldome šaldytuve.
1 pakelį žele užpilame 400ml verdančio vandens, ištirpiname, atvėsiname ir supilame ant sustingusio tor-to. Dedam į
šaldytuvą, kad sustingtų žele.
Reikės:
Biskvitui:
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai miltų
Kremui:
1 litras ledų;
2 pakeliai žele (vyšnių);
0,5 kg vyšnių;
1-2 šaukštai cukraus (priklauso nuo vyšnių rūgštumo
Papuošimui:
1 pakelis žele;
200g vyšnių su kotukais
Biskvitui mikseriu išplakame atskirai trynius su cukrumi ir baltymus, juos sumaišome ir atsargiai įmaišome miltus.
Iškepame apvalioje silikoninėje formoje 190 C temperatūroje. Atvėsiname. Iš vyšnių išimame kauliukus. 200g vyšnių
su cukrumi naudodami Quick Chefą sumalame į tyrelę. 2 pakelius žele užpilame 400ml verdančio vande-niu,
išmaišome kol ištirps, atvėsiname, kad liktų truputį šilta. Minkštus ledus sumaišome su žele ir vyšniomis. I torto žiedą
dedame biskvitą, ištepame trintomis vyšniomis, supilame ledų kremą, papuošiame vyšniomis. Atšaldome šaldytuve.
1 pakelį žele užpilame 400ml verdančio vandens, ištirpiname, atvėsiname ir supilame ant sustingusio tor-to. Dedam į
šaldytuvą, kad sustingtų žele.
QUOTE(Jurgitak @ 2009 07 13, 15:43)
Dar parodysiu ką šiandien pusryčiams valgėm Mano vyras kiaušinines dievina, o aš nemėgstu Pamėginau šitokią, tai visai neblogai Tik aš neturiu kekso formos, kepiau tartalečių formelėje
Laba ryta
Na man beskaitant akyse iškilo toks vaizdelis, Davija su laptopu sėdi tarp mėlynių, mums brūkšteli ir kartu renka mėlynes į Samba puodelį
Matau, kad tu žmogus protingesnis ir padą ar sausainius ne ant dugno dėjai, reiks kitą kartą ir man tarp sluoksnių dėti. O tu pjaustei tuos sausainius, ar cielus dėjai?
Tai ir papasakok kaip čia darei
QUOTE(davija @ 2009 07 17, 21:22)
o aš mergaitės mėlyniauju miške nu bet kaip faina rinkt uogas į tuos spalvotus puodelius visa šeimyna su tokiais pat puodeliais, ir kaip patogu rinkt, ir greit prisirenka, o po to išpilu į didijį Sambos 7,5l dubenį rausvuolį kuris tupi su dangčiu ir jokie spygliukai ar skruzdėliukai neįlenda ten, ir transportuojant namo nereik sukt galvos, kad bagažinė bus pilna uogų, žodžiu super duper
Na man beskaitant akyse iškilo toks vaizdelis, Davija su laptopu sėdi tarp mėlynių, mums brūkšteli ir kartu renka mėlynes į Samba puodelį
QUOTE(Will @ 2009 07 19, 12:05)
Matau, kad tu žmogus protingesnis ir padą ar sausainius ne ant dugno dėjai, reiks kitą kartą ir man tarp sluoksnių dėti. O tu pjaustei tuos sausainius, ar cielus dėjai?
QUOTE(Will @ 2009 07 19, 21:09)
Dar parodysiu ką šiandien pusryčiams valgėm Mano vyras kiaušinines dievina, o aš nemėgstu Pamėginau šitokią, tai visai neblogai Tik aš neturiu kekso formos, kepiau tartalečių formelėje
Tai ir papasakok kaip čia darei
Panos, gal susitariam, kad šioje tėmelėje rašysim apie TW indus, o receptus keliam į saldumynų tėmelę, o šioje būtinai palikim recepto nuorodą , kad būtų visoms patogu , o tai vakar tiek užgaišau ieškodama reikalingo recepto tarp indų liaupsių
galim bandyt žinai su tais receptais vistiek sunku jei jau neužsiseivini, tai gali pavargt beieškodamas....
kregzde, prajuokinai su tuo vaizdeliu
o su kiaušinais labai paprasta, iškloji keksiukų ar tartalečių formą kumpeliu ar šiaip dešra ar file kokiu, tada įmuši kiaušinį, paprieskoniuoji ir kepi arba orkaitėje arba mikrobangėje
kregzde, prajuokinai su tuo vaizdeliu
o su kiaušinais labai paprasta, iškloji keksiukų ar tartalečių formą kumpeliu ar šiaip dešra ar file kokiu, tada įmuši kiaušinį, paprieskoniuoji ir kepi arba orkaitėje arba mikrobangėje
QUOTE(rosee @ 2009 07 20, 08:10)
Panos, gal susitariam, kad šioje tėmelėje rašysim apie TW indus, o receptus keliam į saldumynų tėmelę, o šioje būtinai palikim recepto nuorodą , kad būtų visoms patogu , o tai vakar tiek užgaišau ieškodama reikalingo recepto tarp indų liaupsių
o as manau, kad receptu su TW indais vieta kaip tik cia nu negali buti visa tema vien tik liaupses ir ditirambai indams
QUOTE(Asio @ 2009 07 20, 10:30)
o as manau, kad receptu su TW indais vieta kaip tik cia nu negali buti visa tema vien tik liaupses ir ditirambai indams
Na nžn , bet tuomet neatitiks pačios tėmelės "Parduotuvės, prekės ir nuolaidos" idėjos
Na, kaip žinotes, man šiaip tas pat, jei moderatorėms tinka, prisitaikysim
QUOTE(kregzde @ 2009 07 20, 07:29)
Žinok , sausainius dėjau ant pagrindo, bet jie tokie pailti buvo, kai kuriuos laužiau, kad pilnai užsipiltytų, nes forma tai apvali Kad ir nedideli, bet vistiek liko tarpai, tai paskui ten pribėgo visko Bet pyragas dėl to nesuprastėjo
QUOTE(davija @ 2009 07 20, 10:03)
tik bėda, kad tartalečių forma į mikrobangę netelpa...
QUOTE(Will @ 2009 07 20, 12:28)
Žinok , sausainius dėjau ant pagrindo, bet jie tokie pailti buvo, kai kuriuos laužiau, kad pilnai užsipiltytų, nes forma tai apvali Kad ir nedideli, bet vistiek liko tarpai, tai paskui ten pribėgo visko Bet pyragas dėl to nesuprastėjo
o kiek laiko tuos kiausus reikia mikrobangej kepti ir kokiu galingumu