Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

QUOTE(Brūkšniukas @ 2008 02 12, 21:54)
nea, su nėštumu viskas buvo tiesiog puiku. Ir iki pusės metų maitinau tik savo pienu. Iki metų valgė viską, ką paduodavau.... didžiosios problemos prasidėjo ko gero nuo kojos lūžio - prieš du metus ax.gif

Maniškis iki devynių mėnesiukų absoliučiai viską valgė pagal jo amžių. Ir taipogi mūsų baisiosios problemos prasidėjo nuo antibiotikų doh.gif verysad.gif sugėrę vieną kursą atkritome baisiai ir teko pakartoti antibiotikus. Nuo tada verysad.gif cray.gif Nebent čia tik sutapimas nejau taip ilgai gali tęstis jau bus metai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2008 02 12, 21:54)
nea, su nėštumu viskas buvo tiesiog puiku. Ir iki pusės metų maitinau tik savo pienu. Iki metų valgė viską, ką paduodavau.... didžiosios problemos prasidėjo ko gero nuo kojos lūžio - prieš du metus ax.gif

QUOTE(wikonda @ 2008 02 13, 00:24)
Maniškis iki devynių mėnesiukų absoliučiai viską valgė pagal jo amžių. Ir taipogi mūsų baisiosios problemos prasidėjo nuo antibiotikų doh.gif  verysad.gif sugėrę vieną kursą atkritome baisiai ir teko pakartoti antibiotikus. Nuo tada verysad.gif  cray.gif Nebent čia tik sutapimas nejau taip ilgai gali tęstis jau bus metai unsure.gif

Priežastis gali būti kasdieninio ritmo sutrikimas. g.gif Juk kai rimčiau suserga vaikutis, mes jį palepiname, ir stengiamės ypatingu dėmesiu pamaloninti. ax.gif Jeigu liga ilgalaikė, vaikutis priima tai kaip normą. Jis pradeda „vadovauti“ mamytei: noriu-nenoriu. Užsitęsus ligai, svarbu palengva grįžti prie kasdieninio ritmo, ir iš vaikučio vėl pradėti reikalauti drausmės. Taip pat ir valgymo drausmės. Adaptacijos prie ilgalaikės ligos laikotarpis ne toks jau ir ilgas, kiek mes galvojame. Savaitė dvi. rolleyes.gif O toliau (atsižvelgiant tik į būtinybę duoti vaistus ar tam tiktus dietinius produktus) reikia pratinti vaikiuką prie šeimos kasdieninio ritmo: nenori – nevalgyk, suvalgysi po dviejų valandų, kai išalksi. ax.gif Gal atrodo tai ir sudėtinga (o ligoniukui gal ir žiauru), bet tik taip vaiką galima grąžinti į normalų gyvenimą ir išauklėti. (Beje, jeigu tai trunka jau daugiau, kaip metus, tai ne toks jis jau ir lėliukas, kad negalėtų būti auklėjamas.) ax.gif mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simense: 13 vasario 2008 - 08:36
MIELOS NEVALGIUKU MAMOS,NORIU PASIGUOSTI IR AS,O GAL BUT SULAUKSIU IR JUSU PATARIMU.MANO MAZULEI JAU METUKAI,BUVO LAIKO TARPAS KAI VALGEM TIKRAI GERAI IR PO DAUG,NU BET DABAR KOSMARAS,NIEKO NEPRIPAZYSTA ISSKYRUS MP.VISAS BEDAS MECIAU ANT DYGSTANCIU DANTUKU,BET DABAR JAU 4 ISDYGE,O KOSMARAS VIS TESIASI,NEVALGO NIEKO.JEI PER PRIEVARTA IKISU PIRMA SAUKSTA JOGURTO ,TAI TADA DAR SUVALGO INDELI,O APIE KOSES IS SAUKSTO NEI MINTIES NEGALI BUTI,PAMACIUSI LEKIA KUO TOLIAU,BURNA UZCIAUPTA,KAD NET SEILE NEISVARVETU.SIAIP I RANKYTES PADUOTA MAISTA VALGO,BET NEMANAU ,KAD NUO VISOKIU SAUSAINUKU,OBUOLIUKU,IR T.T.GABALIUKU JI SOTI.VIENA PAGUODA GAL JAI PAKANKA KO GAUNA DAR IS MP.PATARKITE.
Atsakyti
Sveikos mamytes, noreciau ir as pasiguost. mano beveik 7menesiu sunelis, nustojo valgyt, pries tai net istvert negalejo ir 3 valandu nevalges reke jau, o dar nevalgo istysom dienom ir nenori, visikai nepraso. Darzoviu kose labai gerai valge, viska suvalgydavo, o dabar tiesiog kosmaras viska spjauna, net misinuko negeria, jau nezinau ka daryt verysad.gif anksciau bent jau per miegus galejau ikist pienuku, o dabar ir tai neiseina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Erinata @ 2008 02 18, 12:15)
Sveikos mamytes, noreciau ir as pasiguost. mano beveik 7menesiu sunelis, nustojo valgyt, pries tai net istvert negalejo ir 3 valandu nevalges reke jau, o dar nevalgo istysom dienom ir nenori, visikai nepraso. Darzoviu kose labai gerai valge, viska suvalgydavo, o dabar tiesiog kosmaras viska spjauna, net misinuko negeria, jau nezinau ka daryt verysad.gif  anksciau bent jau per miegus galejau ikist pienuku, o dabar ir tai neiseina verysad.gif

Su kokiais įvykiais šeimoje sutapo ta nevalgymo pradžia? g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Norejau paklausti, kokiose darzovese ar vaisiuose gausu gelezies g.gif ax.gif ? Nes maniskis tik paragaves ir pajutes mesa koseje ja issspjaudo ir neima ne saukstelio doh.gif Dar puse bedos buna su vistiena, bet jei jautiena ar versiena tai viskas ant manes ar ant tiacio buna doh.gif Kiaulienos kazkaip nesinori jau duot... O gal galima g.gif ? O gal profilaktiskai galima duot gelezies gert (feroglobin) g.gif blush2.gif ? Nes bijau mazakraujystes, kadangi nestuke.gif metu visa laika pas mane buvo labai zemas hemoglobinas tai bijau kad ir jam jo netruktu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kitia: 18 vasario 2008 - 13:44
QUOTE(kitia @ 2008 02 18, 13:42)
Sveikutes 4u.gif

Norejau paklausti, kokiose darzovese ar vaisiuose gausu gelezies g.gif  ax.gif ? Nes maniskis tik paragaves ir pajutes mesa koseje ja issspjaudo ir neima ne saukstelio doh.gif Dar puse bedos buna su vistiena, bet jei jautiena ar versiena tai viskas ant manes ar ant tiacio buna doh.gif Kiaulienos kazkaip nesinori jau duot... O gal galima g.gif ? O gal profilaktiskai galima duot gelezies gert (feroglobin) g.gif  blush2.gif ? Nes bijau mazakraujystes, kadangi  nestuke.gif  metu visa laika pas mane buvo labai zemas hemoglobinas tai bijau kad ir jam jo netruktu cool.gif

Nė vienas vegetaras dar nemirė nuo mažakraujystės (na, gal tik kokios išimtys, kaip ir su mėsėdžiais). smile.gif Gal jūsų vaikutis vegetaras iš prigimties? g.gif
Geležies turi burokėliai ir visos kitos raudonos ir juodos uogos, daržovės ir vaisiai (granatas, mėlynės, juodieji ir raudonieji serbentai, spanguolės, morkos, pomidorai, saldžios raudonos ir mėlynos vynuogės ir pan.). Bet turi geležies ir brokoliai, žiediniai kopūstai (kalafijorai).
Dėl profilaktikos su vaistukais tai tarkitės su vaikučio gydytojais, pati neeksperimentuokite. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kitia @ 2008 02 18, 13:42)
Sveikutes 4u.gif

Norejau paklausti, kokiose darzovese ar vaisiuose gausu gelezies g.gif  ax.gif ? Nes maniskis tik paragaves ir pajutes mesa koseje ja issspjaudo ir neima ne saukstelio doh.gif Dar puse bedos buna su vistiena, bet jei jautiena ar versiena tai viskas ant manes ar ant tiacio buna doh.gif Kiaulienos kazkaip nesinori jau duot... O gal galima g.gif ? O gal profilaktiskai galima duot gelezies gert (feroglobin) g.gif  blush2.gif ? Nes bijau mazakraujystes, kadangi  nestuke.gif  metu visa laika pas mane buvo labai zemas hemoglobinas tai bijau kad ir jam jo netruktu cool.gif

Sveikutė žinok nežinau, kaip tavo mažuliui su ta mėsyte, bet ir maniškis tokio laiko oi kaip mėsytės nevalgė, bet nelabai pergyvenau, nes dar mano pienelį gėrė ax.gif O va dabar, tai sunerimau buvo 125 per mėnesį nukrito iki 115 g.gif tai ėmiau ir nupirkau ta feroglobiną, bet abejodama, kadangi prašiau vit., kuriuose būtų daugiau geležies. Duodu, bet tokia šlikštynė, kad neįsivaizdavau blink.gif doh.gif mano burokėlius labai mėgsta tiek džiaugiuosi. O nuo jautienos ir purtosi, vištiena valgo ax.gif oi sunku lotuliukas.gif
Atsakyti
Darzoves mes tai valgom biggrin.gif Ypac megstam moliugus ir melionus, o va burokeliu schmoll.gif o siaip tai daugiau nemegstamu neradau cool.gif
Atsakyti
[quote=Simense,2008 02 18, 14:28]
Su kokiais įvykiais šeimoje sutapo ta nevalgymo pradžia? g.gif
islindo 2dantukai, bet kai jie lindo jis viska valge
Atsakyti
as irgi nevalgiuke auginu. galiu pamaitinti tik miegancia, atrodo valgyt nori o nevalgo. migdau valanda o ji kaukia, kai uzmigdau kruti ikisu tai pavalgo, ir svorio tik po 400 priauga, kosiu tik po sauksteli suvalgo, daugiau ne per kur. zodziu pamaitinu ir jauciuos kaip bulviu laika nukasus. misinuko ne is tolo................buteliuko ne is tolo..............
lyg valgyt .nori, bet nevalgo, vis kaukia. miega mazai, tik kol pavalgo. ir taip nuo menesio vargstu, buvom net pas docenta urbona, bet jis sako uzaugs, is bado nemirs. ir viskas, o kad vaikui kancia valgyti, kad jis nevalgo samoningai tai visiem dzin.....
Atsakyti
QUOTE(kristinulia28 @ 2008 02 21, 17:03)
as irgi nevalgiuke auginu. galiu pamaitinti tik miegancia, atrodo valgyt nori o nevalgo. migdau valanda o ji kaukia, kai uzmigdau kruti ikisu tai pavalgo, ir svorio tik po 400 priauga, kosiu tik po sauksteli suvalgo, daugiau ne per kur. zodziu pamaitinu ir jauciuos kaip bulviu laika nukasus. misinuko ne is tolo................buteliuko ne is  tolo..............
lyg valgyt .nori, bet nevalgo, vis kaukia. miega mazai, tik kol pavalgo. ir taip nuo menesio vargstu, buvom net pas docenta urbona, bet jis sako uzaugs, is bado nemirs. ir viskas, o kad vaikui kancia valgyti, kad jis nevalgo samoningai tai visiem dzin.....

Kaip tau sunku kristinulia28 console.gif pas mane nors pienelį mano valgė pilnu tempu tik tas vienas mane guodė. O pas tave net krūties atsisako doh.gif bet žinai va dabar, kai jau kirba pas mane mintys, kaip nutraukti maitinimą bigsmile.gif tai iš vienos pusės tau gerai blush2.gif gal ne taip suprasi mane ax.gif Ta prasme jei maniškis būtų ir pienelio krūties taip atsisakinėjęs, tai tikrai būčiau jau pagaalvojus apie atjunkymą. O dabar žinok kaip sunku doh.gif ne tas žodis. Jis apsoliučiai viską supranta, bet taip moka mane apsukti aplink savo mažąjį pirštelį, kad aš išsilydau. Bet jau mano kantrybės burbuliukas tuoj sprogs matau, kad papulio jam tikrai jau nereikia blush2.gif wub.gif Jis gali absoliučiai viską valgyti, bet kaip tu sakei nenori tikrąją to žodžio prasme alkanas, o atsisako valgyti verysad.gif Jam papulis reikalingas tik užmigimui, bet jo nekaltinu, nes jis kitaip nemoka užmigti blush2.gif nuo 3 mėn., aš jį nepastebimai taip pripratinau su papu dantyse doh.gif Oi ką reiškia pirmagimis atrodo jau tų pačių klaidų niekada nekartočiau biggrin.gif Bet vakarienę pavalgėmę sočią tačiau multikų pagalba lotuliukas.gif
Atsakyti