Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

QUOTE(wikonda @ 2008 01 16, 02:16)
nu va pasidžiaugiau su jum džiaugsmeliu pasidalinau, bet tikiuosi kitia kad ir pas jus bus tas pats wub.gif todėl sudėjau į šį krepšelį visus įmanomus šilčiausius palinkėjimus, kad mūsų pabiručiai augtu dideli ir stiprūs wub.gif user posted image wub.gif 

blush2.gif rolleyes.gif Ui aciu wub.gif
Atsakyti
Maniskis irgi prie nevalgiuku... Atrodo jau ir 5 valandos nuo paskutinio valgymo praeina, jau atrodo kirs, o net paragaut nenori doh.gif
O mamukai, gal kuri zinot, kiek pagal svori vaikas turi maisto gaut per diena?
Atsakyti
jungiamės ir mes į šį būrelį 4u.gif

mums jau beveik 1,5 m, sveriam lyg ir normaliai atrodo mergina tikrai nealkana ir žandukai ir leškutės. Bet tai tikriausiai MP nuopelnas nes vis dar maitinu, negaliu nemaitint nes ji žiauriai nevalgo verysad.gif . Užkandžiavimų nepripažysta doh.gif duonytė, duoniukai, sausainiai tai tik patruptinimui, ir žaidimams. Valgo, ką valgo lesioja, pvz šiandien pusryčiai, ryžių košė - 0,5 šakštelio, kita viskas išspjaudyta ir išžiaukčiota. Pietūs - kotletas su bulvėm 2 šaukštelai mažulyčiai, daugiau vėl viskas išspjaudyta ir burna išvalyta, vakarienė vėl bandžiau kotletuką nei per kur verysad.gif ir tokios visos dienos daugiau 3 šakštelių nieko nesuvalgo. Vieną dieną neištvėrus, ėmiausi prievartos doh.gif rėkė staugė bet per jėga sumaitinau net 15 šaukštų thumbup.gif ir taip 3 dienas, jau net ir pati žiojosi, rėkdavo bet pati žiodavosi valgydavo, kramtydavo, galvojau jau pagerės. Bet vieną rytą vėl viskas iš naujo ir dabar dar blogiau nes spjaudo žiaukčioja neryja, jaučiu pati prisidyrbau su prievarta doh.gif anksčiau 3 šaukštus bet, nors tris gražiuoju o dabar... 0

Apie bandymus, ir žaidžiu, ir multikus žiūriu nieks nepadeda. Jau pamato mane su šaukštu, sutysia visus man žaislus išsodina ir man liepia juos maitint, o pati bėga doh.gif apti nevalgo, maitinimo kėdutės nepripažysta iškelia isteriją. Mes su vyru ir stengiamės prie jos valgyti kad norėtų, bet jai dzin ką mes valgom, galim ir saldainius valgyt, jai vienodai. Neatsilaiko tik prieš lašinukus, lipa zyzia kad duot, matyt kvepia biggrin.gif bet tai rukyta tuščiam skrandžiui tai tik palaižys gauna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikoleta @ 2008 01 18, 22:32)
jungiamės ir mes į šį būrelį 4u.gif

mums jau beveik 1,5 m, sveriam lyg ir normaliai atrodo mergina tikrai nealkana ir žandukai ir leškutės. Bet tai tikriausiai MP nuopelnas nes vis dar maitinu, negaliu nemaitint nes ji žiauriai nevalgo verysad.gif . Užkandžiavimų nepripažysta doh.gif duonytė, duoniukai, sausainiai tai tik patruptinimui, ir žaidimams. Valgo, ką valgo lesioja, pvz šiandien pusryčiai, ryžių košė - 0,5 šakštelio, kita viskas išspjaudyta ir išžiaukčiota. Pietūs - kotletas su bulvėm 2 šaukštelai mažulyčiai, daugiau vėl viskas išspjaudyta ir burna išvalyta, vakarienė vėl bandžiau kotletuką nei per kur verysad.gif ir tokios visos dienos daugiau 3 šakštelių nieko nesuvalgo. Vieną dieną neištvėrus, ėmiausi prievartos doh.gif rėkė staugė bet per jėga sumaitinau net 15 šaukštų  thumbup.gif ir taip 3 dienas, jau net ir pati žiojosi, rėkdavo bet pati žiodavosi valgydavo, kramtydavo, galvojau jau pagerės. Bet vieną rytą vėl viskas iš naujo ir dabar dar blogiau nes spjaudo žiaukčioja neryja, jaučiu pati prisidyrbau su prievarta  doh.gif anksčiau 3 šaukštus bet, nors tris gražiuoju o dabar... 0

Apie bandymus, ir žaidžiu, ir multikus žiūriu nieks nepadeda. Jau pamato mane su šaukštu, sutysia visus man žaislus išsodina   ir man liepia juos maitint, o pati bėga  doh.gif apti nevalgo, maitinimo kėdutės nepripažysta iškelia isteriją. Mes su vyru ir stengiamės prie jos valgyti kad norėtų, bet jai dzin ką mes valgom, galim ir saldainius valgyt, jai vienodai. Neatsilaiko tik prieš lašinukus, lipa zyzia kad duot, matyt kvepia biggrin.gif bet tai rukyta tuščiam skrandžiui tai tik palaižys gauna 4u.gif

Oi, turėsi vargo, mamyte, užjaučiu. 4u.gif Kaip visa tai man pažįstama. mirksiukas.gif Iki skausmo. rolleyes.gif Viena, galiu dabar pasakyt: nesureikšmink mitybos. smile.gif Ne vienintelis dalykas pasaulyje. ax.gif Jeigu vaikas atrodo gerai, ir jam to pienelio pakanka (na, beveik pakanka), tai dar nėra taip blogai. mirksiukas.gif Palik viską natūraliai plėtotis. Vaikas palengva atsirinks. O į tą į norimą maistą pabandyk gal įdėti tų lašinukų kokių spirgučių nuoviro ar tiesiog pačių jų. Dėl kvapo. Vis geriau, negu pačius lašinius graužti. Skonio receptoriai bus apgauti, ir vaikas kažką gaus. smile.gif Aš pati buvau vaikystėj labai nevalgi (jau rašiau), tai, aišku, mane maitino košytėm. O paskui sykį tyriausi alergijas nuo maisto. Ir paaiškėjo, kad atsisėdus vien prie tų košyčių, galiu visai nusibaigti, taip man jos netinka. Negąsdinu, bet pasiūlau pamąstymui. g.gif Gal yra ir kitokio, ne tokio tradicinio maisto tavo vaikučiui? Pavaikščiok su vaikučiu po marketus, kur maistas, daržovės, pažiūrėk, kur tavo vaikučiui rankytės tiesiasi. Pabandyk duoti to, kad ir natūraliu būdu (jei įmanoma), nors tas maistas tau pačiai ir neįprastas. Mano draugės vaikutis, kai ji skusdavo bulves, laukdavo šalia. Ir ji vos nuplovusi turėdavo duoti žalią bulvę! blink.gif Kam ko reikia. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simense: 18 sausio 2008 - 23:23
žalia bulvę ir manoji graužia biggrin.gif prie visų bėdų mano mergina dar alergiška doh.gif neatrenku nuo ko beria, bet bėda didelė, kartais net visas kūnelis išbertas būna verysad.gif darėmes tyrimu, už kelių dienų rezultatai turėtų būti, tai jaučiu dar mūsų racioną apkarpys doh.gif nėra nieko baisiau už nevalgantį alergišką vaiką verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikoleta @ 2008 01 19, 17:02)
žalia bulvę ir manoji graužia biggrin.gif prie visų bėdų mano mergina dar alergiška doh.gif neatrenku nuo ko beria, bet bėda didelė, kartais net visas kūnelis išbertas būna  verysad.gif  darėmes tyrimu, už kelių dienų rezultatai turėtų būti, tai jaučiu dar mūsų racioną apkarpys doh.gif nėra nieko baisiau už nevalgantį alergišką vaiką verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Tai gal kaip tik apkarpys tą, kas mažulei netinka. Gal ji ir nemėgsta to, nuo ko ją beria? g.gif Gali būti, kad pasiūlys ką duot kito tokiu atveju. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(elenele @ 2008 01 16, 23:12)
Maniskis irgi prie nevalgiuku... Atrodo jau ir 5 valandos nuo paskutinio valgymo praeina, jau atrodo kirs, o net paragaut nenori doh.gif
O mamukai, gal kuri zinot, kiek pagal svori vaikas turi maisto gaut per diena?

Na siaip tai kiek teko skaityt tai per viena valgyma apie 200 ml, pvz kosyte 100-150 ml +misinelis (arba arbatyte) 50-100 ml. ir pan. O maitinimu skaicius, manau, cia jau nuo vaiko priklauso , pvz mes maista "gadinam" 3-4 kartus per diena (tarpiniu uzkandimu neduodu), o nakti stengiuos bemaitint MP tik 2 kartus rolleyes.gif , bet kartais gaunasi ir visi 5 maitinimai blush2.gif

Po keliu bandymu pastebejau, kad mazius zymiai geriau valgo, jei nors karta per sav gauna suaugusiuju maisto g.gif Pvz. anadien viriau paukstienos ir ryziu sriuba. Tai maziui lekste (apie 300 ml) sumaitinau thumbup.gif
Atsakyti
As irgi auginu nevalgiuka.bet niekad lb nestresavau ir per daug i akis vaikui su kosem nelindau.Ir uzaugo smile.gif Ir sveika atrodo,tik paakiai tamsoki db.Ir db valgyt nenori,bet jau valgo tikrai daugiau,kai gali pasirinkti bigsmile.gif Db jau ir siuliau labiau.o vitaminai jokie niekad nepagerino ir matyt nepagerins apetito. schmoll.gif
Atsakyti
musu mergyte irgi nevalgiukas, bet valgyti lyg ir noretu bet nevalgo, paciulpia 2 k kruti ir suka galvyte, verkia, vel atsisuka vel ciumpa kruti ir vel verkia, is buteliuko ne ka geriau sekasi dar net blogiau, per 3 men tik 480 priaugom. ir kai sakau kad mano vaikas nevalgo, dar niekas netiki, sako isigalvoju, nes pas vaika zandai dideli, o kad vaikui valgyti kancia niekam neidomu. tai per visokius vargus nusikasem iki logopedo, pasirodo musu Ugnelei burnyte ir veidukas labai jautri, ir liezuvukas per viduri nepaslankus, tai dabar su ja dirba masaziste, masazuoja visa kuneli ir veiduka ir dar logopede dirba su burnyte, masazuoja ir mankstina liezuvuka. lygtai po truputi gereja.
logopede sako kad tokiu vaiku daugeja, tevai labai isikankina, ir atsiranda psihologiniu problemu uztat vaika pastebejus mitybos sunkumu reikia iskart tysti pas spec. ten parodo ir kaip sauksteli deti ir kitos naudingos info duoda.
kantrybes visoms mamytems
Atsakyti
QUOTE(kristinulia28 @ 2008 01 25, 16:57)
musu mergyte irgi nevalgiukas, bet valgyti lyg ir noretu bet nevalgo, paciulpia 2 k kruti ir suka galvyte, verkia, vel atsisuka vel ciumpa kruti ir vel verkia, is buteliuko ne ka geriau sekasi dar net blogiau, per 3 men tik 480 priaugom. ir kai sakau kad mano vaikas nevalgo, dar niekas netiki, sako isigalvoju, nes pas vaika zandai dideli, o  kad vaikui valgyti kancia niekam neidomu. tai per visokius vargus nusikasem iki logopedo, pasirodo musu Ugnelei burnyte ir veidukas labai jautri, ir liezuvukas per viduri nepaslankus, tai dabar su ja dirba masaziste, masazuoja visa kuneli ir veiduka ir dar logopede dirba su burnyte, masazuoja ir mankstina liezuvuka. lygtai po truputi gereja.
logopede sako kad tokiu vaiku daugeja, tevai labai isikankina, ir atsiranda psihologiniu problemu uztat vaika pastebejus mitybos sunkumu reikia iskart tysti pas spec. ten parodo ir kaip sauksteli deti ir kitos naudingos info duoda.
kantrybes visoms mamytems

Stiprybes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kitia @ 2008 01 25, 23:48)
Stiprybes jums 4u.gif

aciu[COLOR=red]kitia smile.gif , labai jau reikia tos stiprybes, vakar kai rasiau atrode, kad jau geriau,o siandien ryte vel 50gr tesuvalge, po tokiu pusryciu atrodo, kad dirbau savaite.
Atsakyti
Sveikos, nevalgiuku supermamos. Musu mazoji (po savaites sueis metukai), nevalgo nuo 4 men - man tada staiga nuo streso dingo pienas, mes pradejom duoto misinius, kuriuos ji isvemdavo. Tai kol vel atstaciau piena ( kas 2 valandas nutraukinejau nors po 10 ml) 3 dienas ji per para suvalgydavo tik 400 ml MP (daugiau nebuvo) ir kazkiek arbateles. Net vaziavom i ligonine, bet nepagulde, nes vaikas atrode normaliausias. Poto, kai atsirado pienas, ji nebeeme kruties - teko valgidinti miegancia. Atsirado mazakraujyste, ir kai sakoma, prasidejo... Veziojom pas neurologus, gastroenterologus, dietologus ir niekas nieko nerado blogo - vaikas normaliausias, judrus. Tik nevalgo... Nuo 4 men ivedem darzoviu tyre, veliau mesyte, zuvi. Dabar sveriam gal kokius 8 kg (nors gime 3400). Kiekvienas maitinimas - tai kazkas baisaus. 2 dienas valgo normaliai, poto 5 dienas isvis nieko neisiulysi - tenka maitinti miegancia - MP, misiuniu, uzpiltynem kosem. Per para daugiausiai suvalgo 700 ml maisto (Cia jau kartu su MP, misinuku, varskytem). Pradejau kist per prievarta (po to kai 2 dienas is eiles nevalge nei pietu nei vakarienes), tai dabar pamato sauksta ir pabega iskart susiraukusi. Nebezinau ka daryti su maistu - gydytoja sako, kad nieko nepadarysi - gal isaugs is sito.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agate: 27 sausio 2008 - 14:48