Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

Sveikos mamytes 4u.gif Su sventem jus visas!!!!!

Pastebejau toki dalyka, kad jis geriau ima valgyt po to kai ji pabando maitint vyras. Je jiem nepavyksta susitart, tai mudu tada labai sklandziai suvalgom visa porcija g.gif Skaiciau zurnale kad tipo jie nenori prarasti rysio su mama todel su svetimais nevalgo o tik su mama, bet kad buna kad ir su manim nevalgo unsure.gif Tai kaip cia iseina g.gif ?? Pradejau mazinti MP ir stengiuosi "pervesti" ant normalaus maisto. Beje, geraiu valgo koses jei misineliu maisytos (kruopu) arba misineliu duodu uzsigerti. g.gif Gal tai irgi turi itakos geresniam valgymui, nes anksciau suvalgydamo apie 100 ml per diena, o dabar apie 150 ml per 1 karta (valgom 3-4 kartus per diena), na o nakti vis dar keliames kas pora valandu doh.gif kad MP gaut (tiksliau kruti).

Atsakyti
QUOTE(siaubinga @ 2003 09 04, 01:21)
Na, galiu tik siusti giliausia uzuojauta nevalgiuku mamoms - maniskei nevalgiukei jau 7 metai, bet vis dar valgymas jai - tikra tragedija. Ir deja nieko negaliu patarti - tokie jie jau yra ir nieko cia nesugalvosi  :'( Aciu dievui kitas mano bicas eda atsiputes biggrin.gif

Maniškis niekaip nenorėjo įprasti prie jokio kito maisto, išskyrus mano pieną. Tiesa, daktarė buvo patarusi, kad nuo mėnesio laiko reikia duoti šviežių morkų sulčių. Vaikui labai patiko. Bet po kelių dienų ta pati daktarė pasakė, kad jau neberekomenduojama (buvo tik ką grįžusi iš konsultacijų užsienyje). Nustojome duoti, o gaila. Patarė pradėti papildomai primaitinti ryžių košele nuo penkių mėnesių. Bet nei nuo penkių, nei vėliau vaikas nenorėjo imti jokio kito maisto, tik pieną. verysad.gif Išbandžiau įvairiausias košeles. Pirmą dieną dar kiek paragaudavo, paskui spjaudavo iškart. Metukų sulaukę pabandėme duoti vėl tas šviežias morkų sultis. Bet jų jau nebenorėjo. Tik pradėjo valgyti keptas (!) bulves, griebdavo iš rankos raugintą agurką, kurį pati valgydavau. Aišku, kad ir kiek saugodavom, bet toks maistas skrandžiui neparuoštam nebuvo geras. g.gif Netrukus vaikas pateko į ligoninę, nes lyg pasirodė kraujuko, lyg kažkokių įtartinų raudonų dažų (nieko panašaus namie nebuvo). Ligoninėje mus tyrė, švietė (gal ką prarijo?), nieko nerado. Bet labiausiai nustebo, kad vaikas iki šiol maitinamas beveik vien pienu. Sulėkė visos, išvadino mane atsilikusia. blink.gif Pradėjo žiūrėt, kaip jis valgo. Pirmą dieną pažiūri (ten cukriuko pridėta rolleyes.gif ), tas suvalgo, jos džiūgauja. O kad jis paskui nebeima, bet jos jau nebemato. schmoll.gif
Maitinau pati pienu iki dviejų (tada daug kas stebėjosi, kad tiek), paskui po kai ką pradėjo valgyti. Vargstam iki dabar (nors paauglys), nes jo racioną sudaro gal keturi produktai (o tampiau ir po sveikuolius, nepadėjo niekas). Nesistebiu, nes ir pati vaikystėje buvau nevalgi.
Bet vaikas labai sveikas (manau, kad dėl ilgo maitinimo pienu susidarė toks imunitetas), normaliai atrodo, net pati daktarė stebisi. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simense: 10 sausio 2008 - 23:36
QUOTE(Simense @ 2008 01 10, 23:31)
Vargstam iki dabar (nors paauglys), nes jo racioną sudaro gal keturi produktai (o tampiau ir po sveikuolius, nepadėjo niekas). Nesistebiu, nes ir pati vaikystėje buvau nevalgi.
Bet vaikas labai sveikas (manau, kad dėl ilgo maitinimo pienu susidarė toks imunitetas), normaliai atrodo, net pati daktarė stebisi.  thumbup.gif

Sveikutės mamukai, taip džiaugiuosi, kad jūs visos dingę lotuliukas.gif nes reiškias kerta visų leliai košes net ausys linksta blush-anim-cl.gif
Tai tuo pačiu ir mes pasigirsime ir jūs žinoma tik už mus pasidžiaugsite, blush2.gif kadangi atsirado pas mano lelių apetitas. Ir kaip nekeista po antibiotikų blink.gif arba čia tik sutapimas bigsmile.gif Tfu tfu tfu noriu nusispjauti tongue.gif bet jei taip ir toliau mes jau būsim nebevalgiukai biggrin.gif
Simense, bet tu tik neužpyk gerai blush2.gif bet va tokio pavyzdžio, kaip tavo sūnytis labiausiai ir bijausi doh.gif blush2.gif Mąsčiau jei ir toliau būtų tęsiasi tokie nevalgiadieniai to ir bijojau, kad vaikui ir liktų amžiams toks kaip čia išsireiškus valgiaraštis, racionas doh.gif unsure.gif Bet po biški jau mėsytę įvedinėjam iš naujo ir priema puikiai, žinoma pirmoj jam vietoje vištiena, o po to kita mėsytė, o gydytoja mūsų juokauja, kad jis Italas. Kadangi viskas kas iš makaronu jis dievina rolleyes.gif O tėtukas juokauja, kad jis vegetaras, nes daržovės ir vaisiai jam svarbiau už bet kokią mėsytę hihihi.gif Nu tikiuosi, kad iriamės į priekį ir ateisių į šią tėmelę tik pasilabinti su jumis wub.gif
Kur visos dingę mamukai a,,, g.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 01 11, 00:51)
Simense, bet tu tik neužpyk gerai blush2.gif bet va tokio pavyzdžio, kaip tavo sūnytis labiausiai ir bijausi  doh.gif  blush2.gif Mąsčiau jei ir toliau būtų tęsiasi tokie nevalgiadieniai to ir bijojau, kad vaikui ir liktų amžiams toks kaip čia išsireiškus valgiaraštis, racionas doh.gif  unsure.gif Bet po biški jau mėsytę įvedinėjam iš naujo ir priema puikiai, žinoma pirmoj jam vietoje vištiena, o po to kita mėsytė, o gydytoja mūsų juokauja, kad jis Italas. Kadangi viskas kas iš makaronu jis dievina rolleyes.gif O tėtukas juokauja, kad jis vegetaras, nes daržovės ir vaisiai jam svarbiau už bet kokią mėsytę hihihi.gif

Tau tai tikrai taip nebus. smile.gif Jeigu jau valgote ir daržoves, ir mėsytę. Ypač daržoves (juk vitaminai!). Bet aš irgi užaugau, nors buvau labai nevalgi, ir imuninė sistema ne tokia stipri buvo, kaip pas sūnų. Dabar valgau beveik visokį maistą, ir mėgstu daržoves (nors vaikystėje nelabai). Aš, aišku, gaminuosi, kas man patinka (o valgį daryti mėgstu, man tai kūryba bigsmile.gif ). Su vaiku sunkoka tik tiek, kad reikia atskirai daryti. Bet manau, kad tokiame amžiuje atskirai daryti jau yra išlepimas. Kažkas pražiūrėta. verysad.gif
Vienas išminčius yra pasakęs: „Maistas neturi būti labai skanus. Tai mūsų gyvybei palaikyti.“. Taigi į tą skanu-neskanu, reikia per daug neįsijausti. Na, gal mažiukam ir reikėtų paderinti. g.gif O apie mane tėvai nešokinėjo (buvau ne vienintelis vaikas), padėta ant stalo ir valgyk. Tai ir svečiuose nelabai raukydavausi, ištverdavau. lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Maniskis valgo viska tik nedideliais kiekiais. Jam irgi labai patinka makaronai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2008 01 11, 08:22)
Tau tai tikrai taip nebus.  smile.gif Jeigu jau valgote ir daržoves, ir mėsytę. Ypač daržoves (juk vitaminai!). Bet aš irgi užaugau, nors buvau labai nevalgi, ir imuninė sistema ne tokia stipri buvo, kaip pas sūnų. Dabar valgau beveik visokį maistą, ir mėgstu daržoves (nors vaikystėje nelabai). Aš, aišku, gaminuosi, kas man patinka (o valgį daryti mėgstu, man tai kūryba  bigsmile.gif ). Su vaiku sunkoka tik tiek, kad reikia atskirai daryti. Bet manau, kad tokiame amžiuje atskirai daryti jau yra išlepimas. Kažkas pražiūrėta.  verysad.gif
Vienas išminčius yra pasakęs: „Maistas neturi būti labai skanus. Tai mūsų gyvybei palaikyti.“. Taigi į tą skanu-neskanu, reikia per daug neįsijausti. Na, gal mažiukam ir reikėtų paderinti.  g.gif O apie mane tėvai nešokinėjo (buvau ne vienintelis vaikas), padėta ant stalo ir valgyk. Tai ir svečiuose nelabai raukydavausi, ištverdavau. 

Ačiu Simense viliuosi,. kad išaugsim iš tų nevalgiadienių 4u.gif
QUOTE(Joleks @ 2008 01 11, 12:33)
Sveikos 4u.gif
Maniskis valgo viska tik nedideliais kiekiais. Jam irgi labai patinka makaronai mirksiukas.gif

Sveikutė Joleks retai kada užsuki mirksiukas.gif Oi gerai būtų, kad viską valgytu doh.gif blush2.gif O kaip jum su košytėm reikaliukai, taip svaigstu pagaminčiau gardžiausią, bet tik jis paragauja žiaukčiot pradeda. Žinai gal reikia, kaip kūdikiui doh.gif po biški prie naujo maisto. Bet, kad ankščiau net tryjų grūdų košes valgydavo, bet kažkas atsitiko ir viskas, bet čia buvo po antibiotikų doh.gif unsure.gif O gal man iš laukti kol bus visiškai alkanas ir tada bandyti prie košyčių pratinti iš naujo. Bet va džiaugiuosi, kad mėsos nevengia pirmadienį vedu kraujuko tyrimą darysim, tai oi nusiraminsiu. Nes dabar tik ir suku galva, ar jam pakanka visko iš to lesimo, kitaip nepavadinsi jo valgymo lotuliukas.gif bet jam tiek užtenka, nes energijos pas jį doh.gif biggrin.gif Ir dar pradėjo be galo daug gerti, sunerimau kame reikalas niekad tiek negerdavo visad normaliai, o dar ir krūtimi maitinu, tai skysčiu manau kaip ir pakanka g.gif Tai gydytoja sunerimo ir iškart davė cukrų ištirti doh.gif tai dar vienas galvos skausmas. Bet nieko ištversiu wub.gif Jum sveikatytės užsuk dažniau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 01 11, 16:53)
  O gal man iš laukti kol bus visiškai alkanas ir tada bandyti prie košyčių pratinti iš naujo.

Va, čia tai tiesa. thumbup.gif Juk visada valgis skanesnis, kai esi išalkęs. essen.gif
Atsakyti
Maniske irgi kazkuri laikotarpi buvo visiskai nevalgi, bet as pati padariau didele klaida. Skaudejo gerklyte, prasidejo uzdegimas ir, kad gertu daugiau skysciu dariau su visokiom uogienem. Tai ir nustojo valgyt, bet uztai gerdavo po 2,5 litro. Dabar jau duodu nesaldzias arbatas, na viena kart dienoj medum pagardinu. Pradejo po truputi valgyt. Ir isvis nereik vaikam kist per prievarta. Nenori ir nereikia schmoll.gif . Kai tikrai isalksta, tai ir maivytis nustoja. Suprantu kaip mamytem sirdi skauda, kai atrodo, kad vaikas alkanas laksto blink.gif O vis taip ir atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(topsyte @ 2008 01 14, 19:21)
Maniske irgi kazkuri laikotarpi buvo visiskai nevalgi, bet as pati padariau didele klaida. Skaudejo gerklyte, prasidejo uzdegimas ir, kad gertu daugiau skysciu dariau su visokiom uogienem. Tai ir nustojo valgyt, bet uztai gerdavo po 2,5 litro. Dabar jau duodu nesaldzias arbatas, na viena kart dienoj medum pagardinu. Pradejo po truputi valgyt. Ir isvis nereik vaikam kist per prievarta. Nenori ir nereikia  schmoll.gif . Kai tikrai isalksta, tai ir maivytis nustoja. Suprantu kaip mamytem sirdi skauda, kai atrodo, kad vaikas alkanas laksto  blink.gif  O vis taip ir atrodo smile.gif

Kas dėl arbatu su uogiene, tai nežinau, nes aš pagrinde dar perku kūdikiams skirta Hipo su granulėm blush2.gif tai ten manau jau nebus to ko negalima biggrin.gif
Matai, kiekvienas vaikas individualus ir situacija vis kitokia, maniškis tai jei per alksta, tai jau ne valgis jam galvoje, o papulis doh.gif tongue.gif Tai stengiamės pavalgyti ankščiau nei būsim visiškai išalkę ax.gif O per gruodžio mėnesiuką priaugome 1kg blink.gif lotuliukas.gif man didžiausias džiaugsmas pasaulyje bigsmile.gif Tad augam ir stiprėjam fitness4.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na o pas mus ir vel nevalgiadieniai doh.gif verysad.gif Ko jau ko bet kruties neatsisako cool.gif , bet kad ten jau nieko beveik ner verysad.gif uztektu normaliam 1 pavalgymui cool.gif Na menesio gale eisim pas gydytoja-ziuresim kiek per 2 men busim priauge (o gal numete g.gif ) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 01 14, 20:56)
maniškis tai jei per alksta, tai jau ne valgis jam galvoje, o papulis  doh.gif  tongue.gif Tai stengiamės pavalgyti ankščiau nei būsim visiškai išalkę ax.gif

Nebloga mintis. good.gif
Atsakyti
QUOTE(kitia @ 2008 01 15, 20:28)
Na o pas mus ir vel nevalgiadieniai  verysad.gif Ko jau ko bet kruties neatsisako cool.gif , bet kad ten jau nieko beveik ner verysad.gif uztektu normaliam 1 pavalgymui cool.gif Na menesio gale eisim pas gydytoja-ziuresim kiek per 2 men busim priauge (o gal numete g.gif )

console.gif pažystama situacija unsure.gif pasitaiko ir pas mus dar jų, o gelbsti tik papulis wub.gif , bet daugelis bruka man savo nuomone kam jis reikalingas doh.gif ot įdomūs tie žmonės jiems be le liežuviais pamalti, tegu po savo skalbinius kuičiasi. Aš neinu ir nesiafišuoju visiems, o jei neduok dieve kokia davatka sužino, kad metukų ir aštuonių mėnesių vyras dar papuliu maitinamas, tai griūna iš koto laugh.gif hihihi.gif Tfu tfu tfu mūsų apetitas pasitaisęs, bet kaip iš giedro dangaus buvo dingęs, taip ir atsirado mastau.gif Už tat per nepilna mėn., 1kg priaugom blink.gif tai aš skraidžioju padebesiais ir tyrimai be galo džiugina viskas savo vietose geriau ir būt negali. nu va pasidžiaugiau su jum džiaugsmeliu pasidalinau, bet tikiuosi kitia kad ir pas jus bus tas pats wub.gif todėl sudėjau į šį krepšelį visus įmanomus šilčiausius palinkėjimus, kad mūsų pabiručiai augtu dideli ir stiprūs wub.gif user posted image wub.gif

QUOTE(Simense @ 2008 01 15, 20:44)
Nebloga mintis.  good.gif

drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti