Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

beje, o jus bandet su didesniais vaikiukais bandyt valgyti zaidimo forma? Pavyzdziui, padaryt is maistelio lekstej besisypsanti veideli, gelyte ar pan? Gal taip jiems labiau patiks pati maisto isvaizda? g.gif
arba pavyzdziui, kai laikas jau valgyt pabandyt pirmiausiai tuo paciu maistu vaikui matant 'pamaitint' visus jo zaisliukus, kurie turi burnyte, o po to lyg tarp kitko ir jam pasiulyt... Gal bent kelis kasnelius suvalgys, o tai jau irgi laimejimas thumbup.gif
mes vakar vakare tai stai kaip apgavom savo dukryte. Isviriau as jai pries mieguti bulviu-morkyciu kosytes, bet ji kaip visada viena sauksteli paragavo, surakino lupytes ir viskas! schmoll.gif bande tetis per prievarta igrust - ziaugciot pradejo. nu tai ir nekankinom vaiko... Nuejom patys vakarieniaut, o kadangi ji toks zirzalas vakarais buna tai pasisodinau ja ant keliu. aisku jai labai jau idomu pasidare ka mes valgom, tai as tos jai skirtos kosytes biski i savo lekste isidejau, biski teveliui imeciau ir taip mes bevalgydami jai vis pasiulydavom ir ji greiciausiai galvodama, kad valgo ta pati kaip ir mes, ta kosyte beveik ir suvalge clap.gif clap.gif clap_1.gif clap_1.gif na kaip jautemes manau suprasit visos, kurioms po ilgu kanciu pavyksta savo mazyliams bent truputi pilvuka prikimst tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 11 03, 12:57)
beje, o jus bandet su didesniais vaikiukais bandyt valgyti zaidimo forma? Pavyzdziui, padaryt is maistelio lekstej besisypsanti veideli, gelyte ar pan? Gal taip jiems labiau patiks pati maisto isvaizda? g.gif
arba pavyzdziui, kai laikas jau valgyt pabandyt pirmiausiai tuo paciu maistu vaikui matant 'pamaitint' visus jo zaisliukus, kurie turi burnyte, o po to lyg tarp kitko ir jam pasiulyt... Gal bent kelis kasnelius suvalgys, o tai jau irgi laimejimas thumbup.gif
mes vakar vakare tai stai kaip apgavom savo dukryte. Isviriau as jai pries mieguti bulviu-morkyciu kosytes, bet ji kaip visada viena sauksteli paragavo, surakino lupytes ir viskas! schmoll.gif bande tetis per prievarta igrust - ziaugciot pradejo. nu tai ir nekankinom vaiko... Nuejom patys vakarieniaut, o kadangi ji toks zirzalas vakarais buna tai pasisodinau ja ant keliu. aisku jai labai jau idomu pasidare ka mes valgom, tai as tos jai skirtos kosytes biski i savo lekste isidejau, biski teveliui imeciau ir taip mes bevalgydami jai vis pasiulydavom ir ji greiciausiai galvodama, kad valgo ta pati kaip ir mes, ta kosyte beveik ir suvalge clap.gif  clap.gif  clap_1.gif  clap_1.gif  na kaip jautemes manau suprasit visos, kurioms po ilgu kanciu pavyksta savo mazyliams bent truputi pilvuka prikimst tongue.gif

Sveikutė, mano į žaismingas figurėlęs tikrai dar nereaguotų schmoll.gif O valgidinam visus mylimiausius žaisliukus, tai rezultatas doh.gif Jam didžiausia paskata, kai kartu su juo valgo vaikučiai thumbup.gif Turim vyresnėlį pusbrolį, tai kai jis yra žinau, kad mano sunytis bus pavalgęs hihihi.gif tongue.gif Bet kiekvieną dieną juk neprivažinės tas pusbrolis blush2.gif
Vetra72 ir mes taip apgaudinėjam savo nenuoramą blush2.gif Mėgsta burokėlius, tai tenka mėsytę paslėpti tuose burokėliuose, ir tada jis valgo čepsėdamas vien tik burokėlius doh.gif hihihi.gif Taip kartais net visą kotletą sukerta, man tada oi koks džiaugsmas rolleyes.gif
Dar norėjau paklausti mamyčių, kurių vaikučiai vyresni, jis pas mane jau nori būti savarankiškas bigsmile.gif Gal esat nusipirkę, kokių tais įdomių valgymo įrankių, nu kad sudominti tokį nevalgiuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2007 11 03, 16:16)
Sveikutė, mano į žaismingas figurėlęs tikrai dar nereaguotų  schmoll.gif O valgidinam visus mylimiausius žaisliukus, tai rezultatas  doh.gif Jam didžiausia paskata, kai kartu su juo valgo vaikučiai  thumbup.gif Turim vyresnėlį pusbrolį, tai kai jis yra žinau, kad mano sunytis bus pavalgęs  hihihi.gif  tongue.gif Bet kiekvieną dieną juk neprivažinės tas pusbrolis  blush2.gif
Vetra72 ir mes taip apgaudinėjam savo nenuoramą  blush2.gif Mėgsta burokėlius, tai tenka mėsytę paslėpti tuose burokėliuose, ir tada jis valgo čepsėdamas vien tik burokėlius  doh.gif  hihihi.gif Taip kartais net visą kotletą sukerta, man tada oi koks džiaugsmas  rolleyes.gif
Dar norėjau paklausti mamyčių, kurių vaikučiai vyresni, jis pas mane jau nori būti savarankiškas  bigsmile.gif Gal esat nusipirkę, kokių tais įdomių valgymo įrankių, nu kad sudominti tokį nevalgiuką  4u.gif

Maciau internete tik keleta idomesniu irankiu. sakstas-lektuvelis ir saukstas ir sakute su traukinukais. buvo kilusi tokia trenkta mintis pastatyti zaislini traukinuka su begiais ant stalo ir kazkaip pakraut maistu ir zaisti su vaiku kad tipo traukinys atvaziuoja ir reikia "prekes" iskrauti, t.y. kad vaikas suvalgytu "krovinius" lotuliukas.gif tik cia jau tikras zaidimas su maistu, o dar gali buti vaikas uzsizais ir kroviniai nerupes, galu gale ir traukini ne kiekviena turi... idomu ar tai suveiktu g.gif
beje, as cia vel su klausimu. siandien vel maitinimas baigesi asarom, tiek vaiko tiek ir mano. isbandziau nauja misinuka Semper, seniau Hipp buvo. bet nepasakyciau kad labai mano panelyte butu susizavejus... taip pat mazai valgo sad.gif Zinau kad mamos isbando daaaug misinuku kol kazka randa. bet vat ar jau bandyt kita, jei Semper dar tik keleta dienu bandau? unsure.gif oooi, jauciu prisipirksiu daugybe ju ir turesiu daug "pieno" kavai balinti! lotuliukas.gif Net jau mastau ir ozkos piena isbandyt... vargsas mano eksperimentinis nevalgusis triuselis...
Atsakyti
as is tikro jau pavargau verysad.gif mums ant nosies jau lipa pustamrtu metuku, bet valgymo rekordas ko gero jau yra blink.gif
per diena jei suvalgom koki sureli ir jogurtuka yra labai gerai, mesos be sansu ikisti schmoll.gif dar karts nuo karto kokius kelis makaronus, ar blyna, daugiau nieko schmoll.gif jokiu sokoladu ir kitu saldumynu nniekas neduoda, nes nemanau kad tusciu praktiskai skrandziu yra gerai juos valgyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2007 11 03, 19:54)
Maciau internete tik keleta idomesniu irankiu. sakstas-lektuvelis ir saukstas ir sakute su traukinukais. buvo kilusi tokia trenkta mintis pastatyti zaislini traukinuka su begiais ant stalo ir kazkaip pakraut maistu ir zaisti su vaiku kad tipo traukinys atvaziuoja ir reikia "prekes" iskrauti, t.y. kad vaikas suvalgytu "krovinius"  lotuliukas.gif tik cia jau tikras zaidimas su maistu, o dar gali buti vaikas uzsizais ir kroviniai nerupes, galu gale ir traukini ne kiekviena turi... idomu ar tai suveiktu 
beje, as cia vel su klausimu. siandien vel maitinimas baigesi asarom, tiek vaiko tiek ir mano. isbandziau nauja misinuka Semper, seniau Hipp buvo. bet nepasakyciau kad labai mano panelyte butu susizavejus... taip pat mazai valgo sad.gif Zinau kad mamos isbando daaaug misinuku kol kazka randa. bet vat  ar jau bandyt kita, jei Semper dar tik keleta dienu bandau? oooi, jauciu prisipirksiu daugybe ju ir turesiu daug "pieno" kavai balinti!  lotuliukas.gif Net jau mastau ir ozkos piena isbandyt... vargsas mano eksperimentinis nevalgusis triuselis...

Sveika, žinau savo esminę klaidą, kurios su antru nekartočiau blush2.gif Mes nesam pirkę tos maitinimo kėdutės, galvojau kam jos reikia doh.gif O pasirodo tik daba supratau, kaip ji mums būtų pravertus. Nuo mažiuko kleckiuko aš į ją būčiau sodinus, valgidinus, būtų pripratęs. Tai dabar nelakstyčiau su šaukštu iš paskos. Būtų susiformavęs kažkoks valgymo įprotis joje. Tai čia šeip pamąstymai mano blush2.gif lotuliukas.gif
O dėl tų įrankių kuo toliau, tuo labiau gundaus, gal duok dieve jis jais susidomėtų mastau.gif
O dėl traukinuko mintis thumbup.gif bet, kad mum ji nepasitvirtintu. Jis ir taip labai mėgsta žaisti su maistu, nevalgo o žaidžia lėkštėje su juo doh.gif
Oi užjaučiu console.gif sunku ką ir bepatarti, dėl tų mišinukų, bent jau aš nuo pat gimimo daviau Nan1 mum jis puikiai tiko, bet vienu metu, buvo žarnyno uždegimas, žinoma ne nuo Nano, kaip paaiškėjo, nes man sušvietė nupirkti kitą mišinuką doh.gif Aptamilą ir oi geriau neklausk, kaip sutapimas nuo to davimo jis man žaliai suviduriavo doh.gif Atsidūrėm ligoninėje unsure.gif Tai sakiau daugiau neeksperimentuosiu, ir vėl vyras nupirko Nan1 nu ir thumbup.gif Tai matai, kai kartais būna 4u.gif O kodėl tu pasirinkai Semper g.gif tyrelės, tai mum patikdavo pirkdavau mažiui jas, bet apie mišinukus nieko nežinau. O tu nebuvai žėjus forume į temelę apie mišinukus, gal ten naudingos informacijos rastum g.gif Mano draugė užaugino savo mažiu vien tik ant Similaco
Skirtingi tie mūsų vaikučiai 4u.gif
Viola fiola kur internete matei tų įrankių g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wikonda: 03 lapkričio 2007 - 20:03
QUOTE(wikonda @ 2007 11 03, 20:57)
Sveika, žinau savo esminę klaidą, kurios su antru nekartočiau  blush2.gif Mes nesam pirkę tos maitinimo kėdutės, galvojau kam jos reikia  doh.gif O pasirodo tik daba supratau, kaip ji mums būtų pravertus. Nuo mažiuko kleckiuko aš į ją būčiau sodinus, valgidinus, būtų pripratęs. Tai dabar nelakstyčiau su šaukštu iš paskos. Būtų susiformavęs kažkoks valgymo įprotis joje. Tai čia šeip pamąstymai mano blush2.gif  lotuliukas.gif
O dėl tų įrankių kuo toliau, tuo labiau gundaus, gal duok dieve jis jais susidomėtų  mastau.gif
O dėl traukinuko mintis  thumbup.gif bet, kad mum ji nepasitvirtintu. Jis ir taip labai mėgsta žaisti su maistu, nevalgo o žaidžia lėkštėje su juo  doh.gif
Oi užjaučiu  console.gif sunku ką ir bepatarti, dėl tų mišinukų, bent jau aš nuo pat gimimo daviau Nan1 mum jis puikiai tiko, bet vienu metu, buvo žarnyno uždegimas, žinoma ne nuo Nano, kaip paaiškėjo, nes man sušvietė nupirkti kitą mišinuką  doh.gif Aptamilą ir oi geriau neklausk, kaip sutapimas nuo to davimo jis man žaliai suviduriavo  doh.gif Atsidūrėm ligoninėje  unsure.gif  Tai sakiau daugiau neeksperimentuosiu, ir vėl vyras nupirko Nan1 nu ir  thumbup.gif  Tai matai, kai kartais būna  4u.gif O kodėl tu pasirinkai Semper  g.gif tyrelės, tai mum patikdavo pirkdavau mažiui jas, bet apie mišinukus nieko nežinau. O tu nebuvai žėjus forume į temelę apie mišinukus, gal ten naudingos informacijos rastum  g.gif  Mano draugė užaugino savo mažiu vien tik ant Similaco
Skirtingi tie mūsų vaikučiai  4u.gif
Viola fiola kur internete matei tų įrankių  g.gif

Aciu, pasieskosiu info apie misinukus.
irankius ziurejau per Ebay. yra ten nauju. pati noriu nusipirkti smile.gif Tai radau tokius kur ant sauksto "rankeneles" uzmaunami arba lektuviukas, ar masinyte, yra kur Kempiniukas placiakelnis puikuojasi, yra ir su traukinuku TOMY. mazdaug apie 5 dolcus ir tai ziurint koks, na dar plius siuntimas. kita savaite ir pati kazka pirksiu smile.gif

Papildyta:
nuoroda, jei atsidarys smile.gif

sauksteliai
Atsakyti
na kaip laikotes nevagiuku mamytes? Ar vis dar kovojat su savo maziukais bandydamos ka nors imesti i ju skrandukus? 4u.gif
Mes vel eilini syki pakeitem misineli, bet valgyt jo daugiau nepradejom verysad.gif nu visiska pienelio nemegeja. Suvalgo siek tiek misinuko tik tuo atveju jei idedu morku tyreles i ji ir taip pakeicia pienelio skoni.
Tiesa, siandien isviriau bulviu kosytes su keliais mazyciais briuselio kopusteliais. Tai mano nuostabai suvalge visa lekste - apie 200 gr. clap.gif
wikonda sakai, kad gali buti priezastis maitinimo kedutej? g.gif mes irgi dabar svarstom ar mum jos reikia ar ne?
Atsakyti
Sveikutė vis pažiūriu ar nieks neparašė bigsmile.gif kaip gerai, kad tik kelios mes nevalgiukų mamos lotuliukas.gif blush2.gif Kiti turbūt kerta už mūsų trijulę tongue.gif
Aiktu geriau neklausk, dar ir kaip kovoju verysad.gif rytais nieko tik mama papą nu ir ką man daryti. O dabar valgo fermentinį sūrį doh.gif lotuliukas.gif sakau oi koks skanus saldainis, tai čepsi doh.gif o nei sriubytės, nei pieniškos košytės schmoll.gif burnytę užsidenge delniuku verysad.gif ir purtosi. Nesuprantu kame čia reikalas, gal aš neišlaukiu, kada jis būna alkans. Bet matai dar su papuliu draugaujam, tai jam papulis skaniau blush2.gif bet, kad jau paakiai pamėlę doh.gif unsure.gif eisiu daryti kraujuką. Oi buvo pas mus ir laikai, kai lėkštėm matuodavom doh.gif lotuliukas.gif o dabar tik kai žvirbliukas lesa.
Tikrai taip manau, tik ne priežastis, o įprotis kažkoks būtų susiformavęs kaip rašiau blush2.gif o dabar kur papuola blush2.gif Visad kol buvo mažiukas pasisodindavau ir ant kelių maitindavau, dabar taip nedaryčiau schmoll.gif Bet matai, su laiku ta patirtis vis turtėja 4u.gif Tai jūs šaunuolės, taip ir toliau mum kiekvienas gramelis svarbu, nes taip bijau, kad tas svoris taip lėtai auga 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Maniskis irgi labai jau nevalgus verysad.gif As ji vis dar matinu, o dabar dar apsirgom kosti, sloguoja, tai apart MP nieko i burna neima. Vaistus dar palyginus neblogai pavyksta sugirdyt, bet maisto net neragauja, nuo sauksto sukas iskart. doh.gif Vandens ar arbatu kokiu irgi negeria doh.gif
Del tu maitinimu keduciu, tai nezinau ar tai visiems padeda. Mes turim senoviska medini toki staliuka ir kedute, tai jis is tos kedutes lipa ant staliuko, sukasi i kita puse nuo sauksto pastoviai. Kol buvo mazesnis, tai dar pavykdavo joje pamaitint siaip netaip, o dabar jei jis nenori jam ir neikisi.
Kartais galvoju, kad gal jau laikas nustot maitint MP, bet kai jis taip nedaug valgo kitko tai vis dar abejoju. MP, kai neserga, tai reikalingas tik ryte ir vakare. Siaip geria vandenuka ir arbata is mano puodelio.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Vis paskaitau ir liūdna pasidaro prisiminus, kaip būdamas iki metų ir truputį virš maniškis viską valgė, o dabar- ne.
Pabandžiau įsiūlyt pakramtyt paprikos- patiko, tai dabar vis po gabaliuką sukramto- valiooo naujas maistas doh.gif o kai slapta įdėjau į burną dešros, tai vaiką supykino ir galiausiai susipykom nerealiai. doh.gif jau nebežinau kaip jam įrodyt, kad normalus žmonių maistas yra skanu doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Labutukas naujai prisijungusioms 4u.gif
Joleks pas mus ta pati situacija doh.gif Naktį kelias n,, kartų ir prašo papo doh.gif nes vakare nieko sočiai nepavalgo, o seniau prieš nakt sukirsdavo košytės, bet,,, unsure.gif O tai kada pradėjo normalaus maisto ragauti taviškis, ir nuo ko manai taip pasidarė g.gif ar išvis nevalgiukas buvo blush2.gif Mano, tai manau po pakankamo kiekio antibų doh.gif Bet nejau, taip ilgam gali būti g.gif unsure.gif Sriubytės dar dar su visokiais pažaidimais suvalgom doh.gif bet ko rimčiau schmoll.gif Aš jau ir mąstau, kad gal užtenka to papulio, mum tai 18 mėn., bet ir vėl galvoju tada tikrai oru gyvas bus unsure.gif Turim mes pusbrolio kėdutę tą staliuką, tai kai užplaukia jam jis kuo puikiausiai joje sėdi ir valgo. Tokius kartus vadinu STEBŪKLU blush2.gif lotuliukas.gif
Arual bet kaip keista g.gif pas mus lygiai tas pats tik iki 9 mėn., viską valgė. Jis net nenori paragauti nieko nors ir skaniausias ten dalykėlis būtų purtosi iš tolo nežinodamas skonio verysad.gif O kaip bijau, bus kok nors išrankuolis maistui blush2.gif
Kaip laikos Viola fiola g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2007 11 12, 19:48)
Labutukas naujai prisijungusioms  4u.gif
Joleks pas mus ta pati situacija  doh.gif Naktį kelias n,, kartų ir prašo papo  doh.gif nes vakare nieko sočiai nepavalgo, o seniau prieš nakt sukirsdavo košytės, bet,,, unsure.gif O tai kada pradėjo normalaus maisto ragauti taviškis, ir nuo ko manai taip pasidarė g.gif ar išvis nevalgiukas buvo  blush2.gif Mano, tai manau po pakankamo kiekio antibų  doh.gif Bet nejau, taip ilgam gali būti  g.gif  unsure.gif Sriubytės dar dar su visokiais pažaidimais suvalgom doh.gif bet ko rimčiau  schmoll.gif Aš jau ir mąstau, kad gal užtenka to papulio, mum tai 18 mėn., bet ir vėl galvoju tada tikrai oru gyvas bus  unsure.gif Turim mes pusbrolio kėdutę tą staliuką, tai kai užplaukia jam jis kuo puikiausiai joje sėdi ir valgo. Tokius kartus vadinu STEBŪKLU  blush2.gif  lotuliukas.gif
Arual bet kaip keista  g.gif pas mus lygiai tas pats tik iki 9 mėn., viską valgė. Jis net nenori paragauti nieko nors ir skaniausias ten dalykėlis būtų purtosi iš tolo nežinodamas skonio verysad.gif O kaip bijau, bus kok nors išrankuolis maistui  blush2.gif
Kaip laikos Viola fiola  g.gif  4u.gif

Sveika,
maniskis niekada nebuvo valgus. Esu rasius ir anksciau sioje temoje. Ragaut kito maisto pradejom nuo 5,5men mazdaug. Bet iki metu jis kito maisto suvalgydavo per diena max 50g. Svoris augo po 400-100 g nuo 4menesio. Dabar net bijau svert, nes nuo praeitos savaites treciadienio beveik vien MP gyvas. Kas keisciausia paimu buteliuka su vaistais ar vitaminais ir sauksteli, jis ziojasi nesipriesina. O maista net neparagaves atstumia. Paima dar kartais koki kasni bulves is mano lekstes ir bega sau. Pas mane to pieno jau mazai ir tera, visgi jau metai ir trys menesiai. Jis tikrai MP daug neprivalgo, nes ir slapinasi maziau..
Na tikiuosi, kad pasveiks ir valgys bent tiek kiek pries tai valgydavo. Dabar jam matyt perdaug visko, kosti, sloguoja ir dar dantys dygsta. Per si savaitgali vienas iltinis islindo ir dar trys pakeliui doh.gif
Atsakyti