Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

QUOTE(ARUAL @ 2007 10 21, 09:13)
Maniškiui jau virš penkių, o mėsą ragavęs tik būdamas kažkiek mėnesių- nei mėsos, nei sriubų, nei makaronų, nei kruopų (išskyrus grikius), nieko  verysad.gif

o koks pas jus kraujukas, dėl šito labai bijau, kokiu būdu stengiatės geležį gautį blush2.gif
QUOTE(Ruta1992 @ 2007 10 21, 09:44)
Esu skai2ius kad truputi vyresniem gali duoti skiltele mandarino ar apelsino pries valgi....jis sukatina skrandzio rugsties issiskyrima ir didina apetita  drinks_cheers.gif

Reiks išbandyti drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
jungiames ir mes su dukryte prie jusu, nes as jau i nevilti puolu.
Tai va mums 7 menesiai su biskiuku, bet valgo dukryte kaip zvirbliukas - pienelio (valgom misinuka) po koki 60-70ml isgeria ir viskas, suraukia luputes ir ne per kur neigrusi. Darzovytes, kosytes valgo irgi panasiai - apie 50-60gr suvalgo noriai, o po to vel lupytes 'surakina'.
Svoris tai kaip pas 4 menesiuku kudiki (6310g, gimem - 3000g), ugis 63cm (gimem 50cm). Zodziu, net nezinau jau ka bedaryti. Misinukus keitem net kelis kartus ir dabar apsistojom ties tuo, kurio daugiausiai suvalgo (budavo periodas, kai vienos firmos misinuko vos 40 ml isgerdavo) verysad.gif
Pas gydytojus kai nueinam tai man jie tokie atsipute (gyvenam Prancuzijoj), beveik nemato kame problema, sako 'toks vaikas ir tiek'. Kai buvau pries kelias dienas ir jau pamate kad tikrai svoris per mazai auga, tai pasiule maitint tik 4 kartus dienoj, kad suvalgytu didesniais kiekiais (turetu suvalgyt po 210ml misinuko). Na pasikankinom 3 dienas, duodavau 3 kartus misinuko dienoj ir viena karta kosytes ar tyreles. Ir kas is to- nei trupucio nepradejo daugiau valgyt. Siandie kisu valgyt kas valanda beveik - tai ji patraukia pienuko po koki 30ml, ar suvalgo kosytes koki 50gr. zodziu, suvalgo panasu kieki kaip kad duociau kas 4 valandas, tik skirtumas kad valgom kas valanda. Nezinau, ar gerai darau, bet noriu, kad vaikas valgytu ir augtu, nes jau graudu ziuret kai 6 men vaikam skirtuose rubeliuose mazyte skesta...

P.S. Kelis kartus prasiau kad duotu siuntima pasidaryt kraujo tyrima, tai cia tie daktarai nesupranta ko as pergyvenu ir neduoda nes nemato prasmes doh.gif doh.gif zodziu, jei kuri nors mamyte isgyveno panasia situacija arba turi ka nors patarti tai laukiu nekantriai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 30, 17:19)
jungiames ir mes su dukryte prie jusu, nes as jau i nevilti puolu.
Tai va mums 7 menesiai su biskiuku, bet valgo dukryte kaip zvirbliukas - pienelio (valgom misinuka) po koki 60-70ml isgeria ir viskas, suraukia luputes ir ne per kur neigrusi. Darzovytes, kosytes valgo irgi panasiai - apie 50-60gr suvalgo noriai, o po to vel lupytes 'surakina'.
Svoris tai kaip pas 4 menesiuku kudiki (6310g, gimem - 3000g), ugis 63cm (gimem 50cm). Zodziu, net nezinau jau ka bedaryti. Misinukus keitem net kelis kartus ir dabar apsistojom ties tuo, kurio daugiausiai suvalgo (budavo periodas, kai vienos firmos misinuko vos 40 ml isgerdavo)  verysad.gif
Pas gydytojus kai nueinam tai man jie tokie atsipute (gyvenam Prancuzijoj), beveik nemato kame problema, sako 'toks vaikas ir tiek'. Kai buvau pries kelias dienas ir jau pamate kad tikrai svoris per mazai auga, tai pasiule maitint tik 4 kartus dienoj, kad suvalgytu didesniais kiekiais (turetu suvalgyt po 210ml misinuko). Na pasikankinom 3 dienas, duodavau 3 kartus misinuko dienoj ir viena karta kosytes ar tyreles. Ir kas is to-  nei trupucio nepradejo daugiau valgyt. Siandie kisu valgyt kas valanda beveik - tai ji patraukia pienuko po koki 30ml, ar suvalgo kosytes koki 50gr. zodziu, suvalgo panasu kieki kaip kad duociau kas 4 valandas, tik skirtumas kad valgom kas valanda. Nezinau, ar gerai darau, bet noriu, kad vaikas valgytu ir augtu, nes jau graudu ziuret kai 6 men vaikam skirtuose rubeliuose mazyte skesta...

P.S. Kelis kartus prasiau kad duotu siuntima pasidaryt kraujo tyrima, tai cia tie daktarai nesupranta ko as pergyvenu ir neduoda nes nemato prasmes doh.gif  doh.gif  zodziu, jei kuri nors mamyte isgyveno panasia situacija arba turi ka nors patarti tai laukiu nekantriai 4u.gif  4u.gif

Sveika, ir aš šiandien cray.gif jau gal trečia diena mano Matukas oru gyvas ir mano papuliu nors mum jau 18 mėn cry.gif Ką tik šiandien iš daktarų, tai anekdotai su tais gydytojais fool.gif lygiai tą patį pasakė, kaip ir tau. Jiems normalu, kad vaikiukas per keturis mėnesius 500g priaugo blink.gif
O man verkt noris, kai jis nuo visko purtos ką tik bepasiūlyčiau, bet ankščiau taip nebuvo. O apie mažiuką, kai pagalvoju, jūsų amžiaus man jis kirto ir įvairias kruopų košes ir tyreles daržovienes, desertines, varške kapodavo. O dabar scare.gif nuo bet kokio maisto. nežinau, kas čia su juo. Prašiau vitaminų apetitui gerinti, tai tik vitamino C pasiūlė unsure.gif Vyras šiandien nupirks ax.gif Tad ne viena šioj situacijoj mirksiukas.gif , palaikysim ir mes laukiam kokių patarimų, bet čia visos mamytės susirinkusios su panašiom bėdelėm blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Skaitau, lyg apie savo vaika. net nezinau kartais bliauti noris paciai prie bliudo atistojus. nieko neigrusi doh.gif kelis saukstelius paragauja ir soti! bet as jai duodu vitaminu. nes man gydytoja sake, kad visiems vaikams, maitinamiems MP reikia nuo 6men. duoti. O su misinukais maitinamiems nuo metuku iki5m.
Atsakyti
oi zinot mamos, kaip dziaugiuosi, kad cia uzsukau, nes jau tikrai depresuot buvau pradejus, o dabar bent jau ne tokia vienisa jauciuosi...
Vitaminus mes irgi geriam, dabar galvoju gal pradet zuvu tauku duoti, nes kiek girdejau kazkiek gerina apetita. Gal kuri nors bandete? ar padeda?
Mano maze vakar pries mieguti suvalge 120ml misinuko, tai cia jau man kaip stebuklas buvo, kad tiek daug...
Kita treciadieni eisim svertis, jei vel svarstykles parodys kad nieko nepriaugom, tai tik nusisaut belieka... Kartais as pati net kalta jauciuosi bevalgydama, kai zinau kad vaikas vos vos tik pavalge ir viskas.
Beje, ar gali buti toks nevalgumas ir svorio nepriaugimas paveldetas? AKip jus manot? As pati tai niekad lieknute nebuvau, tokia galima sakyt vidutinio sudejimo, o mano vyras tai tikras sakaliukas ir kiek zinau jis irgi maziukas kai buvo tai labai svoris neaugo. Bet ar tokie dalykai paveldimi?
Na zodziu, stiprybes visoms nevalgiuku mamytems ir iki susirasymo 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 09:09)
oi zinot mamos, kaip dziaugiuosi, kad cia uzsukau, nes jau tikrai depresuot buvau pradejus, o dabar bent jau ne tokia vienisa jauciuosi...
Vitaminus mes irgi geriam, dabar galvoju gal pradet zuvu tauku duoti, nes kiek girdejau kazkiek gerina apetita. Gal kuri nors bandete? ar padeda?
Mano maze vakar pries mieguti suvalge 120ml misinuko, tai cia jau man kaip stebuklas buvo, kad tiek daug...
Kita treciadieni eisim svertis, jei vel svarstykles parodys kad nieko nepriaugom, tai tik nusisaut belieka... Kartais as pati net kalta jauciuosi bevalgydama, kai zinau kad vaikas vos vos tik pavalge ir viskas.
Beje, ar gali buti toks nevalgumas ir svorio nepriaugimas paveldetas? AKip jus manot? As pati tai niekad lieknute nebuvau, tokia galima sakyt vidutinio sudejimo, o mano vyras tai tikras sakaliukas ir kiek zinau jis irgi maziukas kai buvo tai labai svoris neaugo. Bet ar tokie dalykai paveldimi?
Na zodziu, stiprybes visoms nevalgiuku mamytems ir iki susirasymo 4u.gif  4u.gif

Manau, cia pati ir atsakiai i savo problema smile.gif Mano viena drauge, kurios mergaite irgi kudute gerai pasake, 'visa gyvenima buvau per mazo svorio, ir isgyvenau, ko tiketis is dukters'. Manau, cia tikrai paveldima. kita drauge labai labai stambi, bet vyras kaulu vyniotinis, tai ju mergaite pamatytumet doh.gif kojos kaip pagaliukai, sonkauliai matos, nieko nevalgo...
Tu taip nepergyvenk, zinau kaip jautiesi, neka daugiau ir mano mazoji svere tokio amziaus. Iki 9men. is vis gyva tik MP buvo. nieko tu cia nepadarysi, taigi ji vistiek valgo kazkiek ir nera alkana...Dabar jei suciaupia savo lupytes ir suka burnyte rodydama, kad nenori, vadinas nealkana ir neduodu. kai isalksta gal ir ne per daugiausiai bet valgo mirksiukas.gif Svarbiausia nekisk per prievarta, nes dar blogiau bus. beja manajai suveikia visokie triukai, pvz. kose skaniau valgyti ne saukstu, bet paploksciu, kaip pagaliukas, sausainiu. o jogurta tai perku dabar ta kur pailgam mazam maiseli, ikisu i burnyte, tai jai labai smagu biggrin.gif O koses tai jai su moliugu labai patinka. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 11:09)
Na zodziu, stiprybes visoms nevalgiuku mamytems ir iki susirasymo 4u.gif  4u.gif

Labą rytą hi.gif kokius vitaminukus geriat? Aš multitabs tabletytes kramtomas duodu ax.gif apie žuvų taukus ir buvau pradėjus mąstyti g.gif dar geriam osteocare kalcis, magnis, vit., D thumbup.gif ir vakar pirkom vit., C kramtomas tabletytes braškių skonio, tai maniškis supirdolino lotuliukas.gif ir dar lauke išsižiojęs hihihi.gif prieš valgį reik duot, tikėsim kad nors kiek pamačys g.gif
O mes truputi žemiau už vidutinę normą, tai gydytoja nuramino, kad viskas normaliai, sunku tau vetra72 console.gif kai žinai, kad galėtu būt kitaip. Bet jei ji pas guvi, žvali, tai gal nieko blogo. Kad vaikiukai būna stambių ir smulkių kaulų, tai teisybė. Bet, kiti nepriklausomai, kiek bemaitintum kaip buvo šakaliukai blush2.gif aš vaikystėj tokia buvau lotuliukas.gif du degtukai juokaudavo visi vietoj kojų tongue.gif Manau, kad galėtų būt ir paveldimumas bigsmile.gif
Atsakyti

Aciu uz paguodziancius zodzius 4u.gif Manau, niekas taip gerai nesupranta kaip mamytes isgyvenancios tas pacias problemytes. Na gal is tiesu cia dukryte i teti atsigime, bet as busiu tikra tik kai pasidarysim kraujo tyrimukus ir jie bus geri, nes dabar tai labai neramu. Sekanti syki kai eisim pas gydytojus tai net vyras laisva diena pasieme, nes as jau neturiu kantrybes. Pas mus svoris pagal lentele krenta zemyn, o jie kaip isikale kartoja ' jau baigesi storu vaiku era, nepergyvenkit' doh.gif doh.gif
Vitaminus anksciau gerem tik tuos kuriuos priklause kudikiam, t.y. vitamina D. O po paskutinio apsilankymo tai israse dar toki vitaminu misinuka, tai ten kiek skaitinejau parasyta kad vitaminukai skirti kad geriau vaikuciai augtu, bet apetito tai jie tikrai nepadidino tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 12:34)
Aciu uz paguodziancius zodzius 4u.gif  Manau, niekas taip gerai nesupranta kaip mamytes isgyvenancios tas pacias problemytes. Na gal is tiesu cia dukryte i teti atsigime, bet as busiu tikra tik kai pasidarysim kraujo tyrimukus ir jie bus geri, nes dabar tai labai neramu. Sekanti syki kai eisim pas gydytojus tai net vyras laisva diena pasieme, nes as jau neturiu kantrybes. Pas mus svoris pagal lentele krenta zemyn, o jie kaip isikale kartoja ' jau baigesi storu vaiku era, nepergyvenkit' doh.gif  doh.gif
Vitaminus anksciau gerem tik tuos kuriuos priklause kudikiam, t.y. vitamina D. O po paskutinio apsilankymo tai israse dar toki vitaminu misinuka, tai ten kiek skaitinejau parasyta kad vitaminukai skirti kad geriau vaikuciai augtu, bet apetito tai jie tikrai nepadidino tongue.gif

drinks_cheers.gif tai va pas mus kraujuko tyrimai kuo geriausi 140 hemoglobinas, bet daryti tik birželio mėnesį, tai jis man daržovęs kirto tongue.gif bigsmile.gif O dabar kas atsitiko su tuo mano vaiku doh.gif dantys lyg jau baigė dygti 16 turim tongue.gif bet, kad jeis kramtytų taip viską, tai visai būtų gerai lotuliukas.gif
Tikrai lauksim gerų žinių iš jūsų 4u.gif Ir aš sunerimau, lyg pas buvo geriau su tuo svoriu, ar atmintis čia mane apgauna ar jis pas mane pakūdo g.gif nesirašau, kaip ankščiau, kas mėnesį doh.gif Neįsivaizdavau, kad tokį nevalgiuką kadanors auginsiu doh.gif blush2.gif o mes duosim žinoti ar padeda tas mum vit., C 4u.gif
O apie tokius vit., kad vaikučiai gerai augtų tikrai žinau, mano mama man su broliu vaikystėje duodavo "dabar jau jų negamina" ax.gif tai oi kokie milžinai užaugom, akštaūgių familia pas mus lotuliukas.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba,

mano mergytei jau keturi menesiai ir problemos su maitinimusi prasidejo nuo pat gimimo sad.gif Pirma menesi svoris net truputi nukrito. veliau teko dar ir misinuku primaitint, nes kiek besistengiau, bet vaikas daug pieno neissiurbdavo, iki siol maitinu misriai, bet jau daktare sako vel mazokai priaugo vaikas ir greit ir prie kosyciu pereisim... lygtais nuo 4 men. primaitinama, kiek zinau, jei ne vien MP gere. ar taip irgi kam nors buvo?
ech, ji taip mazai valgo! kokis 3-4 kartus per diena isgeria gaaal po 100-120 ml ar ne mazokai?
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 17:30)
Laba,

mano mergytei jau keturi menesiai ir problemos su maitinimusi prasidejo nuo pat gimimo sad.gif Pirma menesi svoris net truputi nukrito. veliau teko dar ir misinuku primaitint, nes  kiek besistengiau, bet vaikas daug pieno neissiurbdavo, iki siol maitinu misriai, bet jau daktare sako vel mazokai priaugo vaikas ir greit ir prie kosyciu pereisim... lygtais nuo 4 men. primaitinama, kiek zinau, jei ne vien MP gere. ar taip irgi kam nors buvo?
ech, ji taip mazai valgo! kokis 3-4 kartus per diena isgeria gaaal po 100-120 ml ar ne mazokai?

sveika,

pas mus ta pati situacija, tik maniske ir 100ml sunkiai iveikia, o mum jau 7 men. o kiek jus sveriat, ir kiek sveret gimusios? maniske net ir perejus prie kosyciu ne ka daugiau valgyt pradejo verysad.gif suprantu tave ir tikiuosi kad tavo mergytei tas nevalgymo periodas greit praeis... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 18:30)
Laba,

mano mergytei jau keturi menesiai ir problemos su maitinimusi prasidejo nuo pat gimimo sad.gif Pirma menesi svoris net truputi nukrito. veliau teko dar ir misinuku primaitint, nes  kiek besistengiau, bet vaikas daug pieno neissiurbdavo, iki siol maitinu misriai, bet jau daktare sako vel mazokai priaugo vaikas ir greit ir prie kosyciu pereisim... lygtais nuo 4 men. primaitinama, kiek zinau, jei ne vien MP gere. ar taip irgi kam nors buvo?

Sveikutė, o mum svoris nukrito siaubingai jau gimdymo namuose, gimdymo namų vedėja išrašė velnių sesutėm, kad vaikas badu marinamas doh.gif bet tik pirmą parą taip buvo, visai priešpienio neturėjau unsure.gif Aš mišinukais primaitinėjau iki kokių 2 mėn.,su biškiu, kol pienelis susireguliavo, po to buvau pienelio fabrikas tongue.gif O iki 8-9 mėnesių su maitinimu visai problemėlių netūrėjom blush2.gif
Tikrai nebijok primaitinti, aš ir nuo kokių 4 mėnesiukų pradėjau, kadangi viduriukai buvo ištisai skystoki ax.gif atsimenu pirma tyrelė buvo HIPP ta nakčiai su bananu ir ryžiais, oi liuks suvalgė rolleyes.gif žinoma ne visą indelį. Po to po biški ryžių Nestle košytės duodavau, taip po biški ir įvedinėjau naują maistuką. 4u.gif
Matai pradėjau ne nuo daržovių, kadangi kaip minėjau sureguliavau viduriukus thumbup.gif tikrai su pirmu primaitinimu susitvarko thumbup.gif
O nepamiršiu pirmos morkytės davimą lotuliukas.gif ką suvalgė tą ir iškakojo pasimečiau doh.gif bet taip turi būti.
O dėl kiekio mišnuko, tikrai atsiras kuri mamytė patars 4u.gif bet šeip manau truputi mažoka, čia tik mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti