Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

Ir as pavydziu kai matau kitu gerai valgancius vaikus.uz poros dienu 9 men o vis tik MP, nesamone kazkokia doh.gif
Atsakyti
Mamytes, ar yra kokių vitaminų ar kokių gudrybių sužadinti/pakelti vaikučio apetitą?
Mano sūneliui 1,3 m., sveria 9,900kg (ūgis 78,5cm). Gydytoja pasakė, kad svoris ant normos apačios. Po pertraukos vėl pradėjo dygti dantukai, tai suvalgo viso labo pusė savo maisto normos. Lygiai taip pat pergyvenu už savo vaikutį, kaip ir jūs verysad.gif

Gal yra kokių liaudiškų, mūsų močiučių, priemonių apetitui sužadinti?
Atsakyti
Turiu nuojautą hebra, kad mes irgi prie jūsų greit registruosimes. unsure.gif
Maniškiui virš 7 mėn., o jis tik morka+bulvė kapoja (ir tik HIPP, mano daryta nevalgo). Kitų daržovių irgi nepripažįsta - veidelis toks pasidaro lyg jam kakutį jo grūsčiau į burną. lotuliukas.gif Jau 3 savaites bandau kišti mėsą visais būdais: ir pirktinę MILUPOS ir HIPP ir bandžiau pati virti ir dėti į jo mėgstamą morkos ir bulvės tyrę... nu siaubas... prirenka į burną ir kai kiekis jau toks pasidaro, kad į gerklę lenda vemia atgal viską verysad.gif. Kažkoks siaubas. Nebežinau ką daryt. Mums yra įtariama karvės pieno baltymui alergija todėl daviau dar tik kalakuto ir triušio, jautienos ir veršienos nebandžiau-bijau. Nežinau, gal surizikuot. g.gif
Šiandien manyje apsigyveno baimė, kad jis ir grūdų košių nevalgys, *****, aš išprotėsiu...
Papildyta:
QUOTE(zi-zi @ 2007 09 26, 22:47)
...
Gal yra kokių liaudiškų, mūsų močiučių, priemonių apetitui sužadinti?

Maniškiui (na man taip atrodo) obuoliukas priartina sekančio maitinimo laiką. smile.gif
Mat jis rūgštus truputuką, gal todėl... paskatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Rasa~ @ 2007 07 10, 00:39)
kaip mėsytė per sietelį?  ...

Labai normaliai. Isverdi ir su saukstu truni trini su jega ir persitrina zinok. mirksiukas.gif Tik pasistengti reikia.

QUOTE(ARUAL @ 2007 09 10, 11:42)
Labukas visoms. Oi kaip as pavydziu mamoms, kuriu vaikiukai valgo- maniskiui jau 5 metai, o valgo tik grikiu kose (po sauksta, kartais), duona ir (visa laime) vaikiska 'Pabiruciu' pasteta (po ketvirtadali riekeles vienam kartui). Zodziu problema. Ypac, kai reikia i mokyklele nestis maista- galiu ideti nebent duonos ir pieno, kuri megsta, arba vandens  verysad.gif  blush2.gif 
Gydytoja sako, kad 'toks augimas', bet vistiek labai liudna. Jis net neragauja nieko naujo- sako 'nemegstu' ir viskas.  doh.gif

Dieve, vargse mamyte. O ar nebandet aiskintis, kodel apetito nera? Nenoriu nieko blogo pasakyti, bet gal tai kirminukai kokie? Ar nesityret virskinimo sistemos? Gal vaikas nevalgo nes ji papykina (taip buna kai per mazas rugstingumas skrandzio sulciu)? Na cia daug priezasciu gali buti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2007 09 28, 18:44)
Dieve, vargse mamyte. O ar nebandet aiskintis, kodel apetito nera? Nenoriu nieko blogo pasakyti, bet gal tai kirminukai kokie? Ar nesityret virskinimo sistemos? Gal vaikas nevalgo nes ji papykina (taip buna kai per mazas rugstingumas skrandzio sulciu)?  Na cia daug priezasciu gali buti.  g.gif

Jau daremes visokiausius tyrimus, echoskopu ziurejo, net pas psichologa bandem vest- isvada "toks augimas". Dar del maisto kiekio, taip nesirupinciau, bet va del ivairumo, tai tikrai baisu darosi, kad nieko net neragauja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ARUAL @ 2007 09 28, 23:30)
Jau daremes visokiausius tyrimus, echoskopu ziurejo, net pas psichologa bandem vest- isvada "toks augimas". Dar del maisto kiekio, taip nesirupinciau, bet va del ivairumo, tai tikrai baisu darosi, kad nieko net neragauja  verysad.gif

Bus gurmanas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(violal @ 2007 10 06, 15:09)
Bus gurmanas  rolleyes.gif

lotuliukas.gif tikriausiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Mamytės labai noriu jūsų patarimo, ta prasme su kuom nors pasitarti. 4u.gif
Mano nevalgiuko istorija prasidėjo nuo to laiko, kai sunkiai susirgom. Ir nuo antibiotikų pas jį dingo apetitas ilgam verysad.gif . Jam tada buvo kažkur 8-9 mėnesiuko. Dabar jau jam pusantrų, bet dar sunkiai sekas su maistu. Nuo košyčiu jis žiaukčioja, bandžiau išlaukti kol jis bus tikrai alkanas, bet beviltiška. Mėsos jam neisiūlisi, tik pajunta, kad mėsytė ir iškart spjauna. Mėgsta tik makaronus, kiaušinius, daržoves, sriubytes doh.gif Labai išrankus maistui. Norėjau paklausti, taigi vaikiuko skonis formuojasi kažkur iki 2-3 metukų ir jei maniškis taip nevalgo, ar nebus pasekmių ateičiai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2007 10 17, 21:22)
Mamytės labai noriu jūsų patarimo, ta prasme su kuom nors pasitarti.  4u.gif
Mano nevalgiuko istorija prasidėjo nuo to laiko, kai sunkiai susirgom. Ir nuo antibiotikų pas jį dingo apetitas ilgam  verysad.gif . Jam tada buvo kažkur 8-9 mėnesiuko. Dabar jau jam pusantrų, bet dar sunkiai sekas su maistu. Nuo košyčiu jis žiaukčioja, bandžiau išlaukti kol jis bus tikrai alkanas, bet beviltiška. Mėsos jam neisiūlisi, tik pajunta, kad mėsytė ir iškart spjauna. Mėgsta tik makaronus, kiaušinius, daržoves, sriubytes  doh.gif Labai išrankus maistui. Norėjau paklausti, taigi vaikiuko skonis formuojasi kažkur iki 2-3 metukų ir jei maniškis taip nevalgo, ar nebus pasekmių ateičiai  verysad.gif

Yra pasmane gimineje berniukas,kuriamdabar 3m,taizinok nuo patprimaitinimomesosonevalgo iki daabra.Ir siai labai blogai valgantis vaikas,bet jokiu blogu pasekmiu nesimato g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamytedk @ 2007 10 20, 16:14)
Yra pasmane gimineje berniukas,kuriamdabar 3m,taizinok nuo patprimaitinimomesosonevalgo iki daabra.Ir siai labai blogai valgantis vaikas,bet jokiu blogu pasekmiu nesimato g.gif

Nu tfu tfu tfu tikiuos nebus mano sunytis toks blink.gif bet, kad vegetaras tai ne vienas pajuokauja blush2.gif O man verkt noris pro ašaras doh.gif Bet tyrimai pas jį puikūs 140 hemoglobinas tongue.gif Kartais užeina valgiadieniai, tai tada kerta viską ką paduosi, o šeip tai nieko neįsūlisi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2007 10 20, 15:38)
Nu tfu tfu tfu tikiuos nebus mano sunytis toks  blink.gif bet, kad vegetaras tai ne vienas pajuokauja  blush2.gif O man verkt noris pro ašaras  doh.gif Bet tyrimai pas jį puikūs 140 hemoglobinas  tongue.gif Kartais užeina valgiadieniai, tai tada kerta viską ką paduosi, o šeip tai nieko neįsūlisi  verysad.gif

Maniškiui jau virš penkių, o mėsą ragavęs tik būdamas kažkiek mėnesių- nei mėsos, nei sriubų, nei makaronų, nei kruopų (išskyrus grikius), nieko verysad.gif
Atsakyti
Esu skai2ius kad truputi vyresniem gali duoti skiltele mandarino ar apelsino pries valgi....jis sukatina skrandzio rugsties issiskyrima ir didina apetita drinks_cheers.gif
Atsakyti