Mamytes, ar yra kokių vitaminų ar kokių gudrybių sužadinti/pakelti vaikučio apetitą?
Mano sūneliui 1,3 m., sveria 9,900kg (ūgis 78,5cm). Gydytoja pasakė, kad svoris ant normos apačios. Po pertraukos vėl pradėjo dygti dantukai, tai suvalgo viso labo pusė savo maisto normos. Lygiai taip pat pergyvenu už savo vaikutį, kaip ir jūs
Gal yra kokių liaudiškų, mūsų močiučių, priemonių apetitui sužadinti?
Mano sūneliui 1,3 m., sveria 9,900kg (ūgis 78,5cm). Gydytoja pasakė, kad svoris ant normos apačios. Po pertraukos vėl pradėjo dygti dantukai, tai suvalgo viso labo pusė savo maisto normos. Lygiai taip pat pergyvenu už savo vaikutį, kaip ir jūs

Gal yra kokių liaudiškų, mūsų močiučių, priemonių apetitui sužadinti?
Turiu nuojautą hebra, kad mes irgi prie jūsų greit registruosimes.
Maniškiui virš 7 mėn., o jis tik morka+bulvė kapoja (ir tik HIPP, mano daryta nevalgo). Kitų daržovių irgi nepripažįsta - veidelis toks pasidaro lyg jam kakutį jo grūsčiau į burną.
Jau 3 savaites bandau kišti mėsą visais būdais: ir pirktinę MILUPOS ir HIPP ir bandžiau pati virti ir dėti į jo mėgstamą morkos ir bulvės tyrę... nu siaubas... prirenka į burną ir kai kiekis jau toks pasidaro, kad į gerklę lenda vemia atgal viską
. Kažkoks siaubas. Nebežinau ką daryt. Mums yra įtariama karvės pieno baltymui alergija todėl daviau dar tik kalakuto ir triušio, jautienos ir veršienos nebandžiau-bijau. Nežinau, gal surizikuot.
Šiandien manyje apsigyveno baimė, kad jis ir grūdų košių nevalgys, *****, aš išprotėsiu...
Papildyta:
Maniškiui (na man taip atrodo) obuoliukas priartina sekančio maitinimo laiką.
Mat jis rūgštus truputuką, gal todėl... paskatina skrandžio sulčių išsiskyrimą.

Maniškiui virš 7 mėn., o jis tik morka+bulvė kapoja (ir tik HIPP, mano daryta nevalgo). Kitų daržovių irgi nepripažįsta - veidelis toks pasidaro lyg jam kakutį jo grūsčiau į burną.

Šiandien manyje apsigyveno baimė, kad jis ir grūdų košių nevalgys, *****, aš išprotėsiu...
Papildyta:
QUOTE(zi-zi @ 2007 09 26, 22:47)
Maniškiui (na man taip atrodo) obuoliukas priartina sekančio maitinimo laiką.

Mat jis rūgštus truputuką, gal todėl... paskatina skrandžio sulčių išsiskyrimą.

QUOTE(~Rasa~ @ 2007 07 10, 00:39)
Labai normaliai. Isverdi ir su saukstu truni trini su jega ir persitrina zinok.

QUOTE(ARUAL @ 2007 09 10, 11:42)
Labukas visoms. Oi kaip as pavydziu mamoms, kuriu vaikiukai valgo- maniskiui jau 5 metai, o valgo tik grikiu kose (po sauksta, kartais), duona ir (visa laime) vaikiska 'Pabiruciu' pasteta (po ketvirtadali riekeles vienam kartui). Zodziu problema. Ypac, kai reikia i mokyklele nestis maista- galiu ideti nebent duonos ir pieno, kuri megsta, arba vandens
Gydytoja sako, kad 'toks augimas', bet vistiek labai liudna. Jis net neragauja nieko naujo- sako 'nemegstu' ir viskas.

Gydytoja sako, kad 'toks augimas', bet vistiek labai liudna. Jis net neragauja nieko naujo- sako 'nemegstu' ir viskas.

Dieve, vargse mamyte. O ar nebandet aiskintis, kodel apetito nera? Nenoriu nieko blogo pasakyti, bet gal tai kirminukai kokie? Ar nesityret virskinimo sistemos? Gal vaikas nevalgo nes ji papykina (taip buna kai per mazas rugstingumas skrandzio sulciu)? Na cia daug priezasciu gali buti.

QUOTE(Nanuk @ 2007 09 28, 18:44)
Dieve, vargse mamyte. O ar nebandet aiskintis, kodel apetito nera? Nenoriu nieko blogo pasakyti, bet gal tai kirminukai kokie? Ar nesityret virskinimo sistemos? Gal vaikas nevalgo nes ji papykina (taip buna kai per mazas rugstingumas skrandzio sulciu)? Na cia daug priezasciu gali buti. 

Jau daremes visokiausius tyrimus, echoskopu ziurejo, net pas psichologa bandem vest- isvada "toks augimas". Dar del maisto kiekio, taip nesirupinciau, bet va del ivairumo, tai tikrai baisu darosi, kad nieko net neragauja

QUOTE(ARUAL @ 2007 09 28, 23:30)
Jau daremes visokiausius tyrimus, echoskopu ziurejo, net pas psichologa bandem vest- isvada "toks augimas". Dar del maisto kiekio, taip nesirupinciau, bet va del ivairumo, tai tikrai baisu darosi, kad nieko net neragauja 

Bus gurmanas

Mamytės labai noriu jūsų patarimo, ta prasme su kuom nors pasitarti.
Mano nevalgiuko istorija prasidėjo nuo to laiko, kai sunkiai susirgom. Ir nuo antibiotikų pas jį dingo apetitas ilgam
. Jam tada buvo kažkur 8-9 mėnesiuko. Dabar jau jam pusantrų, bet dar sunkiai sekas su maistu. Nuo košyčiu jis žiaukčioja, bandžiau išlaukti kol jis bus tikrai alkanas, bet beviltiška. Mėsos jam neisiūlisi, tik pajunta, kad mėsytė ir iškart spjauna. Mėgsta tik makaronus, kiaušinius, daržoves, sriubytes
Labai išrankus maistui. Norėjau paklausti, taigi vaikiuko skonis formuojasi kažkur iki 2-3 metukų ir jei maniškis taip nevalgo, ar nebus pasekmių ateičiai

Mano nevalgiuko istorija prasidėjo nuo to laiko, kai sunkiai susirgom. Ir nuo antibiotikų pas jį dingo apetitas ilgam

QUOTE(wikonda @ 2007 10 17, 21:22)
Mamytės labai noriu jūsų patarimo, ta prasme su kuom nors pasitarti.
. Jam tada buvo kažkur 8-9 mėnesiuko. Dabar jau jam pusantrų, bet dar sunkiai sekas su maistu. Nuo košyčiu jis žiaukčioja, bandžiau išlaukti kol jis bus tikrai alkanas, bet beviltiška. Mėsos jam neisiūlisi, tik pajunta, kad mėsytė ir iškart spjauna. Mėgsta tik makaronus, kiaušinius, daržoves, sriubytes
Labai išrankus maistui. Norėjau paklausti, taigi vaikiuko skonis formuojasi kažkur iki 2-3 metukų ir jei maniškis taip nevalgo, ar nebus pasekmių ateičiai 

Yra pasmane gimineje berniukas,kuriamdabar 3m,taizinok nuo patprimaitinimomesosonevalgo iki daabra.Ir siai labai blogai valgantis vaikas,bet jokiu blogu pasekmiu nesimato

QUOTE(Mamytedk @ 2007 10 20, 16:14)
Yra pasmane gimineje berniukas,kuriamdabar 3m,taizinok nuo patprimaitinimomesosonevalgo iki daabra.Ir siai labai blogai valgantis vaikas,bet jokiu blogu pasekmiu nesimato 

Nu tfu tfu tfu tikiuos nebus mano sunytis toks

QUOTE(wikonda @ 2007 10 20, 15:38)
Nu tfu tfu tfu tikiuos nebus mano sunytis toks
bet, kad vegetaras tai ne vienas pajuokauja
O man verkt noris pro ašaras
Bet tyrimai pas jį puikūs 140 hemoglobinas
Kartais užeina valgiadieniai, tai tada kerta viską ką paduosi, o šeip tai nieko neįsūlisi 

Maniškiui jau virš penkių, o mėsą ragavęs tik būdamas kažkiek mėnesių- nei mėsos, nei sriubų, nei makaronų, nei kruopų (išskyrus grikius), nieko

Esu skai2ius kad truputi vyresniem gali duoti skiltele mandarino ar apelsino pries valgi....jis sukatina skrandzio rugsties issiskyrima ir didina apetita