Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

QUOTE(erniux @ 2007 01 23, 16:15)
Sveikutes.
Maniskiui sia savaite bus 6 men. papildoma maista pradejom valgyti pries menesi. Is pradziu pirkau "Hipo" darzovines tyrelias, dvi savaites valge, kol nepasiuliau ponaiciui bulviu su moliugu, ir stai gerosioms emocijoms atejo galas. Vel bandziau gryzti prie tu paciu kuriu jis neatsisake, bet mano pastangos buvo bergzdzios. Tada bandziau virti pati. Ir aisku "pirmas blynas" buvo prisviles - mazasis kosyte isveme doh.gif  . Antroji pavyko geriau vaikas jos neatsisake clap_1.gif  . Taigi ties ta ir apsistojau, bet ne ilgam, po biski vaikinas pradejo valgydamas oziuotis, taigi pradejau bevalgant su juo zaisti, nors kiek zinau vaikams per prievarta geriau nekisti, bet ir sios mano pastangos po kiek laiko prilygo nuliui sad.gif . Tada pakeiciau kosiu sudeti, pradejau duoti vaisiu tyreles, paprastu sausainiuku, kad jam skonis butu kitoks, bet kaip lupos suciauptos, taip suciauptos, nors pro kurnors kitur kisk. Is stai prie viso to "gero" paciai teks gultis i ligonine tyrimams, o mano vaikinas kai nuo gimimo ciunke tik krutine, tai dabar pabandyk ji ismokyti gerti is buteliuko. BE SANSU!!!!!!!! Rekia nors tu ka. Jau nebeismanau ka ir daryti. Gal turit patarimu bent jau kaip prie buteliuko pripratinti?

Tai tu nepratink prie buteliuko, o duok iš vaikiško puoduko su skylutėm. Mūsų geriausias pasirinktas puodukas Avent firmos MAGIC CUP - nesilaisto jei nesiurbia. Jų yra nuo 3 mėn ir nuo 6 mėn vaikams
Atsakyti
Labas mamos.
Mano panelei jau truputi virs 2 metuku. Nuo kudikystes buvo visokiu problemu su valgymu, atpildavo, vemdavo. Misinuku jokiu nevartojom tik mano pieneli, prie buteliuku nesipratinom, is karto AVENT puodeli padaviau (gal nuo 6 men.). Is pradziu neeme, bet as ji vis po akim laikydavom ir viena diena ji mane nustebino priejo ir pati pasiemus pradejo traukti arbatyte. Bandziau pirkti visokias Hipp ir Semper koseles, bet daznai jas isvemdavo. Situacija pradejo gereti, kai pradejau duoti tik pacios virtas kosytes. Tada atejo valgymo metas - uzaugo truputi zandukai, pastorejo leskutes smile.gif (nors budama metu svere maziau nei reiketu). Zinoma buvo tokiu momentu, kai maziau valge - dantukai, persalimas. Nuo dvieju metuku nuvedziau i darza. Savarankiskai dar valgyti nemokejo, bet paciai su saukstu pasikapstyti lekstuteje visda duodavau. Irgi pripratus buvo valgyti su multikais, knygutem ir zaisliukais. Darze atrakciju neliko ir dabar jau pati valgo, man net neleidzia kad maitinciau. Bet suvalgo maziau. O didziausia beda - mazdaug po menesio buvimo darze mete valgyti mesyte. Ir dabar niekaip ir jokiame pavidale as jos neisiulau. Nei darze, nei namie jau trecias menuo. Nevalgo ji ir daugelio kitu geru dalyku, pvz. jokiu svieziu vaisiu (kartai kokia tyrele), darzoviu, jei jos ne virtam pavidale, jokiu zirniu ar pupeliu. O dabar dar ir mesos atsisako. Varskes ar sureliu irgi vos isiulau. Jokiu blynu, jokiu desreliu. Man lengviau isvardinti, ka valgo - manu kose, ryziu kose ir bulvytes is sriubos. Dar sausainukus. Viskas. Daktare pasiule duoti vitamino C, bet jis per du menesius dar nesuveike. Ji uzsispyrusiai nenori ragauti nieko naujo. Gal kas gali patarti, kokius lasiukus man gerti, kad is proto neiseciau?
Atsakyti
Nepergyvenk šitaip, pabandyk labai mažais kiekiais duot gal tik po šaukštelį, bet dažniau, pabandyk daugiau vaisių pvz obuoliuko ar šiaip kokių, kurie turi vit. C.O šiaip tai gryno vit.C jei mergytę pykina geriau neduot, nes tai rūgštis ir gali dirgint skrandį.O tau patarčiau NEURO 3 kapsules, gali išgert tik prieš miegą ir kai pailsėsi pasaulis pašvieses smile.gif nebijok jos tik iš augalų biggrin.gif
Atsakyti
pas mus tokia pat problema, nors mums dar tik 7 mėnesiai, net nezinau ko griebtis kokiu kosiu tik neviriau pieniskos visos isbandytos visokiausiais budais is pradziu labai skaniai darzoviu kose valge o dabar ir tos jei paneliai nenuotaika neiduosi ne saukstelio i burnele. svoris auga tik iki ribos bet ir tai mazokas, kraujas nusedes nedidele dalis, bet jau negeras zenklas. as pripazystu numuose darytas kosytes juk pazejus kaip stovi parduotuves lentynose galiojimas keliems metams, gana mes chemija mintam o dar tokius vabalelius pradesim taip maitint tai kas jau ir bus. gal kas atradot kaip sudominti toki zmoguti maistu?
Atsakyti
O mums jau 10,5 mėn.,bet ateina diena,kai valgom tik MP doh.gif ,VISOS KOŠĖS KELIAUJA ŠIŪKŠLIŲ DĖŽĖN doh.gif

Atsakyti
Sveikos, nevalgiuku mamytes 4u.gif

Man iskilo truputi kitokia beda - mano panai 4,5 men., o ji atsisake valgyti MP unsure.gif bandziau duoti misinuko - spjauna, klykia, matosi, kad alkana, bet niekaip neisiulau net savo pieniuko. Bandziau duoti obuoliuko, banano - nieko i burna neima doh.gif Gydytoja liepe nuo virskinimo vaistus gert, sako, GAL virskinimas sutriko blink.gif nu, man tas jos GAL kazkaip neitikinamai pasirode, noretusi tikslesnes dianozes unsure.gif
Gal jus kuri buvot susidurisi su panasia situacija?? Ka as dar isbandyt galeciau?? Gal kosytes virt pradet?? Kazi, kokios but geriau - darzovines ar kruopines?? g.gif
Jau nebezinau net ko griebtis, dar savaite tokio visisko nevalgymo ir man stogas nuvaziuos, vakar vakare kai maze klykt buteliuka pamacius pradejo - jau net apsizliumbiau kartu su ja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva Nat @ 2006 11 12, 20:10)
O kad paveldimas tas nevalgumas tai tikrai... mama mano prisikankino irgi su manimi. Atsimenu kurdavo visokias pasakas - atseit cia karalaiciu lazdeles ar pan smile.gif

na, pas mus giminej ir pas MB nebuvo nevalgiuku doh.gif

QUOTE(Oliverio mama @ 2006 11 27, 21:35)
buvo ir mums taip.....dieve dieve kaip prisikankinom, abu...nuo trecio men. nustojo misinelius gerti, savo pieno neturejau. Tai pienuka visaip siuliau, ir buteliuku nauju ir soskiuku ir misineliu visus kokie yra isbandziau, nieko nevalge. Pradejom pas daktarus tampyti, tai nezinau ar susiprato, ar kaip, buvo uzejes momentas kai po 180ml per maitinima isgerdavo ir paskui ir vel nebegerdavo, per diena po 200 ml. Taikydavom kada miega, tada pienuka sugirdydavom, bet ir tai neilgai truko, perprato... Tai nuo 3,5men. koses. Taip ir iki dabar, dabar mums 6 men. Tai nuo pat ryto koses... bet svorio tai ne kazi kas. Ugis 76, o sveria tik 7,8kg. Pienuko ir toliau negeria...

nu atrodo kad apie mus rasai doh.gif . as irgi dar pazliumbiu kartais, bet panele po kosiu nevalgymo (suvalgo kelis saukstus) visa patenkinta voliojas, tai ko nervuotis g.gif irnesakyk.gif
esam 66 cm ir sveriam visus 6,3 kg doh.gif

QUOTE(polonia @ 2007 01 03, 17:06)
Mamos, sos, patarkit!
Vaikas 2,5 men., taip gerai valges, kad net gaudavau barti nuo gydytoju( 1 men. suvalgydavo 150 ml. sesis kartus i para!), dabar nustojo valgyti.
Labai anksti pradejo kaltis dantys( pirmam sunui isdygo 3 men.). Gal tai priezastis? I para vos ne vos suvalgo 600 ml. Tesiasi jau antra savaite. Du kart kvieciau gydytoja. Prirase visokiu raminanciu zvakuciu, tepalu dantenom. Viskas.
Siandien is viso ramus, net zvakuciu nekisau. Nuo vakar pietu labai miega. Bet prabudes sypsosi, o uz pusvalandzio vel nori miego. Nakti ir paryciais  mieganciam suvalgdinau po 100!( cia daug, nes valgo ir 60 ml.). Pats net neprabudo maitintis , kaip paprastai.
Siandien nuo ryto ( jau 17 val.) suvalge tik 170 ml. ( vina karta 90ml, ir kita karta 80ml.) Du maitinimus praleido. Tik prikisu buteliuka, verkia, net neapziojes.
Rekti jegu dar turi, bet rekia tik todel, kad nori miego. Anksciau, buvo ne is miegaliu dienos metu. Gal kam panasiai buvo? Ar man jau nerimauti labai?

mums tai buvo ir dabar yra unsure.gif . musu normali paros doze su misiniu kuris koseje yra 650ml. visus daktarus jau apvaiksciojom - pana sveika kaip ridikas. isvada - matyt jai tiek uztenka. tiesa dar arbateles ar vandenuka geriam. tai skysciu gal iseina apie litra panasiai. tai tas guodzia.
jei rekia pamates buteliuka - gal jam pilvuka skauda? mums pasirodo nuo laktozes ne tik ant zandu alergija, bet ir vidine, raitydavos valgydama ,rekdavo, o pakeitem i sojos misini - viskas susitvarke. jei nenori, tai liezuviu stumia lauk buteliuka arba sypsos. tada ir nebekankinam. o anksciau abi verkdavom...
nevalgumas gali ir del dantuku buti, bet jei daktaryte nieko nemato blogo, tai nesinervuok labai 4u.gif
maniske pirmas 3 savaites valge neblogai, o per kitus 4 menesius doze nepasikeite labai. tik kad daugiau valgo ir reciau. 5-6- val. isbuti nevalgius mums juoku darbas. verysad.gif verysad.gif na tiesa, dabar jau zyzia kai ateina ta 5a valanda. tada valgo noriai. o anksciau neiduosi nieko schmoll.gif o tarp maitinimu nieko negaunam apart arbateles skystos.
Atsakyti
Matau ne as viena kraustausi is proto kad mano mazylis atasisako valgyte, net galvyte purto kai pamato sauksteli,kartu ir juokas ima ir verkt norisi.Nuo gimimo iki kokiu 3 menesiu valge l.daznai daug, nors ir atpylinejo,teko misinukais primaitint tada pasireiske alergija pieno baltymui gydemes misinuku aptamil pepti,dabar Laurynui 10 menuo eina,geriam NAN su HA ir valgom ivairias koses.Is pradziu koses valge o dabar nei kosiu nei to misinuko,toks jausmas kad tik skrandi apgaut nori nusiurbia kokia 60ml. ir varo sau patenkintas su kosem irgi panasiai, tai abidna buna kai ruosi ,verdi ir ismest reikia.O dar skaudziau kai einam pas gydytoja pasisvert sad.gif pirmais menesiais po kilograma ir daugiau augo dabar po 200-100g :(As dar galvoju kad gal per daznai siulau jam valgyt,mat jis gime neisnesiotas todel liepe maitint kas 3 val. tai as ir dabar to laikausi g.gif patarkit verysad.gif gime 8 men. 2070g 47cm o dabar 7200g ir 70 cm.Turi 4 dantis ,du apacioj ir virsui du iltiniai biggrin.gif siaip l. judrus ropoja vaikstynej duodasi net sienos dreba smile.gif stovi lovytej ir pasileidzia bet daznai greit nukrenta,zodziu jau toks, kad tik ziurek.
Papildyta:
gal ir man pakeis misinuka i ta normalu ar i koki sojos taip senai mes ta su HA geriam jis gi nera toks jau skanus kaip tie gal todel nevalgo g.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,
As ir turiu tokia pacia problema su savo 11 men mazyle. Kai tik pradejau primaitinet savo dukryte, dziaugiausi, kad jos patetitas geras ir viska valgo.
Bet dabar daugiau kaip menuo, kai nebezinau, kaip jai isiulyt darzoviu kose su mesa. Spjaudosi, sukasi, rankom mosikuojasi. Galvoju, gal dar nealkana tuo metu, isvedu i lauka, po lauko velk bandau duot ir vel asaru pakalne. Mane baigia is kantrybes isvest. verysad.gif Jos hemoglobinas ant ribos, o mesos nevalgo.
Kruopu koses dar siek tiek valgo, bet irgi jai priklausancios normos nesuvalgo.
Mano pienuka valgo su malonumu pries kiekviena miegeli ir dar nakti keliasi. Noretusi jau nutraukt maitinima, bet nuo misinuko purtosi. Ji alergiska truputi, bandziau duot hipoalergini, tai jo is viso nepripazista. Nupirkau paprasta, dedu i koses kruopines siek tiek, kad pratintusi prie skonio. Nes vieno misinuko, tai i burna neikisi. purtosi net. Paskui visa diena neima nieko gert is buteliuko, nes galvoja, kad vel misini duosiu.
Be to per diena mazokai skysciu isgerai, patraukia truputi is buteliuko ir viskas. Galvoju, gal vitaminas C padetu. g.gif
Atsakyti
As taip nesijaudinciau kad mazai valgo bet kad labai mazai svorio priauga,buna dienu kad nieko visai valgo o kartais irgi lakstau su sauksteliu paskui ir veltui.nes maniskis pagal gydytoju normas ant ribos galetu ir daugiau to svorio priaugti,bet kadangi as smulki sako gali buti paveldeta is manes ir nieko nepakeisi jau.As vis dar sakau gal dantukai jam dygsta uztat ir apetito neturi.O kiek tavo mazyle sveria?Kokio svorio gime?
Papildyta:
Kalbejau su gydytoja siandien nes kelinta diena mazai valgo tai sake jei jis per para suvalgo 300 ml misinuko tai gerai zinoma plius kitas maistas liepe duoti kuo daugiau normalaus maisto varsketuku grikiu koses daug ivairiu darzoviu ir t.t.
Atsakyti
Va siandien valge normaliai ax.gif
Papildyta:
dziaugiuosi ir bijau laukti rytojaus,itariu vel maratonas su sauksteliu bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(V&V @ 2007 03 09, 10:25)
gal ir man pakeis misinuka i ta normalu ar i koki sojos taip senai mes ta su HA geriam jis gi nera toks jau skanus kaip tie gal todel nevalgo g.gif

na sojinis irgi toks specifinis, tai gali nelabai skanu... o kodel jus HA geriat? alergiski?
mes soja del alergijos geriam (na 3 savaiciu umine reakcija tookia buvo doh.gif ), o paskui verkdavo prie buteliuko ir matyt su skausmu asocijuodavos ir pusdavo pilvuka nuo laktozes, o su soja susitvarke...

QUOTE(karibiete @ 2007 03 09, 17:45)
Be to per diena mazokai skysciu isgerai, patraukia truputi is buteliuko ir viskas. Galvoju, gal vitaminas C padetu. g.gif

as kaip suprantu saviskei irgi neikisiu daugiau negu ji nori. o kai nori tai patikek nespeju kartais kisti i burna, tik beda kad tas kimsimas buna po 5-6 valandu... bet suvalgo visa porcija ir be asaru. vaikuciai zino kiek jiems reikia...
o jei negeria gal is puoduko duok - bet tik vandeni ar sultis, kad nebutu asociaciju su misinuku g.gif
maniske kad ir pyple, bet pamato spalvota plastikini puodeli is kurio gelezi tirpstama geria (ji skani avieciu skonio, tai noriai geria), tai net spurda ir ziojas... bet ji pagal spalva skiria ir buteliukus kur su misiniu, kur su arbata ar vandeniu g.gif

QUOTE(V&V @ 2007 03 09, 18:05)
As taip nesijaudinciau kad mazai valgo bet kad labai mazai svorio priauga,buna dienu kad nieko visai valgo o kartais irgi lakstau su sauksteliu paskui ir veltui.nes maniskis p
Kalbejau su gydytoja siandien nes kelinta diena mazai valgo tai sake jei jis per para suvalgo 300 ml misinuko tai gerai zinoma plius kitas maistas liepe duoti kuo daugiau normalaus maisto varsketuku grikiu koses daug ivairiu darzoviu ir t.t.

tai gal pabandyk su maistu nelakstyt paskui g.gif as saviskei kai nenori, nekisu net misinio. ir stengiuos nezaisti kai ji pradeda zaisti rolleyes.gif nors pikta buna ir zliumbti noris, kad kose maisei, darei o reikia ismest blush2.gif
Atsakyti