Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

Sako, kad kai kurie vakai kaip tik pradeda valgyti butent darzelyje. Vat su manim pacia taip buvo smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2006 05 27, 15:28)
Mums jau 1.5 metuku. Ugis kazkur 88-89, o sveriame 10.5 kg. Esame tikra kauliuku kruva, kartais net baisu vaika paimti, nes toks jausmas, kad tuoj sulus.
Bet apetitas tai jau gereja ir galima lengviau atsikvepti. pradejo jis nevalgyti nuo 3 menesiu ir prigadino nervu mums sociai. Galiu pasidalinti patirtimi, kaip mes valgeme:

1. Kai gerdavo pienuka, duodavau tyrineti ir ciupineti zaisliukus. Kiekviena karta vis kitoki daikta. Zodziu namie nebuvo jokio nedidelio daikto, kuris nebutu apciupinetas pienuko gerimo metu. Kai paaugo, pasiruosdavau kokius 5-6 daiktus. Kai vienas atsibosdavo, is karto igrusdavau i rankas kita.
2. Ipratindavau gerti pienuka uzmigusi, todel stengdavausi pavalgydinti, kol miega. Bet labai greitai jis mane perprato ir sugebedavo atsisakyti ir miegodamas.
2. Kai valgydavo kose, tai duodavau visokiu zaislu ir knyguciu. irgi turedau po ranka gal koki 20 zaislu. Kai visiskai atsisakydavo valgyti, valgydindavau ne su sauksteliu, o su tokiu dideliu svirkstu. Jis megdavo kramtyti to svirksto gumini antgali, o kol kramtydavo, istumdavau su svirkstu koses i burnyte. Nu dabar tai klaikiai atrodo tokios priemones, bet kai 8-9 menesiu vaikas prabuda nevalges visa diena ir kita diena vistiek nenori, tai budavo labai baisu.
3. Kai paaugo, isirasiau visokiu vaikisku filmuku, kaip antai Teletabiai, tarybiniai multfilamai, dainu dainele ir pan... Tai ziuredavo filmukus ir valgydavo. Kartais kai pradeda muistytis, tenka ijungti filmukus ir dabar....
Jokie vitaminai irgi nepadejo.

mano situacija. dabar manau, kad nereikejo taip elgtis, gal dabar nereiketu ant ausu stotis, kad tik ikisciau valgio.ir ne nenorejimo problema, as manau, dabar yra, o tiesiog ispudziu trukumas valgio metu: jei tik kas kitas pasidaro idomu, o ne tu su saukstu koses, ate valgymui. as kartais taip pavargstu, jauciuosi moraliskai issunkta, kai einam sestis valgyt.
Atsakyti
Kai valgyti nenori, tai nieko kita ir nelieka, tik ispudziu pagalba pamaitinti. Nes musu toks dalykas kaip "uzsinores ir valgyt" neveikia. Kuo ilgiau nevalgo, tuo labiau nervuotas, o kuo labiau nervuotas, tuo labiau nevalgo. Tai uzsisuka toks ratas, kad paskui jau nei su ispudziais neina vaiko pamaitint. Ir visada taip buvo... Nu tai ir valgom iki siol su televizorium ir butinai valgymo keduteje, kas sukelia baisiu keblumu vazineti i svecius.
Nu bet kai kuriuos patiekalams, kaip antai blynams ir kiausiniams visgi ispudziu nereikia. Gaila, kad tu patiekalu tik 2 smile.gif
Nu bet as galvoju, kad gal kada nors viskas susitvarkys. Vistiek zymiai baisiau kaip 3 menesiu vaikas nevalgo negu beveik 2 metuku.
Atsakyti
patikekit zinau ka reiskia tureti nevalgiuka.Kiekvienas valgymas kazkoks kosmaras, esame 11 men o net 9 kg nesveriame.Anksciau dar gelbedavo vaisines tyres, ka bevalgydavo visada maisydavau, puse sauksto tyres puse mesos, bet jau dabar ir tas reikalas pamirstas.zodziu liudesys, jau nebezinau ka daryti.
Atsakyti
QUOTE(mazzyla @ 2006 06 01, 23:13)
Na na kol pas jus nepapuoliau, galvojau ar as valgyti daryti nemoku doh.gif , pasirodo ne.
  Mano vaiko, net abi mociutes bijo saugoti, bijo badu numarinti. Jis net pamates, jog as valgyti atsinesu vaidina, jog alpsta. Va ir si vakara reke niamnia ir vel tik jogurta gere. Ir taip buna su jogurtu gyvena tris dienas. Visi namai pridelioti, desros, surio, darzoviu griezineliu, o jei kazka suvalgys...
  O buna atrodo valgo, as kol jis kramto net pro langa ziuriu ir atsisukus pamatau vaizdeli, ne tik kad isspjoves, bet su rankove ir burna valosi.
  Viena diena atrodo nebekreipsiu demesio, taciau kai pagalvoju apie darzeli baisu darosi  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Toks vaizdas lyg apie mano mazyli rasytum, tik jis jaunesnis gerokai...
Atsakyti
Nors mes dar ir mažytės, bet irgi nevalgėm visai, išskyrus MP.
Pravalgidinau tuomet, kai pradėjau į maistą dėti ir druskytės, kad jaustūsi ir prieskonių ir svogūnų, česnakų. Tai gal ir nėra labai sveika, bet turbūt pirmą kartą per 9 mėn. vaikas svorio normaliai priaugo. biggrin.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti savo petirtimi. Mano nevalgiukui jau 16, bet iki šiol labai išrankus maistui, nevalgo jokių dešrelių, dešros, kai kurių vaisių. Kotletus valgo, o kokių nors gaminių su malta mėsa viduje niekaip. Kai buvo mažas taip pat mažai valgydavo, gydytojai net buvo išrašę pepsino (kažkokia rūgštelė apetitui gerinti). Kaip tik neužiminėdavau, ir žaisliukus kaišiodavau, ir dainuodavau ir t.t. ir pan. Dabar galiu pasakyti, kad tai psichologinė problema. Patarčiau turėti mamytėms kantrybės ir kuo mažiau cirkintis prieš vaikus. Mes pačios sau darom meškos paslaugą - gali tekti cirkintis ilgai ilgai. Gal reikėtų duoti šiek tiek pabadauti, kol vaikas išalks. Ir dar jokiu būdu nenuolaidžiauti ir nekimšti nuo mažens nesveiko, bet skanaus maisto. Iš savo karčios patirties žinau, kad saldainiams, šokoladui ir traškučiams nevalgumas negalioja. Vaikai pripranta prie skanaus maisto ir jokio kito į burną imti nenori, ypač jautrūs, dirglūs vaikai. Kokius mitybos įpročius suformuosit vaikystėj, tokie vaiką lydės visą gyvenimą. Vaikystėj duodavau namines daržovių tyreles su burokėliais, tai iki šiol beveik vienintelė valgoma sriuba yra barščiai. Jau 16 metų tenka derinti visos šeimos racioną prie nevalgiuko, arba gaminti jam atskirai verysad.gif .Apsišarvuokit kantrybe ir diktuokit savo sąlygas mažiesiem "teroristam", kitaip turėsit bėdos kaip ir aš. Beje psichologas pasakytų, jog tokie valgymo sutrikimai yra pagrįsti psichologiniu pagrindu.
Atsakyti
Nu vienaip ar kitaip 16-likamečiui nenuolaidžiauti yra žymiai drąsiau, negu 3-12 mėnesių vaikui. Kai 3 mėnesių vaikas nevalgo daugiau nei 12-16 valandų netgi rekomenduojama kuo skubiau kreiptis į gydytoją, greitąją pagalbą (ką netgi teko daryti kartą). Kur jau ten apie leidima pabadauti. Nu bet kai 16-kos metu vaikas nevalgo 12 valandų, tai galima tikrai galvoti, kad jis užsispyręs. Kodėl patys derinate šeimos racioną prie jo, o rekomenduoji nenuolaidžiauti kūdikiams? Ar todėl, kad paskui jau susiformuoja kažkokie įpročiai nevalgyti?
Nu mano vyras pvz. buvo baisiai išlepintas, nevalgė vieno, kito, trečio. Kadangi buvo išlepintas ir pats nieko nemokejo pasidaryti, tai studijų laikais teko valgyti bjaurų mikrobanginėje gamintą maistą. Tai po to viską kemša iš eilės, neina sustabdyt... Manau, kad tos psichologinės problemos išgyvendinamos bet kuriame amžiuje ar būtų 6 ,ar 16,ar 26. Dabar tai jau galbut butu galima atimti visus zaislus ir televizoriu, bet vis tikiuosi, kad ateis laikas ir prades valgyti pats. Vat dar atsirado vienas patiekalas, kurio netgi praso ir valgo pats, nereikia net maitinti - tai desreles.

Aš irgi buvau nevalgiukė, su kiekvienu valgymu man leisdavo sudaužyti po indą iš spintos, tik tada valgydavau. Bet darželyje viskas baigėsi. Kodėl darželyje? Gal kad visus griežtai auklėdavo, "jeigu nesuvalgysi visko - gausi lazda." Bijojau gauti lazda ir valgydavau.Po to niekada nebuvau išranki maistui ir valgydavau...
Atsakyti
[quote=skruzdeda,2006 07 15, 23:39]
Nu vienaip ar kitaip 16-likamečiui nenuolaidžiauti yra žymiai drąsiau, negu 3-12 mėnesių vaikui. Kai 3 mėnesių vaikas nevalgo daugiau nei 12-16 valandų netgi rekomenduojama kuo skubiau kreiptis į gydytoją, greitąją pagalbą (ką netgi teko daryti kartą). Kur jau ten apie leidima pabadauti. Nu bet kai 16-kos metu vaikas nevalgo 12 valandų, tai galima tikrai galvoti, kad jis užsispyręs. Kodėl patys derinate šeimos racioną prie jo, o rekomenduoji nenuolaidžiauti kūdikiams? Ar todėl, kad paskui jau susiformuoja kažkokie įpročiai nevalgyti?
Nu mano vyras pvz. buvo baisiai išlepintas, nevalgė vieno, kito, trečio. Kadangi buvo išlepintas ir pats nieko nemokejo pasidaryti, tai studijų laikais teko valgyti bjaurų mikrobanginėje gamintą maistą. Tai po to viską kemša iš eilės, neina sustabdyt... Manau, kad tos psichologinės problemos išgyvendinamos bet kuriame amžiuje ar būtų 6 ,ar 16,ar 26. Dabar tai jau galbut butu galima atimti visus zaislus ir televizoriu, bet vis tikiuosi, kad ateis laikas ir prades valgyti pats. Vat dar atsirado vienas patiekalas, kurio netgi praso ir valgo pats, nereikia net maitinti - tai desreles.

16-likmetis jau yra mano nuolaidžiavimo pasekmė. Jei nebūčiau šokinėjusi kai jam buvo 1 metukai, tai dabar gal neturėčiau problemų. Manęs nesupratai verysad.gif Aš tik norėjau pasidalinti savo karčia patirtimi. Ir dar kartą sakau, kad nevalgymas gali būti psichologinių ar neurologinių priežasčių rezultatas.
Atsakyti
Na as cia visko neskaiciau, bet maniskis 2 metu ir 2 menesiu beveik sveria 11 kg, ir daktarai sako normalu? na ugio jis zemesnio, 86 kokie gal bus. Bet tikrai normalu man atrodo, nors jis irgi prie nevalgiukiu, bet as manau, kad pasikeis sitas reikalas. Iki siol nera ragaves nei agurko, nei pomidoro, nei is vis ko nors kas vadinasi darzove. Dabar nebevalgo jokiu vaisiu, dar ir jogurto atsisako.
Man tik baisu del vitaminu, o del nevalgymo manau nieko nenutiks. Nors aisku, sirdis nesidziaugia...
Na o kas liecia mesa, ypac didesniems vaikuciams, nepamirskite, kad galima jos tiesiog nemegti. Pati nevalgau jokiu desreliu ir maltos mesos. Jokiu mesos vyniotiniu, kotletu, balandeliu, desru, lasiniu. Na tiesiog negaliu ju valgyti, nes naturaliai sutraukia gerkle valgant ir viskas greitai eitu lauk. O jei kartais tenka mandagumo vardan kazka tokio suvalgyti, man naturaliai buna bloga, nes as vis isivaizduoju, kad valgiau ta bjauria mesa...Bet megstu skania mesyte, visiskai kuda, vytinta...Na kazko nemegti tai tikrai normalu, tik va jei visai nieko nelvalgo, tai jau aisku beda.
Atsakyti
sveikutės likimo draugės, mano mažė taip pat didelis nevalgiukas dabar jau trys metukai. Tačiau per savo gyvenimą nėra ragavusi pvz. braškės, žuvies, manų košės, arbūzo, kiaušinio, miltinių patiekalų ir dar daug ką galėčiau išvardyti. Košių nuo kokių 8 mėn. atsisakė.Anksčiau labai išgyvenau, duodavau vitaminus (rekomenduoti Kiddi nepadėjo), galima sakyti kartais per prievartą įkišdavau šaukštą maisto vien todėl kad ji paragautų - rezultatas būdavo du variantai: jei patikdavo valgydavo toliau, jei ne spjaudavo lauk. Ir gražiuoju ir bloguoju stengdavausi kad vaikas valgytų, o kiek ašarų pralieta kai visą dieną vaikas nevalgo ir dar ir toliau atsisako (patikėkit sausainiukų tikrai negaudavo).Ir pas gydytoją kiek lėkiau klausti, kraujo tyrimų daryti kad tik kokia mažakraujystė neišsivystytų...
Po vieno kraujo tyrimo man gydytoja pasakė- eikit mama į vaistinę ir nusipirkit sau valerijonų ir atstokit nuo vaiko su tuo maistu, išalks paprašys.
Nuo to laiko taip ir darau, paklausiu ar valgyti nori, pasiūlau, jei ne tai net ir neduodu, atsibodo tik įpylus sriubos pačiai valgyti arba atgal pilti ir lėkštę plauti.
Močiutės irgi nuo mažumės bijojo prižiūrėti, sakydavo kad prižiūrėti galime tik neliepk maitinti.
Mažoji dabar eina į darželį, nepasakyčiau kad pradėjo valgyti (košės vistiek iš jos valgiaraščio išbrauktos), bet nors kažką prie bendro stalo su vaikais suvalgo.
Dabar jei jai užeina nevalgymo periodai sukandu dantis kad rėkti ar verkti nepradėčiau ir tiek.
Nežinau ką daryti ir kaip kad vaikas normaliai valgytų, tikiuosi kad kada nors išaugs 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Mano nevalgiukui 7neri.

"Paguosiu", kad nevalgumas daznai galioja ir skanumynams... T.y. kai jau nevalgo, tai nieko. O kai jis valgo, tai kaip normaliai valgantys vaikai "nevalgo".
Sveria apie 18 kg.

Blogiausia, kad visiskai nevalgo vaisiu, darzoviu. Nevalge kudikystej jokiu vaisiniu tyreliu jokiose situacijose ir po siai dienai nevalgo vaisiu. Bandziau bent dabar tyreliu nupirkt, galvoju -saldzios, gal valgys. Spekit, ar valge. Sake, slykscios. Keleta kartu per metus suvalgo bananu ar obuoliu. Bet viso banano tai jis nesuvalgo, pvz. Obuoli visa kartais suvalgo. Geria pieniska kokteili su braskem. Su visom kitom uogom arba su kokiais bananais - niekaip. O kiek gi laiko tas braskiu sezonas tetrunka... Kartais valgo zaliu agurku, kas labai dziugu. Apelsino, mandarino kokio nera suvalges ne skilteles per savo gyvenimeli, o kiti vaikai juos kaip skanestus valgo. Sulciu, jei jose kas nors plaukioja (minkstimo liekanos kokios) - negeria...

Siaip galima su tuo nevalgumu butu gyventi. Bet kai paciam nevalgymo ikarsty neiskenti ir kur nors pasiguodi, tai uzpuola valganciu vaiku tevai ir sumaiso su zemem. Atseit, del islepimo cia. Va tada tai buna ir pikta, ir skaudu.
Atsakyti