mano vyrams jau penkeri, abu labai mėgsta žalias bulves, jei darau kugelį ar blynus nuo tarkių nesitraukia ir kabina šaukšteliu kaip tyrelę
GAL KAS ŽINOT KODĖL JIE VALGO BULVES? juk neskanu
QUOTE(ruste @ 2005 04 11, 19:02)
mano vyrams jau penkeri, abu labai mėgsta žalias bulves, jei darau kugelį ar blynus nuo tarkių nesitraukia ir kabina šaukšteliu kaip tyrelę
Tai mums neskanu,o jiems net labai skanu.

o aš kažkur skaičiau, kad trūksta geležies, bet nemanau, kad žaliose bulvėse jos labai daug.mano mama sako, kad žalių bulvių sultimis gydomos skrandžio ligos, o pas mus buvo žarnyno sutrikimų, matyt vaikai patys jaučia ko reikia, nedraudžiu bulves valgyt, tik ne per daug.
QUOTE(ruste @ 2005 04 11, 19:02)
O kodėl neskanu? Man ir dabar skanu žalios bulvės

oho, kiek diskusijų sukėlė pieniška košė
tuo metu kai rašiau balindavau mišinuku, bet jau beveik mėnuo kaip balinu karvės pienu, nes su mišinuku nebevalgo arba duodu paruoštus miltukus, kuriuos reikia užpilt vandeniu. Tikrai būčiau nieko prieš jei mano mergina valgytų košes virtas vandenyje, deja ji tokia išranki, kad reikia derintis prie jos

Maniskei jau 11,5 menesio. Nuo kokiu 9 menesiu prasidejo nevalgymai
Iki tol valge tiesiog puikiai: koses, tyreles, darzoves - zodziu viska ka duodavau, o paskui kazkas pasikeite. Dabar kiekvienas valgymas- tikras kosmaras. Dar is ryto nieko - suvalgo saldzios koses porcija,o pietu praktiskai nevalgo. Paima kelis kasnius praryja , o trecia isspjauna ir nors tu ka.
Kartais nesuprantu is ko pas vaika jegu yra kai taip nieko nevalgo. Isbandziau viska: ir koses viriau, ir gabaliukais pjausciau, ir tryniau - nulis. Tai taip ir gyvenam. Cia koki kasni paims, ten koki nutvers ir viskas. Dar gerai, kad piena nors geria. Juk jame yra vitaminu tai gal is to gauna nors kiek energijos.

[quote=Nataliukė,2005 03 25, 22:28]
Vyrui vaistininkė įkišo pikovit, tai visą išbėrė baisiausiai, bijojau duoti kitokių pan., bet draugės vaikas gėrė kiddi, sakė
, ir mes pradėjom, poveikis po 2-3 dienų pasireiškė.
O mums kidi jokio efekto nedave. Nei kidi, nei pikovit nei grovit nei jokie kitokie. O dabar menesi geriam ,,feroglobin", kraujo pastiprinimui. Va cia tai bent rezultatai. Aisku, neryja visko is eiles kaupinais saukstais, bet palyginus su tuo, kaip nevalge visiskai, tai atsigavom dabar. Svoris per menesi nepilna kg paaugo. Dziaugiuosi labai labai.
Vyrui vaistininkė įkišo pikovit, tai visą išbėrė baisiausiai, bijojau duoti kitokių pan., bet draugės vaikas gėrė kiddi, sakė

O mums kidi jokio efekto nedave. Nei kidi, nei pikovit nei grovit nei jokie kitokie. O dabar menesi geriam ,,feroglobin", kraujo pastiprinimui. Va cia tai bent rezultatai. Aisku, neryja visko is eiles kaupinais saukstais, bet palyginus su tuo, kaip nevalge visiskai, tai atsigavom dabar. Svoris per menesi nepilna kg paaugo. Dziaugiuosi labai labai.

Mes irgi nevalgiukai. Viskas prasidėjo gal nuo 2,5 mėn. Gerai valgęs, vaikis vis labiau ir labiau nusisukdavo nuo krūties. Kartą gana ilgai išbuvo nevalgęs ir pabandžiau įkišti krūtį, galvoju gal nesupranta, kas jam siūloma. Bet jis viską suprato. Tai ir buvo lūžis. Tada gal išbuvo nevalgęs kokias 10 valandų ir pradėjo valgyti tik miegodamas. Tai norint pamaitint, reikėdavo užmigdyti. O jeigu per daug nusikalęs būdavo, tai užmigdavo ir nespėdavo pavalgyti. Tai ir likdavau gulėti ir laukti kol pabus, nes reikėdavo pamaitinti kol mieguistas, kitaip nebevalgydavo. Paskui pradėjau nusitraukinėti, nes neužteko kantrybės ir laiko kiauras dienas taip gulinėti. Kol būdavo mažesnis pavykdavo apgaut - pamaitinti miegantį, įkišti buteliuką vietoj soskės, sumaitint barškinant kokį tai žaislą. Bet dabar jau pasidarė baisiai gudrus. Kelis gurkšnius nuryja ir paskubomis apsiverčia ant pilvo, kad nieko neįkiščiau. Dar pastebėjau kelis veiksnius, kurie įtakoja: vienas siaubingai prastai valgo kai ilgiau kaip dieną nepasituština ir prieš dantų dygimą. Beto labai greitai atsibosta tas pats maistas.
Mama sakė, kad aš irgi tokia nevalgiukė buvau, tai maitindavo verkiančia. Kai vaikas verkia, išsižioja, įkiša į burną košės ir nuryju. Bet maniškis iš karto springsta, įkvėpdamas įtraukia ir maisto... Baisu. beto ir kažkaip nemalonu maitinti vaiką kai jis visomis išgalėmis priešinasi, net verikia.
Gydytoja sako, kad reikia kažkaip įkišti vistiek, nes svoris mažas, prastai priauga... kartais puolu i neviltį.
Mama sakė, kad aš irgi tokia nevalgiukė buvau, tai maitindavo verkiančia. Kai vaikas verkia, išsižioja, įkiša į burną košės ir nuryju. Bet maniškis iš karto springsta, įkvėpdamas įtraukia ir maisto... Baisu. beto ir kažkaip nemalonu maitinti vaiką kai jis visomis išgalėmis priešinasi, net verikia.
Gydytoja sako, kad reikia kažkaip įkišti vistiek, nes svoris mažas, prastai priauga... kartais puolu i neviltį.
QUOTE(skruzdeda @ 2005 05 28, 22:00)
Kai vaikas verkia, išsižioja, įkiša į burną košės ir nuryju. Bet maniškis iš karto springsta, įkvėpdamas įtraukia ir maisto... Baisu. beto ir kažkaip nemalonu maitinti vaiką kai jis visomis išgalėmis priešinasi, net verikia.
Maniskiam 1 metai ir 2 men. Valgyti labai sunku isiulyti, siaip ne taip ant palanges i pauksciukus ziuredamas pavalgydavo. O vakar kaimyne sake, kad kai jos mazoji valgo duoda jai sauksta ir ji maitina mama, o mama tuo metu su kitu saukstu maitina vaika. Pabandziau ir as taip ir ka jus manot ? Ir pietus ir vakariene buvo suvalgyti

gal ir kitioms pavyks ?
Sorry, neperskaiciau visko ka cia priraset, norejau pasakyt, kadturiu tokia pat problemele, mano vaikui vasara bus 2 metukai, o jis praktiskai ypacpaskutiniu laiku, tik oru gyvas, nesuprantu, is kur pas ji tiek energijos, nors jis nieko nevalgo, kai sakau nieko, praktiskai tai reikia suprast pazodziui, net galvoju gal kraujo tyrima padaryt, kad kokia liga nepriliptu. Ka daryt , kaip padaryt kad vaikas imtu valgyt, kokius jus isbandet budus? Gal kas padejo?

QUOTE(zuvilyte @ 2005 06 01, 09:49)
Sorry, neperskaiciau visko ka cia priraset, norejau pasakyt, kadturiu tokia pat problemele, mano vaikui vasara bus 2 metukai, o jis praktiskai ypacpaskutiniu laiku, tik oru gyvas, nesuprantu, is kur pas ji tiek energijos, nors jis nieko nevalgo, kai sakau nieko, praktiskai tai reikia suprast pazodziui, net galvoju gal kraujo tyrima padaryt, kad kokia liga nepriliptu. Ka daryt , kaip padaryt kad vaikas imtu valgyt, kokius jus isbandet budus? Gal kas padejo? 

pradėk duoti kokius vitaminus, aš tai savajai nupirkau skystą multivitaminą, gerinanti apetitą ir atmintį 11 lt, kainavo
QUOTE(Emse @ 2005 05 21, 15:56)
Maniskei jau 11,5 menesio. Nuo kokiu 9 menesiu prasidejo nevalgymai
Iki tol valge tiesiog puikiai: koses, tyreles, darzoves - zodziu viska ka duodavau, o paskui kazkas pasikeite. Dabar kiekvienas valgymas- tikras kosmaras. Dar is ryto nieko - suvalgo saldzios koses porcija,o pietu praktiskai nevalgo. Paima kelis kasnius praryja , o trecia isspjauna ir nors tu ka.
Kartais nesuprantu is ko pas vaika jegu yra kai taip nieko nevalgo. Isbandziau viska: ir koses viriau, ir gabaliukais pjausciau, ir tryniau - nulis. Tai taip ir gyvenam. Cia koki kasni paims, ten koki nutvers ir viskas. Dar gerai, kad piena nors geria. Juk jame yra vitaminu tai gal is to gauna nors kiek energijos. 

Manoji košių tyrelių ir daržovienių dabar irgi nevalgo seniau valgė,bet nuo 9 mėn pasikeitė pradėjo tik gryna mėsytę valgyt, o dabar kai jai 11 ir jos atsisako,tai dabar varškė, jogurtas pamegink duoti kitą maistą, aš buna viena duodu nevalgo tai einu vėl kažką paruošiu, žiuriu kaip žiojasi spėk tik kišti