Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

Mano mazoji irgi tokia pati, bet svarbiausia, kad ji nevalgo tik namie!!! Vesdama pas aukle visko prigaminu, tai ji ten viska susveicia, nes raugintu kopustus ir lasiniu kerta! Bet... namuose jai nieko neikisi! Nebent koki meduoli pakramto ar obuoli, bet ir tai atkanda ir pameta... Bet uztat kinieciu restorane sau geriausiai kirto astria sriuba!!!! Tai va, ir nesuprantu kame priezastis, ar cia tiesiog jos oziai pries mama, ar tiesiog as kazka blogai darau... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(vėjav @ 2005 02 11, 08:41)
vobla, o kokio amžiaus  pradėjai į lopšelį leisti?

Matai, aš irgi turiu teoriją, kad maniškė lopšelyje turėtų geriau valgyti  ax.gif

Nuo 15 mėnesių...Neturėjau tokios teorijos, kad lopšy valgys geriau, na gal tik slaptą viltį...Leidau dėl to, kad dirbti reikia...Kažkaip ar ji ten auklėtojų bijo, ar ne tokia saugi , kaip su mama jaučiasi- nežinau- bet prieš mane tai tik cirkinasi o ne valgo...Po lopšlelio vakarais dar čiut čiut užkanda, o vat savaitgalias dažniausiai- badmetis... Bet guodžiuosi bent tuo, kad bent penkias dienas per savaitę vaikas pavalgo...Kažkaip neturi ji jokio alkio jausmo pas mane. Nors ir vitaminus tai vienokius tai kitokius geriam, lauke irgi nemažai būnam... Praėjusį šeštadienį ir sekmadienį lauke , nors ir šalta- po keturias valandas išbuvom- apetito vis tiek nerasta. O man tai vos žarna žarnos nesurijo, pakol namo parsibastėm....kankinuos su tuo nevalgymu nuo pat gimimo, bet tikiuos, kad kažkada išaugsim...
Atsakyti
Ir mes prisijungiame prie nevalgiuku. Kazkaip stengiausi neakcentuoti sios problemos, bet nuejome i poliklinika pasisvereme ir vel pradejau pergyventi. Nepasakyciau, kad mano vaikas nieko nevalgo, bet valgo tai, kas jam skanu, t.y. saldumynus, omletus, dar kai kuriuos patekalus. Jeigu jam neskanu nieko jam neisiulysi, isspjauna. Dabar mums 2 metukai, o svoris 11,5 kg. Nors 1,5 metuku svereme 11,7 kg. Daktare sako, kad nereikia pergyventi is bado nenumirs, bet man vistiek neramu. Mamytes, koks jusu vaiku svoris, kaip bandote kovoti su nevalgymu? cry.gif
Atsakyti
Jei tik gali NUSIRAMINK ir sau nervu NEGADINK 4u.gif

Niekaip nepakovosi... Mes jei daugiau pavalgom vakare, tai reiskia mazai valgysim ryte... Turi savo kieki kaloriju ir niekaip ju nepadidinsi. Tokiems vaikams LABAI kenkia saldainukai ax.gif tada jie visai nevalgo cry.gif

Atsakyti
Kad saldainiukai negerai tai zinau, bet mano jei kur pamato tai verkia kol negauna. O mamos sirdele tokia minksta. rolleyes.gif Bet gal kokiu geresniu receptu nevalgiukams turite? Man jau fantazija visai isseko begalvojant ka pagaminti, kad tik pavalgytu. Labai gaila buna kai puse dienos virtuveje praleidi, o paskui viskas kelaiuja i siuksliadeze, ypac kai to laiko nera tiek daug.g.gif
Atsakyti
Turime ir mes prisijungti prie nevalgiukų būrio. Esame jau 7 mėn. bet papildomo maisto nevalgome jokio. Pamačius šaukštą užsičiaupa ir viskas. Blogiausia, kad ir MP valgo ,bet nenoriai.O nevalgymas prasidėjo nuo 3 mėn. kada žarnyne rado grybelį gal mes jo neišgydėme. Priaugame per mėn. po 300g. paskutinį mėn turbūt dar mažiau. Nebežinau nei ką beduoti, jau praradus kantrybę žadu nustot maitint, gal tada pradės valgyti.
Atsakyti
Man irgi sakė, kad kai nustosiu maitinti apetitas pagerės (maitinau iki 1m.10mėn.), tačiau nieko jis nepagerėjo, atvirksčiai, anksčiau, kai pietų nesuvalgydavo tai nors papo pavalgydavo (jo jis niekad neatsisakydavo) vis ramiau buvo, kad kažką užvalgė. Tikrai nepatarčiau nujunkyti, jo labiau jeigu buvo problemos su žarnynu ir vaikelis dar visai mažas. Motinos pienas turi ir apsauginių funkcijų (manau tai ir pati žinai). Daugiau patarti nieko ir negaliu, nes pati turiu panašių problemų ir nežinau kaip jas išspręsti, cry.gif tikriausiai reikia klausyti kitų mamų ir mažiau imti į galvą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaigute @ 2005 02 15, 15:35)
Turime ir mes prisijungti prie nevalgiukų būrio. Esame jau 7 mėn. bet papildomo maisto nevalgome jokio. Pamačius šaukštą užsičiaupa ir viskas. Blogiausia, kad ir MP valgo ,bet nenoriai.O nevalgymas prasidėjo nuo 3 mėn. kada žarnyne rado grybelį gal mes jo neišgydėme. Priaugame per mėn. po 300g. paskutinį mėn turbūt dar mažiau. Nebežinau nei ką beduoti, jau praradus kantrybę žadu nustot maitint, gal tada pradės valgyti.

Niekuo tu tikrai nepagasdinsi savo mazylio va maniske nuo 6 men pati MP atsisake priaugdavo po 500gr valge misinuka ir ta per vargus 1 metai 6 men o vargstam ir toliau pora saukstu i burna o po viskas ant zemes schmoll.gif ne ir viskas o apie sauksto emima i rankas ne kalbos beje sveriam 10kg 800gr
Atsakyti
Nu va, jau buvau apsidziaugusi, kad vaikas pradeda valgyti...ir vel beda blink.gif Suslogavo, per nosi neprakvepuoja, ir kosiu is tolo atsisako. Net mano piena sunkiai geria. Jau beveik savaite, kaip slogos neatsikrato...gydau vaistais (humeris, Vibrocilis, Umcarolis), bet nera pagerejimo sad.gif Blyn vel visus gramus priaugtus numes doh.gif sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
Turime ir mes prisijungti prie nevalgiukų būrio. Esame jau 7 mėn. bet papildomo maisto nevalgome jokio. Pamačius šaukštą užsičiaupa ir viskas.

Identiska situacija. Ir papo fane maniske tai nereali. Jau tuos 7men be jos ne zingsnio is namu nebuvau iskelus. Su niekuo nebuna ir nieko daugiau nevalgo ir negeria. Ir visa naktele prie papo puotauja. O man truksta pasiryzimo kazka keisti. O gal ir nepakeisciau vistiek...
Atsakyti
Maniskis visada buvo besotis. O kieta maista pradejo daugiau valgyti tik kokiu 8.5 men, be cukraus ir druskos. Vienu momentu is manes gimines juokesi kai valgydindavau avizine kose tik su zuvies taukais. Ir skonis ir kvapas buvo nerialus. Bet jam buvo skanu. Suvalgydavo po nemaza dubeneli.
Ir dabar jei nevalgo tai vadinasi kazkas netaip.
Atsakyti
QUOTE(Mažytė @ 2005 02 16, 11:48)
Man irgi sakė, kad kai nustosiu maitinti apetitas pagerės (maitinau iki 1m.10mėn.), tačiau nieko jis nepagerėjo, atvirksčiai, anksčiau, kai pietų nesuvalgydavo tai nors papo pavalgydavo (jo jis niekad neatsisakydavo) vis ramiau buvo, kad kažką užvalgė. Tikrai nepatarčiau nujunkyti, jo labiau jeigu buvo problemos su žarnynu ir vaikelis dar visai mažas. Motinos pienas turi ir apsauginių funkcijų (manau tai ir pati žinai). Daugiau patarti nieko ir negaliu, nes pati turiu panašių problemų ir nežinau kaip jas išspręsti, cry.gif  tikriausiai reikia klausyti kitų mamų ir mažiau imti į galvą.  g.gif

Nepergyvenk, turiu as irgi toki dziaugsma - savo vyresniaja.... kadangi kaip pirmoji, tai ir save kaltinau, ir grauziausi , ir pan. Mano grazuole pirma savo gimimo menesi svori is viso mete... buvo ufo smile.gif... ji kai pradedavo valgyti, tai miegodavo smile.gif... paaugus lygiai taip pat... valgo ir svajoja... tai vis kartoji, "kramtyk, nuryk, issiziok"... nu vienu zodziu...

Kazkaip nurimau ir nebegrauziu saves, kai susilaukiau antrosios.... ir po menesio susitikusi su viena drauge, kurios maziuke buvo tokio pat amziaus (jau trecias vaikas). Ja pamacius is karto supratau, kad jos mergaite irgi svorio metusi buvo....

Tieiosg toks jau tas vaiku tipas buna ir nieko cia nepadarysi.

O prie puodu nestovek. Gryni produktai yra geriausias maistas - duona, desryte, suris.
Man viena seimos gydytoja-naturopate buvo sakiusi, kad vaikui apetita labiau zadina paprastas razinu nuoviras. Nuvirk ir duok gerti vietoje kompoto/gerimuko.
Atsakyti