Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

pastebejau, kad mazuju nevalgiuku daug. tad atidarau tokiu pavadinimu tema.

maniskis 6.5 men niekaip nepripazista kitokio maisto iskyrus mamos pienuka.   didziausias musu pasiekimas vienu kartu savalgyta 1/3 dalis banano smile.gif  o kitas maistas feeeeeeee.  isbandziau ivairu maistuka. jau nusileidau savo principams ir koses pradejau saldyti. vis tiek nevalgo.
kalbejau su pediatre. ji aiskina taip:  sako mazius labai judrus vaikas ir tiesiog negali susikaupti ir valgyti. letesni vaikai  valgo geriau, jie nesiblasko i sonus.
ka daryti, kad maziu ipratint valgyt kieta maista?
Atsakyti
štai ir vėl susitikom. Kaip tik šiandien svarsčiau, kad reik užvesti tokią temą, bet manu pirma suspėjo. Yra tema apie nevalgius vaikus, bet čia gal reiktų pakalbeti apie nevalgius kūdikius, kurių dar nei bart už nevalgumą negali, nei papirkt kuom nors. Žodžiu, apie tokio amžiaus pyplius, kurie šeriami aplamai nesupranta ko iš jų nori. Bet užtat puikiai supranta, kad reik kuo skubiau atsikratyti į burną sugrūsta šlikštyne.
   Žodžiu išbandžiau jau viską kiek tik nešė mano fantazija- viriau įvairiausių daržovių, įvairaus tirštumo ir skystumo, netgi temperatūros, skirtingas košes. Suvalgymo rezultatas lygus nuliui. Kokią savaitę kišau trintą bananą. Šiaip taip sugrūsdavau. Paradoksas, bet nuo jo klaikiai užkietėjo viduriukai, o paskutinį sykį mergina visą pusdienį vėmė. Daugiau nebeduodu. Tada mečiausi į grūdinių košių pasaulį. Kadangi įtariau, kad mergina gali būt elergiška pienui, pirmą košę išrinkau nestle, ryžiai be pieno. Skiedžiau vandeniu. Stebuklas, bet mergina valgė. Net iki 160mlg. suvalgydavo. Net ir žiojosi pati!!! Bet šert vien ta pačia koše ir dar skiesta vandeniu, kažkaip jau labai...pabandžiau košę su pienu. Avižų. Kokias tris dienas valgė, bet matyt iš inercijos po tos ryžių košės. Pienui pasirodo mes neelergiškos. Valgė valgė ir staiga- bac- nei kasnelio neįkiši. Pagalvojau gal nusibodo, tad dabar šaldytuve rikiuojasi jau visa eilė pradarytų skirtingų košių pakelių. Gaila kad taip trumpai galioja- panašu, kad teks man jas pačiai suvalgyti. Nei viena nepatinka. Šiandien nusipirkom naują nestle produktą- ryžiai su bananu- paragavau- saldu ir skanu neišpasakytai. Viską sėkmingai išspjaudė. Ką gi- turėsiu sau košės desertui po pietų, nes ir tos galiojimo terminas dvi savaitės. Dar sumasčiau, kad gal aš neskaniau tas košes iš daržovių viriau- nupirkau gatavų indeliuose- rezultatas vėl nulinis.
Kitą savaitę reis eit į polikliniką svertis, tai jau dabar šiurpstu nuo tos minties . Daktarė ir vėl ant manęs staugs kad svorio trūksta. Atrodo, kad aš specialiai tą vaiką badu marinu. O iš tiesų tai jau baigiu pražilti bebandydama tą kipšiukę pašerti. Pati matau- nu negerai, kai pas vaiką šonkauliai kyšo. Net maudyt pradėjau rečiau, kad tik tie šonkauliai man akių nebadytų. O šiaip tai judri ir linksma mergiotė, nepasakytum kad užsibadavus. Ir stipri labai, Bando ropot jau, įsikibusi stojasi.
Manu, gal ir tu tą nestle košę be pieno pabandyk. (Tiesa, maišiau ją ir su savo pienu, bet kažkodėl tada nevalgė). Naudos iš jos gal ir nedaug, bet gal bent ryti ir šiaip tištą maistą valgyti išmoks. Maniškei tai vienintelė košė kurią ji dar šiaip ne taip valgo...
Atsakyti
Na, galiu tik siusti giliausia uzuojauta nevalgiuku mamoms - maniskei nevalgiukei jau 7 metai, bet vis dar valgymas jai - tikra tragedija. Ir deja nieko negaliu patarti - tokie jie jau yra ir nieko cia nesugalvosi  :'( Aciu dievui kitas mano bicas eda atsiputes biggrin.gif
Atsakyti
vobla,

reiks pabandyt nestle kosyte. viltis ****** motina.

bandziau koses virti su savo pienuku - nuo to maziui nei silta nei salta.
knygoj skaiciau, kad pirmas maistas turi buti be cukraus ir be druskos, kad maziukams dar tik vystosi supratimas kas tai yra skanu ir tt.  mano pastebejimai - jeigu maistas nesaldytas susiraukia kaip viza ir spjauna lauk, o jeigu saldus nesiraukia, bet vis tiek spjauna smile.gif
Atsakyti
uzjauciu visas mamytes nes ir pati turiu NEVALGIUKA, bet zinau kad jis i mane, kiek as pati atsimenu man valgymas buvo kancia, mociute dar ir dabar stebisi kaip as uzaugau tiek mazai valgydama... ???
o as jauciuosi puikiai, niekada neturejau ir neturiu virsvorio, na kai laukiausi tai gasdino kad vaikas hipotrofikas, bet gime normalus 3 kg. mano maziukas ir dabar 10 menesiu sveria truputi virs devyniu kilogramu speju, nes seniai besisverem, aciu dievui, musu pediatre laiko mus normaliais, sako esat pats aukso viduriukas nei per stori nei per ploni, tai as saviskiui ir nekisu niekad jei pats nenori, nes kai prisimenu kai man reikedavo per prievarta valgyt, tai net nupurto, taigi mamytes jusu vaikuciai zino kiek jiems reikia ir kai praalks tikrai neduos jums ramybes smile.gif
Atsakyti
tiesa dar prie tos pacios nevalgiuku temos pridursiu kad pati  ir dabar daug  nevalgau, esu liekna, bet pienuko maziui turiu sociai...
Atsakyti
Prtariu mikai, kad nevalgumas gali būti paveldimas, tačiau gydytojai kurių klausiau kažkodėl tai neigia. Kaip bebūtų, bet mūsų giminėj begalė nevalgiukų. Nevalgi buvo mano mama, nevalgi aš. Mes net tokią spec tetą giminėj turim, kuri nevalgiukus šerdavo. Jei nevalgydavo mano mama, ją gasdindavo, kad tada teta Filė pamaitins. Mane irgi  ta teta gasdindavo. Pamenu  kai kartą Šventojoj nusprendžiau visą savaitę nevalgyti, į Šventąją buvo atkomandiruota ta tetulė, kuri pasisodinus mane ant kelių per prievartą šerdavo. Sakydavau, kad tuoj vemsiu, o ji sakydavo- tik pabandyk- atgal sukišiu...Gaila, kad šiai tetulei jau 95, tad savosios ja pagasdint ko gero jau neteks. Taip, kad teks kitą baubą sugalvoti....
Atsakyti
ech, su kokia nostalgija as prisimenu sunaus kudikyste - tam vaikinui valgymas buvo sventas dalykas. Ka paduosi, tas tiks.
O su dukra galima kartais iki pazaliavimo vargti. Na dar gerai, kad misineli pripazista, tai  is bedos galima juo gelbetis. Ir dar koses megsta - labiausiai HIPP labos  nakties is stiklainiuku ( matyt  nutare mus i bankrota nuvaryti), mesos neikisi, darzoviu irgi.
Kai buvom 3men, jau gydytojo buvo pradejusi gasdinti, kad reikes spec misinius pradeti valgyti, bet tada kazkaip susitvarke. O dabar neisivaizduoju, hemoglobinas jau ant ribos ( jei daugiau nenukrito), o panai mesos neisiulysi. Negi ir vel teks gelezi pradeti gerti  >:(
Atsakyti
;D ai geras cia su ta teta, reiks gal kokia agentura ikurti, tik ne aukliu o serikiu, ar maitintoju :-) o mamos tuo metu galetu atsipusti.
Kartais tikrai buna taip nebegerai nuo to nevalgymo kad noretusi ka nors vietoje saves palikti su saukstu paskui vaiko burna sekioti...
Gerai kad mums nors pienelio i valias.
mano vaikis jau 9 menesiuku, o kol kas  mielai atimineja tik tai ka mes valgom - koki sumustini su suriu :-) o spec kosytes yra netesingas maistas - jo poziuriu
Atsakyti
va mamos dar pasiguosiu, kaip man pabodo aplinkiu komentarai:  

kokio amziaus tavo vaikas ? - 6.5 men
tai jau koses valgot smile.gif -  nu kad nea   :-/
ir cia prasideda kaip reikia tas koseles valgyt, nuo kada kiti vaikai valgo ir  kokie ju apvalus zandukai ir vaikas nesveikas bus jeigu nevalgys ir tt.
ir taip stengiesi is paskutiniuju isiulyti maisto, o cia dar aplinkiniai tarkoja ir laido "kompetetingus" patarimus. sad.gif
Atsakyti
Na, tikrai, tie aplinkinių komentarai erzina ir mane. :-/ Pas mus truputį kita situacija:  mums 11men.Tai vat - mano mergina nevalgo jokių naminių košių - visokius būdus su daržovėmis išbandžiau-ne ir viskas. :'( O mane visi aplinkui kad moko- kam tu jai tas košes perki- duok maistą nuo bendro stalo- nu kad nevalgo ji nieko :-/ :-/ išskyrus agurką ir sausainius.Mane baimė ima- kaip ją reiks pripratinti prie įvairaus maisto - viską spjauna nors tu ką..... Gal kas turit ar turėjot tokią problemą  ???
Atsakyti
Aha, o man vakar bendradarbės moralą atrašė, kad aš savo lialkai galkučių  iš mėsos neverdu. O kita dar pridūrė, kad tokio amžiaus būdamas jos sūnus jau cepelinus kapodavo. Nors nusišauk- ir taip nervas ima, kad košių neįsiūlau...
Kyla fixs įdėja, kad gal tą vaiką reik šerti iškart suaugusiųjų maistu. Kai aš valgau, mergina atidžiai stebi mano burną, paskui pradeda čepsėti, krutinti lūpytes, ryti seiles, siekia mano lėkštės. Bandžiau tuo pasinaudoti- į vieną puodelį padariau jos košytės, į kita tokį pat sau jogurto įsipyliau. Am pati šaukštelį, am -jai. Bet mergina nedurna- greit išsiaiškino apgaulę ir čiupo tą puodelį kur su jogurtu.Kartą daviau lašinio paragauti(kažkas patarė, tipo apetitą sužadina), tai kad įsisiurbė mergina, negalėjau atimti, o kai atėmiau ilgai dar pyko, kaip jai reik to lašinio. Bet juk  rūkytas ir druskuotas ...dar mielai valgytų arbūzą, bet kažkaip nemačiau kad kur literatūroj būtų į lėliukų meniu įtraukti, todėl irgi neduodu, nors kai svečiuose buvo pavaišinta, atsidžiaugt negalėjo-čiulpė ir graužė kaip išbadėjus.
Atsakyti