Įkraunama...
Įkraunama...

Paakių priežiūra

QUOTE(Dusele @ 2010 07 04, 11:14)
cia kuriai zonai jus turit omeny? Viskas priklauso nuo jusu odos bukles, bet naturalus aliejus tikrai niekada nepakenks (privengciau nebent jojobos -simonsdiju), tik ne visiems odos tipams jie tinka.. Jei oda sausa - galit drasiai pasitept, jei riebi - pasidarykit masaza su naturaliu aliejum ir paskui ji nuplaukit - kiek odai reikes - ji pasisavins.

siuo atveju turejau omeny paakiu sriti mirksiukas.gif nors pati turiu jautria, mirsriai - riebia oda,naudoju visa veidui aliejus (jojoba, argano) - ir ma jie veikia puikiai, issprende begale odos problemu. beje - del jojobos - kaip tik tas aliejus labai gyriamas, o ir pati galiu ta paliudyti,kad puikiai tinka tiek visai veido odai,tiek paakiu sriciai thumbup.gif ir labai siulomas naudoti paakiams rolleyes.gif
koki konkreciai kremuka - fluida rekomenduotumete paakiuodai iki 30 m vasaros metu? kalbu apie save: didesniu problemu neturiu, paakiai graus, nepajuodave ir pan.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2010 07 04, 03:00)
Panaudojus hormonini krema jauname amziuje ir nutraukus, ar oda tik gris i pradine bukle?

Hormoniniai kremai yra vaistas, ne kosmetika, skirtas naudoti moterims prieš menopauzę, menopauzės metu ir po jos.

QUOTE(Dusele @ 2010 07 04, 04:14)
1. na, dabar pasidare aisku, kodel isikibus laikotes kai kuriu savo arbumentu.. Esat dar ziaaaaauriai jauna ir dar oi, kiek nezinot kas desis su jusu oda po 10 metu. Jei jau dabar naudojat vyresnio amziaus moterims skuirtas priemones, tai be abejo ju veikminguma ir giriat. Ir taip, jos veiksmingos, bet jums ju daug labiau prireiks ateity.
2. Kol kas puikiai PREVENCISKAI apsigintumet nuo pirmuju rauksliu ir lengvesnem priemonem. Bet jei jau pradejot.... tai sekmes. Nezinau ka naudosit kai jums bus 40-50. Sioje vietoje beje  pati save paneigiat - tapot butent kosmetologinio marketingo (pries kuri cia pries keleta dienu taip arsiai kovojot) auka. smile.gif  Beje, paakiams naudoti seruma jums taip pat dar gerokai per anksti.. - jums rekomenduociau tik gelines konsistencijos aktyvisu drekiklius.
3. Man 32 ir as DAR nenaudoju kremu su retinoliu, nesirenku anti-age linijos ir dar net nesiruosiu iki kokiu 35-38-40metu...
4. Viskas priklauso nuo jusu odos bukles, bet naturalus aliejus tikrai niekada nepakenks (privengciau nebent jojobos -simonsdiju), tik ne visiems odos tipams jie tinka..

1. Žinau, kas dėsis, nes apie tai skaitau ir domiuosi.
Nesuprantu aš jūsų... Aš jums argumentus, o jūs vėl iš naujo tą patį... Vyresnio amžiaus priemonėse nėra nieko tokio, kas pakenktų jaunai odai, dar sykį sakau. Pavardinkit man ingredientus, kurių, jūsų manymu, jaunai odai naudoti negalima. Labai prašau jau kelintą kartą...
Tai yra tie patys antioksidantai, ląstelių komunikaciją skatinantys, odai identiški ingredientai.
Aš negiriu jokio kremų veiksmingumo, nes akivaizdaus rezultato nuo jų nematau. Gerieji ingredientai padeda odai iš vidaus, padeda jai geriau gyti, atsistatyti, lėčiau senti ir t.t. Kodėl to reikia tik senai odai?
2. Kokios, jūsų manymu, tos priemonės yra lengvesnės, ir kokios sunkesnės, gal paaiškintumėt, nesuprantu (norėčiau konkrečių ingredientų)... Kai man bus 40-50, naudosiu tai, ko mano oda reikalaus- jei dėl hormonų pokyčio išsausės- naudosiu kremą sausai odai, jei ne- naudosiu tas pačias priemones, kaip ir dabar. Reikia į odos būklę žiūrėt, o ne jos amžių.
Kodėl naudoti serumą paakiams per anksti? Serumai- patys geriausi drėkikliai riebiai odai, kartu su geliais. Ar jūs įsivaizduojat, kad serumas yra kažkoks mistinis koncentratas, tik naikinantis raukšles? Man tai yra elementarus drėkiklis, kaip ir kiti kremai, tik skystesnėje formoje, silikonų pagrindu.
3. Ir kodėl? Retinolis- toks pats ingredientas, kaip ir kiti... Pradėsit naudoti tada, kai susiraukšlėsit?
Odos funkciją gerint niekada ne per anksti... Sveika oda bet kuriam amžiui tinka.
4. Kodėl jo reiktų vengti? Jojobos aliejus yra nuostabus aliejus net ir riebiai, aknės priemonių išsausintai odai, nes jis mažina padidėjusią riebalų gamybą...

Papildyta:
QUOTE(ElGuna @ 2010 07 04, 03:28)
gal verciau naudoti naturalius, nerafinuotus aliejus - kurie patys yra puikus antioksidantai, turi vitaminu ir pan?

Ne visus aliejus naudoti verta, nes ne visi jie turi antioksidantų, antiuždegiminių savybių (naudingiausi būtų alyvuogių, jojobos, juodųjų serbentų, nakvišų...). Kai kurie tik dirgina odą...
Be to, aliejus atsargiai reikia naudoti toms, kurios linkusios į spuogus. Aliejų riebiosios rūgštys turi tendenciją kimšti poras. Aišku, jei turi tendenciją, nereiškia, kad visoms taip ir bus, bet reiktų turėti omenyje.
Atsakyti
Beje, Dusele, mane reklamos auka pavadinot... Čia yra mano naudojamo serumo, skirto "senėms" sudėtis.

CYCLOPENTASILOXANE, WATER, GLYCERIN, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, NIACINAMIDE, DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, PANTHENOL, BUTYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, PALMITOYL PENTAPEPTIDE-4, CARNOSINE, TOCOPHERYL ACETATE, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, ALLANTOIN, CETYL RICINOLEATE, BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE, PEG-10 DIMETHICONE, PEG-100 STEARATE, PEG-10 DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DISODIUM EDTA, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, METHYLPARABEN, BENZYL ALCOHOL, CITRIC ACID

Kaip kosmetologė, gal išskirtumėte tuos ingredientus, kurių jauniems žmonės reiktų vengti? Nes nesuprantu jūsų pozicijos, kad serumus ir kitas "stiprias" priemones reikia tik nuo tam tikro amžiaus naudot...

Aš čia matau: silikonų pagrindą; vandenį pritraukiantį, odai identišką gliceriną; vitaminą B3, kuris padidina riebiųjų rugščių ir keramido kiekį odoje, yra lastelių komunikaciją skatinantis, antiuždegiminis ingredientas; tirštiklius; drėgmę pritraukiančius ingredientus; antioksidantus; sudirgimą mažinančius ingredientus; konservantus.

Kas šito serumo sudėtyje yra "per stipru", "netinka jaunai odai", panašu į "per stiprią prevenciją"? Aš manau, kad jame "per stiprus" yra marketingas bei teiginiai ant etiketės, žadantys, kas neįmanoma- "liftingas", "jaunesnė ir stangresnė oda" ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 04, 19:37)
Hormoniniai kremai yra vaistas, ne kosmetika, skirtas naudoti moterims prieš menopauzę, menopauzės metu ir po jos.

deja, ne. Yra hormoniniu kosmetiniu kremu linijos. Zinoma, rekomenduojamos pradeti naudoti brandziame amziuje. Idomu, kas butu, jeigu butu naudojami tokiame amziuje kaip Jusu...
Papildyta:
QUOTE(himalaia @ 2010 07 04, 19:37)
1. Žinau, kas dėsis, nes apie tai skaitau ir domiuosi.
Nesuprantu aš jūsų... Aš jums argumentus, o jūs vėl iš naujo tą patį... Vyresnio amžiaus priemonėse nėra nieko tokio, kas pakenktų jaunai odai, dar sykį sakau. Pavardinkit man ingredientus, kurių, jūsų manymu, jaunai odai naudoti negalima. Labai prašau jau kelintą kartą...
Tai yra tie patys antioksidantai, ląstelių komunikaciją skatinantys, odai identiški ingredientai.
Aš negiriu jokio kremų veiksmingumo, nes akivaizdaus rezultato nuo jų nematau. Gerieji ingredientai padeda odai iš vidaus, padeda jai geriau gyti, atsistatyti, lėčiau senti ir t.t. Kodėl to reikia tik senai odai?

kam naudoti tai, ko dar nereikia jauname amziuje? Kol oda dar graziai atrodo ir taip?
Gal ir vaistus visokius gerkim is anksto, prevencijai? Nors ir nezinom, kuo galetume sirgti ateityje.

Kosmetika, skirta brandžiai odai, suaktyvina regeneracinius procesus odoje, kartu aktyvindama ir kitus. Todėl odoje, turinčioje jaunatvinių problemų (spuogų, bėrimų, padidintą riebumą), veikiamoje brandžios odos kosmetikos, šių problemų gali žymiai padaugėti. Tuo tarpu neproblematiška oda gali tiesiog „pradeti tingėti“, negaminti normaliai buklei reikalingu medziagu, joje nevyks dalis apsauginių procesų, naudojant kremus brandziai odai ir teks ilgai užtrukti sugrąžinant teisingą, atitinkantį amžių, funkcionavimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 04 liepos 2010 - 20:32
QUOTE(susidomejus @ 2010 07 04, 14:26)
1. deja, ne. Yra hormoniniu kosmetiniu kremu linijos. Zinoma, rekomenduojamos pradeti naudoti brandziame amziuje. Idomu, kas butu, jeigu butu naudojami tokiame amziuje kaip Jusu...
Papildyta:

2. kam naudoti tai, ko dar nereikia jauname amziuje? Kol oda dar graziai atrodo ir taip?

1. Mano nuomone hormonus reikia naudoti kažkokiems sutrikimams, ligoms, o ne kosmetikai. Ir jie turi būti receptiniai. Apie kokias būtent linijas kalbate?
Šiaip, tikrus hormonus kosmetikoje naudoti yra uždrausta. Naudojamos tik hormonus imituojančios medžiagos (pvz, fitohormonai- augalų augimą reguliuojančios medžiagos). O tai yra skirtingi dalykai. Paprastai tokius ingredientus naudoja „natūralistinės“ kosmetikos linijos, kurių veikla nėra reguliuojama. Fitohormonų poveikis nėra gerai ištirtas, o naudot tokias medžiagas, kurių poveikis neaiškus yra kvaila bet kokiame amžiuje.
Beje, yra ir daugiau ingredientų, kurie „elgiasi kaip hormonai“- parabenai, kai kurie saulės apsaugos ingredientai. Fitohormonai yra tik dar vienas išpūstas ingredientas. Kai vienintelis jų įrodytas poveikis yra antioksidacinis. Be to, pasižiūrėjus į „hormoninių“ kremų sudėtį tų fitohormonų dažniausiai yra tiek mažai, kad net antioksidacinio poveikų jie neturi.

2. Ko nereikia jauname amžiuje? Antioksidantų? Ar kitų naudingų ingredientų? Kalbėkit konkrečiai. Jei oda dar nesiraukšlėja, nereiškia, kad jai nereikia pagalbos apsisaugant nuo aplikos poveikio- laisvųjų radikalų, saulės žalos ir t.t. Pagalbos save gydant, pagalbos palaikant sveiką struktūrą, fukncionavimą, mažinant dirglumą ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2010 07 04, 14:26)
Kosmetika, skirta brandžiai odai, suaktyvina regeneracinius procesus odoje, kartu aktyvindama ir kitus. Todėl odoje, turinčioje jaunatvinių problemų (spuogų, bėrimų, padidintą riebumą), veikiamoje brandžios odos kosmetikos, šių problemų gali žymiai padaugėti. Tuo tarpu neproblematiška oda gali tiesiog „pradeti tingėti“, negaminti normaliai buklei reikalingu medziagu, joje nevyks dalis apsauginių procesų, naudojant kremus brandziai odai ir teks ilgai užtrukti sugrąžinant teisingą, atitinkantį amžių, funkcionavimą.

Klystate.
Nieko ji labiau neaktyvina, nei kremai, skirti jaunai odai. Juk į sudėtį reikia žiūrėti, o ne į pakuotę. Kas čia per reklaminiai stereotipai...
Kremuose tiek paakiams, tiek nuo raukšlių, tiek paprastuose drėkinamuosiuose dauguma ingredientų veikia panašiai.
Kalbėkit konkrečiai, kokie ingredientai ką aktyvina, ir kokie ingredientai skatina odą "aptingti". Kitaip nebematau prasmės tęsti diskusiją.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 04, 21:10)
1.]

su jumis neimanoma diskusija, nes jus negirdite kitu issakomu argumentu. Vienintelis tikslas - paneigti bet kokia kitokia nuomone. 'Susidomejus' yra kosmetologe, kaip ir kelios kitos merginos, taigi jus, budama tik teoretike galetumet pabandyt isiklausyt, bet panasu, kad jums vienintelis argumentas - ant pakuotes nurodyta sudetis ir google informacija. Deja, teorija nuo praktikos daznai gerokai skiriasi. Turekit ta savo tiesa mirksiukas.gif , bet nebrukit jos kaip vieninteles teisingos.

Atsiprasau, kad neatsakau i kelis jusu anksciau uzduotus klausimus, tiesiog nematau prasmes..
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 04, 20:37)
Ne visus aliejus naudoti verta, nes ne visi jie turi antioksidantų, antiuždegiminių savybių (naudingiausi būtų alyvuogių, jojobos, juodųjų serbentų, nakvišų...). Kai kurie tik dirgina odą...

Alyvuogių ir paakiams?
Atsakyti
Saunuole himalaia smile.gif Na,ir neatsake i jusu klausimus kosmetologes.
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2010 07 05, 02:54)
su jumis neimanoma diskusija, nes jus negirdite kitu issakomu argumentu. Vienintelis tikslas - paneigti bet kokia kitokia nuomone. 'Susidomejus' yra kosmetologe, kaip ir kelios kitos merginos, taigi jus, budama tik teoretike galetumet pabandyt isiklausyt,  bet panasu, kad jums vienintelis argumentas - ant pakuotes nurodyta sudetis ir google informacija. Deja, teorija nuo praktikos daznai gerokai skiriasi. Turekit ta savo tiesa mirksiukas.gif , bet nebrukit jos kaip vieninteles teisingos.

Atsiprasau, kad neatsakau i kelis jusu anksciau uzduotus klausimus, tiesiog nematau prasmes..

Aš girdžiu ne argumentus, o bendrus pasisakymus, nepagrįstus jokiais moksliniais faktais. Jūsų reikalas jais tikėti. Mano informacija ateina iš knygų ir mokslinių straipsnių, o ne iš googe. Čia jūs googlinat, norėdama apie tretinoiną sužinoti ir cituojat prastai iš Wikipedios išverstą informaciją. Žinot, jūs vis sakot, kad esu kažkokia pikta, bruku visiems savo nuomonę. Jei taip atrodo- atsiprašau, bet kol kas nepagarbą kito nuomonei pamačiau tik iš jūsų pusės. Iš jūsų išgirdau, kad esu "reklamos auka", "esu jauna, todėl nežinau, ką sakau", "mano postai pagiežingi", "esu įsikibusi savo nuomonės". O kai tiek sykių paprašau į paprastą klausimą atsakyt, kad įrodyčiau savo nuomonę- jūs užsisklendžiat, kaltę verčiat mano manieroms.
Manau, jūs neatsakote ne todėl, kad nematote prasmės, o todėl, kad negalite įvardinti mano prašomų ingredientų. Nes tokių ingredientų, kurių jaunai odai reiktų vengti tiesiog nėra. Teisingai, aš esu įsikabinusi į paprastus ingredientus ir į juos įsikabinusi liksiu, nes kompanijoms yra privaloma nurodyti absoliučiais visus ingredientus ant pakuotės ir tai yra vienintelis būdas sužinoti, ką kompanija tau parduoda. Nes naudoju ne etiketę ant pakuotės, jos lozungus, o tai, kas į priemonę yra įdėta.
Dėl "odos įpratimo", "per stiprios prevencijos" ir t.t.- čia tas pats, kaip su sveiku maistu. Jei valgysite sveiką maistą, ar jūsų organizmas prie jo pripras ir "aptings"? Taip pat yra su gerai suformuluotomis priemonėmis odai. Jos yra tarsi sveikas maistas organizmui, padeda odai funkcionuoti, išlikti sveikai ir nepažeistai, kas yra gerai bet kokiame amžiuje.
Papildyta:
QUOTE(Victorious @ 2010 07 05, 05:57)
Alyvuogių ir paakiams?

Reikia pagal odos tipą žiūrėti. Jei oda paakiuose labai sausa- kodėl ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 05 liepos 2010 - 17:51
Man nuo alyvuogiu aiejaus akys ant rytojaus atrode siaubingai, paakiai paburke , akys raudonos. Tikriausiai netiko kazkas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauryna: 05 liepos 2010 - 17:54
QUOTE(himalaia @ 2010 07 04, 20:27)
Beje, Dusele, mane reklamos auka pavadinot... Čia yra mano naudojamo serumo, skirto "senėms" sudėtis.

CYCLOPENTASILOXANE, WATER, GLYCERIN, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, NIACINAMIDE, DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, PANTHENOL, BUTYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, PALMITOYL PENTAPEPTIDE-4, CARNOSINE, TOCOPHERYL ACETATE, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, ALLANTOIN, CETYL RICINOLEATE, BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE, PEG-10 DIMETHICONE, PEG-100 STEARATE, PEG-10 DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DISODIUM EDTA, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, METHYLPARABEN, BENZYL ALCOHOL, CITRIC ACID

Kaip kosmetologė, gal išskirtumėte tuos ingredientus, kurių jauniems žmonės reiktų vengti? Nes nesuprantu jūsų pozicijos, kad serumus ir kitas "stiprias" priemones reikia tik nuo tam tikro amžiaus naudot...

Aš čia matau: silikonų pagrindą; vandenį pritraukiantį, odai identišką gliceriną; vitaminą B3, kuris padidina riebiųjų rugščių ir keramido kiekį odoje, yra lastelių komunikaciją skatinantis, antiuždegiminis ingredientas; tirštiklius; drėgmę pritraukiančius ingredientus; antioksidantus; sudirgimą mažinančius ingredientus; konservantus.

Kas šito serumo sudėtyje yra "per stipru", "netinka jaunai odai", panašu į "per stiprią prevenciją"? Aš manau, kad jame "per stiprus" yra marketingas bei teiginiai ant etiketės, žadantys, kas neįmanoma- "liftingas", "jaunesnė ir stangresnė oda" ir t.t.

mane tai tokia sudetis gasdintu, as tokio kremuko nenaudociau...atsiprasau uz tokia nuomone, jei kas izeidziu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ditax @ 2010 07 06, 15:02)
mane tai tokia sudetis gasdintu, as tokio kremuko nenaudociau...atsiprasau uz tokia nuomone, jei kas izeidziu 4u.gif

Kodėl gi?
Na, nebent jūs tik "natūralias" priemones naudojat, tada taip, viskas "cheminio" gasdinančiai atrodo. Aš renkuosi tiek "natūralius", tiek "cheminius" ingredientus, nes man svarbu ne 100% natūralumas, o efektyvumas. Jei natūralios priemonės būtų tokios pat efektyvios, tada jau kitaip kalbėčiau...
Atsakyti