Mano mazylei pirmasis dantukas prasikale lygiai 4 men., kalesi labai sunkiai, pora savaiciu buvo labai irzli, o pries paskutine diena dantenos buvo labai iskeltos, dizdiulis gumbas pasidares, net pamelynasves.. oi kiek strioko buvo gerai kad tik para tas gumbas ir tebuvo, nes matesi, kad labai mazyle kankinosi.. tepiau dentinox'u, skatinau kuo daugiau viska grauzti, nes skaiciau kad tai labai padeda greiciau dantukams prasikalti, na ir aisku labai daznai daviau papuli, kad bent kiek mazylei butu ramiau, bet kadangi labai skaudejo jai, tai su asarom ir valgydavom..
na bet kai jau prasikale, o tai svente buvo neispasakyto gerumo dukrele kita diena buvo, visa linksmute, net juokas eme
na o antro perliuko sulaukem po 2 savaiteliu, dantenos nebuvo iskeltos, tik siaip irzli ir labai nerami buvo, na o po prasikalimo tai taip pat labai gera ir meili buvo
Papildyta:
5 men. proga siandien nupirkau dukrelei dantu sepeteli ir pastos
jau ir valemes, aisku isziodyt vaika nera taip paprasta, bet manau kad ir truputi pavalius nauda bus
nors siaip del dantuku valymo susiduriau su aplinkiniu pasaipa..kam pasakiau tai labai stebisi ir sako kad nereikia dar valyti na bet tai mano vaikas, ir tikrai nera cia nieko blogo, o kaip tik sveikintina manau, kad rupinuosi is anksto, nes savo kailiu zinau, ka reiskia but etatine odontologo lankytoja
na bet kai jau prasikale, o tai svente buvo neispasakyto gerumo dukrele kita diena buvo, visa linksmute, net juokas eme
na o antro perliuko sulaukem po 2 savaiteliu, dantenos nebuvo iskeltos, tik siaip irzli ir labai nerami buvo, na o po prasikalimo tai taip pat labai gera ir meili buvo
Papildyta:
jau ir valemes, aisku isziodyt vaika nera taip paprasta, bet manau kad ir truputi pavalius nauda bus
nors siaip del dantuku valymo susiduriau su aplinkiniu pasaipa..kam pasakiau tai labai stebisi ir sako kad nereikia dar valyti na bet tai mano vaikas, ir tikrai nera cia nieko blogo, o kaip tik sveikintina manau, kad rupinuosi is anksto, nes savo kailiu zinau, ka reiskia but etatine odontologo lankytoja
QUOTE(..simutea.. @ 2009 07 20, 09:20)
Mano pabiručiams jau 8 mėnesiukai, vienam pirmas dantis septinto mėnesio gale išdygo, kitam aštunto pradžioje.
vienas tai lb ilgaij buvo zirzlius, o kitas tai tik kokias dvi dienas prieš išdygstant dantukui.
na mums tai nebuvo tų seilių upelių, aišku viską kišdavo į burnytę, griauždavo ir db dar tebegriaužia. labiausiai patinka visokie šniuriukai, kaspiniukai ir pan.
Aš su dentinox patepu, dar vyras nupirko ant piršto maunamą tokį kaip dantų šepetuką, mūsų gyd. rekomendavo, kad ugdyti nuo pat mažumės įprotį prižiūrėti dantis
vienas tai lb ilgaij buvo zirzlius, o kitas tai tik kokias dvi dienas prieš išdygstant dantukui.
na mums tai nebuvo tų seilių upelių, aišku viską kišdavo į burnytę, griauždavo ir db dar tebegriaužia. labiausiai patinka visokie šniuriukai, kaspiniukai ir pan.
Aš su dentinox patepu, dar vyras nupirko ant piršto maunamą tokį kaip dantų šepetuką, mūsų gyd. rekomendavo, kad ugdyti nuo pat mažumės įprotį prižiūrėti dantis
gal kas zino, kas cia per dantu sepetukas?? irgi nusipirktume...
Papildyta:
[quote=Fatimaallaa,2009 11 25, 20:11]
na reikia jau pradeti valyti nuo tada kai pats pirmas prasikala, o ne laukti
[/quote
nelabai supratau valyti dantukus reikia tik prasikalusius ta prasme vos vos islindusius?
Papildyta:
Mums pirmi du dantukai prasikele 4,5 menesio, o dabar vel irzli labai ir dantenos patine tai manau, kad kalasi kiti. Dabar mums 5 menesiai
Papildyta:
Dar norejau paklausti, ar viduriavo vaikuciai arba pvz. ar temperatura buvo, kai kalesi dantukai?
QUOTE(agneb @ 2009 11 27, 21:20)
maziau kreipkit demesi ka kiti sneka, nes valyti dantis reikia nuo tada kai prasikala pirmasis. juk nesvarbu kiek dantuku beturetu jie gi yra veikiami maisto ir rugsciu. o beto, pradejusi nuo mazens valyti mazylei dantukus, ji pripras prie sios butinos proceduros, ir paaugusi nereiks jokio pasipriesinimo tam
QUOTE(agneb @ 2009 11 27, 22:20)
Teisingai darote. Tai jūs esate savo vaiko mama ir geriausiai žinote, kaip juo rūpintis, domitės, skaitote, klausiate gydytojų. Pacituosiu teisingus žodžius, neleiskite pašaliniams auklėti nei jūsų, nei jūsų vaikų Gal tie žmonės pradeda savo vaikams valyti dantis, kai gesti pradeda, ir net nesuvokia, kur jų kaltė...
Dėl dantukų priežiūros, viską darot kuo puikiausiai, kaip ir priklauso, reikia valyt nuo pirmo dantuko. Tik pasta dar nereikalinga. Valoma specialiu šepetuku ir virintu vandeniu. Kaip man sakė Žalgirio klinkose vaikų odontologė, su pasta pradėti valyti reikės, kai išdygs visi dantukai.
QUOTE(rainak @ 2009 11 27, 22:33)
1.gal kas zino, kas cia per dantu sepetukas?? irgi nusipirktume...
2.Dar norejau paklausti, ar viduriavo vaikuciai arba pvz. ar temperatura buvo, kai kalesi dantukai?
2.Dar norejau paklausti, ar viduriavo vaikuciai arba pvz. ar temperatura buvo, kai kalesi dantukai?
1.Vaistinėje reikia ieškoti pastos pirmiesiems dantukams. Aš pirkau Nenedent-baby, ta pata su šepetėliu, užmaunamu ant piršto, kaina virš 30Lt.
2. Mano dukrytės viduriukai būna suskystėję prieš išlendant dantukui, kai prasikala, tai vėl viskas
QUOTE(Vitoria @ 2009 11 28, 23:30)
1.Vaistinėje reikia ieškoti pastos pirmiesiems dantukams. Aš pirkau Nenedent-baby, ta pata su šepetėliu, užmaunamu ant piršto, kaina virš 30Lt.
Ir blogiausia, kad čia kaina tai su šepetėliu... O man jo tai nereikia, tik pastos... Tai taip abydna bus tiek mokėt Kažin, nebūna be šepetėlio?
Beje, kaip jums sekasi išvalyti vaikučiui dantis? Mes labai kariaujame... Nenori duotis ir viskas, tris sekundes pavalau, ir eik tu sau, mama, su savo valymais...
Ką darot? Kiek laiko valot?
QUOTE(Elentari @ 2009 11 28, 23:03)
Ką darot? Kiek laiko valot?
na mes irgi nesivalom jau taip ilgai. nesileidzia. bet kazkur maziau nei minute. bet manau ir tai gerai. po to kai pripras bus geriau. dabar kol kas nelabai suvokia ko cia mes nuo ju norime
Dar norejau paklausti, ar viduriavo vaikuciai arba pvz. ar temperatura buvo, kai kalesi dantukai?
[/quote]
mums kai kalesi dantukai visad skystai padarydavo ir temp.budavo o ypac iki metuku ir dar slogyte gan dazn. budavo bedykstant dantukams
Dukryte jau turi du dantukus,tai valom su silikoniniu sepetuku,kuris uzsimauna ant pirsto.Valomes ryte ir vakare,jau iprato ir nera jokiu bedu.
O del dantu pastos,tai konsultavausi su odontologe,sake iki dveju metu nereikia jokiu pastu.Taip ir darysim.
O del dantu pastos,tai konsultavausi su odontologe,sake iki dveju metu nereikia jokiu pastu.Taip ir darysim.
Prisijungsim ir mes prie perliuku turetoju Uzvakar mums islindo pirmasis dantukas. Tiek dziaugsmo seimoje
Tik pries kokia savaitele siek tiek paburko dantenos maziukei, o jau turim perliuka. Siek tiek irzlesne dukryte pasidare, bet jokiu stipresniu pozymiu, kad dygsta dantys nebuvo. Todel ji mus labai nustebino prasikalusiu perliuku Tikiuosi, kad ir kiti dantukai lys taip lengvai
Siandien reiks nupirkti pirmaji dantu sepeteli
Tik pries kokia savaitele siek tiek paburko dantenos maziukei, o jau turim perliuka. Siek tiek irzlesne dukryte pasidare, bet jokiu stipresniu pozymiu, kad dygsta dantys nebuvo. Todel ji mus labai nustebino prasikalusiu perliuku Tikiuosi, kad ir kiti dantukai lys taip lengvai
Siandien reiks nupirkti pirmaji dantu sepeteli