Įkraunama...
Įkraunama...

Dantukai

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 10 13, 21:27)
as tai girdejau, kad uztenka pradzioj tik sepetuku isvalyt, be jokiu pastu  blush2.gif

Teisybe. Kol nera kruminiu dantuku, tikrai nereikia valyti su pasta. Va kai kruminukai ima dygti,tada jau reikia uzdeti pastos ant sepetuko, nes kruminiu dantuku kramtomasis pavirsius yra vagotas ir ten pirmiausia atsiranda kariesas. Atsiminkit savo vaikyste, juk pirmiausia skylutes atsirasdavo butent kruminiuose, ar ne? Na, bent jau man taip buvo. O kai dantys sutankeja, t.y. kai ju pridygsta daug, tada jau ir tarpai gali tapti karieso sleptuve.

QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 14, 16:45)
na lietuvoje ir as nemaciau,o gal kur ir yra, tik as nelabai dairiaus. ji turi buti tinkama nuo 0men (na taip parasyta biggrin.gif) mums is uk atsiunte draugai. siaip ir vadinasi toothpaste for milk teeth smile.gif

Gamintojai nesismulkina rasyti, "nuo pirmuju kruminiu dantu pasirodymo iki pvz 4 metu " smile.gif Daug kudikiams skirtu prekiu yra skirti nuo 0 iki ........., nes ne visi vienodai vystosi, taigi menesiais cia neprirasysi. Kad ir tie patys dantukai, vieniems isdygsta 3menesiu, o kitiems 1,5 metu. Tiketina, kad tie, kurie pirma danti is peles gavo 3 men, tai 1,5 metu budami bus tikri zubastikai su visu kruminuku paketu, tai jiems ir pastos reikia zymiai anksciau.
Atsakyti
Mes perkame Colgate vaikiska. Ant jos parasyta 0 - 6 metai.
Atsakyti
QUOTE(olega @ 2009 10 15, 09:09)
Mes perkame Colgate vaikiska. Ant jos parasyta 0 - 6 metai.

yra daug ir ivairiu smile.gif tik mes naudojam specialia pasta pirmiesiems dantukams, joje yra skausma malsinanciu medziagu, taigi ir papildomai gelio skausmui nuimti, naudot nebereikia
Atsakyti
QUOTE(3grazke @ 2009 10 14, 20:04)
o mano maziui pries kelias dienas isdygo du pirmieji, ir abu kartu  blink.gif

Mum irgi isdygo du iskarto, buvo 5men ir 10d, dabar jau 3 pasirode ir matosi beldziasi 4 jau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 15, 11:20)
yra daug ir ivairiu smile.gif tik mes naudojam specialia pasta pirmiesiems dantukams, joje yra skausma malsinanciu medziagu, taigi ir papildomai gelio skausmui nuimti, naudot nebereikia

Labukas 4u.gif esu pasimetusi del vaiko dantuku valymo... g.gif doh.gif maze turi 3 dantukus ir as ju kazkaip ir nevalau... blush2.gif klausiau daktares, tai ji man pasake, kad nereikia tokiam vaikui mazam valyti...bet man visgi atrodo, kad reikia valyti dantukus.... g.gif patarkite prasom, kaip, su kuo, kiek kartu valyti ir ttttt....?? 4u.gif
Atsakyti
Mes tepam su Kamistad tepaliuku, lygtai padeda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselelyte @ 2009 10 20, 10:24)
Labukas 4u.gif  esu pasimetusi del vaiko dantuku valymo... g.gif  doh.gif  maze turi 3 dantukus ir as ju kazkaip ir nevalau... blush2.gif  klausiau daktares, tai ji man pasake, kad nereikia tokiam vaikui mazam valyti...bet man visgi atrodo, kad reikia valyti dantukus.... g.gif  patarkite prasom, kaip, su kuo, kiek kartu valyti ir ttttt....??  4u.gif

na siaip mums gydytoja pasake, kad dantukus reikia valyti nuo tada kai jie prasikala smile.gif o mes is karto pradejom valyti tik su sepeteliu, na ten pora dieneliu taip kol vaikas priprato ir nesipriesindamas atidarinejo burna, o po to su specialia pasta. valome 2 kartus - ryte ir vakare. pastos labai mazai, tiesiog maza mazyti zirniuka (na bent jau mes naudojam tokia, kuri padeda apraminti dantenas, nuima skausma). yra vaikiski sepetukai. na tiesiog nereikia ten jau baisiai bruzint, lengvai.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 20, 17:34)
na siaip mums gydytoja pasake, kad dantukus reikia valyti nuo tada kai jie prasikala smile.gif o mes is karto pradejom valyti tik su sepeteliu, na ten pora dieneliu taip kol vaikas priprato ir nesipriesindamas atidarinejo burna, o po to su specialia pasta. valome 2 kartus - ryte ir vakare. pastos labai mazai, tiesiog maza mazyti zirniuka (na bent jau mes naudojam tokia, kuri padeda apraminti dantenas, nuima skausma). yra vaikiski sepetukai. na tiesiog nereikia ten jau baisiai bruzint, lengvai.

aciukas 4u.gif reiks i vaistine lekt pirkt dantu pastos su sepeteliu.... blush2.gif
Atsakyti
o dantu sepetuka tai cia naudojat kur ant pirsto maunasi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Raudona_Braske @ 2009 10 20, 19:22)
o dantu sepetuka tai cia naudojat kur ant pirsto maunasi?  ax.gif

na vaikisku sepetuku ivairove didele. rinkites patogiausia jums, nes gi mamai reikes valyt. priklausomai ar noriai burna atidaro ar nesipriesina. man potogiausi paprasti sepetukai smile.gif maziukai, spalvoti, su gyvuneliu figurelemis ir jie nera kieti, gana lankstus
Atsakyti
mes 6 men sulaukeme pirmojo dantuko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 20, 22:12)
na vaikisku sepetuku ivairove didele. rinkites patogiausia jums, nes gi mamai reikes valyt. priklausomai ar noriai burna atidaro ar nesipriesina. man potogiausi paprasti sepetukai smile.gif maziukai, spalvoti, su gyvuneliu figurelemis ir jie nera kieti, gana lankstus

na reiks pasidomet, bet as galvoju kad mum patogiausias gal butu tas kur ant pirstuko maunasi nes issiziot ji taip paprastai nenori schmoll.gif
Atsakyti