QUOTE(Nakviša @ 2009 12 04, 15:35)
Iš anksto perspėju, kad tai nėra NAMS oficiali pozicija ir tai tėra tik mano asmeninė nuomonė šiuo atveju.
Aš tik sakau ir tvirtinu, kad dėka tokių asmenų, kurios prisidengia "geresniu gyvenimu vaikams" apšnerkštė, išniekino ir pažemino neblogą idėją, kuri buvo pasiekta dar 2007 metais. [...]
Lietuvoje jau darosi įprasta, kad jei įstatymas nėra tobulas iš išdirbtas, jei jį galima apeiti, vadinasi reikia apeiti. Bet visiškai nepagalvojama, kad už tokio apejimo stovi ir kiti žmonės. Tokių mamų "dėka", kitos mamos tapo kaltos be kaltės. [...]
Pagalvokite, kad "dėka to" visai tikėtinas dviejų metų motinystės atostogų panaikinimas, visai tikėtinas maksimalaus išmokų mažinimas SĄŽININGAI dirbusiom ir uždirbusioms mamoms net iki 48 proc. išmokos. Ir dar daug daug pakeitimų tik "dėka" to, kad yra galimybė prisidengti nesąžiningomis mamomis ir pakeisti įstatymą į blogesnę pusę.
O jūsų gailesčiu aš netikiu. Greičiau patikėčiau, kad jūs gailitės, jog įkliuvote. Kaip sakiau, jūs galvojote tik apie save, o apie kitus ir kitų vaikus jums buvo neįdomu.
Aš tik sakau ir tvirtinu, kad dėka tokių asmenų, kurios prisidengia "geresniu gyvenimu vaikams" apšnerkštė, išniekino ir pažemino neblogą idėją, kuri buvo pasiekta dar 2007 metais. [...]
Lietuvoje jau darosi įprasta, kad jei įstatymas nėra tobulas iš išdirbtas, jei jį galima apeiti, vadinasi reikia apeiti. Bet visiškai nepagalvojama, kad už tokio apejimo stovi ir kiti žmonės. Tokių mamų "dėka", kitos mamos tapo kaltos be kaltės. [...]
Pagalvokite, kad "dėka to" visai tikėtinas dviejų metų motinystės atostogų panaikinimas, visai tikėtinas maksimalaus išmokų mažinimas SĄŽININGAI dirbusiom ir uždirbusioms mamoms net iki 48 proc. išmokos. Ir dar daug daug pakeitimų tik "dėka" to, kad yra galimybė prisidengti nesąžiningomis mamomis ir pakeisti įstatymą į blogesnę pusę.
O jūsų gailesčiu aš netikiu. Greičiau patikėčiau, kad jūs gailitės, jog įkliuvote. Kaip sakiau, jūs galvojote tik apie save, o apie kitus ir kitų vaikus jums buvo neįdomu.
Sureaguosiu į neoficialią poziciją taip pat NEOFICIALIAI.
Neprimesčiau atsakomybės vien tik mamoms - ji visada yra keleriopa.
Taigi, procese dalyvavo valstybė (suteikė teisę į išmoką ir nustatė jos gavimo sąlygas), darbdavys (mokėdamas atlyginimą darbuotojui ir mokesčius sudarė jam galimybę pretenduoti moteriai gauti išmoką, ir pati mama - dirbo, užsidirbo ir mokėjo mokesčius).
Visos išvardintos sąlygos yra aiškiai įvardinančios visų trijų pusių prisidėjimą prie motinystės išmokų mokėjimo sistemos (beje, bet kuriuo atveju - ar pasididino, ar ne..)
Kaltinti TIK mamas arba TIK valstybę arba TIK darbdavius būtų neteisinga mano požiūriu.
Tiesiog visos trys pusės kaltos (jei kaltė bus įrodyta) dėl tokio pažeidimo. o nubaustos šiuo atveju bus tik dvi iš jų: darbuotoja ir darbdavys. Tuo tarpu valstybė (o tiksliau priimatys neišbaigtus ir nepagrįstus skaičiais įstatymus Seimo nariai) liks teisūjų aureole papuošti ir NEPRIVALĖS pripažinti klaidų. taigi, ir toliau dirbs neapdairiai.
QUOTE(mamaGama @ 2009 12 04, 16:04)
coliuke07 įstatymas dabar svarstomas komitetuose, geriausiu atveju priimtas bus gruodžio 22d.
nakviša nei jūsų užuojautos, nei pritarimo man nereikia
Tiesiog prašau "Aktyvių mamų sambūrio" neinterpretuoti savaip įstatymų pakeitimo pagrindo.
nakviša nei jūsų užuojautos, nei pritarimo man nereikia
Tiesiog prašau "Aktyvių mamų sambūrio" neinterpretuoti savaip įstatymų pakeitimo pagrindo.
Apie kurio šžįstatymo pataisas kalbama?? Mielai atsakysiu į visus kilusius klausimus. Jei kalbama apie BK pataisas, NAMS poziciją išgirdote per žinias (kad ir glaustai), o Volpex labai vykusiai ir išsamiai ją pakomentavo.
QUOTE(mamaGama @ 2009 12 04, 20:57)
Šiaip mano pasisakymas buvo labiau skirtas RasaiP, kad nekomentuotų to, ko nežino.
O, dėl Jūsų minėto PVM grobstytojo, aš ir neteigiu, kad jis labiau kaltas, tai priklauso nuo aplinkybių, pasisavintų sumų ir kt.
Ar jį irgi į kalėjimą? Na negailestinga Jūs, žiauri.
O Europos Sąjunga seniai baksnoja Lietuvai dėl per didelių bausmių už finansinius nusikaltimus.
Beje, kalinių skaičiumi irgi pirmaujame.
O, dėl Jūsų minėto PVM grobstytojo, aš ir neteigiu, kad jis labiau kaltas, tai priklauso nuo aplinkybių, pasisavintų sumų ir kt.
Ar jį irgi į kalėjimą? Na negailestinga Jūs, žiauri.
O Europos Sąjunga seniai baksnoja Lietuvai dėl per didelių bausmių už finansinius nusikaltimus.
Beje, kalinių skaičiumi irgi pirmaujame.
Patikėkite, prieš išeidama į viešą eterį labai daug sužinau ir nežinodama labai stengiuosi apskritai nekomentuoti.
Asmeniškai aš sutinku su jumis, kad už finansinius nusikaltimus reikėtų bausti finansiškai. Taip ir grobstytojas būtų nubaustas, ir biudžettui nuostoliai padengti būtų, ir išlaikymas kalinio papildomai nekainuotų.
Tą patį manau ir apie mamas, ir paie verslininkus, ir apie seimūnus... apei visus, kurie pagal šį str gali būti nuteisti.
Tuo tarpu tik tiek ir tikėjausi iš pakeitimų iniciatorių, kad jie sąžiningai pateiks informaciją. DejA.
Ir jei jums užkliuvo komentaras apie spaudimą mamoms - tai jis akivaizdus. ir tai įrodo labai paprastas vienas faktas: Gerb.Šedbaras pats pristatinėdamas Seime šią pataisą pasakė (galite posėdžio stenigramoje paieškoti - tirėtų būti), kad jie šitą pataisą jau nuo vasaros laiko paruoštą... tik jos nesiūlė svarstyti.
Dabar gi - prieš pat išmokų mažinimą - vėl buvo info ataka apie mamas vagilkas, net pasistengė nuteisti vieną kaip pavyzdį visoms - kad noras neatsirastų šakotis...
O šitas pasiūlymas išeina su tokia potekste: TEISĖJAi ir TYRĖJAI, kurie tiriate ar teisiate mamas - jos visos KALTOS. Tik bauskite švelniau, kad triukšmas papildomas nekiltų...